Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
|
Χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί φορολογούνται χωρίς να έχουν πληρωθεί
Εργάστηκαν το σχολικό έτος 2006-07 και μέχρι σήμερα το υπουργείο Παιδείας τους χρωστά 60 εκατ. ευρώ. Ομως η Εφορία τους ζητεί τον σχετικό φόρο
Σε απόγνωση φέρνει η κυβέρνηση περίπου 20.000 εκπαιδευτικούς, καθώς τους φορολογεί για χρήματα που δεν τους έχει δώσει για περσινή δουλειά τους στις σχολικές αίθουσες.
Τώρα οι εκπαιδευτικοί, που εργάστηκαν κατά το σχολικό έτος 2006-07 στo πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, ετοιμάζονται για ομαδικές διαμαρτυρίες και μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καθώς αρνούνται να πληρώσουν προκαταβολικά στην Εφορία τις κρατήσεις για αμοιβές που ακόμη δεν έχουν πάρει!
«Αυτό είναι μαφιόζικη συμπεριφορά από το κράτος και παραλογισμός να μας ζητούν να επιστρέψουμε χρήματα στην Εφορία για αμοιβές που δεν έχουμε πάρει.
Οι περισσότεροι τα φέρνουμε δύσκολα πέρα με τους πενιχρούς μισθούς που μας παρέχει η πολιτεία και δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε σε ένα ακόμη χαράτσι, το οποίο είναι άδικο και παράνομο», υπογραμμίζει στο «Εθνος» ο καθηγητής Μάρκος Παπαμάρκου, ο οποίος για τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Διδακτικής Στήριξης της περσινής χρονιάς δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ και τώρα καλείται να πληρώσει στην Εφορία... 600 ευρώ!
Για εργασιακό Μεσαίωνα κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας και η ΟΛΜΕ όσον αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους, αλλά και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις τάξεις Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) χωρίς να πληρώνονται, ενώ σε σχετική ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές υπογραμμίζουν: «Είναι ντροπή για τη χώρα μας και την πολιτική της ηγεσία, που επιμένει να διακηρύσσει πως η παιδεία και η εκπαίδευση είναι η πρώτη προτεραιότητα».
Πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν αρνηθεί να παραλάβουν από τα σχολεία στα οποία υπηρετούν τα σχετικά έγγραφα της Εφορίας, που τους ζητεί να καταβάλει ο καθένας αναδρομικά το ποσό που του αναλογεί για τη συμμετοχή του στην ΠΔΣ, και αναζητούν τρόπους να αντεπεξέλθουν στην παράλογη αυτή κατάσταση.
Στάση εργασίας
Συνολικά το υπουργείο Παιδείας χρωστάει στους εκπαιδευτικούς 60 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα ΠΔΣ.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε προ ημερών διαβεβαιώσει τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ ότι θα καταβάλει στους καθηγητές τα χρήματα που τους χρωστάει, κάτι που όμως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Γι αυτόν τον λόγο τις επόμενες μέρες η ΟΛΜΕ προγραμματίζει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ, 24/3/2008
Moυ θυμίζει ότι η ΔΕΗ μου ζήτησε 2500 ευρώ επειδή δεν... είχε ανθρώπους να μετρήσει, όπως επίσης ότι ο ΟΤΕ μου ζήτησε ένα πακέτο λεφτά -από λάθος που επαναλαμβάνεται με μαθηματική ακρίβεια κάθε 6 μήνες- τα οποία όπως μου είπαν θα μου τα επιστρέψουν σε... είδος. Ελπίζω να είναι σε χόρτα, γιατί με 20 ευρώ που έχουν πάει τα χόρτα στη λαϊκή, μέχρι να μου τα δώσουν θα πάρουν αξία. Πετρέλαιο και αηδίες, αυτές είναι επενδύσεις.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ πληρώνουμε προκαταβολή κερατιάτικα.
-------------------- Nihil sub sole novum
|
|