Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί!
Αυτή την αποκάλυψη έκανε χτες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
«Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο, πληρώνουν για να σκοτωθούν», δήλωσε φανερά φορτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος.
Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα.
Μου λύθηκε και η απορία, δηλαδή γιατί όταν είμαι με την μηχανή και ταξιδεύω πλην των διοδίων Αφιδνών και Οινοφύτων που είναι δίπλα στην Αθήνα, κανένας άλλος δεν μου ζητάει λεφτά. Δεν το κάνουν τελικά για την καλή τους την καρδιά. Απλώς με περνάνε για τουρίστα!
Post Extras:
TwinKate
Member
Reged: Sat
Loc: France, Nancy
Gnwrizoume arage kanenan pou na exei sxesh me ta diodia gia na ton vrisoume????? Ksereis esy Dr Jung?? Vre ayto to Alzheimer........ edw sthn akrh ths glwssas to exw to onoma tou.....
Το ελάχιστο που βλέπω είναι η απαράδεκτη δήλωση ενός νομάρχη να καλεί τον κόσμο σε παρανομία. Αναμφισβήτητα ο εν λόγω δρόμος έχει τα κακά του χάλια αλλά από το να πάμε στην άλλη άκρη είναι λυπηρό να γίνεται αυτό από μια τοπική αρχή. Οι νόμοι δεν απαλλάσσουν κανέναν άλλο από την καταβολή τελών διοδίων εκτός από τις προβλεπόμενες κατηγορίες.
Ερώτηση: Πόσα χρόνια έχεις να περάσεις φίλε μου από άλλα διόδια εκτός από αυτά που αναφέρεις;
-------------------- Μια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας, πρέπει να βγει από την αίθουσα του θρόνου και μαζί με τους αυλικούς του το νου και την καρδιά, να αποφασίσει για τον καταστατικό χάρτη της ζωής του...
Συγκεκριμένα, όταν διάβασα αυτό, θυμήθηκα ότι για παράδειγμα στα Τέμπη δεν έχω πληρώσει ποτέ διόδια (πριν ένα μήνα έκανα το τελευταίο ταξίδι στη Σαλόνικα), αλλά ούτε και αλλού πιο πριν πλην της Θεσσαλονίκης. Κρίσιμη λεπτομέρεια είναι πως πάντα σε τέτοιο ταξίδι έχω βαλίτσες στη μηχανή, ποτέ δεν έχω ανέβει "άδειος". Νόμιζα ότι με αφήνουν να περάσω για την καλή τους την καρδιά, αλλά μάλλον απ' όσο κατάλαβα με πέρναγαν για τούριστ, οι χαραμοφάηδες.
Τώρα το ποιός είναι ο νόμιμος και ποιός ο παράνομος, είναι μια άλλη ιυπόθεση. Στην ιστορία του το ελληνικό κράτος ήταν πάρα πολλές φορές παράνομο, να μην πω ότι το 40% των ενεργειών του στηρίζεται στην παρανομία, σιγά την πρωτοτυπία. Γι' αυτό και τους σέρνουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, εκτός αν μου πεις ποιός είναι ο παράνομος της υπόθεσης που πληρώνουμε νερό και μας σερβίρουν χημικά χωρίς κανένας να παίρνει ούτε πρωτοβουλία ούτε και ευθύνη. Πρέπει να πληρώνουμε το νερό και να αγοράζουμε άλλο από το super-market. Αν ο δήμαρχος των Οινοφύτων καλέσει τους δημότες να τινάξουν στον αέρα το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, εγώ θα πάω πρώτος, γιατί παρανομεί εις βάρος της υγείας μου και δεν μπορεί να επικαλεστεί την παρανομία μου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα διόδια, να μην πληρώσει κανείς για υπηρεσίες που δεν λαμβάνει. Το πολύ-πολύ σε 1-2 μήνες να κρασάρει το δημόσιο, οπότε και να πεθάνουν της πείνας όλοι αυτοί οι άχρηστοι που συντηρούμε. Μ' ένα σμπάρο δυο τριγόνια.
Καλά τα λέει ο δήμαρχος.
Στους Σταθμούς διοδίων από την Λαμία μέχρι την Θεσσαλονίκη δεν λειτουργεί αυτοματοποιημένο σύστημα συναλλαγών αλλά ταμεικό και χειροκίνητο. Στην πράξη στο αυτοματοποιημένο σύστημα ο υπάλληλος χρεώνεται με τις αντίστοιχες διελεύσεις που αναγνωρίζει το σύστημα. Στο χειροκίνητο όμως είχε την καλή προαίρεση ο υπάλληλος να μην σε αναγκάσει να κατέβεις, να βγάλεις κράνος, γάντια, πορτοφόλι και όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ για να πληρώσεις καταλαβαίνοντας πως είναι δύσκολο και χρονοβόρο.
Ίσως και να φαίνεσαι για τουρίστας, δεν το αμφισβητώ αλλά πίστεψέ με δεν είναι αυτός ο λόγος.
-------------------- Μια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας, πρέπει να βγει από την αίθουσα του θρόνου και μαζί με τους αυλικούς του το νου και την καρδιά, να αποφασίσει για τον καταστατικό χάρτη της ζωής του...
Τελικά τα διόδια όμως για ποιούς ακριβώς λόγους τα πληρώνουμε; Για να δούμε ποιος είναι ο παράνομος δηλαδή.
Αν προσπαθείς να με πείσεις για την καλή πρόθεση των καλών αυτών ανθρώπων, δυστυχώς δεν πείθομαι με τίποτα. Απλώς γιατί ο προ-τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ αξίας... 2600 ευρώ, για τα οποία δεν δεχόταν διακανονισμό μια χωντροκώλα και τελικά αναγκάστηκα να ανοίξω μια μαύρη τρύπα στα οικονομικά μου σε ακατάλληλη εποχή, ανακλήθηκε με τον τελευταίο λογαριασμό που μου επέστρεψε το ποσό και την δικαιολογία ότι.... δεν είχαν ανθρώπους να κάνουνε μετρήσεις και έφτιαχναν λογαριασμούς στην τύχη.
Αν ήμουν καχύποπτος (που δεν είμαι φυσικά χεχε) θα έλεγα πως η ΔΕΗ μου πήρε τα λεφτά για να τα παίξει τυχερά παιχνίδια και έπειτα να μου τα δώσει πίσω. Ποιός νόμος και ποια ηθική ακριβώς με κρατάει ώστε να μην βάλω γκαζάκι στο αυτοκίνητο της χωντροκώλας διευθύντριας; Γιατί δεν έχω σκοπό να πάω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Πιο ωραία είναι να πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα.
Και μιας που το θυμήθηκα (πολλά τέτοια γίνονται τώρα τελευταία και σε πάρα πολλούς) ο ΟΤΕ ήταν λίγο χειρότερος γιατί δεν μου επέστρεψε σε μετρητά τα 200 ευρώ που "κατά λάθος" μου έκλεψε. Μου είπαν ότι θα τα αφαιρέσουν από τους.... επόμενους λογαριασμούς. Κρίμα, γιατί εγώ μετρητά τους τα έδωσα. Φαίνεται αυτή είναι η νέα επενδυτική πολιτική της ΝΔ. Η προκαταβολή για υπηρεσίες που έτσι κι αλλιώς δεν λαμβάνω!
Post Extras:
Sardanapalos
member
Reged: Tue
Loc: Σε μια καυτή παραλία στη δυτικ...
Loioin Panatha, grafw apo to yperperan kai 8elw na sou pw pws proxtes -afou eixa diavasei to topic sou-, Paraskeui pigainontas gia Athina para tis antiriseis filwn PERASA ta diodia tou Riou xwris na plirwsw. To mono pou eipa xwris na stamatisw "Ta parapona sas ston Nomarxi" kai to mono pou eida apo ton kathrefti htan to kefali tis kopelas pou profanws mou epairne ton ari8mo tis pinakidas.
Par olo pou synantisa 2-3 elegxous mexri tin Korin8o kaneis den me stamatise. O adelfos mou mou eipe pws mporei na mou steiloun tin klisi sto spiti. Se periptwsh pou ginei kati tetoio 8elw na exw to dhmosieumeno ar8ro pou ekanes post. Twra loipon pou einai fresko kane post to Link gia na to katevasw.
Xairetismous se olous apo ton paradeiso tou Indikou Okeanou!
Πάντως αφμιβάλλω για το κατά πόσο είναι έγκυρη η μαρτυρία της υπαλλήλου, κυρίως γιατί δεν είναι άνδρας της τροχαίας. Και κλήση που έρχεται στο σπίτι χωρίς φωτογραφία, απλώς δεν υπάρχει. Αρνείσαι ευγενικά τα πάντα. Αλλά ακόμη κι αν είναι έγκυρη η -υπογεγραμμένη- μαρτυρία της υπαλλήλου, σίγουρα κανένας υπάλληλος δεν θα ασκούσε τέτοιο δικαίωμα χωρίς κέρδος. Που ξέρει τι τρελός είσαι εσύ; Βασικά να τελειώσει το 8ωρο θέλει και να πάει σπίτι του.
Όσο για τα μπλόκα που πέρασες, ίσως και να είχαν τον αριθμό σου.
Με 250km/h περνάω καθημερινώς μπροστά από μπλόκα της τροχαίας. Μόλις αγοράσουν οχήματα θα με σταματήσουν. Και όταν αγοράσουν οχήματα να είσαι σίγουρος πως κανένας δε ρισκάρει την ζωή του για 1000 ευρώ, για την τιμή της... φανέλας. Προς το παρών δεν προλαβαίνουν ούτε τη φωτογραφία να τραβήξουν.
Oι μόνοι που φοβάμαι είναι τα πολιτικά αυτοκίνητα της τροχαίας που κολλάνε από πίσω και νομίζεις πως θέλουν κόντρα, αλλά το κάνουν για να σε καταγράψουν. Σε τέτοια περίπτωση με αναγκάζουν να συνεχίσω με 250 στην δεξιά λωρίδα. Με εξωθούν στην παρανομία oι αναίσθητοι!
Επίσης οι μόνοι που είναι ικανοί να σταματήσουν μοτοσυκλετιστές γενικώς, είναι η ομάδα "Ζ" που αν και κυκλοφορεί με απαρχαιωμένα δίκυκλα, πρόκειται για εξαιρετικούς πιλότους. Οι πρώτοι στρατολογήθηκαν από τις "κόντρες της Ν.Φιλαδέλφειας". Το πιθανότερο είναι να επιδιώξουν κόντρα και όχι να σε καταδιώξουν. Μου έχει τύχει κι αυτό σε φανάρι και ξεφτιλίστικα! Ωραίος ο μάγκας!
Το παρακάτω βίντεο εξηγεί γιατί οι άντρες που κάποτε περισυνελέγησαν από την παρανομία για να υπηρετήσουν την αστυνομία, είναι απείρως καλύτεροι από αυτούς που εκπαιδεύτηκαν σε... γκαράζ:
Φαντάζομαι πως ο νομάρχης θα πληρώσει και τα πρόστιμα όταν μαζευτούν κάμποσα.
Υ.Γ. Η τροχαία δεν έχει δικαίωμα να κάνει έλεγχο για πληρωμή ή όχι διοδίων.