USAfilofovos
enthusiast

Reged: Sun
Loc: Μαύρη Θάλασσα
|
|
Όταν τα χρήματα (Θόδωρος Βαρδινογιάννης ) πάνε εκεί που πιάνουν τόπο (ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ)
Quote:
Το ΒΕΜΜΟ (Βαρδινογιάννειο Εργαστήριο Μεταμοσχεύσεων και Μικροχειρουργικής του Οφθαλμού), είναι εργαστήριο που ανήκει στον Τομέα Νευρολογίας και Αισθητηρίων Οργάνων του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γνωστική του περιοχή είναι η Οφθαλμολογία και η τεχνολογία που σχετίζεται με αυτήν.
Από το 1989 ΒΕΜΜΟ αναπτύσσει πολύ σημαντικές ερευνητικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στο πεδίο της διαθλαστικής χειρουργικής, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της διεθνούς οφθαλμολογικής κοινότητας. Η δραστηριότητα του Εργαστηρίου εκτείνεται στους τομείς της Έρευνας, της Εκπαίδευσης και της παροχής ιατρικής περίθαλψης, χαρακτηρίζοντας το ως μια ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή οντότητα.
Το ΒΕΜΜΟ απασχολεί οφθαλμιάτρους, ιατρούς, οπτικούς και οπτομέτρες, ιατρικούς φωτογράφους, νοσηλευτές αλλά και επιστήμονες από τους τομείς της φυσικής, μαθηματικών, βιολογίας, Χημείας, βιοιατρικής μηχανολογίας, τεχνικούς υπολογιστικών συστημάτων, τεχνολόγο χημικό, και διοικητικό προσωπικό.
Το διαθλαστικό τμήμα του ΒΕΜΜΟ λειτουργεί από το 1989. Είναι το πρώτο διαθλαστικό κέντρο στην Ελλάδα και το πρώτο διαθλαστικό κέντρο στον κόσμο που ανακάλυψε και εφάρμοσε την τεχνική LASIK με την οποία χειρουργούνται εκατομμύρια άτομα ετησίως στον κόσμο σήμερα. Το ΒΕΜΜΟ έχουν επισκεφθεί χιλιάδες ασθενείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η λειτουργία του εργαστηρίου είναι πιστοποιημένη με το σύστημα ISO 9001, και είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Διαθλαστικής Χειρουργικής (ISRS), του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS), του Αμερικανικού Οργανισμού Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ASCRS), της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών, της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας κ.α.
Ιδρυτής και Διευθυντής του εργαστηρίου είναι ο καθηγητής Οφθαλμολογίας κος Ιωάννης Παλλήκαρης, εφευρέτης της τεχνικής LASIK και epi-LASIK και αναγνωρισμένος πρωτοπόρος στην οφθαλμολογία. Το ΒΕΜΜΟ ιδρύθηκε με χορηγία του Θεόδωρου Βαρδινογιάννη, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί με έσοδα από τις υπηρεσίες που προσφέρει. Την οικονομική διαχείριση του ΒΕΜΜΟ ελέγχει ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου Κρήτης.
H ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του ΒΕΜΜΟ και της ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Από την έναρξη της λειτουργίας του, το ΒΕΜΜΟ έχει συνδέσει την παρουσία του με την Οφθαλμολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ και τις δραστηριότητές της. Η συνεργασία αυτή της Πανεπιστημιακής κλινικής με το αντίστοιχο Ερευνητικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου είναι η ειδοποιός διαφορά που οδηγεί στην “προτυποποίηση” των κλινικών των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων. Στην περίπτωση της οφθαλμολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ και του ΒΕΜΜΟ, η συνεργασία αυτή έχει πάρει τη μορφή της απόλυτης αλληλοσυμπλήρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού. Τα τελευταία χρόνια η λειτουργία του ΒΕΜΜΟ έχει προσφέρει στην οφθαλμολογική κλινική τη δυνατότητα για τη δωρεάν παροχή περίθαλψης στους ασθενείς του ΠΑΓΝΗ που δεν θα ήταν δυνατή κάτω από τις συνθήκες λειτουργίας ενός δημόσιου νοσοκομείου. Εν γένει, ο ασθενής που προσέρχεται στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της όρασής του γίνεται αποδέκτης ενός ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου περίθαλψης η οποία είναι απόρροια αυτής της συνύπαρξης ΒΕΜΜΟ – Οφθαλμολογικής κλινικής.
Το ΒΕΜΜΟ είναι εργαστήριο του Ινστιτούτου Οπτικής και Όρασης Institute of Vision & Optics (IVO)
--------------------
|
Sardanapalos
member

Reged: Tue
Loc: Σε μια καυτή παραλία στη δυτικ...
|
|
Θα πρότεινα δύο τινά:
Η να μεταφερθεί το post του κυρίου USurum στα επιτεύματα-τεχνολογία κλπ ή να ανοίξει καινούργια κατηγορία όπου οι ιατροί θα μπορούν να δημοσιεύουν ακόμη και οδηγίες "εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς" δι αρχαρίους!
Ετσι για να μη ζαλίζουμε κανέναν αδικαιολόγητα.
Αυτό θα πεί τάκτ, οχι:
Quote:
Λυπάμαι ιδιαίτερα. Έχω σκοπό να συνεχίσω το "ζάλισμα". Ελπίζω να αντέξεις και περαιτέρω...
Χωρίς ίχνος τύψεως, USAff
--------------------
|
USAfilofovos
enthusiast

|
|
Quote:
Ετσι για να μη ζαλίζουμε κανέναν αδικαιολόγητα.
 Είναι αντιζαλιστικό SARDELABLOM. Κανείς Έλληνας δεν θα ζαλιστεί όταν διαβάσει κάτι όμορφο για την Ελλάδα... Για τους λοιπούς - εξαρτάται....
--------------------
|
Sardanapalos
member

|
|
Quote:
SARDELABLOM
Τι να κάνω, θα το περάσω κι αυτό στην ατελείωτη λίστα των κοσμητικών επιθέτων και των ύβριστικών κατηγοριών.
--------------------
|
double trouble
Silent friend
Loc: Frobisher Bay
|
|
Giati tosh kontra?
|
enas
Journeyperson
Reged: Sat
Loc: canada
|
|
Kai ego tha protina kati alo. Na diavazis me prosoxi ayta pou grafei o kyrios USurum(?) mpas kai mathis tipota. Enas.
|
Notos

Reged: Wed
Loc: MA / FL
|
|
Τον Κυριο USURUM να τον διαβαζεις νεαρε μου φιλε, εχει πολυ πλακα. Εμεις βεβαια τον εχουμε διαβασει πολλες φορες, και μας εχει κουρασει!
Α, και που εισαι, αμα ξαναρθεις μπορει να σου δωσει και τον ελενχο σου, οποτε καλου κακου να μη ξεχασεις να του δωσεις και το κλασσικο μηλαρακι, οπως προσφερουν ολα τα καλα παιδακια στους διδασκαλους τους. 
Θα χαρει ο ανθρωπος γιατι καποιο προβλημα εχει ο δυστυχης και νομιζει πως ειναι καθηγητης πατριωτισμου και αρετης εδω στο φορουμ...Και πως ολοι Οι αλλοι δεν ειμαστε ανταξιοι Ελληνες, επειδη και καλα τολμαμε και λεμε τα στραβα της Ελλαδας...Τρεχα γυρευε δηλαδη
Ειναι μια ταραγμενη προσωπικοτητα που θεωρει τον εαυτο του ποιο Ελληνα απ ολους μας...Τι να πεις παραπανω τωρα καλο μου παιδι; Θα αρχισει να κατεβαζει εφημεριδες, θα κανει copy and paste, θα μας κανει την ζαλαδα εμετο παλι!!!
Καλες γιορτες 
Θα βγει και σε βιντεο γκεημ συντομα...
"USURUM-SUPERGREEK-FANAT OYA OYA"
The new video game for children under 10, it's free kids all you have to do is join this forum!!! 
Μην το χασετε!!!! HAVE A GOOD TIME
-------------------- If you want to be a Great Nation some day...
start acting like one today!!!
|
Sardanapalos
member

|
|
Ενας είσαι εσυ. Και μοναδικός!
--------------------
|
enas
Journeyperson
|
|
The new video game for children under 10, it's free kids all you have to do is join this forum!!!
And this game will be.........."Komeno kai rameno gia sena."
|
USAfilofovos
enthusiast

|
|
-Αν το δεις αστεία, πρόκειται για κάτι σαν τον "χαζοχαρούμενο" έως τρελλό του χωριού... -Αν το δεις σοβαρά, είναι από τους 2-3 μόνιμοι εδώ μέσα, που μισούν τους Έλληνες (τους Έλληνες και όχι την θάλασσα και το λεμονάτο κατσικάκι της Ελλάδας) και περιμένουν την ευκαιρία να καλέσουν σύσσωμη την Αμέρικα για εμπάργκο κατά της Ελλάδας όπως πριν 3-4 χρόνια στον πόλεμο στο Ιράκ. Ε, πού και πού περνούν και κάτι κουτοπόνηρα τουρκάκια και σπανιώτατα ορισμένοι σλαυογενείς (οι τελευταίοι, όταν τους ξυνίζει η Ελλάδα , πιστοί στην ευθύτητα και απλότητά τους ρίχνουν στο έτσι μια βρισιά στη γλώσσα τοους και φεύγουν)
Ελληνικό φόρουμ είναι, άρα θα μπαίνουν και ανθέλληνες...
---
--------------------
|
enas
Journeyperson
|
|
Ελληνικό φόρουμ είναι, άρα θα μπαίνουν και ανθέλληνες... Tha mporouses na mou exigisis tin lexi "anthellinas" ?
|
USAfilofovos
enthusiast

|
|
Quote:
Tha mporouses na mou exigisis tin lexi "anthellinas" ?
Δεν έχω αδυναμία στους ορισμούς, γιαυτό θα σου δώσω ένα παράδειγμα :
Quote:
"Ο λαός των Γκρεκών είναι ατίθασος και γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθή. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μην μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας και την πολιτική των Η.Π.Α..."
Αυτές τις κουβέντες τις είπε ο Χένρυ Κίσιγκερ -κάποτε μεγάλος και τρανός στο Στέητ Ντηπάρτμεντ και όχι μόνο.
Ο Χένρυ Κίσιγκερ μετά και από αυτά που είπε, σημαίνει σίγουρα πως μισεί τους Έλληνες (όχι μόνο αυτους που μένουν στην Ελλάδα , αλλά όλους τους Έλληνες), αρα είναι αποδεδειγμένος ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ!
--------------------
|
Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
|
Quote:
Ελληνικό φόρουμ είναι, άρα θα μπαίνουν και ανθέλληνες...
Tha mporouses na mou exigisis tin lexi "anthellinas" ?
Μπορώ να στο εξηγήσω εγώ με παραβολή:
Ο κακομοίρης που φεύγει από την Κάτω Πλατανιά για μία καλύτερη ζωή στην Αθήνα, εντός της 5ετίας θα μισήσει θανάσιμα κάθε ζωντανό οργανισμό που του θυμίζει τα παιδικά του χρόνια στην Κάτω Πλατανιά (σκύλους, γάτες, πουλιά κλπ). Πράγμα που θα κληρονομήσουν οι απόγονοί του κι ας έχουν γεννηθεί στην Αθήνα.
Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο οικονομικά πικραμένος ή νομικά κυνηγημένος την κάνει για τις ΗΠΑ, όπου εντός 5ετίας θα μισήσει θανάσιμα ότι έχει να κάνει με την πραγματική του πατρίδα. Και φυσικά θα το αφήσει κληρονομιά στα παιδιά του που θα γεννηθούν εκεί (π.χ Μαργαρίτα, Liberty κλπ)
Υ.Γ
Καθημερινά στην δουλειά εδώ στα Οινόφυτα έρχονται τα πούλμαν με τους εργαζόμενους. Ουδείς ξέρει γιατί τραβάνε αυτήν την ταλαιπωρία 10 χρόνια (το πηγαιν-έλα στην Αθήνα από τα Οινόφυτα είναι δραματική κατάσταση, δουλεύουν 10 ώρες και είναι στο δρόμο άλλες 4 ώρες τουλάχιστον).
Αν τους ρωτήσεις γιατί δεν κοιτάνε να βρουν κανένα σπίτι εδώ γύρω και ταλαιπωρούνται έτσι κάθε μέρα, σου απαντάνε "και να φύγω από την Αθήνα;"
Σημείωση: κανένας από δαύτους δεν κατάγεται ούτε και έχει πραγματική σχέση με την Αθήνα.
|
Dr. Jung

|
|
Υ.Γ 2
Να συμπληρώσω πως οι υπόλοιποι ανθέλληνες (Κίσινγκερ, Τούρκοι, Σλάβοι κλπ) μπορεί και να είναι απόλυτα δικαιολογημένοι. Δεν είναι κακό να υπερασπίζεις τα συμφέροντα της χώρας σου εις βάρος κάποιας άλλης. Ίσα-ίσα είναι ελληνορωμαϊκή πατέντα.
-------------------- Nihil sub sole novum
|
USAfilofovos
enthusiast

|
|
Quote:
Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο οικονομικά πικραμένος ή νομικά κυνηγημένος την κάνει για τις ΗΠΑ, όπου εντός 5ετίας θα μισήσει θανάσιμα ότι έχει να κάνει με την πραγματική του πατρίδα. Και φυσικά θα το αφήσει κληρονομιά στα παιδιά του που θα γεννηθούν εκεί (π.χ Μαργαρίτα, Liberty κλπ)
Άρα λοιπόν, όλοι σχεδόν οι Έλληνες του εξωτερικού μισούν την πατρίδα τους, μια και είναι ελάχιστοι οι "οικονομικά γλυκαμένοι" που μεταναστεύουν... Οι πιο πολλοί που φύγαμε, "οικονομικά πικραμένοι" είμασταν στην πατρίδα.
Νομίζω πως νιώθεις την υπερδιέγερση του μαντρωμένου σκύλου (δεν λέω κακού), κάθε φορά που κάποιος νέος επισκέπτης δοκιμάσει να αρθρώσει 2 λέξεις... Τόσο, που φτάνεις σε σημείο ασυναίσθητα να κάνεις παρόμοιες φραστικές γκάφες.
Όπως και νάναι, θέλω να υπενθυμίσω σε κάθε κατεύθυνση, τα καραβάνια με τους Έλληνες που φτάναν από όλες τις άκρες της γης για να πολεμήσουν για την πατρίδα κατά τον πόλεμο της Κύπρου... Έτσι για να θυμόμαστε...
..
--------------------
|
enas
Journeyperson
|
|
O Notos tha ithela na mou exigisi tin enia "pio Ellinas apo olous mas".
---------------------------------- If you want to be a great man some day......Start acting like one NOW!!!
|
Notos

Reged: Wed
Loc: MA / FL
|
|
Quote:
O Notos tha ithela na mou exigisi tin enia "pio Ellinas apo olous mas".
----------------------------------
If you want to be a great man some day......Start acting like one NOW!!!
Ανθελληνας ειναι αυτος που κανει κακο στην Ελλαδα.
Ανθελληνας δεν ειναι αυτος που αναφερει τα κακα της Ελλαδας.
Κακο κανει στην Ελλαδα αυτος που λεει ανθελληνες αυτους που βλεπουν καθαρα τα μειον της Ελλαδας και εχουν το θαρρος και τα λενε, γιατι ελπιζουν πως κατι θ αλλαξει προς το καλυτερο αν τα λεμε καθαρα!!!!
Φανατας, κολλημενος και χαζος ειναι αυτος που οτι και να του λενε για την Ελλαδα δεχεται μονο τα καλα, και επιτιθεται για ολα τα ασχημα.
Ο καθε ψευτοδιανοουμενος γυαλακιας καθηγητισκος που επιμενει να τα βαζει με οποιον τολμησει να δειξει τις αδυναμιες και τις ηλιθιοτητες των Ελληνων ειναι σιγουρα ο ποιο χαζος του χωριου.
Οποιοσδηποτε φυσιολογικος Ελληνας θελει να λεγεται Ελληνας πρεπει να ξερει τα στραβα της Ελλαδας, και να τα φωναζει μπας και ξυπνησουν οι κοιμησμενοι και επικινδυνοι υπερπατριωτες Φιλοφοβοι... που επιμενουν να τα καλυπτουν ολα θεωρωντας πως ετσι εχουν δικαιωματικα "στατους" Σουπερ Ελληνα.(Αυτοι οι τυποι κρατανε την Ελλαδα δεσμια στην καταντια της)
Βασικη αρχη της προοδου ειναι η παραδοχη των λαθων του παρελθοντος, πραγμα αδυνατο για Ελληνες περιορισμενου μυαλου.
Σε βαθμο που κρατανε την Ελλαδα πισω με τον αχρηστο υπερπατριωτισμο τους που δεν εξυπηρετει σε τιποτα αλλο εκτος απο το να συντηρουν παση θυσια τις αχρηστες εμμονες τους για το ενδοξο παρελθον των αρχαιων Ελληνων, και παντελως τυφλους και ανυμπορους να δουν την καταντια της Ελλαδας, και σιγουρα ειναι οι πλεον ακαταλληλοι να καλυτερευσουν το παραμικρο στο μελλων...
Απλα λοιπον:
Ζωντας στο παρελθον δεν μπορει κανεις με τιποτα να κανει το μελλων καλυτερο (π.χ.Φιλοφοβος) Το δε παρων απαιτει ρεαλισμο και πρακτικες συζητησεις και εφικτες υποθετικες λυσεις τωρα, και οχι τυφλους υπερπατριωτες που δεν θελουν να βλεπουν και να ακουνε τιποτα που εχει σχεση με την αληθεια!!! Μονο οταν γινουμε ρεαλιστες και μονο τοτε μπορουμε να δουμε το μελλων με ελπιδα, να βαλουμε στοχους και να κανουμε επιτελους το σωστο ως Ελληνες. Τωρα το τι παει να μας περασει με το ζορι Ο Υπερπατριωτης και Σουπερ Ελληνας Φιλοφοβος ειναι μονο για ανοητα παιδακια και για ολους τους χαζους του καθε Ελληνικου χωριου...Γι αυτο το αναφερει κιολας νομιζει πως απευθυνεται σε τετοιους...
Λαοπλανος πισω απο το πεπλο του πατριωτη ειναι και τιποτα αλλο. Δεν θα με παραξενευε καθολου αν μαθαινα πως εχει και βλεψεις να πολυτευτει καποτε με αλλοθι τα πατριωτικα του γραπτα εδω στο φορουμ...Μην μασσατε λοιπον!!!
Για μενα αυτοι ειναι ανθελληνες και σκοταδιστες και αχρηστοι για την Ελλαδα, ολοι αυτοι οι δηθεν...οι υπερανω των αλλων Ελληνων!!!Αυτοι που διψανε για τυφλο και ανοητο κοινο να τους ακολουθει.
Αυτα αγορι μου!!!
Αμα θες λοιπον να γινεις ξυπνιος Ελληνας προσεχε κατι τετοια κουμασια εδω στο φορουμ και παντου!!!
|
Dr. Jung

|
|
Quote:
Quote:
Άρα λοιπόν, όλοι σχεδόν οι Έλληνες του εξωτερικού μισούν την πατρίδα τους, μια και είναι ελάχιστοι οι "οικονομικά γλυκαμένοι" που μεταναστεύουν... Οι πιο πολλοί που φύγαμε, "οικονομικά πικραμένοι" είμασταν στην πατρίδα.
Νομίζω πως νιώθεις την υπερδιέγερση του μαντρωμένου σκύλου (δεν λέω κακού), κάθε φορά που κάποιος νέος επισκέπτης δοκιμάσει να αρθρώσει 2 λέξεις... Τόσο, που φτάνεις σε σημείο ασυναίσθητα να κάνεις παρόμοιες φραστικές γκάφες.
Όπως και νάναι, θέλω να υπενθυμίσω σε κάθε κατεύθυνση, τα καραβάνια με τους Έλληνες που φτάναν από όλες τις άκρες της γης για να πολεμήσουν για την πατρίδα κατά τον πόλεμο της Κύπρου... Έτσι για να θυμόμαστε...
..
Aγαπητέ USAff και αύριο το πρωί να γίνει πόλεμος με θέμα "οι τούρκοι μας στραβοκοιτάζουν" να είσαι σίγουρος πως θα καταφθάσουν καραβάνια εθελοντών (κυρίως από το επίπεδο hellenicrevenge) καθώς από στόκους και πολεμόφιλους ουδέποτε είχε αυτή η χώρα έλλειψη όπως και όλες οι υπόλοιπες των Βαλκανίων. Εκεί που σφάζονται για 2 μέτρα γης και επειδή τους πατάνε τα τρυφίλια, ένας πόλεμος θα ήταν δώρο θεού για δαύτους.
Εδώ πήγαν εθελοντές στο.... Σεράγεβο(!), θ' αφήσουν τέτοιο πάρτυ στην πατρίδα να πάει χαμένο; Στο όνομα της Βρεφοκρατούσας, της Οδηγήτριας, του Εσταυρωμένου, της σημαίας, των αρχαίων ημών προγόνων, και δεν ξέρω και γω ποιού άλλου, είναι άπειροι αυτοί που με λειψό εγκέφαλο έχουν διάθεση να σφάξουν στο γόνατο και χωρίς απαραιτήτως να υπάρχει σοβαρή αιτία. Αλλιώς πως θα έμπαινε ο Καρατζαφέρης στη Βουλή; Αλλιώς τα "αδέρφια" μας οι Σέρβοι πως θα έβρισκαν αφορμή να σφάζονται κάθε 50 χρόνια; Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα.
Παρόλα αυτά εκλείπεις κάθε φορά που παρουσιάζεται κάποια Liberty ή κάποια Margarita, αλλά να ξέρεις πως διπλωματική οδός δεν είναι απαραιτήτως να τα χώνεις εκεί που σε παίρνει (π.χ Sardanapalos). Εγώ πάλι δεν έχω τέτοιες ηθικές συστολές ούτε και είμαι διπλωμάτης. Αν θίγεται η ελληνικότητα κάποιου από τα γραφόμενά μου, προσωπικά σκασίλα μου, αν και είμαι της απόψεως ότι θα έπρεπε να θίγεται κατ' αρχάς η ελληνικότητά του από την -βασική- απώλεια να μην μπορεί να εκφραστεί στα ελληνικά, πράγμα πιο βασικό στα σίγουρα από οτιδήποτε κι αν γράψω εγώ. Αλλιώς ξέρεις πόσους "Έλληνες" έχει στην Ρωσία; Ουυυυυυ, χιλιάδες. Δε μιλάνε ελληνικά όμως. Και τέτοια ώρα καλύτερα να μην περνάς από τον Ασπρόπυργο γιατί οι έλληνες-Ρωσοπόντιοι-αδέρφια της βρεφοκρατούσας και του εσταυρωμένου, θα σου πάρουν και τα παντελόνια!
Αλλίμονο αν έπαιρνα τοις μετρητοίς τον κάθε έναν που ισχυρίζεται ότι είναι Έλληνας χωρίς ουδέποτε να έχει πατήσει το ποδάρι του εδώ και χωρίς να μπορεί να εκφραστεί στην -υποτιθέμενη- μητρική του γλώσσα επειδή έτυχε να έχει ένα παππού Έλληνα. Κι εγώ έχω μια γιαγιά Ρωσίδα αλλά θα ήταν το ίδιο αστείο να ισχυριστώ ότι είμαι Ρώσος έστω και στο 25% σε αναλογία αίματος.
Αλλιώς για να είμαι 100% δίκαιος θα έλεγα πως η Liberty είναι τόσο Ελληνίδα όσο ο καθένας μας εδω μέσα, ασχέτως σε τι διάολο πιστεύει και τι διάολο γράφει. Στο κάτω-κάτω το τι γράφει ο καθένας λίγη σχέση έχει με την ιθαγένειά του. Και η Παπαρήγα σε τελική ανάλυση ευχαρίστως θα μας άλλαζε τη σημαία με το σταυρό με μια ωραία κατακόκκινη, αυτό δεν την κάνει λιγότερο Ελληνίδα βέβαια.
Δεν είμαι σε θέση όμως να κάνω διαχωρισμούς του τύπου "ανθέλληνας", "φιλότουρκος", "μισοέλληνας", ο "έτσι κι έτσι" διότι αυτή είναι η εύκολη οδός που συνήθως χρησιμοποιούμε ως λαός αναλόγως κατά πόσο μας συμφέρουν αυτά που γράφει ο άλλος. Εύκολα οι liberty γίνεται "ανθέλληνας" και ο Κριστοφ Βαζέχα ελληναράς εύζωνος. Δηλαδή δεν μ' αρέσει αυτό το παραμύθι που λέει ότι εγώ είμαι πιο Έλληνας, εσύ λιγότερο, ο άλλος ανθέλληνας κλπ κλπ. Οι Έλληνες λοιπόν είναι αυτοί που έχουν ελληνικά διαβατήρια και αυτό μου λύνει το πρόβλημα σε κάθε απόπειρα κατηγοριοποίησης τελικά. Οι Έλληνες ελληνικά διαβατήρια, οι κύπριοι κυπριακά, οι Ιταλοί ιταλικά, οι Κινέζοι κινέζικα. Η Liberty έχει αμερικανικό διαβατήριο, έτσι δεν χρειάζεται να την λέω "ανθέλληνα", ούτε να σπάω το κεφαλάκι μου, ούτε και να αισθάνομαι μίσος και οργή με αυτά που γράφει. Δεν είναι Ελληνίδα, είναι Αμερικανίδα ελληνικής καταγωγής που τυχαίνει να μιλάει λίγα σπαστά ελληνικά και τα χρησιμοποιεί εξ' ολοκλήρου για να βρίσει την πατρίδα του παππού της. Πιο απλά δε γίνεται.
|
USAfilofovos
enthusiast

|
|
Quote:
Δεν θα με παραξενευε καθολου αν μαθαινα πως εχει και βλεψεις να πολυτευτει καποτε με αλλοθι τα πατριωτικα του γραπτα εδω στο φορουμ...Μην μασσατε λοιπον!!!
 .................................................................. .................................................................. Πώς την διαρροήν του λόγου Του να αλλάξω? Πώς την σωτηρία μου να αποτρέψω? Πως την φρίκην της (απ)όψεώς Του να αντέξω? Πως εις κοινωνίαν ακοινώνητου να έλθω? Πώς στο ανάστημά Του να κατέλθω?
...Με δυό κουβέντες δηλαδή :
Πώς να διηγηθώ το ανεκδιήγητον?
USAff ( από το επικόν "NOTYRAKIS ή παρολίγον NOTILAKS" )
--------------------
|
USAfilofovos
enthusiast

|
|
Quote:
Στο όνομα της Βρεφοκρατούσας, της Οδηγήτριας, του Εσταυρωμένου, της σημαίας, των αρχαίων ημών προγόνων, και δεν ξέρω και γω ποιού άλλου, είναι άπειροι αυτοί που με λειψό εγκέφαλο έχουν διάθεση να σφάξουν στο γόνατο και χωρίς απαραιτήτως να υπάρχει σοβαρή αιτία.
Γιατί κουράζεσαι γράφοντας τόσα? Ο άνθρωπος για τον οποίο δικηγορεύεις και που κόβεται για τον κάθε μειονοτικό Έλληνα, δεν θα είχε καμιά αντίρρηση να κάνει μπάνιο με σαπούνι από Παλαιστινιακό "γουρούνι" . Είναι άλωστε άδικο να παίρνεις το ψωμί του Λαλίστατου. Καλά κάνει το παιδί τη δουλειά του...
Βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η άποψή σου και τους έλληνες και το ελληνικό διαβατήριο. Παρακάτω παραθέτω τα στοιχεία ορισμένων κατόχων ελληνικού διαβατηρίου, οι οποίοι με μεγάλη χαρά θα ήθελαν να εκφραστούν από το βήμα του omogenia.com (και να μελοποιηθούν βέβαια όπως ο συνεπέστατος φίλος των Ελλήνων σιωνιστής SARDELABLOM)
Παρακαλούμε θερμά να μας κάνετε ΜΕΛΗ του αξιοσέβαστου omogenia.com
--------------------
|
Dr. Jung

|
|
Aυτοί που παραθέτεις usaff ΔΕΝ θέλουν να έχουν ελληνικό διαβατήριο, είναι διαφορετική περίπτωση. Άρα αυτομάτως μας δίνουν το δικαίωμα να τους εκτοξεύσουμε στο διάστημα με τις γνωστές ρωμαϊκές συνοπτικές διαδικασίες στο όνομα όποιου θεού να 'ναι. Ξέρεις, το πρόβλημα πάντα είναι πως αυτοί που έχουν δύο και τρεις πατρίδες (δε λέω για το Σαρδανάπαλο που διεκδικεί δικαστικώς από το ελληνικό δημόσιο την κυριότητα της Μακρονήσου) μοιραία συγκρούονται μ' αυτούς που έχουν μόνο μία. Αλλά γι' αυτό είμαστε εδώ φιλόφοβε, για να λύσουμε το Κυπριακό και να περνάει η ώρα. Και ήταν σούζα τα αλογάκια σήμερα και είχα κέφια.
Υ.Γ
Κι επειδή κι ο Ρότσα έχει ελληνικό διαβατήριο, λυπάμαι που δεν έπιασες το σφαιρικό της σκέψεως. Διότι οι ρωσοπόντιοι είναι άλλη φυλή, δεν θα ενσωματωθούν ούτε σε δέκα χιλιάδες χρόνια. Ομογενείς μπορεί και να έχει εκεί, σίγουρα όμως δεν είναι αυτοί. Ελευσίνα μετά τις δεκά δε σταματάω ούτε για κατούρημα. Μόνο με πάντσερ είσαι ασφαλής.
|
Sardanapalos
member

|
|
Πάντα είχα ρε Πανάθα την επιθυμία να επισκεφτώ την Μακρόνησο και να καταθέσω στεφάνι στη μνήμη των ταλαιπωρημένων χωροφυλάκων που υπέφεραν στην εξορία.
Και δεν θα είχα καμμία αντιρρηση να πάω και σαν τρόφιμος ΕΑΝ μετά την αναρρωσή του συλληφθεί, διαπομπευθεί και οδηγηθεί εκεί πρώτος και καλύτερος ο Ζαχόπουλος, η κυβέρνηση, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που χρεώνουν 250 ευρώ τέλη κυκλοφορίας για τρύπιους δρόμους, οι κουρείς που παίρνουν 15 ευρώ για ενα αντρικό κούρεμα -δόξα τω Θεώ αυτό το έξοδο το γλύτωσα-, οι μανάβηδες που κοστολογούν τα ραδίκια στα 3 ευρώ λόγω αύξησης της τιμής του αργού, οι Κούρδοι και οι Ταλιμπάν που γέμισαν τις πόλεις, ο Λιακόπουλος και όλοι οι ελληνόφρονες, ο "Τέρενς ΚουΙκ" και ου της βασιλείας ουκ εσται τέλος!
Και τελειώνω με μια ευχή... Είθε ο καλός Θεός να στείλει του χρόνου τόσες πολλές γαλοπούλες που να βαρεθούν τα γεροντάκια να τρώνε και όχι να λυσσάνε στη δίαιτα.
--------------------
|
USAfilofovos
enthusiast

|
|
Quote:
Aυτοί που παραθέτεις usaff ΔΕΝ θέλουν να έχουν ελληνικό διαβατήριο, είναι διαφορετική περίπτωση
Γιατί τους ρώτησες? Το θέλουν και το παραθέλουν!..
Quote:
Ξέρεις, το πρόβλημα πάντα είναι πως αυτοί που έχουν δύο και τρεις πατρίδες (δε λέω για το Σαρδανάπαλο που διεκδικεί δικαστικώς από το ελληνικό δημόσιο την κυριότητα της Μακρονήσου) μοιραία συγκρούονται μ' αυτούς που έχουν μόνο μία
Η πατρίδα ενός Σιωνιστή είναι ΜΟΝΟ μία ! Το Ισραήλ. Γι'αυτό όμως θα αναφερθώ ξεχωριστά. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως ο SARDELABLOM ΘΕΛΕΙ το ελληνικό διαβατήριο. Όλοι οι σιωνιστές που παραδέρνουν μεταξύ Ισραήλ και γενέτειρας ΘΕΛΟΥΝ το διαβατήριο της γενέτειρας για να έχουν σίγουρη την πόρτα διαφυγής όταν κάποτε τα πράγματα γίνουν πολύ σκούρα στο Ισραήλ (το φρικτό σενάριο της αποστασιοποίησης των ΗΠΑ και της ασφυκτικής αγκαλιάς αγάπης από τις εκατοντάδες εκατομύρια μουσουλμάνους γυρω - γύρω που θα επακολουθήσει...). Για αυτο το λόγο, οι πιο πραγματιστές σιωνιστές του Ισραήλ αγοράζουν σταθερά σπιτάκια στα βαλκανικά κράτη που υπάρχουν ακόμα για το κάθε βαλάντιο -μεχρι και 10-15000 ευρώ). Δεν βλέπω διαφορά στην αιτία "αγάπης" στους Έλληνες μεταξύ σιωνιστών και Κούρδων προσφύγων (εκτός από το ότι ο Κούρδος θα θυμάται για πάντα με ευγνωμοσύνη το πρώτο ζεστό ελληνικό ρούχο και την πρώτη μπουκιά ψωμί από Έλληνα, ενώ ο σιωνιστής θα φτύνει τους Έλληνες με την πρώτη ευκαιρία)
Quote:
Διότι οι ρωσοπόντιοι είναι άλλη φυλή, δεν θα ενσωματωθούν ούτε σε δέκα χιλιάδες χρόνια. Ομογενείς μπορεί και να έχει εκεί, σίγουρα όμως δεν είναι αυτοί.
Είναι μακρύ το θέμα... Επί του δικού μας όμως , και αυτοί ΘΕΛΟΥΝ το ελληνικό διαβατήριο - προσεχώς θα ενημερώσω μερικούς πρόθυμους για να τους κάνεις και αυτούς ΜΕΛΗ (members) του omogenia.com...
Εύ δικηγορείν !!!
(Πάει το έφαγες το ψωμί του Νιόνιου)
--------------------
|
enas
Journeyperson
|
|
KALI XRONIA SE OLOUS MAS. SE LIGES MERES PALI MAZI.
|