jobjsusatopforum
Chat-Room Members News Message Board Join Mail List

General Discussion >> General / Elefthero Thema / News/ POLLS

Pages: 1
Sardanapalos
member
**

Reged: Tue
Loc: Βασίλειον της Ελλάδος
Μια Χώρα γεμάτη Μαγγίνες και Αναψυκτήρια....
      #48009 - Sun Dec 16 2007 11:37 PM

Εντάξει, η ιστορία με τον Μαγγίνα είναι από κάθε άποψη θλιβερή και ορθώς ο Πρωθυπουργός την έκλεισε, έστω και καθυστερημένα, με μια μαύρη τελεία και παύλα. Αλλά το σκάνδαλο αυτό δεν τελειώνει εδώ. Έχει μια μεγάλη ουρά, που δεν θα πρέπει να την αγνοήσουμε. Δεν θα πρέπει, δηλαδή, να πούμε, «έξω πετάχτηκε ο Μαγγίνας, άρα επήλθε η κάθαρση και όλα είναι ωραία και καλά». Γιατί το σκάνδαλο συνεχίζεται.
Θέλω να πω, πολύ απλά, ότι ο Μαγγίνας έχει δεκάδες γείτονες, γνωστούς και φίλους, που επίσης έχουν κτίσει σπίτια με άδειες αναψυκτηρίου, βιάζοντας βάναυσα το φυσικό περιβάλλον. Με όλους αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν παρανομήσει, τι θα γίνει; Θα ζήσουν «αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»; Θα χαίρονται τα αυθαίρετά τους εσαεί, χωρίς η Πολιτεία να πάρει ποτέ μέτρα εναντίον τους;

Και δεν μιλάω, βέβαια, μόνο για το Κορωπί. Ολόκληρη η Ελλάδα είναι γεμάτη από... άδειες αναψυκτηρίων! Όλους αυτούς τους κυρίους, που έχτισαν σε δάση, όλους αυτούς τους λεβέντες των Πολεοδομιών, που ανακάλυψαν, προφανώς με το αζημίωτο, διάφορες «τρύπες» για να επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες να χτίσουν βιλάρες στην Πεντέλη, στην Πάρνηθα ή όπου αλλού, θα τους αφήσουμε στην ησυχία τους;
Έτσι φαίνεται. Την πλήρωσε ο Μαγγίνας- και ορθώς- και από ΄κει και ύστερα, σιωπή και «πάμε γι΄ άλλα»! Γιατί η κοινωνία μας είναι πέρα για πέρα διεφθαρμένη. Έχει λουφάξει τώρα, ώσπου να ξεχαστεί η υπόθεση. Και λουφάζοντας, ελπίζει ότι η μπόρα θα περάσει, θα προκύψουν άλλου είδους θέματα στο μεταξύ, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης θα μπει σε διαφορετική κοίτη, οπότε, πλέον, τρέχα γύρευε.
Και πράγματι η υπόθεση θα ξεχαστεί. Όπως συμβαίνει πάντοτε, σ΄ αυτήν τη χώρα της συναλλαγής και της απλωμένης παλάμης.

Μια βουλευτίνα φίλη μου, ισχυριζόταν, σε μια συζήτησή μας, ότι «για όλα φταίει ο κόσμος. Το μόνο, έλεγε, που ο κόσμος επιδιώκει, είναι να αρπάξει μια ευκαιρία, να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση, για να πετύχει έναν διορισμό, να γλιτώσει τις εισφορές προς το ΙΚΑ, να κλέψει την Εφορία, να χτίσει το αυθαίρετο». Δεν έχει άδικο. Αλλά- όπως της απάντησα- «αυτόν τον κόσμο της απάτης, του μέσου, της κομπίνας, ποιος τον κατάντησε έτσι; Μόνος του, με δική του πρωτοβουλία, μπλέχτηκε με τη βρωμιά; Η πολιτική ζωή, οι πελατειακές σχέσεις, δεν διαμόρφωσαν μια δυσώδη κατάσταση, στην οποία επικρατεί, το "άρπαξε να φας και κλέψε να ΄χεις"; Βαδίζει πλέον κανείς με τον σταυρό στο χέρι;».

Η φίλη μου δεν είπε τίποτε. Έσκυψε το κεφάλι της, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι έχω δίκιο. Και ότι μόνο με γενναίες πρωτοβουλίες ο πολιτικός κόσμος θα ξαναβρεί τα ζύγια του και θα μας βοηθήσει όλους να γίνουμε καλύτεροι. Ως άτομα και ως κοινωνία.

Τα Νεα 17/12/07

--------------------

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
USAfilofovos
enthusiast

Reged: Sun
Loc: Μαύρη Θάλασσα
Δάσκαλε που δίδασκες... [Re: Sardanapalos]
      #48010 - Mon Dec 17 2007 12:51 AM

Quote:

--------------------------------------------------------------------------------

Κάποιος που σε διαβάζει για πρώτη φορά SARDELAKS, μπορεί και να σε πάρει στα σοβαρά, αλλά όχι και όποιος έχει διαβάσει την ομολογία σου για τις κλεψιές σου στο Δημόσιο.
Να γιατί πάντα σε τέτοιες στιγμές που ξεχνιέσαι θα είμαι ανελειπώς παρών για να στην περνάω κολλάρο...

Quote:
--------------------------------------------------------------------------------

SARDELAKS : Kai na fantasteis kokota, pws kati alla koumasia pou einai mazi mou einai oi megaliteroi palian8rwpoi pou kserase h kolasi.
Gi auto sixainomai ta apovrasmata tou Ellinikou kratous alla apofasisa pws enas koukos den fernei tin anoiksi kai etsi mia autoi-dyo egw .

.

Θέλω να διευκρινήσω πως για μένα η ανθελληνικότητά σου (το μίσος σου για τους Έλληνες) είναι δεδομένη, άρα θα έχεις αντιμετώπιση δυσμενέστερη από τα επεισοδιακώς εισερχόμενα τουρκάκια.

Δικός σου για επιπλέον διευκρινήσεις,
USAff

--------------------

Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
Re: Μια Χώρα γεμάτη Μαγγίνες και Αναψυκτήρια.... [Re: Sardanapalos]
      #48012 - Mon Dec 17 2007 01:53 AM

Έχω την αίσθηση πως πολλά από τα πολύ σοβαρά αντικείμενα ειδήσεων και εξελίξεων σ' αυτήν την χώρα (παραδικαστικό κύκλωμα, φρουτάκια, Μαγγίνας, Μπακογιάννη, τσεπώματα στις εκκλησίες, και ένας ατελείωτος μακρύς κατάλογος), ξεκινάει από τα χέρια του Τριανταφυλλόπουλου!
Αλλιώς, όλα καλώς, δεν γίνεται κουβέντα πουθενά.

Πρώτο Θέμα
Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο Μαγγίνας

--------------------
Nihil sub sole novum

Sardanapalos
member
**

Reged: Tue
Loc: Βασίλειον της Ελλάδος
Re: Δάσκαλε που δίδασκες... [Re: USAfilofovos]
      #48014 - Mon Dec 17 2007 02:12 AM

Χαίρομαι που μόνος σου ομολογείς το μπάχαλο και αναιρείς τα εθνικιστικά σου παραληρήματα, αφού απευθύνεις τις κατηγορίες που μου προσάπτεις στην καθ' όλα έγκριτη εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

Και σ' ανώτερα!

--------------------

Notos

**

Reged: Wed
Loc: MA / FL
Re: Δάσκαλε που δίδασκες... [Re: USAfilofovos]
      #48043 - Tue Dec 18 2007 12:36 AM

Μας κουρασες πολυ ρε παληκαρι. Πολυ μονοτονος εισαι, και ειναι χρονια η κατασταση σου. Εχεις τιποτα φρεσκο να γραψεις; Κανε μας την χαρη, σε βαρεθηκαμε

ΚΣΕΚΟΛΑ ΚΣΕΡΟΛΑ Εχεις γινει παντελως ανουσιος και ανοητος.

Μην σε αρχισω κι εγω τωρα, σε εχω αφησει ησυχο αρκετο καιρο, αλλα σε τρωει...
Μας εβγαλες ολους ανθελληνες, ποιος τωρα; εσυ ο κωλλημενος; Αντε χες τα ποδαρια σου βρε κακομοιρη.

--------------------
If you want to be a Great Nation some day...
start acting like one today!!!

Pages: 1

Extra information
0 registered and 12 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Giorgos, Paratiritis 

Print Topic

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is enabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Topic views: 640

Rate this topic

Jump to

Contact Us Yasou.com