Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
|
Aπό γεννήσεως της επικοινωνίας μέσω του ίντερνετ υπήρξαν τα troll, και αυτά ήταν δύο κατηγοριών: άνθρωποι που κάνουν trolling συνειδητά για να προκαλέσουν επίτηδες, και άνθρωποι που το κάνουν ασυνείδητα (πχ Liberty). To troll έχει ως στόχο να προκαλέσει την δημόσια οργή, δηλαδή να γίνει ο στόχος των επιθέσεων όλων των χρηστών.
Βέβαια και υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα forums και όλα τα chat. Όμως εδώ δημιουργείται κάποιο ζήτημα: ότι πολλές φορές χωρίς αυτά, επικρατεί "νέκρα". Δηλαδή με ένα τρόπο είναι χρήσιμα να υπάρχουν, διότι ανάβουν φωτιές και αυτόματα πολλαπλασιάζονται τα μηνύματα ή οι χρήστες στο chat, διότι έχουν κάποιον να ασχολούνται και το παιχνίδι αποκτά ενδιαφέρον (πχ giorgakis)
Η συμπεριφορά των υπόλοιπων χρηστών απέναντι στα troll δεν είναι καθόλου αθώα. Συνήθως οι ίδιοι οι χρήστες στον ρόλο του όχλου, είναι πολύ χειρότεροι απέναντι στα troll. Μπορεί τα troll να βρίζουν, να προκαλούν, ή να το κάνουν με πολιτισμένο τρόπο και οι αντιδράσεις να είναι οργισμένες σε τέτοιο βαθμό, όπως θα γούσταρε το ίδιο το troll αφού αυτός είναι και ο πρωταρχικός στόχος του.
Εγώ θεωρώ πως πρέπει να υπάρχουν, είναι ζήτημα επιβίωσης για κάθε σελίδα. Εσείς;
-------------------- Nihil sub sole novum
|
Giorgos
Admin

Reged: Mon
Loc: New York
|
|
Analogws gia pio eidos troll milame. Kapote eixa dei mia tainia isws na itan kai tv serial paromoia me to Great Escape. Loipon kapios to epe3e trellos gia na erthei o erythros stavros kai na ton parei apo tous Germanous me tin dikaiologias tis trellas ws arwstia. Mono pou mexri na erthei o erythros stavros kai otan irthe telika aftos eixe trelathei sta alithia.
Yparxoun loipon oi stigmes pou ta trolls xriazonte, isws kai emeis xriazete na kanoume to troll gia na 3espasoume se kati pou mas enoxlei. I sinexis omws trolloepidi3eia isws exei kai dysaresta apotelesmata.
Yparxon tosa polla themata na sizitisoume, na gelasoume na asteieftoume pou i gnomi mou einai oti den xriazonte ta trolls.
Pistevw einai pleon kairos na arxisei mia nea selida me perisoteres sovares sizitiseis. An einai episis apo ta ekatomiria ekei e3w na meinoume 1000 , 100, 10 , Enas me ton idio skopo tote as einai apo to na akoume sinexeia tis idies saxlamares.
-------------------- Greek Singles - Omogenia Singles Join now for Free
http://www.omogeniasingles.com
|
equinox
Member

Reged: Wed
Loc: Athens
|
|
Συμφωνώ με τον Γιώργο.
Όμως με κρυφούς administrators και τύπους που θεωρούν το βρισίδι διασκέδαση να παραμένουν εκει μέσα με 800 διαφορετικά παρατσούκλια, δεν νομίζω να γυρίσει ποτέ η σελίδα.
Για να γυρίσει σελιδα, θα πρέπει το δωμάτιο να θεωρηθεί σαν ένα καφέ που να παρέχει ένα ευχάριστο περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσει τις ανάλογες παρέες.
Έχετε δει εσείς ποτέ σε καφέ διάφορους με μάσκες να συζητάνε στο ίδιο τραπέζι?
Έχετε δει σε καφέ να υπάρχει άτομο που βρίζει κι ενοχλεί τους πάντες χωρίς να τον τσουβαλιάζουν έξω κλοτσιδόν? Άραγε γιατί τους πετάνε έξω αυτούς?
-------------------- Δεν έχει νόημα να εμπλακείς σε διαμάχη με έναν βλάκα, θα αναγκαστείς να πέσεις στο επίπεδό του και εκεί θα σε κερδίσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας...
|
Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
|
Δεν είναι ανάγκη να σε βρίσει για να σε προκαλέσει ένα troll. Αναλόγως το troll έτσι και η εξυπνάδα ποικίλει. Να μην ξεχνάμε ότι πολλά από τα troll τελικά αποδυκνείονται πολύ πιο έξυπνα από τους ίδιους τους χρήστες. Έχουν πετύχει τον σκοπό τους να προκαλέσουν χωρίς να βρίσουν, οι αντιδράσεις είναι εντελώς δυσανάλογες της ενέργειας του troll, και στο κάτω-κάτω αν το φιλοσοφήσεις και λίγο, δεν μπορείς να αποκλείσεις κανένα μυαλό αν δεν σου αρέσει, και όλοι έχουν δικαίωμα παρουσίας παντού, διότι τίποτα to δημοκρατικότερο. Για να σε νικήσει ένα troll είτε βρίζοντας, είτε όχι, πρέπει ο ίδιος να του το επιτρέψεις. Δεν θα πρέπει να γίνεται σύγκριση νομίζω ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και το ίντερνετ. Αφήνουμε τα ζητήματα της Βουλής στην Βουλή, τα ζητήματα του καφενέ στον καφενέ, και του ίντερνετ στο ίντερνετ. Αν φίλε Νικόλα σε τσουβαλιάζουνε στο καφέ, είναι επειδή εκεί έχεις μαζί σου αστυνομική ταυτότητα, ενώ εδώ απλώς είσαι ένα ψευδώνυμο. Το ένα είναι σοβαρό και το άλλο ασόβαρο.
-------------------- Nihil sub sole novum
|
equinox
Member

Reged: Wed
Loc: Athens
|
|
Καλέ μου φίλε.
Δεν είναι λίγο γενικός ο όρος "ίντερνετ" που αναφέρεις;
Στην απεραντοσύνη του ίντερνετ κάποιος είχε την ιδέα να κάνει ένα site με τίτλο ομογένεια.
Η γνώμη μου αλλά και η ευχή μου, είναι να γίνει αυτό το site ένα καταπληκτικό καφέ λοιπόν. Ένα club αν θέλεις.
Ανήκω σε μια τιμημένη ράτσα και θέλω όποιος αδελφός μου ανά τον κόσμο μπαίνει εδώ μέσα να περνάει όμορφα και να μην ξεκολάει απο δω. Να αισθάνεται υπερήφανος για τους συμπατριώτες του και ως εκ τούτου για την πατρίδα του.
Αν έχω κέφι για trollers, υπάρχουν εκατομμύρια γωνίτσες στο "ιντερνετ" που αναφέρεις, για να πάω να τους θαυμάσω.
Ναι προσωπικά εγώ θα 'θελα να έχουμε όλοι στο chat ταυτότητα και φυσικά δεν εννοώ την αστυνομική μας. Όπως εν πολλοίς γίνεται κι εδώ στο forum.
Ένα ψευδώνυμο είσαι κι εσύ, αλλά έχεις ταυτότητα εδώ στο forum. Γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και στο chat;
Επειδή εκεί ο διάλογος γίνεται σε πραγματικό χρόνο;
Ή επειδή εκεί τρέχουν τα κείμενα και δεν καταγράφονται; Αυτό είναι φίλε; Πετάμε τα "γαλλικά" μας στο chat επειδή ξέρουμε πως εκεί δεν θα μας καταγράψουν και δεν θα μας ανακαλύψουν;
-------------------- Δεν έχει νόημα να εμπλακείς σε διαμάχη με έναν βλάκα, θα αναγκαστείς να πέσεις στο επίπεδό του και εκεί θα σε κερδίσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας...
|