lornion
Enthusiast

Reged: Thu
Loc: Canada
|
|
Προβολή ενός νέου συγραφέα πούχει μεράκι την παιδική λογοτεχνία. . Σαν καί κτυπήσεις στον PC τον εκδοτικό οίκο Publish America και ιδείς δεξιά στα links search for books μην φοβηθείς ,κάνε κλικ για να φανεί η σελίδα , όπου γράφεις την λέξη Argopoli .Κάνοντας κλίκ στο search θα φανούν μπροστά σου δυό βιβλία στην Αγγλική γραμμένα ,για ηλικίες 9-12 χρόνων, περιπετειώδη και μισοφανταστικά, πούχουν σχέση με την δύναμη του παιδικού νού να ξεφεύφει τους κινδύνους. Οσυγραφέας κ.Σπύρος Μοσχονάς,αποτύπωσε την παιδική ζωή σε μυθιστόρημα λογοτεχνικής αξίας που συναρπάζει .Τα συνιστώ, είναι μιά θαυμάσια ιστορία σε δυό βιβλία, που διαβάζεται ευχάριστα ακόμη και από μεγάλους. Λορνιόν. ΥΓ. Τούτο είναι γνωστοποίηση και όχι διαφήμηση.
-------------------- Lornion
http://lornion.blogspot.com
|
lornion
Enthusiast

|
|
Μόλις χτές η publish America γνωστοποίησε μέσω ιντερνέτ πως θα αρχίσει την παραγωγή και διανομή των βιβλίων της και μέσω του εμπορίου, Επομένως μπορείτε να το πείτε στον βιβλιοπώλη σας κι'εκείνος αν δεν τόχει θα το παραγγείλει .ΛΟΡΝΙΌΝ.
|
MANOULI
Journey Through Chaos

Reged: Sun
|
|
Poly swsta Iornion:) einai kai o dikos mou ekdoths to Publish America, pou ews twra mono to Barnes & Noble eixe.
Se e-mail pou mou stilane eipane episis pws se periptosh pou den poulithei kapio tous biblio, mboroun na bibliopoleia na to epistrepsoun ..Ole!
|
lornion
Enthusiast

|
|
Διατηρώ την εντύπωση πως η παρουσία του βιβλίου στο βιβλιοπωλείο ,όπου και ο φυσικός του τόπος,συντελεί στη καλή κυκλοφορία και διάδοση ,πιστεύοντας πως η ηλεκτρονική αγορά είναι συμπληρωματική .Οπελάτης θέλει να αγγίξει το βιβλίο ,θέλει να διαβάσει δυο-τρεις σελίδες,θέλει να ιδεί το υφος και το γράψιμο του συγραφέα και παίρνοντας εντύπωση αποφασίζει.Οταν πλέον το βιβλίο καθιερωθεί τότε το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι χρήσιμο στην παραπέρα διάδοσή του. Πάλι καλά που το αντελήφθη η εκδότρια εταιρεία.λορνιον .- Καλή επιτυχία.
|
MANOULI
Journey Through Chaos

Reged: Sun
|
|
Thank you very much 
Pisw apo afthn thn apofash einai to oti Publish America einai pleon melos ths New York Times Publishing company..
(insider's info).
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Η έκθεση και προβολή βιβλίων στην ελληνική γλώσσα ομογενών συγγραφέων απο το Αριστοτέλειο Ίδρυμα Κύπρου, διαφημήστηκε στο Ιντερνετ σε πάρα πολλές ιστο-σελίδες από τον Μ. Λυμπερόπουλο, ο οποιος μας παρακαλούσε να στείλουμε βιλία μας.Ο κάθε ένας μας έστειλε έργα του, ανεξαρτήτος αν ανήκαμε στην ΕΕΛΣΠΗ ή όχι. Υπάρχουν συγγραφείς με ελληνικές ρίζες, ή ακόμα που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και γράφουν αγγλικά, είναι πάρα πολλοί, όπως π.χ. ο Harry mark Petrakis, ή και ο Σ. Μοσχονάς με το Αργόπολις, (Κάπου το έχω διαβάσει)και άλλοι πολοί που μου διαφεύγουν τα ονόματά τους. Το ερώτημα γεννάτε;Αυτοί οι γράφοντες σε μια ξένη γλώσσα(Αγγλικά, ή Γερμανικά, ή Σπανιόλικα, ή Ουρντού, ή Μπανγκόλη' ή Αφρικάανς) αντιπροσωπεύουν κατά κάποιο τρόπο μια ελληνική πνευματική ιδιοφυία-λογοτεχνία, που μας διαφεύγει και χάνεται; ή ας το πούμε αλλιώς, με μια κρύα λογική, εφόσον η γραφή τους δεν είναι ελληνική, άρα και ο τρόπος που σκέπτοντε κι εκφράζοντεθα είναι η της γλώσσας που γράφουν... Επίσης και ο κ. Βάος Φασούλας διαφήμηζε την έκθεση βιβλίου του Α. Ιδρύματος Έγκειται στον κάθε ένα που παράγει ένα πνευματικό έργο, η πρωτοβουλία να στείλει έργα του στην ομογενειακή έκθεση βιβλίων του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου...
Gabriel Panagiosoulis, New York gabrielkp@aol.com
|
Leniw
Enthusiast

Reged: Tue
Loc: New York
|
|
Αγαπητέ Γαβρίλη,
Το θέμα που αγγίζεις είναι τωρινό αλλά και παλιό, αφού ξεκινάει από έναν μεγάλο προβληματισμό τών Ελλήνων συγγραφέων, αλλά και ιδρυτών μεγάλων η μικρών οργανισμών, στο τι γλώσσα θα ομιλείται, αλλά και σε ποια γλώσσα θα εκπονούνται και θα παρουσιάζονται τα γραφήματα.
Για μένα, η ΕΕΛΣΠΗ αν θέλει να ανταποκρίνεται στο ηχηρό της όνομα τών Πέντε Ηπείρων, θα πρέπει, αν το καταστατικό της το επιτρέπει, να συμπεριλάβει όσο γίνεται πιο πολλούς συγγραφείς ελληνόφωνους η όχι, ξένους ελληνομαθείς η λιγότερο ελληνομαθείς αλλά υποστηρικτές τής ελληνικής γλώσσας και τού πολιτισμού. Αυτό που κάνει το Αριστοτέλειο Ιδρυμα πρέπει να το στηρίξει εκ τών έσω και η ΕΕΛΣΠΗ. Όπως έχω πεί και άλλη φορά, και επιμένω ακόμη σε αυτή τήν άποψή μου, πρέπει να λειτουργούν μια η δύο επιτροπές, τουλάχιστον δίγλωσσες, με μια γλώσσα απαραιτήτως τήν ελληνική, οι οποίες επιτροπές η επιτροπή θα λειτουργούν από έξω και δέν θα έχουν καμμία σχέση με τήν ΕΕΛΣΠΗ. Στο βαθμό που θα αξιολογούνται τού κάθ'ενός τα έργα με κριτήρια άσπιλα και αμόλυντα, θα συνεχίζεται η λειτουργικότητα τής ΕΕΛΣΠΗ. Σάν επισφράγιση αυτής τής αξιολόγησης θα είναι η δημιουργία υποτροφιών για σπουδές Ελληνικών στην Ελλάδα, η απονομή βραβείων και άλλων επαινετικών πράξεων. Επίσης, συγγραφείς που έχουν καταξιωθεί, είναι τιμή τής ΕΕΛΣΠΗ να τούς έχει στους κόλπους της. Ετσι η προαγωγή τών Ελληνικών γραμμάτων και τής ελληνικής σκέψης, θα περνάει μέσα από ένα πολυγλωσσικό μωσαϊκό που θα μεταφράζεται στα ελληνικά με υποχρέωση τού συγγραφέα να πληρώνει τα έξοδα τής μεταφράσεως. Έτσι θα προάγεται ο ελληνικός διαχρονικός πολιτισμός με βάση τήν ελευθερία τού Λόγου. Εκείνο που οπωσδήποτε πρέπει να προσεχθεί , είναι τα παιδιά τών Ελλήνων η μεικτών γάμων δεύτερης και τρίτης γενεάς που έχουν εξαίρετο συγγραφικό έργο και αγαπούν τήν Ελλάδα και τόν πολιτιμσό της. Πώς αλλοιώς θα λέμε ότι έιμαστε Ελληνες αν δέν προασπίσουμε τούς δικούς μας ανθρώπους και πώς θα λεγόμαστε Πανέλληνες αντιπρόσωποι τού οικουμενικού ελληνισμού, αν δέν προάγουμε τίς σχέσεις τών λαών δημιουργώντας ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ;
Η συγγραφική εργασία μέσα από το ελληνικό πνεύμα, αλλά και η κάθε ποιητική η λογοτεχνική πρέπει να σταθεί βοηθός τού λαιμού τής Ελένης. Πρέπει όλοι να μάθουν να τής φορούν το περιδέραιό της. Ισως έτσι μάθουν ότι κάποτε υπήρξαν Αχαιοί, και ότι ακόμη υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ.
Ευχαριστώ, ό,ποιον μοιράστηκε μαζί μου τούτο το γράφημα.
Να Ευτυχείτε
Λενιώ
Νέα Υόρκη
-------------------- En oida oti ouden oida
Edited by Leniw (Wed Oct 26 2005 02:08 PM)
|
vaiosfasoulas
Enthusiast

Reged: Fri
Loc: Germany
|
|
Γερμανία 27-10-2005 Αγαπητή Σεβαστή, διάβασα τις παρατηρήσεις-συστάσεις-προτάσεις που κάνεις καθώς και τις ανησυχίες σου και σου απαντώ βάση του καταστατικού. Αν και το κάθε μέλος οφείλει να γνωρίζει το καταστατικό εκτός και δε του έχει σταλεί αλλά και πάλι οφείλει να το ζητήσει. Και το ΔΣ απαρτίζεται από ανθρώπους φορτωμένους από διάφορα επαγγελματικά βάρη και προσφέρουν εθελοντική εργασία. Λοιπόν:
Μέλη της Ένωσης Άρθρο 11
11.1 Τέλος μπορεί να γίνει κάθε φιλέλληνας ανεξαρτήτου Εθνικότητας που ομιλεί ή όχι την Ελληνική Γλώσσα και όποιος γράφει για τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ιστορία της Ελλάδας. 11.2 Κάθε μέλος υποχρεούται: Α. να συμβάλλει ανάλογα με τις δυνατότητές του στις δραστηριότητες της Ένωσης και να υποστηρίζει τους σκοπούς της, Β. να σέβεται τις διατάξεις του Καταστατικού και να υποστηρίζει τα ενδιαφέροντα της Ένωσης, … Η ΕΕΛΣΠΗ έκανε, κάνει και θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια επαφής και ένταξης νέων μελών, όπως το καταστατικό ορίζει. Από κει και μετά καιρός είναι να ενεργοποιηθούν όσοι ενδιαφέρονται. Η ΕΕΛΣΠΗ τα μηνύματά της τα έχει δώσει με τους πιο ξεκάθαρους τρόπους και η ενεργοποίηση των συγγραφέων της διασποράς εκ των πραγμάτων καθίσταται αναγκαία. Εμείς τους περιμένουμε. Αυτοί αποφασίζουν. Οι ενδιαφερόμενοι δε έχουν παρά να έρθουν σε επαφή με τα μέλη του ΔΣ αλλά και με τα απλά μέλη. Κλείνοντας επαναλαμβάνω ότι για οποιοδήποτε θέμα υπάρχει το ΔΣ και τα ανάλογα όργανα-τομεάρχης στις ΗΠΑ όπως και αλλού. Εκεί λοιπόν μπορεί να απευθύνεται κανείς. Φιλικά και με εκτίμηση Για την ΕΕΛΣΠΗ Βάιος Φασούλας
-------------------- Fasoulas Vaios
e-mail: vaios@fasoulas.de
web: [url=http://www.fasoulas.de
|
lornion
Enthusiast

|
|
Δεν θέλω να μπω στην όλη συζήτηση ,γιατί δεν με ενδιαφέρουν απόψεις που εν τοις πράγμασι αλλοιώνουν την ουσία .Εκείνο που θάθελα να γνωρίζω είναι, αν τα αποσταλέντα βιβλία του συγγραφέα Σπύρου Μοσχονά στο Αριστοτέλειο Ιδρυμα (escape from Argopoli and return to Argopoli) ελήφθησαν και αν ναι, αν παρουσιάστηκαν στις εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν. Νομίζω πως δικαιούμαι μια απάντηση .Λορνιόν.-
|
lornion
Enthusiast

|
|
Εχω την εντύπωση πως κάτι αφαιρέθηκε απο την αλληλογραφία στο εν λόγω θέμα. /κείμενο σε τρεις γραμμές δικό μου που ηταν η αιτία νάχω κάποια απάντηση ,την οποία καλά- καλά δεν πρόλαβα να αφομοιώσω ,όπου όλα διεκόπησαν ,το φόρουμ χάθηκε ,επανελθούσης της σελίδας τροποποιημένης. Και ρωτώ γιατί?Υπάρχει λογοκρισία που κάνει αφαιρέσεις ,αποσύρσεις και τροποποιήσεις?Αν δεν κάνω λάθος, πολύ θα ηθελα νάξερα-νάξερα...λορνιόν.-
|
lornion
Enthusiast

|
|
Δηλαδή δεν εκτίθενται στις εκθέσεις του Αριστοτελείου Ιδρύματος βιβλία Ελλήνων συγγραφέων γραμμένα στην αγγλική?αυτό μου δίδεται να εννοήσω από την σιωπή του Ιδρύματος. Αν ναι να μας το πείτε να το γνωρίζουμε ,γιατί η σιωπή σε ερώτημα μου δεν νομίζω να είναι η πρέπουσα θέση.Λορνιόν.
|