Προστασία από την οδοντική πλάκα ... - Omogenia.com - Powered by FusionBB

Omogenia.com - Connecting Hellenes around the World!!

Omogenia Singles Logo
Hellenism.com Email Logo
Username Post: Προστασία από την οδοντική πλάκα ...        (Topic#57319)
--ILIAS 
Silent friend
Posts: 1545
Loc: Manila Philippines
Registered on 10-10-04
03-19-11 11:27 AM - Post#62164    


Προστασία από την οδοντική πλάκα και διατήρηση άριστης υγείας για τα ούλα

Το πρόβλημα στα ούλα είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα παγκοσμίως, από το οποίο πάσχει το 70% του πληθυσμού. Τα προβλήματα στα ούλα οφείλονται κατά κύριο λόγο σε βακτηριδιακές μολύνσεις των ούλων και των περιοδοντικών ιστών. Οι μολύνσεις αυτές προκαλούνται κυρίως από τη συσσώρευση βακτηριδίων (πλάκα) στην επιφάνεια των δοντιών. Επομένως, ο σωστός έλεγχος της πλάκας είναι βασικός για τη διατήρηση της άριστης υγείας των ούλων και για την πρόληψη της ουλίτιδας αλλά και σοβαρότερων προβλημάτων, όπως η περιοδοντίτιδα. Διαβάστε ολόκληρο το ενδιαφέρον άρθρο εδώ.Η ουλίτιδα είναι η ελαφρότερη μορφή των περιοδοντικών νόσων που προκαλεί ερεθισμό και οίδημα στα ούλα καθώς και αιμορραγίες. Όταν τα συμπτώματα της ουλίτιδας είναι ελαφριάς μορφής, δεν είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα και συνεπώς, ως επί το πλείστον, οι ασθενείς δεν γνωρίζουν ότι έχουν αυτό το πρόβλημα. Όμως αν η ουλίτιδα, ευτυχώς, διαγνωστεί έγκαιρα, είναι δυνατόν, να αναστραφεί μέσω του καθαρισμού των δοντιών από τον οδοντίατρό σας αλλά παράλληλα και της κατάλληλης φροντίδας της στοματικής υγιεινής στο σπίτι.

Η περιοδοντίτιδα είναι η προχωρημένη μορφή της περιοδοντικής νόσου η οποία χαρακτηρίζεται από τον σταδιακό σχηματισμό περιοδοντικών θυλάκων, την υποχώρηση των ούλων αλλά και την απώλεια της σύνδεσης και της δομής του οστού που στηρίζει το δόντι. Σε περίπτωση που δεν θεραπευτεί, η περιοδοντίτιδα μπορεί να καταστεί μη αναστρέψιμη και χρόνια, αλλά και να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του οστού των δοντιών και άλλες σοβαρότερες αρνητικές συνέπειες για τη γενική υγεία.

Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι περιοδοντικές διαταραχές μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόκλησης ακόμα και άλλων ασθενειών. Αυτός ο συσχετισμός είναι δυνατός διότι τα βακτηρίδια τα οποία βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα είναι σε θέση να εξαπλωθούν, διαμέσου του κυκλοφορικού συστήματος, σε όλα τα μέρη του σώματος με δυνητικά σοβαρές συνέπειες για τη γενική υγεία και ευεξία.

Η οδοντική σειρά Gum Paroex διαθέτει συνδυασμένη δράση που επιτρέπει τον ειδικό έλεγχο της πλάκας και με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η άριστη υγεία των ούλων. Η σειρά Gum Paroex συγκεκριμένα περιέχει:
Διγλουκονική Χλωρεξιδίνη: Είναι η επιστημονική αναφορά για τον έλεγχο της πλάκας και της διατήρησης της υγείας των ούλων.
Χλωριούχο Κητυλοπυριδίνιο: Είναι μια ουσία η οποία καταπολεμά τα μικρόβια και συμβάλλει στην ενίσχυση της δράσης της χλωρεξιδίνης αλλά και στη μείωση των τοξινών που απελευθερώνουν τα βακτηρίδια τα οποία ευθύνονται για την πλάκα και για τις διαταραχές στα ούλα.

Το Gum Paroex ενδείκνυται κατά τη θεραπεία, αλλά και συνιστάται για τη θεραπεία συντήρησης σε περίπτωση προβλημάτων στα ούλα και συγκεκριμένα για:
-ασθενείς που υποβάλλονται σε ορθοδοντική θεραπεία
-την εμφυτευματολογία
-στοματίτιδες που οφείλονται σε εμφυτεύματα
-το προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό στάδιο στη στοματική χειρουργική
–τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής των ηλικιωμένων και των ατόμων που δεν είναι σε θέση να προσέχουν τη στοματική τους υγιεινή.

Το Gum Paroex έχει ειδική σύνθεση χωρίς οινόπνευμα και διαθέτει τρία βαθμιαία και εξατομικευμένα επίπεδα χλωρεξιδίνης, τα οποία είναι ειδικά μελετημένα για όλα τα στάδια της υγείας των ούλων. Η οδοντική σειρά Gum Paroex διαχωρίζεται ως εξής:

- GUM PAROEX σπρέι χωρίς οινόπνευμα για εντατική και τοπική θεραπεία
- GUM PAROEX τζελ και διάλυμα χωρίς οινόπνευμα για βραχεία θεραπεία
- GUM PAROEX οδοντόκρεμα και διάλυμα χωρίς οινόπνευμα για καθημερινή πρόληψη

Η ειδική σύνθεση του τζελ και της οδοντόκρεμας GUM PAROEX είναι απαλλαγμένη από αφρίζοντες ιονικές ουσίες έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα των κύριων δραστικών ουσιών και να προλαμβάνονται οι πιθανοί ερεθισμοί του βλεννογόνου – επιπρόσθετα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε:

- Βιταμίνη Ε: είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό για τη διατήρηση της υγείας των ούλων
- Αλόη-Βέρα: συμβάλλει στη διατήρηση της ενυδάτωσης των ιστών των ούλων, ανακουφίζοντας έτσι τους ερεθισμούς τους
- Προ-βιταμίνη Β5: συμβάλλει στην αναζωογόνηση και την τόνωση των ιστών των ούλων

Διατηρήστε τα ούλα σας υγιή μακριά από την πλάκα των δοντιών μόνο με τη χρήση μιας μοναδικής οδοντικής σειράς και συγκεκριμένα μιας οδοντόκρεμας, ενός στοματικού διαλύματος, ενός σπρέι και ενός τζελ!Edited by --ILIAS on 03-19-11 11:27 AM. Reason for edit: No reason given. 
--ILIAS 
Silent friend
Posts: 1545
Loc: Manila Philippines
Registered on 10-10-04
Re: Προστασία από την οδοντική πλάκα ...
03-22-11 02:45 AM - Post#62205    

    In response to --ILIAS

Πώς να αποκτήσετε πιο λευκά δόντια

Τα λευκά δόντια είναι βασικό «συστατικό» για ένα λαμπερό χαμόγελο. Τα δόντια μας χάνουν το λευκό τους χρώμα με τα χρόνια, ενώ η διαδικασία επιταχύνεται με την κατανάλωση ορισμένων φαγητών ή ποτών, όπως ο καφές, και με ορισμένες καθημερινές συνήθειες, όπως το κάπνισμα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν αρκετά λεφτά σε θεραπείες λεύκανσης, υπάρχει όμως ο τρόπος να αποκτήσετε πιο λευκά και λαμπερά δόντια με μερικά απλά βήματα που θα εφαρμόσετε στο σπίτι ή και με τη βοήθεια του οδοντίατρού σας.

- Στο σπίτι μπορείτε να ξεφορτωθείτε τους επιφανειακούς λεκέδες των δοντιών χρησιμοποιώντας διάφορα εγκεκριμένα προϊόντα του εμπορίου, όπως λευκαντικές οδοντόκρεμες, λευκαντικές ταινίες ή τζελ. Να είστε προσεκτικοί στα προϊόντα που επιλέγετε, καθώς μπορεί να βλάψουν τα δόντια. Για το λόγο αυτό είναι καλύτερα να έχετε την έγκριση του οδοντογιατρού σας προτού χρησιμοποιήσετε κάποιο λευκαντικό προϊόν.

- Πέρα από το καθημερινό βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος, ο καθαρισμός στον οδοντίατρο κάθε εξάμηνο βοηθά να απομακρυνθούν οι επιφανειακές χρωστικές ουσίες των δοντιών.

- Μερικές τροφές λειτουργούν ως «καθαριστές» των δοντιών, καθώς προκαλούν την έκκριση σάλιου που απομακρύνει τους λεκέδες από τα δόντια. Τέτοιες τροφές είναι το σέλινο, τα μήλα, τα αχλάδια και τα καρότα. Επίσης, το μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη έχει την ίδια επίδραση στην έκκριση σάλιου.

- Αν σας ενδιαφέρει το χρώμα του χαμόγελού σας, καλό είναι να αποφύγετε ορισμένες τροφές ή συνήθειες. Για παράδειγμα, το τσιγάρο δεν είναι βλαβερό μόνο για την υγεία σας, αλλά προκαλεί και λεκέδες στα δόντια. Η νικοτίνη προκαλεί καφέ σημάδια που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν μόνο με το βούρτσισμα. Συν τοις άλλοις, το κάπνισμα προκαλεί και κακή αναπνοή!

- Άλλες τροφές ή ποτά που προκαλούν λεκέδες στα δόντια είναι ο καφές, αλλά και οτιδήποτε όξινο, όπως ο χυμός πορτοκάλι και το λεμόνι. Ακόμη ένας «ένοχος» είναι και το κόκκινο κρασί. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, πως πρέπει να το εγκαταλείψετε ολωσδιόλου, αλλά καλό θα ήταν να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να ξεπλένετε το στόμα με νερό αφού πιείτε κόκκινο κρασί.

 
Icon Legend Permissions Topic Options
Print Topic

Email Topic

1584 Views
Google
Omogenia.us Search
Advertisement
Shout Box
Calendar
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Recent Pictures
• No pictures found...
's Gallery
Omogenia Network

Omogenia.comTAXMYBELLY.comYasou.comHellenism.com

Site design and Maintenance niden.net
FusionBB™ Version 3.0 RC3 | ©2003-2010 InteractivePHP, Inc.
Execution time: 0.184 seconds.   Total Queries: 59   Zlib Compression is on.
All times are (GMT -0500) Eastern. Current time is 08:40 PM
Top