Sardanapalos
member

Reged: Tue
Loc: Σε μια καυτή παραλία στη δυτικ...
|
|
Χρόνια Πολλά και Καλά......
Την ιστορία δεν την γράφουν οι ηττημένοι
Λοιπόν κύριοι, ναι. Οι άνθρωποι που έχουν πάντα το θάρρος της γνώμης τους και που τολμάνε να αντικρίζουν την αλήθεια κατάματα, όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους, στέκονται σήμερα κριτικά απέναντι στο ιστορικό γεγονός της 21ης Απριλίου. Ένα γεγονός που ήρθε 18 χρόνια μόλις μετά την απεμπλοκή της Πατρίδας μας απο έναν αιματηρό και επώδυνο αδελφοκτόνο πόλεμο, που είχαν δρομολογήσει πριν απο το '44 ξενοκίνητες και εχθρικές προς το Έθνος δυνάμεις.
Ίσως να δεχόμασταν κι εμείς με ανακούφιση εκείνο το πρωινό της 21ης Απριλίου, τη στρατιωτική επέμβαση, όπως με ανακούφιση τη δέχτηκε και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, κάτι που εύκολα γίνεται αντιληπτό και απο τις ανύπαρκτες αντιδράσεις. Ένας Λαός, ένα Έθνος που είχε κουραστεί, που είχε αηδιάσει και που τελικά είχε γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό κατεστημένο της εποχής, αλλά και στην κοινωνική και πολιτική ανωμαλία που είχε προέλθει απο το ίδιο το κατεστημένο.
Και εδώ ακριβώς είναι που στεκόμαστε. Εδώ που θα σταθεί και ο ιστορικός του μέλλοντος, απαλλαγμένος απο πάθη και ιδεολογικές προκαταλήψεις. Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός τόσο μεγάλου στρατιωτικού εγχειρήματος και μάλιστα εντός τεραστίων αστικών κέντρων (με επίκεντρο την Αθήνα) αναίμακτα ουσιαστικά, θα είναι ίσως το πρώτο χαρακτηριστικό που θα παραμείνει και θα πλαισιώσει την αναφορά του συγκεκριμένου γεγονότος.
Αυτή είναι η αλήθεια. Και σε όποιον αρέσει. Ξέρουμε ότι δεν αρέσει σε αρκετούς, αλλά ξέρουμε χιλιάδες ακόμα, πολλές χιλιάδες, με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, που παρακάμπτουν τη στέρηση της πολιτικής ελευθερίας, που όντως επέβαλλε το καθεστώς της 21ης Απριλίου, και συχνά πυκνά βάζουν στο στόμα τους μια φράση που μπορεί καθένας ν' ακούσει παντού...
"Που 'σαι ρε Παπαδόπουλε!".
--------------------
|
Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
|
Εκείνες τις μέρες μετέφεραν τον πατέρα μου και όποιον άλλον Αθηναίο-Πειραιώτη από το στρατόπεδο τεθωρακισμένων της Αυλώνας στα βουνά της Βουλγαρίας, στην θέση τους έφεραν άλλους, κάτι τυριά από τη Μακεδονία και κάτι βλαχοπρόξενους από τη Λάρισα, για να έχουν οι αξιωματικοί παρέα από τον τόπο καταγωγής τους που να ελέγχεται πιο εύκολα.
Ένας μόνο παρέμεινε από την πρωτεύουσα γιατί έτυχε να είναι αδειούχος, είναι και ο άτυχος που αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή του ανωτέρου του μπροστά στην πόρτα του Πολυτεχνείου και ο καραμπινόβλαχος τον έφαγε εν ψυχρώ μέσα στο άρμα. Συμπεριλαμβάνεται στους πεσόντες του Πολυτεχνείου, αν και φαντάρος.
Εντάξει, αν εξαφανίσετε 4.500.000 κόσμο μπορεί και να έχετε καμιά ελπίδα. Αλλά (προειδοποίηση) μετά από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια θα σας έχουμε σκλάβους στον αιώνα των αιώνων, αμήν. Θα ψοφήσετε της πείνας καημένε μου. Στο χωριό ή στο στρατόπεδο, δεν έχει σημασία. Οι εξεγέρσεις είναι μάταιες.
|
Sardanapalos
member

Loc: Σε μια καυτή παραλία στη δυτικ...
|
|
Κοίτα Πανάθα, ουδείς επιδιώκει την στέρηση της ελευθερίας του πολιτικού λόγου κανενός και πολύ περισσότερο εγώ που οι καλυτεροί μου φίλοι είναι αριστεροί. Οπως και κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να υποστηρίξει την ομαλή εξέλιξη της κατάστασης στη χώρα όπως είχε διαμορφωθεί το 1967 εαν δεν είχε μεσολαβήσει η 21η Απριλίου.
Ας μην συγχέουμε όμως το πραξικόπημα του Παπαδόπουλου με το καθεστώς Ιωαννίδη που απεδείχθη στυγνό και αμείλικτο, όπως και με το Πολυτεχνείο και την Κύπρο. Ολα αυτά ήταν φυσικές συνέπειες των νεανικών κινημάτων και των γεωπολιτικών ανακατατάξεων της εποχής εκείνης. Ακόμη και ο Βασιλιάς η ο γέρος να ήταν στα πράγματα, η εισβολή στην Κύπρο θα γινόνταν γιατί όλοι είχαν διαόλους μέσα τους!
Οι πρώην άνεργοι πολιτικοί έχουν καταφέρει και περάσει καλά στο μυαλό του κόσμου την χουντική καταστροφολογία, όταν όμως για δικούς τους προδοτικούς χειρισμούς εθνικών θεμάτων πέφτουν σαν ακρίδες ελικόπτερα στα Ιμια, όταν εξαφανίζονται ως δια μαγείας κονδύλια ολόκληρα ακόμη και απο τον εξοπλισμό, όταν χάνεται η ευκαιρία του ονόματος της Ανω Μακεδονίας, όταν όλα αυτά συνιστούν πράξεις εθνικής προδοσίας, ο αποχαυνωμένος απο το όπιο της ψευτοπολιτικής προπαγάνδας λαός το περνάει στο ντούκου.
Γιατί συνηθίσαμε στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό και δεν μας καίγεται καρφί όταν δίνουμε το 6,2 του προϋπολογισμού -τον υψηλότερο στο δυτικό ημισφαίριο- στο στράτευμα και ακόμα πετάνε με Απάτσι απο το Βιετνάμ.
Κάθε στρατιώτης που σκοτώνεται, είναι θύμα της πολιτικής των ανθελλήνων πολιτικών που υπο αυτές τις συνθήκες αν βρισκόμαστε σε άλλη χώρα θα είχαν εκτελεσθεί δις και τρις!!
--------------------
|
Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
|
Δε ξέρω τι λες εσύ σαρδανάπαλε αλλά είναι παράδοση στους εμφύλιους πολέμους η Αθήνα να κερδίζει. Εδώ μας κυβερνάνε μόνο αυτοί που ψηφίζουμε.
Αλλά για να είσαι υποψήφιος αρχηγός ανάμεσα σε Έλληνες τότε πρέπει να είσαι ο ίδιος από βλάκας μέχρι θεότρελος. Τι να κάνουμε, αυτοί είναι οι καλύτεροι που βρήκαμε.
|
SVATS
Addict

Reged: Thu
Loc: NY
|
|
Perimenontas ta fantasmata, mera pou einai .....................
Pantws proxtes kapou akousa stin tv , enw o kosmos vadize pros tin pagosmiopioihsh , tous xippys ta narkwtika emeis prototypisame me mia diktatoria sthn xwra pou gennhthike i dhmokratia.
SVATS
As mhn kryvomaste omws, oloi genika, deksoi , pasokoi , aristeroi kai oti allo................... oloi mas kryvoume mesa mas ena diktatora alliws den eksigite pws kratise 7 xronia afti i talaipwria. Opws episis na min kryvomaste oti prin thn diktatoria ta pramata den htan kai poly omala, mallon poly anwmala htan.
--------------------
Πάντα στο σωστό μέρος, αλλά σε λάθος ώρα
|
Aritis
Member

Loc: Montreal, Canada
|
|
21η Απριλίου 1967 μια αποφράδα ημέρα γραμμένη στίς μαύρες σελλίδες της Ιστορίας μας. Εύχομαι οι όσοι ονειρεύοντε ημέρες σαν αυτές να λιγοστεύουν μέρα με την μέρα.
Ένα πράγμα θα σας πω μόνο.
Ήταν νωρίς το πρωί της μοιραίας μέρας όταν ξύπνησα και, όπως είχα την συνήθεια, άνοιξα το τρανζιστοράκι που είχα στο προσκεφάλι μου να ακούσω τα νέα και τα πρώτα λόγια που άκουσα ήταν τα εξείς:
"Όποιος αντιληφθεί παντοπώλη να κρύβει τρόφημα θα πρέπει να τον αναφέρει στην αστυνομία" !
Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως η Ελλάδα είχε εμπλακεί σε πόλεμο! Από τις επόμενες λέξεις που άκουσα κατάλαβα το τι είχε συμβεί.
Λίγο αργότερα βγήκαμε με τον εξάδερφό μου, στου οποίου το σπίτι διέμενα, στους δρόμους του Αιγάλεω. Παντού βασίλευε μια βαθιά και "εκκωφαντική" (!) ησυχία. Εκεί κάπου στην Ιερά οδό είδαμε αστυνομικούς με τα τουφέκια κρεμασμένα στους ώμους τους. Θέλεις το θέαμα αυτό, θέλεις η απόλυτη ησυχία, θέλεις αυτά που άκουσα στο ραδιόφωνο με έκαναν να νιώσω έναν φόβο και ένα σφίξιμο στην καρδιά μου!
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΤΑ ΙΔΙΑ !!!!!!!
Φανταστείτε όμως φίλοι μου αυτούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο των συνταγματαρχών! Αυτούς που αντιστάθηκαν και τόλμησαν να αμφισβητήσουν τους συνταγματάρχες! (Χρειάζεται να πω τίποτε άλλο;) Όπως μάθαμε αργότερα για το πώς "κυβέρνησαν" ποιοί τους υποστήρηξαν και ποιοί ήταν αυτοί που ωφελήθηκαν από αυτή την εφταετία δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε (για να μην ξαναγίνει ποτέ πια).
|
lexus16
Silent friend
Reged: Sat
Loc: canada
|
|
pote den tha ksexasoume . giati an ksexasoume mas perimenoune xeirwtera tpt alo
|
lexus16
Silent friend
Reged: Sat
Loc: canada
|
|
kai kati alo aftos pou me xei kani ban apo to chat tou omogeneia eine dilos kai tramboukos mou thimizh xounda
|