Omogenia.com
Chat-Room Members News Message Board Join Mail List

Hourly workers: Apply now
Quickly apply to hourly-paid jobs.

Set up a Job Alert now
Get job matches in your inbox!

General Discussion >> Computers / Technology / Business

Pages: 1
GIORGOS_Athens_Hellas
Addict

Reged: Mon
Loc: Athens City
Αρνητική πρωτιά στον διαδικτυακό αναλφαβητισμό
      #34430 - Wed Apr 12 2006 02:58 AM

Το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ των 25 παρουσιάζει η Ελλάδα, όσον αφορά τους πολίτες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο ποτέ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ουραγοί και οι Έλληνες φοιτητές, ενώ συνδέσεις υψηλής ταχύτητας διαθέτει μόλις το 1% των νοικοκυριών.

Τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα αναφέρουν πως το 22% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ. Το ποσοστό αυτό είναι το τρίτο χαμηλότερο στην Ευρώπη, μετά την Λιθουανία (16%) και την Τσεχία (19%). Επίσης, μόνο το 1% των ελληνικών νοικοκυριών έχει σύνδεση υψηλής ταχύτητας με το Ίντερνετ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα νοικοκυριά στην ΕΕ είναι 23%.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, στην Ελλάδα το 92% έχει πρόσβαση στο Ιντερνετ και το 44% των επιχειρήσεων έχει ταχεία σύνδεση με το Ίντερνετ. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη των 25 είναι 91% για απλή σύνδεση με το Ιντερνετ και 63% για σύνδεση υψηλής ταχύτητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, το 18% των Ελλήνων χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το Ίντερνετ, ενώ το αντίστοιχο μέσο ποσοστό για την ΕΕ είναι 43%. Στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί Ίντερνετ, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μόνο το 22% των αντρών, το 15% των γυναικών, το 48% των φοιτητών, το 28% των εργαζομένων και το 14% των ανέργων. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην Ευρώπη των 25 είναι 49% για τους άντρες, 38% για τις γυναίκες, 79% για τους φοιτητές, 55% για τους εργαζομένους και 32% για τους ανέργους.

Επίσης, το 73% των Ελλήνων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ Ιντερνετ, αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat. Ειδικότερα, στην Ελλάδα δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ Ιντερνετ το 71% των αντρών, το 75% των γυναικών, το 31% των φοιτητών, το 59% των εργαζομένων και το 72% των ανέργων. To ποσοστά αυτά είναι τα υψηλότερα στην Ευρώπη, καθώς σε ολόκληρη την ΕΕ δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ Ίντερνετ, κατά μέσο όρο, το 39% των αντρών, το 47% των γυναικών, το 7% των φοιτητών, το 29% των εργαζομένων και το 48% των ανέργων.

Τέλος, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Δανία έχουν τα υψηλότερα ποσοστά σε ό,τι αφορά τη συχνότερη χρήση Ιντερνετ. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί Ίντερνετ, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, το 76% των Σουηδών, το 74% των Ολλανδών και το 73% των Δανών.

Πηγή: www.edra.gr με πληροφορίες από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

--------------------
Μια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας, πρέπει να βγει από την αίθουσα του θρόνου και μαζί με τους αυλικούς του το νου και την καρδιά, να αποφασίσει για τον καταστατικό χάρτη της ζωής του...

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
lornion
Enthusiast

Reged: Thu
Loc: Canada
Re: Αρνητική πρωτιά στον διαδικτυακό αναλφαβητισμό [Re: GIORGOS_Athens_Hellas]
      #34455 - Wed Apr 12 2006 06:21 PM

Απο πέρυσι επεσήμανα το θέμα και μάλιστα από τηνπαρούσα ιστο- σελίδα και κατέστησα σαν υπευθυνο τον ΟΤΕ ,για το ότι δεν απλώθηκε το ιντερνετ στην χώρα.Σήμερα πήρα εδώ στο Τορόντο τον πρώτο κόκκινο website directory ,που προφανώς θα αντικαταστήσει με τον χρόνο τους παληούς τηλεφωνικούς καταλόγους και ειλικρινά εξεπλάγην γιατί τον βρήκα στο ταχυδρομικο κουτί και γιατί ανοίγοντας τον είδα πόσο περισσότερο χρήσιμοτερος είναι από τούςάλλους.Σε πόσα χρόνια θα ακολουθήσουμε?Στο μεταξύ οι άλλοι θα σταματήσουν για να τους φτάσουμε?Μας δόθηκε μια ευκαιρία και δεν την πήραμε. Λορνιόν.

--------------------
Lornion
http://lornion.blogspot.com

Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
Re: Αρνητική πρωτιά στον διαδικτυακό αναλφαβητισμό [Re: lornion]
      #34472 - Thu Apr 13 2006 07:47 AM

Προφίλ Ελλήνων χρηστών ίντερνετ
Για την περίοδο Οκτωβρίου 2003 πανελλαδικά, (συμπεριλαμβανομένων και των ημι-αστικών και αγροτικών περιοχών) αυτοί που χρησιμοποιούν το Internet περισσότερο είναι οι άνδρες (35%), οι νέοι ηλικίας 18-24 χρονών (50%), όσοι έχουν ανώτερη /ανώτατη μόρφωση (50%) ή ανήκουν στην ανώτερη κοινωνική τάξη (53%). Τέλος, όπως είναι αναμενόμενο Αθήνα (38%) και Θεσσαλονίκη (42%) έχουν υψηλότερα ποσοστά χρήσης σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πηγή fasma.com

Που σημαίνει ότι και δωρεάν να ήταν το ίντερνετ λίγο θα άλλαζαν τα ποσοστά. Κυρίως γιατί ο Έλληνας τσομπάνος έχει άλλα ενδιαφέροντα, ενώ οι άνθρωποι στην ηλικία του πατέρα μου δεν ενδιαφέρονται καν να ασχοληθούν. Δεδομένης και της υπογεννητικότητας οι νέοι είναι αυτοί που κάνουν χρήση του διαδικτύου.
Κανείς δεν μπορεί να τους βάλει σε έναν υπολογιστή με το ζόρι -και να μην γελιόμαστε- κι εμείς που καθόμαστε θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Ειδικά σήμερα με την θεϊκή αυτή λιακάδα, που κάθομαι να γράψω εδώ είναι μαζοχισμός εκ' φύσεως. Προτιμώ δηλαδή να μην δω την γιαγιά μου να κάνει chat γιατί θα πάθω εγκεφαλικό. Ας συνεχίσει καλύτερα να φτιάχνει κολοκυθοσαλάτες, τζατζίκια, τυροπιτάκια κλπ και εύχομαι να τα μάθει και σε καμία κοπελίτσα για να μην καταλήξουμε να τρώμε κάθε μέρα MacDonalds.

Όσων αφορά τους καταλόγους, όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει. Ο ΟΤΕ λειτουργεί ηλεκτρονικούς καταλόγους τουλάχιστον από το 1996 που μπήκα για πρώτη φορά στο ίντερνετ:
http://whitepages.oteshop.gr/gr/index.jsp
http://www.xo.gr/index.jsp

Από το 1999 στα υποκαταστήματα του ΟΤΕ υπάρχει και CD των καταλόγων.

--------------------
Nihil sub sole novum

Edited by Placebο (Thu Apr 13 2006 07:50 AM)

Vessis
Silent friend

Reged: Tue
Loc: Hellas>Korinth>Loutraki
Re: Αρνητική πρωτιά στον διαδικτυακό αναλφαβητισμό [Re: Dr. Jung]
      #34577 - Wed Apr 19 2006 12:18 AM

Αγαπητοί φίλοι γειά σας
Όπως θα δείτε είναι το πρώτο μου post έτσι χαιρετώ τους πάντες εδώ.
Περνούσα και είπα να μπώ!...να πώ μιά καλημέρα!
Μην τα ρίχνετε όλα στους Έλληνες και μάλιστα στους επαρχιώτες δεν φταίνε αυτοί.
Οταν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις γιά να χρησιμοποιήσεις τις ευρυζωνικές υπηρεσίες και γενικά το διαδίκτυο είναι επόμενο να μην έχεις πολλούς που ασχολούνται.
Οπως ίσως ξέρετε ή...δεν ξέρετε σύνδεση adsl στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα μπορούν να έχουν μόνο ένα μικρό μέρος των Ελλήνων γιά πολλούς και διαφόρους λόγους.
Στις μεγάλες πόλεις και που έχεις πρόσβαση η ταχύτηττα που σου επιτρέπεται εκτός αν έχεις πολύ γεμάτο πορτοφόλι είναι 512 (θα γελάνε οι φίλοι μας εκτός Ελλάδος) όταν στοιχίζει περίπου 80 δολάρια το μήνα και αν πάς στην 1024 που είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα στην Ελλάδα θέλεις 120 δολάρια!
Μετά έρχεται η διαθεσιμότητα.Εγώ είμαι στο διαδίκτυο από το 1996 αλλά ακόμα και σήμερα είμαι με dial-up επειδή είμαι εκτός μεγάλων πόλεων και όπως το βλέπω ούτε το 2010 δεν θα έχω dsl
Πως θέλετε να πάει ο νέος της επαρχίας στο διαδίκτυο και να ενδιαφερθεί γιά την τεχνολογία όταν αυτή του είναι εκ των πραγμάτων απαγορευμένη.
Μην πετροβολείτε λοιπόν τους πατριώτες μας .
Επιπλέον η Ελλάδα λόγω κλίματος αλλά και...ταμπεραμέντου δεν επιτρέπει σε κάποιον να είναι κλεισμένος μέσα μπροστά σε μιά οθόνη καλύτερα είναι στην.....καφετέρια.
Οσο γιά το δορυφορικό Internet καλύτερα να μην μιλάμε γιαυτό.Μία εταιρεία το ξεκίνησε και αφού ξεγέλασε τους πάντες βρέθηκαν να έχουν συνδέσεις με ταχύτητες μικρότερες της dial-up(HellasDigital)
Πώς λοιπόν θέλετε να ενδιαφερθεί ο νέος γιά το διαδίκτυο εκτός κάποιων πορωμένων ....όπως εγώ...παρά την ηλικία

--------------------

Eva-Redi
zizani with a twist

Reged: Wed
Loc: Adelaide, South Australia
Re: Αρνητική πρωτιά στον διαδικτυακό αναλφαβητισμό [Re: Vessis]
      #34580 - Wed Apr 19 2006 03:21 AM

Geia sou Korin8ia - kalwsorises Vessis, patriwth mou!

Liga 8a sou apantissw:
as kai mas anoigei (ollounon) to Internet ena mikro, pagkosmio para8irakh gia omilies kai perastikes sxeseis me pollous kai diaforous - swsta (pou les) para "να είναι κλεισμένος μέσα μπροστά σε μιά οθόνη καλύτερα είναι στην.....καφετέρια" >>
kai telika ekeina ta atoma pou para-askoliwntai me to na 'petroboloune tous patriwtes' (taxtika) - san poios tous akouh, poioi tous dwnoun swbarh sumaseia sthn pragmatikothta? Panta 8a uparxoun antagonistes (opou kai na bre8eis) pou ollo kai kath 8a tous trwh. To Internet apla tous exei dossh thn eukairia na petroboloun anonymously.

Have fun on the Internet - and never take anything too seriously.

--------------------
Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...

Pages: 1

Extra information
0 registered and 1 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Paratiritis 

Print Topic

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is enabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Topic views: 1341

Rate this topic

Jump to

Contact Us Yasou.com