Διακήρυξη 30 γνωστών οικονομολόγων υπέρ του «Ναι» - Omogenia.com - Powered by FusionBB

Omogenia.com - Connecting Hellenes around the World!!

Omogenia Singles Logo
Hellenism.com Email Logo
Username Post: Διακήρυξη 30 γνωστών οικονομολόγων υπέρ του «Ναι»        (Topic#58741)
--ILIAS 
Silent friend
Posts: 1545
Loc: Manila Philippines
Registered on 10-11-04
07-01-15 01:04 AM - Post#64781    


ο «Όχι» θα μετατρέψει τις καταθέσεις σε δραχμές
Διακήρυξη 30 γνωστών Ελλήνων οικονομολόγων υπέρ του «Ναι» στο ευρώ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2015 09:46 |

Διακήρυξη υπέρ του «Ναι» στο ευρώ υπογράφουν 30 διακεκριμένοι Έλληνες οικονομολόγοι, ξεκαθαρίζοντας πως αν και η συμφωνία των θεσμών είναι «μέτρια»,διασφαλίζει ωστόσο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Η διακήρυξη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει τα εξής:

«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ΔΕΝ είναι υπέρ ή κατά μιας συγκεκριμένης συμφωνίας. Είναι υπέρ ή κατά της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. «Ναι» στο δημοψήφισμα σημαίνει «Ναι» στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Το «Ναι» εγγυάται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την προσπάθεια βελτίωσης της οικονομίας και των θεσμών της, ώστε να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Το «Ναι» είναι η σωστή επιλογή! Το «Όχι» θα έφερνε την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη και πιθανώς έξω και από την ΕΕ. Αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες, τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου.

»Οι άμεσες συνέπειες ενός «Όχι» έχουν αρχίσει να φαίνονται ήδη με το κλείσιμο των τραπεζών. Έπειτα από ενδεχόμενο «Όχι» στο δημοψήφισμα, η μετατροπή των καταθέσεων σε δραχμές, με μείωση της αξίας τους τουλάχιστον στο μισό, θα είναι ζήτημα λίγου χρόνου. Η αναστάτωση στο τραπεζικό σύστημα θα έχει επίσης ως συνέπεια τη χρεοκοπία πολλών επιχειρήσεων, και η ανεργία θα εκτοξευθεί.

»Η νέα δραχμή θα είναι έντονα υποτιμημένη σε σχέση με το ευρώ, και μισθοί και συντάξεις θα χάσουν τουλάχιστον το μισό της αξίας τους. Η κυβέρνηση, αδύναμη να ισοσκελίσει έσοδα και δαπάνες, θα τυπώνει πληθωριστικό χρήμα εξαλείφοντας την ανταγωνιστικότητα από το αδύναμο νόμισμα. Τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές θα μειωθούν, και χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρώπη θα υπάρξουν ελλείψεις σε βασικά αγαθά όπως φάρμακα και καύσιμα. Η λιτότητα θα είναι κατά πολύ χειρότερη από οποιαδήποτε συμφωνία παραμονής στο ευρώ και περισσότερο από όλους θα πληγούν οι ασθενέστεροι.

»Οι μακροχρόνιες συνέπειες ενός «Όχι» θα είναι εξίσου σημαντικές. Οι σύγχρονες και ευημερούσες οικονομίες, στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, βασίζονται στην αγορά και τον υγιή ανταγωνισμό, χρησιμοποιώντας τον πλούτο που παράγεται για να χρηματοδοτήσουν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Έχουν επίσης έναν αποτελεσματικό δημόσιο τομέα που λειτουργεί ανεξάρτητα από την εκάστοτε κυβέρνηση και, συνεπώς, περιορίζει τις κομματικές επιρροές.

»Η συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρώπης ενισχύει τη μακροχρόνια σύγκλισή μας προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αντιθέτως, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ενδυναμώσει τη ροπή προς τις πελατειακές δομές και θα ενισχύσει τις διαχρονικές παθογένειες της ελληνικής οικονομίας. Αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε μια κλειστή και φτωχή οικονομία με υψηλή διαφθορά.


»Η συμφωνία της τελευταίας στιγμής είναι μέτρια χωρίς ούτε πολλές από τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές ούτε την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους και του φορολογικού βάρους. Διασφαλίζει όμως την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, παρέχοντάς μας επίσης τη δυνατότητα να συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για καλύτερους όρους, για ανάπτυξη, και προσαρμογή του χρέους. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες οφείλουν επίσης να ανταποκριθούν τάχιστα, αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για τη στήριξη της αναπτυξιακής τροχιάς της Ελλάδας.

»Ο ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίσει «Ναι» στο δημοψήφισμα. «Ναι» στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη!»

Τη διακηρύξει υπογράφουν οι εξής οικονομολόγοι:

Αγγελέτος Μάριος, MIT. Αζαριάδης Κώστας, Washington University at St Louis. Βαγιανός Δημήτρης, London School of Economics. Βέττας Νίκος, IOBE και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γαλενιανός Μανόλης, Royal Holloway, University of London. Γιαννέλης Νίκος, University of Iowa. Ιωαννίδης Γιάννης, Tufts University. Καραμπαρμπούνης Λουκάς, University of Chicago. Κατσουλάκος Γιάννης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κοτσόγιαννης Χρήστος, University of Exeter. Κωνσταντινίδης Γιώργος, University of Chicago. Μακρής Μίλτος, University of Southampton. Μεγήρ Κώστας, Yale University. Μιχαλόπουλος Στέλιος, Brown University. Ντελής Μάνθος, University of Surrey. Ντέλλας Χάρης, Universitat Bern. Ξεπαπαδέας Τάσος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οικονομίδης Νίκος, New York University. Παλυβός Θόδωρος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παναγέας Σταύρος, University of Chicago. Παπαϊωάννου Ηλίας, London Business School. Παπανικολάου Δημήτρης, Northwestern University. Παππά Εύη, European University Institute. Περράκης Στυλιανός, Concordia University. Πετράκης Μανόλης, Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πισσαρίδης Χριστόφορος, London School of Economics και Πανεπιστήμιο Κύπρου, Νομπέλ Οικονομικής Επιστήμης. Σκρέτα Βασιλική, University College London. Στέγγος Θανάσης, University of Guelph. Τραυλός Νίκος, ALBA. Χαλιάσος Μιχάλης, Goethe University Frankfurt.

ΥΓ. Αφου εισαστε τοσο καλοι και μαλιστα "διακεκριμενοι" οπως δηλωνετε, τοτε γιατι δεν προτεινατε λυσεις στο οικονομικο προβλημα της πατριδας μας? Διαβαζω οτι οι περισοτεροι απο εσας σπυδασατε η ζειτε στο εξωτερικο οπως ζω και εγω τα τελευταια 40 χρονια και θα πρεπει να ντρεπεστε για την αποτυχια σας που δεν καταφερατε να προτεινετε αποτελεσματικες λυσεις για να βοηθησετε την πατριδα. Η ανοιχτη σας υποστηριξη για την ολικη παραδωση της πατριδας μας στην αντι-δημοκρατικη καπιταλιστικη δικτατορια που διοικει την Ευρωπαικη Ενωση δεν ειναι καλο παραδειγμα οικονομικης λυσης. Αυτο ειναι πολυ φτηνη και ασχημη προπαγανδα εισα βαρος της πατριδας σας..

Οι προγονοι σας οικονομολογοι, οι οποιοι παρολο που δεν ειχαν τα πολυ-διαφημισμενα πτυχεια οπως τα δικα σας, φορωντας με περηφανεια την Φουστανελλα με τα Τσαρουχια δεν θα τολμουσαν ποτε να σκεφτουν την ταπεινωση της πατριδας τους και δεν θα ελεγαν ποτε ΝΑΙ στην υποταγη. Καταλαβαινετε οτι η σταση σας ειναι επισημα κυρηξη συμμαχιας με την Γερμανια εναντιον της Ελληνικης κυβερνησης?
Σαν Ελληνας πατριωτης παρολα τα 40 χρονια απουσιας μου απο την Ελλαδα και σαν ατομο που δεν ανεικει σε κανενα συμμοριακα διοικουμενο πολιτικο κομμα παρα μονο στην Ελλαδα, αυτο που θελω να εκφρασω πολυ δυνατα ειναι¨Ντροπη σε οσους Ελληνες συμμαχουν με τους εκβιαστες - δανειστες Ευρωπαιους και τασσοντε εναντιον των συμφερωντων της Ελλαδας. Ολοι αυτοι πρεπει να καταγραφουν σαν Εθνικοι Προδοτες και να καταγραφουν σε μια λιστα Ιστορικης Ντροπης.
Σε ποια Ευρωπη και σε πιο Ευρω κυριοι διακεκριμενοι οικονομολογοι θελετε να μεινετε? Γνωριζετε πολυ καλα οπως το γνωριζει ολοκληρος ο πλανητης πως στην πιο δυσκολη στιγμη η ψευτο-εταιροι σας Ευρωπαιοι απο το πρωτο κιολας μνημονιο μας εγκατεληψαν και μας πεταξαν στις λασπες οπως πεταμε μια καυτη πατατα την οποια λογω υψηλης θερμοκρασιας δεν αντεχουμε να την κρατησουμε στα χερια μας.
Επισης σε πιο ΕΥΡΩ επιμενετε να μεινει η Ελλαδα? Αυτο που εχει ηδη εγκαταλειψει την Ελληνικη οικονομια απο το 2009 το οποιο ζητιανευουμε και δεν μας το δεινουν ουτε δανεικο ?.
Δειξτε μας πρωτα οτι εισαστε ικανοι να λυνετε οικονομικα προβληματα κανωντας βιοσιμες προτασεις στο προβλημα της Ελληνικης οικονομιας και μετα πειτε την γνωμη σας στον Ελληνικο λαο. Αυτο που κανετε σημερα ειναι καθαρα προπαγανδα εις βαρος των συμφερωντων της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΑΣ και δεν σας τιμα καθολου.
Δεν ειναι αργα να αναθεωρησετε την προκυρηξη σας και να προωθησετε το ΟΧΙ στην συνεχει ταπεινωση της αγαπημενη μας Ελλαδας.
 
SVATS 
Addict
Posts: 4425
SVATS
Loc: MAKRONISOS
Registered on 06-21-01
Re: Διακήρυξη 30 γνωστών οικονομολόγων υπέρ του «Ναι»
07-02-15 09:55 AM - Post#64782    

    In response to --ILIAS

Ειτε ΝΑΙ ειτε ΟΧΙ ειναι μπροσ γκρεμος και πισω ρεμα. Η Ζημια εχει γινει, μονο με κουρεμα η αφεση αμαρτιων κατι ισως γινει.

SVATS

Εγω ψηφιζω ΝΑΟΧΙ γιατι φετος δεν με αφηνουν να ψηφισω μορταδελλα.
Πάντα στο σωστό μέρος, αλλά σε λάθος ώρα
 
--ILIAS 
Silent friend
Posts: 1545
Loc: Manila Philippines
Registered on 10-11-04
Re: Διακήρυξη 30 γνωστών οικονομολόγων υπέρ του «Ναι»
07-03-15 05:47 AM - Post#64783    

    In response to SVATS

Επιδη η ζημια εχει γινει η αναγκη να πουμε ΟΧΙ αλλο Πια επιβαλετε απο ολους τους Ελληνες.
Ουτε ψηφιζω λογω απουσιας απο την Ελλαδα τα τελευταια 40 χρονια, ουτε υποστηριχτης του ΣΥΡΙΖΑ ειμαι αλλα απο την στιγμη που την επελεξε ο Ελληνικος λαος καλη η κακη αυτη ειναι η δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση της πατριδας μας που πρεπει να την υποστηριξουμε σε δσυσκολες στιγμες οπως η σημερινη.
Ειναι αδιανοητο οταν ολοκληρος ο πλανιτης ασχολειτε με την κριση της Ελλαδας οι πολιτες της να συμμαχουν με αυτους που μας ταπεινωσαν και υποτιμησαν την πατριδα μας.
Πασρολο που ζω 40 χρονια εκτος Ελλαδας αλλοι σαν και εμενα ζουν πολα περισοτερα χρονια στην δειασπορα, ακομα και αν ζησουμε αλλα 1000 χρονια παντα οι φιλοι και οι γειτωνες θα μας αποκαλουσαν "αυτος ο ξενος ο Ελληνας" που σημαινει οτι η Ελλαδα ειναι αναγκαστικα κομματι της υπαρξης μας. Φαντασου ποσο ασχημο και κακογουστο θα ειναι να παμε και να πολεμισουμε την ιδια την υπαρξη μας, την ιδια την πατριδα μας.
Το ΟΧΙ πρεπει να ειναι οσο δυνατοτερο γινετε την ερχομενη Κυριακη.
 
Icon Legend Permissions Topic Options
Print Topic

Email Topic

11847 Views
Google
Omogenia.us Search
Advertisement
Shout Box
Calendar
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Recent Pictures
• No pictures found...
's Gallery
Omogenia Network

Omogenia.comTAXMYBELLY.comYasou.comHellenism.com

Site design and Maintenance niden.net
FusionBB™ Version 3.0 RC3 | ©2003-2010 InteractivePHP, Inc.
Execution time: 1.329 seconds.   Total Queries: 72   Zlib Compression is on.
All times are (GMT -0500) Eastern. Current time is 02:13 AM
Top