Ερμόλαος
member

Reged: Thu
|
|
In reply to:
Mε δυναμικές παρεμβάσεις κατά τις ημέρες της διεξαγωγής των Oλυμπιακών Aγώνων απειλούν οι ταξιτζήδες, αν η πολιτεία και ειδικά η Oργανωτική Eπιτροπή Aθήνα 2004 δεν κάνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους.
Υπάρχει τελικά η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα που λέγαμε κύριε USAfilofove;
In reply to:
«αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους, τότε οι οδηγοί ταξί δεν θα επιτρέπουν στα μισθωμένα οχήματα των χορηγών να μεταφέρουν επισήμους στους προορισμούς τους και θα παραβιάζουν συστηματικά τις Oλυμπιακές Λωρίδες Kυκλοφορίας».
Θαυμάστε... Έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα! Πολύ φοβάμαι πως οι ταξιτζήδες δεν θα είναι ο μόνος κλάδος που επωφελούμενος της κρισιμότητας της Ολυμπιακής περιόδου, θα κάνει χρήση της ηλιθιότητας και της ανθελληνικότητάς του για να εκβιάσει την κυβέρνηση να ενδώσει στα μικροαιτήματά του. Μικρά ανθρωπάκια, μεγάλο κακό στην πατρίδα!
|
dimitris
journeyman

Reged: Tue
Loc: Thessaloniki, Greece
|
|
Χωρίς σε καμμιά περίπτωση, να υποστηρίζω την κίνηση αυτή των ταξιτζήδων, αναρωτιέμαι μήπως πολύ εύκολα στην αμέσως επόμενη περίοδο, καταστεί πολύ εύκολο να καταλυθεί κάθε προσπάθεια αντίστασης στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους, απλώς και μόνον με το πρόσχημα της "εργασιακής ειρήνης" κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και παραΟλυμπιακών αγώνων.
-------------------- Δάσκαλος
|
Sardanapalos
member

Reged: Tue
Loc: Σε μια καυτή παραλία στη δυτικ...
|
|
Opou den pernaei o logos peftei h ravdos, h kapws etsi den to lene to troparion synonomate? (o daskalos o daskalos autos o Sardanapalos...)
--------------------
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Μήπως βιάστηκα τον Σεπτέμβριο του '97 να πανηγυρίσω; Όταν άκουσα τα τρεμάμενα χείλη του κορυφαίου των «αθανάτων» να προφέρει εκείνο το ανατριχιαστικό «... is Athens» γιατί να σφίξω τη γροθιά και να φωνάξω;
Μετά 7 χρόνια, που το ξανασκέφτομαι, λέω: δεν είχα λόγο!
Δεν ήμουν εργολάβος. Αυτός μάλιστα να πανηγυρίσει. Είχε να φτιάξει δρόμους, να κτίσει στάδια, να οργώσει δυο και τρεις φορές τη Λεωφόρο Μαραθώνος, να σκάψει λίμνες, να ολισθήσει στέγες, γέφυρες, να, να, να πλουτίσει, πιο απλά!
Δεν ήμουν ένα από τα γρανάζια της εξουσίας, που κινούν τους μηχανισμούς σύνταξης, αξιολόγησης και έγκρισης διαγωνισμών. Αυτοί πραγματικά δάκρυσαν στο άκουσμα της χαρμόσυνης αναγγελίας.
Δεν ήμουν προμηθευτής, ούτε μεσάζων.
Δεν είχα σχέση με αντιπροσώπους εταιρειών.
Δεν γνώριζα τα περί ασφάλειας και για τον πακτωλό χρημάτων που θα έρεαν για να γεμίσουν, κυρίως, στόματα υστερόβουλα. Με γεμάτο στόμα δύσκολα διαμαρτύρεται κάποιος...
Δεν είχα τις άκρες σε κομματικούς μηχανισμούς, ούτε τις αρετές χαμαιλέοντα να προσαρμόζομαι ανάλογα με το (πολιτικό) περιβάλλον και να ελίσσομαι αναλόγως.
Δεν γνώριζα τι σημαίνει Οργανωτική Επιτροπή και τα μηδενικά που συνθέτουν το εντυπωσιακό παζλ των υπέρογκων μισθών τους.
Φτάνοντας στο τέλος κατάλαβα πως η αρχή ήταν πολύ πιο ωραία...
Δεν είμαι παρά ένας απλός πολίτης αυτής της χώρας, ο οποίος θα υποχρεωθεί να παραμείνει υπό... περιορισμό στην περίοδο των Αγώνων. Ο Ολυμπιακός δακτύλιος με πνίγει!
Είμαι ένας φορολογούμενος κάτοικος της Αττικής, που ξεχείλισαν οι πνεύμονες του από αιωρούμενα σωματίδια λάσπης και ανυποληψίας, που μέτρησε δεκάδες ώρες υπομονής για να μετακινηθεί ανάμεσα σε βομβαρδισμένους δρόμους από την αναισχυντία των εργολάβων, που άκουσε αργυρώνητους, εξωνημένους παράγοντες του τόπου να προσπαθούν να τον πείσουν για τις αρετές του εθελοντισμού, που είδε τους ανίκανους να φαίνονται ικανοί για τα πάντα, που άκουσε να ευαγγελίζονται Ολυμπιάδα του μέτρου και βίωσε περίοδο ασύνορης αμετροέπειας!
Είμαι ένας πολίτης που δεν θα δει από κοντά τους Αγώνες στην πόλη του, γιατί ο μισθός του δεν του επιτρέπει την πολυτέλεια μιας πανάκριβης παρουσίας σε μεγάλη αθλητική αναμέτρηση, ένας πολίτης φοβισμένος από τις Κασσάνδρες που μιλούν για τρομοκρατικές ενέργειες. Είμαι, τέλος, ένας πολίτης, απ' αυτούς που δεν θα κάνει χρήση της αδείας του φέτος, έπειτα από έναν ατέλειωτο παγερό χειμώνα.
Δεν έπρεπε να πανηγυρίσω τότε!
|
|