jobjsusatopforum
Chat-Room Members News Message Board Join Mail List

General Discussion >> JUST POLLS

Pages: 1
Paratiritis
Addict

Reged: Tue
Loc: NY
Είστε υπέρ ή κατά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας (ευθανασίας),
      #49938 - Sun Mar 23 2008 09:33 AM

Είστε υπέρ ή κατά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας (ευθανασίας), σε περιπτώσεις ανίατων και επώδυνων ασθενειών;
Είστε υπέρ ή κατά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας (ευθανασίας), σε περιπτώσεις ανίατων και επώδυνων ασθενειών;
You may choose only one
Υπέρ
Κατά
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Votes accepted from (Sat Mar 22 2008 12:00 PM) to (No end specified)
You must vote before you can view the results of this poll

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Dr. JungModerator
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
Re: Είστε υπέρ ή κατά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας (ευθανασίας), [Re: Paratiritis]
      #49940 - Sun Mar 23 2008 11:11 AM

Δεν υπάρχει "υποβοηθούμενη αυτοκτονία", υπάρχει "αυτοκτονία" και "υποβοηθούμενη δολοφονία".

Όποιος θέλει ευθανασία μπορεί να αυτοκτονήσει όποια ώρα και στιγμή επιθυμεί, εγώ δεν θα είχα λόγο να είμαι αντίθετος. Αλλά είναι μια πράξη που απαιτεί πολύ θάρρος και είναι πλεονεξία να πετάς το μπαλάκι σε γιατρούς και δικηγόρους. Αν θες να πεθάνεις τόσο πολύ και μόνος σου μπορείς να κάνεις την ένεση, και μόνος σου μπορείς να τραβήξεις τη σκανδάλη, αν λιγοψυχείς καλύτερα να αφήσεις οριστικά την σκέψη και να μην ψάχνεις για θύματα, ακόμη κι αν αυτά προσφέρονται από μόνα τους.

Σε περιπτώσεις που ο ασθενής είναι σε κώμα ή δεν έχει συναίσθηση του περιβάλλοντος, είμαι κάθετα αντίθετος γιατί απλούστατα δεν έχουμε την δική του γνώμη ούτε τη δική του συγκατάθεση.

Δηλαδή το γεγονός ότι ο ασθενής βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο ακόμη και σε κωματώδη κατάσταση μπορεί και να σημαίνει ότι έχει την επιθυμία να ζήσει.

--------------------

Odiporos
Member

Reged: Mon
Loc: Manchester, UK
Re: Είστε υπέρ ή κατά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας (ευθανασίας), [Re: Dr. Jung]
      #49976 - Tue Mar 25 2008 10:08 AM

Ναι, στην "υποβοηθούμενη αυτοκτονία" μόνο όταν ζητείται από τον ίδιο τον ασθενή.

Από τα λίγα που έχω δει ξέρω ότι υπάρχουν καταστάσεις όπου ο θάνατος ΕΙΝΑΙ η καλύτερη λύση.. Θέλω να πω, υπάρχει κάποιος λόγος ασθενής που είναι καταδικασμένος σε θάνατο από καρκίνο να υποφέρει μέχρι την τελευταία του στιγμή; Ή είναι σωστότερο προκειμένου να μην μπούμε στην διαδικασία να αναθεωρήσουμε κάτι παρωχημένο να κάνουμε πιο οδυνηρή μια πράξη που από τη φύση της δηλώνει απόγνωση; Γιατί μπορεί στη θέση του καρκινοπαθή να είναι κάποιος ανάπηρος ή και κάποιο άτομα με απλά σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Παρόλ'αυτά λέω ΟΧΙ στην αυτοκτονία όταν είναι αποτέλεσμα επιπολεότητας και το κράτος θα'πρεπε να έβρησκε έναν τρόπο να αποτρέψει αυτού του είδους τις αυτοχειρίες. Ίσως αν υπήρχε πρόβλεψη για ένα διάστημα περίπου 6 μηνών ανάμεσα σε αίτηση και εφαρμογή να μπορούσαμε όχι μόνο να απαλύνουμε τις τελευταίες στιγμές κάποιων ατόμων αλλά παράλληλα και να μειώσουμε τις συνολικές αυτοκτονίες εξαλείφοντας όλες τις επιπόλεες ενέργειες..

tsofi.
Magissa Fourka

Reged: Thu
Loc: Ο παραξένος ταξιδιώτης....
Re: Είστε υπέρ ή κατά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας (ευθανασίας), [Re: Odiporos]
      #49984 - Tue Mar 25 2008 05:02 PM

Following are written without any prejudice.....

Ο ασθενής όταν το ζητάει έχει διαύγεια σκέψεων και αποφάσεων?
Το ζήτησε πριν μάθει την κατάστασή του ή κατόπιν?
Ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών, παυσιπόνων ή χημειοθεραπειών?

Αν κατάλαβα καλά, λες ΟΧΙ σε μένα, παραδείγματος χάριν, αν κουράστηκα να ζω και επιλέξω να φουντάρω, αλλά λες ΝΑΙ στον άντρα μου ή στην μάνα μου αν είμαι σε κώμα να βγάλουν την πρίζα.

Η ταπεινή λογική μου, μου λέει πως τα παραπάνω δεν μπορεί να είναι ορθά.

Όσο για το σχόλιό σου ότι η αυτοκτονία είναι κάτι επιπόλαιο, ναι, αν είσαι 17 και αυτοκτονήσεις γιατί απέτυχε το κούρεμα ή γιατί είναι της μόδας να ανεβαίνει η αδρεναλίνη, σαφώς και είναι.....αλλά εκεί είναι υπεύθυνοι οι κηδεμόνες του κάθε πιτσιρικά να παρακολουθούν και να τον εφοδιάζουν με σκέψεις και προβληματισμούς.

Αν είμαι όμως 35 και δεν θέλω άλλο να ζω για τους χ ή ψ λόγους δεν αφορά κανέναν.

Βέβαια θα συμφωνήσω πως θέλει κότσια για να κάνεις κάτι τέτοιο και για να μην παρεξηγηθώ, σαφώς και δεν το προτείνω σε κανέναν ως λύση για τα προβλήματά του.

Όμως, όπως "τρώω" τα λεφτά που βγάζω όπως μου αρέσει και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μου κάνει κύρηγμα, έτσι μου ανήκει και ο χτύπος της καρδιάς μου.

Και η απόφαση θα πρέπει να είναι δική μου και μόνο δική μου.

Ο μόνος που έχει δικαίωμα εκτός από μένα να με τεζάρει ονομάζεται Θεός,Αλλάχ κ.ο.κ.

--------------------
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
Leo Tolstoy

Odiporos
Member

Re: Είστε υπέρ ή κατά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας (ευθανασίας), [Re: tsofi.]
      #49987 - Wed Mar 26 2008 03:52 AM

Επειδή είναι λεπτό το θέμα τα παρακάτω είναι προσωπική άποψη..

Quote:

Ο ασθενής όταν το ζητάει έχει διαύγεια σκέψεων και αποφάσεων?
Το ζήτησε πριν μάθει την κατάστασή του ή κατόπιν?
Ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών, παυσιπόνων ή χημειοθεραπειών?

Αν μετά από έξι μήνες κάποιος δεν έχει τη διαύγεια να ξέρει αν όντως θέλει να φύγει τότε μιλάμε για μια μόνιμη κατάσταση. Και σίγουρα δεν θα είναι οι χημειοθεραπείες ή τα ηρεμιστικά που θα τον οδηγήσουν σε αυτήν τη απόφαση.

Quote:

Αν κατάλαβα καλά, λες ΟΧΙ σε μένα, παραδείγματος χάριν, αν κουράστηκα να ζω και επιλέξω να φουντάρω, αλλά λες ΝΑΙ στον άντρα μου ή στην μάνα μου αν είμαι σε κώμα να βγάλουν την πρίζα.

Ακριβώς το αντίθετο. Λέω ναι σε σένα υπό προϋποθέσεις - ΟΧΙ σε οποιονδήποτε άλλο.

Quote:

Όσο για το σχόλιό σου ότι η αυτοκτονία είναι κάτι επιπόλαιο, ναι, αν είσαι 17 και αυτοκτονήσεις γιατί απέτυχε το κούρεμα ή γιατί είναι της μόδας να ανεβαίνει η αδρεναλίνη, σαφώς και είναι.....αλλά εκεί είναι υπεύθυνοι οι κηδεμόνες του κάθε πιτσιρικά να παρακολουθούν και να τον εφοδιάζουν με σκέψεις και προβληματισμούς.

Εδώ θα διαφωνήσω. Είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχεις ακούσει για αυτοκτονίες από αποτυχίες στον επιχειρηματικό τομέα; Μήπως η αυτοκτονία Ζαχόπουλου (χωρίς να θέλω να σχολιάσω ούτε στο ελάχιστο τα γεγονότα) δεν ήταν κάτι επιπόλαιο; Ακριβώς το αντίθετο. Ένα άτομο με διαρκείς σκέψεις αυτοκτονίας που ίσως έχει λόγο να το κάνει έχει στατιστικά λιγότερες πιθανότητες να γίνει αυτόχειρας από άλλους.

Dr. JungModerator

Re: Είστε υπέρ ή κατά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας (ευθανασίας), [Re: Odiporos]
      #49992 - Wed Mar 26 2008 09:40 AM

Quote:

Ναι, στην "υποβοηθούμενη αυτοκτονία" μόνο όταν ζητείται από τον ίδιο τον ασθενή.

Βασικά λες "ΝΑΙ" στην δημιουργία ενός δήμιου, σ' αυτό ακριβώς έχουμε διαφορετική άποψη.

Αν ο ασθενής θέλει να τα τεζάρει, ας το κάνει μόνος του. Είναι ανήθικο να ζητάς νόμιμους δήμιους γιατί έστω ότι αυτοί δεν έχουν σώας τας φρένας ή μπορεί να είναι ο ίδιος ο δρ. Μέγκελε ή να νομίζουν ότι είναι σωστό και κάποια στιγμή να το μετανιώσουν, η δολοφονία δεν σου ανοίγει σίγουρα τις πόρτες του παραδείσου.

Μπορεί να εκτελέσει τις εντολές 100 ασθενών, πράξη όμως που τίποτα δεν προδικάζει ότι δεν θα το μετανιώσει ο ίδιος μετά από μερικά χρόνια, αλλά πλέον θα είναι αργά, γιατί ο γιατρός των 30 ετών σίγουρα θα είναι διαφορετικός άνθρωπος σε ηλικία 70 ετών. Δηλαδή αυτόν τον δήμιο πρέπει να προστατέψουμε, ο ασθενής ότι καταλαβαίνει ας κάνει.

Αν μου τη δώσει το κούρεμα και θέλω να αυτοκτονήσω ουσιαστικά κι εγώ (ψυχ)ασθενής είμαι. Αλλά καλύτερα να μην ζητάω από τους άλλους αυτό που δεν μπορώ να κάνω ο ίδιος.

Εδώ βλέπεις ανθρώπους που είναι μια ζωή φανατικοί κομμουνιστές και κάποια στιγμή μετά από δεκαετίες μεταμορφώνονται σε ακροδεξιούς. Σε θέματα ζωής και θανάτου δεν μπορούν να γίνουν παζάρια κατόπιν εορτής. Το βέβαιο είναι ότι κάποιος αριθμός δήμιων θα θέλουν να αυτοκτονήσουν και οι ίδιοι σε βάθος χρόνου μετανιωμένοι για την πράξη τους, στατιστικώς και μόνο.

--------------------

Odiporos
Member

Re: Είστε υπέρ ή κατά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας (ευθανασίας), [Re: Dr. Jung]
      #49994 - Wed Mar 26 2008 10:55 AM

Δεν θα μπορούσε ο "δήμιος" να είναι ένα απλό χάπι που να χορηγείται μόνο υπό προϋποθέσεις; Το χάπι το παίρνει ο ασθενής` δεν υπάρχει κάποιος που βοηθάει.. Απλά ότι είναι να γίνει γίνεται πιο ανώδυνα..

Dr. JungModerator

#49995 - Wed Mar 26 2008 01:56 PM

Περνώντας από τη λίμνη του Μαραθώνα φίλε Οδοιπόρε όλος ο κόσμος γεμάτος κώνεια είναι. Χωράφια ολόκληρα.

Το λέω σαν παράδειγμα, γιατί μην λέμε ότι χαθήκανε τα φαρμακεία, τα χάπια και τα δηλητήρια. Αυτά υπάρχουν από την εποχή του Μιθριδάτη, εδώ και τώρα αν ενδιαφέρεται κάποιος από το ίντερνετ και μόνο θα μπορεί να πάρει πανάρχαιες και εγγυημένες συνταγές, μερικές ακαριαίες και σχετικά ανώδυνες.
Το μισό Γ' Ράιχ με κάψουλες φαρμακώθηκε.

Αλλά αυτό που ζητάμε τώρα τι είναι, συνταγή γιατρού ή τον άνθρωπο που θα τους βάλει τα χάπια στο στόμα;

--------------------

Odiporos
Member

#50000 - Thu Mar 27 2008 03:03 AM

Υποθέτω το χάπι και την συνταγή γιατρού.. Αν θέλει κανεις να αυτοκτονήσει μπορεί να το κάνει και παίρνοντας ασπιρίνες.. Αλλά είναι απίστευτα επώδυνο και αν αποτύχει καταλήγει σε ψυχιατρική κλινική έχοντας καταστρέψει στην καλλίτερη περίπτωση μόνο το στομάχι σου.. Δηλητήρια υπάρχουν πολλά αλλά δεν νομίζω να ήταν το καλύτερο κανενός να πεθάνει από ασφυξία (όπως γίνεται με τα περισσότερα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται για ζώα).. Ένα συγκεκριμένο πλαίσιο θα έσωζε και από μακάμβριους πειραματισμούς (δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κόσμος σακατεύεται σε τέτειες απόπειρες) αλλά κυρίως θέλω να πιστεύω θέλω να πιστεύω ότι θα οδηγούσε σε μια τελική μείωση των ατόμων που οδηγούνται σε αυτήν την τρέλλλα.

Dr. JungModerator

#50001 - Thu Mar 27 2008 09:27 AM

Zητάς δηλαδή από ένα γιατρό να υπογράψει θανατική καταδίκη, γεγονός που μπορεί να ταλαιπωρεί την συνείδησή του πολλά χρόνια αργότερα.

Υδροκυάνιο φίλε μου και σε 15 δευτερόλεπτα έχεις πάει συστημένος στον άλλο κόσμο. Την σήμερον ημέρα το φτιάχνει και 13χρονος, αν προτιμούν πιο παραδοσιακές λύσεις οι ασθενείς, κώνειο φτιάχνουν από την εποχή του Σωκράτη. Στην τελική μπορούν να πάνε μέχρι το pet-shop και να αγοράσουν βασιλική κόμπρα. Άρα αυτό περί επώδυνου θανάτου δεν είναι δικαιολογία.

Πάραυτα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κάθετα εναντίον κατά της μακρόχρονης μηχανικής υποστήριξης του ασθενούς. Είναι το ίδιο παραφύσικο να τον κρατάς στη ζωή ανθρώπους με το ζόρι και τα καλώδια, αλλά το να τραβήξεις την πρίζα είναι άλλο πράγμα, δεν μετράει καν για ευθανασία.
Έλεος με πυροβολισμό στο κεφάλι δείχνουμε μόνο στα ζώα που επειδή είναι ζώα αδυνατούν να αυτοκτονήσουν.

--------------------

Pages: 1

Extra information
0 registered and 0 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Giorgos, Nas, Dr. Jung, Selena 

Print Topic

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is enabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Topic views: 2275

Rate this topic

Jump to

Contact Us Yasou.com