Giorgos
Admin

Reged: Mon
Loc: New York
|
|
Θετικό σε τεστοστερόνη βρέθηκε και το δεύτερο δείγμα του Λεωνίδα Σαμπάνη, έχοντας όμως διαφορετικές τιμές από το πρώτο, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά. Με δάκρυα στα μάτια ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ζήτησε την πίστη και την συμπαράσταση των Ελλήνων, ενώ δήλωσε οτι ποτέ δεν έχει πάρει αναβολικά.
Συγκεκριμένα το πρώτο δείγμα είχε τιμή 12 με ανώτατο όριο 6-6,7, ενώ αυτό που εξετάσθηκε το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες έχει 22.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική, καθώς αφού πρόκειται για ένα δείγμα δεν είναι δυνατόν να έχει διαφορετικές τιμές. Έτσι είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως αιτία αθώωσης για τον Λεωνίδα Σαμπάνη.
Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών μαζί με τον προπονητή της ομάδας της άρσης βαρών, Χρήστο Ιακώβου, ήταν οπαρόντες το πρωΐ του Σαββάτου στο άνοιγμα του δεύτερου δείγματος. Να σημειωθεί ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα των δύο ανδρών να παραστεί και δικός του γιατρός στην εξέταση του δεύτερου δείγματος.
Αφότου απολογήθηκε στην Πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ ο Λεωνίδας Σαμπάνης, παρουσία και του προπονητή του, Χρήστου Ιακώβου έκανε δηλώσεις αναφορικά με την υπόθεση.
Καταβεβλημένος και με δάκρυα στα μάτια τόνισε: «Δηλώνω με όλη μου την ειλικρείνια οτι δέκα χρόνια που κάνω πρωταθλητισμό δεν χτησιμοποιούσα ποτέ τέτοιες ουσίες. Στον ελληνικό λαό θέλω να πω οτι ορκίζομαι στον Θεό και στα αγγελούδια μου, στα παιδιά μου οτι δεν έχω πάρει τίποτα. Θέλω να με πιστέψετε και να μην με εγκαταλείψετε».
«Η ελληνική άρση βαρών ανέβηκε πάρα πολύ ψηλά και έπρεπε φαίνεται να έρθει και μια τέτοια στιγμή. Ποτέ δεν παίρνουμε τέτοιες ουσίες» συμπλήρωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Πάντως την Κυριακή θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όπότε και θα αποφασίσει για την τύχη του Λωνίδα Σαμπάνη, στου οποίου τα δείγματα ανιχνεύτηκε η απαγορευμένη ουσία τεστοστερόνη.
Ο Ελληνας πρωταθλητής έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις στην πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ, η συνεδρίαση της οποίας είχε διάρκεια δυο ωρών.
Επιστιμονική άποψη
Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Κουρέτας, που έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου της ομοσπονδίας άρσης βαρών χαρακτήρισε ύποπτο το αποτέλεσμα του δείγματος του Λεωνίδα Σαμπάνη.
Δήλωσε σχετικά: «Δεν αμφισβητώ τα αποτελέσματα του εργαστηρίου, αλλά τόσο μεγάλη ποσότητα τεστοστερόνης δεν δικαιολογείται επιστημονικά. Αποδεικνύεται ότι ο αθλητής είχε κάνει χρήση αυτής της ουσίας την ημέρα του αγώνα, κάτι το οποίο είναι, όμως, εντελώς παράλογο διότι η τεστοστερόνη δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει στις επιδόσεις του. Θα μπορούσα να υποθέσω ακόμη και ότι κάποιος στο Ολυμπιακό χωριό, διοχέτευσε την ουσία αυτή στο ποτό του αθλητή».
news.in.gr
-------------------- Greek Singles - Omogenia Singles Join now for Free
http://www.omogeniasingles.com
|
anongirl
Unregistered
|
|
Great this sucks so much, I hope the tests come out clean what the heck is wrong with them? can't they just take their proteins and vitamins from regular healthy food?
|
Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
|
Δεδομένου του γνωστού ήθους του Σαμπάνη, τα δάκρυά του μας συγκίνησαν όλους. Ορκίστηκε στο Θεό και στα παιδιά του (αυτό δεν το έκαναν Κεντέρης-Θάνου) ότι δεν πήρε ποτέ τίποτα.
Επίσης είναι γνωστό ότι η λήψη τεστοστερόνης δεν αποφέρει αποτέλεσμα εαν δεν έχει γίνει 2 μήνες πριν. Όπως είναι γνωστό ότι είναι μία ουσία που έχει βρεθεί σε πολλούς αθλητές αλλά έχουν δικαιωθεί διότι παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό (ο αρχηγός της εθνικής Ζαγοράκης).
Προσωπικά πιστεύω ότι όντως η δική μας dream team έχει προκαλέσει το φθόνο σε πολλούς. Κάτι έφαγε, κάτι ήπιε ο άνθρωπος και έμπλεξε. Ας πρόσεχαν.
-------------------- Nihil sub sole novum
|
SVATS
Addict

Reged: Thu
Loc: MAKRONISOS
|
|
In reply to:
Προσωπικά πιστεύω ότι όντως η δική μας dream team έχει προκαλέσει το φθόνο σε πολλούς. Κάτι έφαγε, κάτι ήπιε ο άνθρωπος και έμπλεξε.
Den e3igiete alliws, krima kai megalo krima alal pistevw oti an ton valoun se kapia karantina gia ena xrono wste na apodixthei to lathos tous tha to 3anaparei pisw to metalio.
SVATS
milame kai gamw tis epidimies.............
--------------------
Πάντα στο σωστό μέρος, αλλά σε λάθος ώρα
|
Ερμόλαος
member

Reged: Thu
|
|
Ανεξάρτητα απο την αθωοτητά του ή όχι, νομίζω πως το δάκρυ έγινε πολύ της μόδας τώρα τελευταία. Το χρησιμοποιούν κατά κόρον, ένοχοι, αθώοι, προπονητές, θεατές, νικητές και ηττημένοι. Είπαμε, Ολυμπιακούς Αγώνες έχουμε, όχι τα ενιάμερα του μακαρίτη. Και κάτι άλλο, ο άνθρωπος που ορκίζεται στα παιδιά του, μόνο άνθρωπος δεν είναι!
|