vaiosfasoulas
Enthusiast

Reged: Fri
Loc: Germany
|
|
Κ ο μ μ α τ ι κ ή «γ ρ ί π η» Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας
(Οκτώβριος 2008. Καλό μήνα σε όλους σας. Καιρό έχουμε να «κουτσομπολέψουμε» τα δρώμενα που δεν έχουν αρχή και τέλος. Τους τελευταίους μήνες πολλά γράμματα φίλων έλαβα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ρωτάν να μάθουν που οφείλεται η απουσία μου. Τους απαντώ μονολεκτικά: Απαξίωση στα κομματικά δρώμενα! Διανύω τον τρίτο χρόνο επανεγκατάστασής μου στην Ελλάδα και δεν είδα κάτι που να μοιάζει ή να θυμίζει Ελλάδα. Και ξανά απαντώ σε φίλους ότι εκτός της απαξίωσης που νιώθω δεν βρίσκω θέματα να ασχοληθώ, δε βρίσκω θέμα που να είναι άσπιλο, θέμα με κάποιο ενδιαφέρον, όσο οι ίδιοι Πολίτες μένουν απαθείς και αδιάφοροι. Εξάλλου από πολλούς σχολιαστές λέγονται (γράφονται) τα ίδια πράγματα. Αλλάζει μόνο η «αντιπαράθεση», σαχλή και ψεύτικη, αλαζονική και υπεροπτική, όσο αφορά τα κόμματα, μικρά και μεγάλα και το πιο ακραίο και αποκαρδιωτικό υποκείμενο είναι να ξεχωρίζει η …κριτική. Πάραυτα σαν Πολίτης θα επανέλθω στο μετερίζι μου σφυροκοπώντας τη νοημοσύνη των Πολιτών και όχι των κομματαρχών, που έχουν προσβληθεί από αθεράπευτη «γρίπη» και ακράτητο φτάρνισμα που σκορπά βακτήρια προς κάθε κατεύθυνση. Σαν «νέο» ξεκίνημα ας μου επιτραπεί ν’ ανοίξω το αρχείο μου με «το κοτέτσι της κυρα-Δέσπως» και οι αγαπητοί φίλοι αναγνώστες ας κάνουν τις αλλαγές σε ημερομηνίες, τόπους και πρόσωπα. Β. Φ.)
Στο κοτέτσι της κυρα-Δέσπως (Αφιερωμένο σε όλες και όλους τους συγγραφείς, απόδημους και γηγενείς, στις φίλες εφημερίδες και ιστοσελίδες, στα ΟΜΜΕ και στους απανταχού φίλους δημοσιογράφους, που φωτίζουν τα πράγματα, που η γρίπη των πτηνών έχει σκεπάσει. ΒΦ).
Κάπου σ’ ένα χωριό της Θεσσαλίας, μεγάλη αναστάτωση έχει περιέλθει και στο νοικοκυριό της κυρα-Δέσπως με τη γρίπη των πτηνών. Διαβάζει εφημερίδες, ακούει τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, δεν την έχει ο τόπος για τα πουλερικά της, καμιά διακοσαριά γαλιά και άλλες τόσες κότες. Καθώς έπεσε αυτή η αναθεματισμένη «πανούκλα», όπως την έλεγε, άκουγε πως έπρεπε να περιφράξει και να απολυμάνει το κοτέτσι της, τα πουλιά της και να εμβολιαστούν και οι ίδιοι. Προς εξακρίβωση της κατάστασης, η κυρα-Δέσπω, δυο φορές που κατέβηκε στο παζάρι να πουλήσει καμιά κότα δεν έδωσε ούτε μια. Ούτε αβγό δεν αγοράσανε οι καχύποπτοι καταναλωτές. -Τι τηράς έτσι κυρά μ’ τσι κότες, είπε σε μια περίεργη κυρία που την πλησίασε κοιτάζοντας τις κότες της κι όλο σούφρωνε τα μούτρα της. Δεν έχεις ματαδεί κότα στα μάτια σ’. -Χμ!, απάντησε η καχύποπτη κυρία, μωρέ κότες είδα, αλλά με αρρώστια δεν είδα. -Τον κακό σ’ τον καιρό που θα μου πεις εμένα γι’ αρρώστια. Αϊ κυρά, μ’ παράτα μι και πάνε στη δουλειάς. -Να, έλεγα να πάρω δυο, τρεις αλλά. -Αλλά τι κυρά μ’. «Άρρωστες κότες θα φας; της απάντησε με θυμό, ειρωνεία και σαρκασμό. -Να, λέω να πάρω πέντε και θα σου δώσω πέντε ευρώ, έτσι συμβολικά. Έτσι ή αλλιώς άρρωστες είναι, θα σε ψοφήσουν. Κόντεψε να γίνει χαλασμός. Της κυρα-Δέσπως γυάλισε το μάτι της και πλησιάζοντας την κυρία πολύ κοντά της λέει έξαλλη: -Αχ! κι να βάλ’ ο Θεός του χέρι τ’ και να τσι φάει ούλες η ψόφος. Να δω τότις εσείς οι κυράδες τι θα κάνετε απ’ σας φύτρωσαν στα λογικά σας τη φουβέρα οι πολιτικάντηδες και τα ράδια. Τι στον κόρακα από δω χριστιανή μ’. Φέγα και με ταράχεψες. Πες η μία, πες η άλλη κόντεψαν να έρθουν στα χέρια αν δεν έρχονταν μερικοί χωριάτες μικροπωλητές να μπουν στη μέση και να τις χωρίσουν. Λίγες μέρες μετά έφτασε στο χωριό της κυρα-Δέσπως κι ένας δημοσιογράφος. Εκείνη τη στιγμή μέσα στη μεγάλη της και περιστοιχισμένη από θάμνους γύρω, γύρω αυλή, ότι είχε ανοίξει τα δυο κοτέτσια να ταΐσει τις κότες και τα γαλιά της. -Πουλ! πουλ! ελάτε κοτούλες, ελάτε ασπρούλες, ελάτε αραπίνες κι ομορφούλες, έλεγε η κυρα-Δέσπω σαν να τραγουδούσε και πλημμύρισε η αυλή από κότες, γαλοπούλες και κακαρίσματα. Εκεί και τα δυο γαϊδούρια της, τα δυο μαντρόσκυλα, να σαν γομάρια τρανά άρχισαν να γαβγίζουν και να γκαρίζουν. Πανδαιμόνιο στην αυλή της κυρα-Δέσπως. Εκείνη τη στιγμή να και ο δημοσιογράφος έξω απ’ το φράχτη, στάθηκε και κοιτούσε τη χλαλοή που γίνονταν. Φουρκισμένη απ’ την κατάσταση η κυρα-Δέσπω, μόλις τον είδε, αν και συντοπίτης της και γνωρίζονταν καλά, δεν άργησε να του επιτεθεί. Τον έβλεπε πού και πού κοντά με κείνον τον υπουργό εμπορίου, που η κυρα-Δέσπω τον έλεγε «πόμπιρα» και «καραγκούναρο». -Αι χριστιανέ μ’. Δε βρήκες πουθενά αλλού να παέν’ς; Εδώ έκλεισε το μαγαζί. Δε πουλάμε μήτε κουτσιλιά, μήτε φτερό. Και πού να δεις του Μήτρου μ’ . Του γυαλίζ’ το μάτ’ απ’ τη φούρκα. Πάενε στη δουλειά σ’ μην απολύκω τα σκλιά και σε φάν’. -Καλημέρα κυρα-Μήτραινα, τι χαμπάρια, της λέει χαμογελαστά ο δημοσιογράφος. Δεν ήρθα για αγορά αλλά να, βρέθηκα εδώ κοντά και είπα να περάσω να πω μια καλημέρα. Βέβαια αν μου δώσεις και καμιά κοτούλα δε θα το αρνηθώ. -Α, από ταύτο. Δηλαδή κυρ-Παντέλο πάλι με τον καραγκούναρο ήσαν; Και δε μ’ λες του λόους, δε σκιάζεσαι απ’ τσι κότες; -Χε χε! τι λες τώρα κυρα-Μήτραινα, αστειεύεσαι. Μακάρι οι κοτούλες σου να έφταναν σε όλο τον κόσμο. -Ποιον ούλου τον κόσμο, γιε μ’; Χάζεψες ή ’νειρεύεσαι; Στου παζάρ’ δυο βουλές που πήγα τηρούσαν σιαπέρα, οι αφουρισμέν’. Αλλά θα μου πεις, τι φταίει κι ου κοσμάκους. Τον τρόμαξαν τον δόλιο. Μέχρι τώρα είχαμι τσι τρουμουκράτες: «Μπουμ»! από δω, «μπαμ!» από κει, «σβουρ!» τα τσουνάμια απ’ τη μια, «σβουρ!» οι κατρίνες απ’ την άλλ’ τον αφάνισαν τον κουσμάκο. Έχουμι και κείνον τον τρανό τον αγέλαδο που ούλα τα γκρεμάει και τώρα κουνάει κι εμάς και τώρα για καπάκι μας ήρθε και τούτο το κακό κι όλους θα μας φάει. Αϊ κυρ-Παντέλο είμ’ περίεργια τι θ’ αφήκουμε στ’ αγγόνια μας. Ούλα τα χάλασα οι διμονισμέν’. Ούλα! Και τάχα είναι μαναχά αυτά; συνέχισε να λέει η κυρα-Δέσπω με αγανάκτηση και θυμό. Εδώ, γιε μ’ χανόμαστε κι αυτοί οι αναθεματισμέν’ τσι νέας δημοκρατίας κι η συρλοϊά απ’ τσι πασόκδες τηράν να καγηγοράν ο ένας τουν άλλουν. Ε, τι να πω η δόλια μ’. Τέτοια ζαγάρια δεν έχω ματαδεί. Φτου! να μου χαθούν, κάνει και φτύνει στον κόρφο της. Ο δημοσιογράφος άκουγε και δεν έλεγε τίποτα. Μόνο που κουνούσε το κεφάλι του. Την ίδια στιγμή ένας κόκορας όμορφος και περήφανος, κατακόκκινος και βαρβάτος άρχισε να λαλάει με μια φωνή καμπάνα που έφτανε σε όλα τα γύρω φαράγγια και ξαφνικά ανέβηκε ψηλά σε μια κότα. -Τήρα, τήρα Παντέλο μ’ κι πες μ’ αν έχ’σ ματαδεί τέτοιο περήφανο κι λεβέντικο κοκόρι. Κι μέσα στην κάμαρ’ έρχιτι πολλές βουλές και, τσουπ, αψλά στο τραπέζι να τρώει απ’ το χέρι μου και να ’χω πληθώρα απ’ αβγά. Αϊ γιε μ’, τι να σου πω τώρα. Αυτός και τσι κατσίκες αψλά τον βλέπω πολλές βουλές, τον αναθεματισμένο. Άντε τώρα εσύ να τον δεις να αρρωσταίν’ κι να ψοφάει. -Έλα κυρα-Μήτραινα μη φοβάσαι, δε θα φτάσουμε εκεί. Όλα θα περάσουν, θα δεις. -Αφού νωρίτερα εξαφανιστούν τα πλιάμ’. Αϊ καλά κυρ-Παντέλο. Αυτό μας έλειπε τώρα· κι τσι κότες να χάσουμι μέσα απ’ τα χέρια μας κι εμείς να μη ξέρουμι τι θα μας βρει. Ε κυρ-Παντέλο, όσες κότες βόσκισαν ως τα τώρα οι άνθρωποι, τώρα θα βοσκίσουν οι κότες τσ’ ανθρώπ’. Και καλά να παθ’ν. Να, μα το Θεώ κι ας κολαστώ. Αυτοί φταίνε για τούτη την κατάντια μας. Οι τρανοί αμερικάν’ κι ευρωπαίοι κι ούλ’ οι βιομήχαν’. Αυτοί, γιε μ’ κι ούλοι τους η συρλοϊά (φάρα) το γνώριζαν τούτο το μασκαραλίκ’ και δεν έκαναν τίποτες. Τώρα τάχατις τρέχν, οι αφουρισμέν’. Άντε μπες από μέσα να σε ψήσω ένα καφέ να καταλαγιάσ’ν κι μένα λίγο τα μαράζια μ’. Αχ! τήρα, τήρα κυρ-Παντέλο κείνη την ασπρούλα, την άλλ’ την κοκκινούλα. Αμ και κείνο το γαλόπουλο σαν μεταξένιο παγόνι είν’, το καμάρι μ’. Λίγο πριν το σούρουπο ο κυρ-Παντελής έφυγε. Όσο κι αν επέμενε η κυρα-Δέσπω και ο άντρας της ο Μήτρος να του δώσουν μια κοτούλα και λίγα αβγά δε τα κατάφεραν. -Τέτοιες κότες και κοκόρια κυρα-Δέσπω δεν πρέπει να τα τρώμε αλλά να τα έχουμε στα σαλόνια μας για ομορφιά. Ας ελπίσουμε ότι στην κτηνωδία των ανθρώπων θα επικρατήσει η λογική. -Να μας ματάρθεις κυρ-Παντέλο, φώναξε ξοπίσω του -Ναι ναι, έλα κάνα βραδάκι να τινάξουμε κι κάνα κρασί. Φέρε και κείνον τον καραγκούν’ τον υπουργό να του θυμίσουμε την καταγωγή τ’. -Ναι, ναι, σίγουρα θα ξαναρθώ· έχετε το λόγο μου…
Ε. Ε. Ελλάδα, 01.10.2008
Ε.Ε., Γερμανία - Οκτώβρης 21 2005 www.fasoulas.de Vaios@fasoulas.de
-------------------- Fasoulas Vaios
e-mail: vaios@fasoulas.de
web: [url=http://www.fasoulas.de
|
Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Loc: Laboratorium
|
|
Βάιε αυτή τη φορά λέω να ψηφίσουμε τίποτε άλλους, να δούμε τι θα γίνει. Θα προσπαθήσουν να μας τρομάξουν βέβαια λέγοντας πως αν δεν ψηφίσουμε τα 2 κόμματα θα βυθιστεί η χώρα στο χάος, αλλά εγώ προσωπικά την βλέπω ήδη στο χάος οπότε δεν θα έχω τύψεις συνειδήσεως.
Οι γριές και οι γέροι θα ψηφίσουν τα δισέγγονα και τα τρισέγγονα από τις οικογένειες που τους κυβερνούσαν στα εφηβικά τους χρόνια, έτσι από συνήθεια. Εμείς δεν έχουμε λόγους. Επιπλέον βλέποντας αυτούς καλό είναι να παραδειγματιζόμαστε.
Εξάλλου θα είναι φοβερά κωμικές οι σκηνές με την Αλέκα, τον Αλαβάνο, τον κωστάκη και τον Γιωργάκη στο ίδιο τραπέζι να προσπαθούν να μας λύσουν από κοινού το πρόβλημα. Ο ένας θα παίρνει τηλέφωνο αμερική, ο άλλος στην Μόσχα, ο άλλος τους κουκουλοφόρους, και μπορεί να θυμηθούν κάποτε ότι είναι -μόνο- Έλληνες και τίποτε άλλο.
|
SVATS
Addict

Reged: Thu
Loc: NY
|
|
Mallon den exete katalavei ti trexei me ton lao
Ton psifoforo, afton telws pantwn pou paei stin kalpi na valei ton ovolo tou.
SVATS
Egw trelathika otan eida stin episkepsi tou Karamanli stin Australia ena gerontaki na krataei tin foto tou gero karamanli me pathos.
Ante twra na tou allakseis ta myala, ante episis na tou peis oti o geros exei pethanei edw kai polla xronia, ante na deis tin siginisi pou eniwse o neoteros otan to eide afto, ............ katasparakse kati makaronades stin inimi tou allo prama.......
--------------------
Πάντα στο σωστό μέρος, αλλά σε λάθος ώρα
|
Eva-Redi
zizani with a twist

Reged: Wed
Loc: Adelaide, South Australia
|
|
Quote:
trelathika otan eida stin episkepsi tou Karamanli stin Australia ena gerontaki na krataei tin foto tou gero karamanli me pathos...Ante twra na tou allakseis ta myala
xaxa-ax,ax
Alu8eia, an sas pw oti o pateras mou (ki'autos) eixe stisei mia ikona tou Karamanli (I) sto saloni mas (gia polla xronia, pou eimastan mikra egw kai ta adelfia mou) - kai wste gia to 'pathos' kai pisth s'auton ton an8ropo ... aman! Den eperne koubenta. 
Omos ... allos o enas kai allos o epomenos ?? Credit or merit where it is due, hey.
Ase pou h neolaia ma8ainei eidhseis gia thn Ellada, kai etsi einai ligo pio 'savvy' sta 8emata politika (leme twra).
-------------------- Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...
|
Dr. Jung

|
|
Quote:
xaxa-ax,ax
Alu8eia, an sas pw oti o pateras mou (ki'autos) eixe stisei mia ikona tou Karamanli (I) sto saloni mas (gia polla xronia, pou eimastan mikra egw kai ta adelfia mou) - kai wste gia to 'pathos' kai pisth s'auton ton an8ropo ... aman! Den eperne koubenta. 
Omos ... allos o enas kai allos o epomenos ?? Credit or merit where it is due, hey.
Ase pou h neolaia ma8ainei eidhseis gia thn Ellada, kai etsi einai ligo pio 'savvy' sta 8emata politika (leme twra).
Μόνη σου ανέφερες και τον λόγο που δεν θα δοθεί ποτέ το δικαίωμα της ψήφου στους απόδημους. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Ο πατέρας σου είναι ίσως καλός άνθρωπος, και ο lornion είναι καλός άνθρωπος.
Όμως και όλα τα αριστερά κόμματα δεν είναι τόσο ηλίθια που να συμφωνήσουν ώστε να μπορούν να ψηφίσουν οι βασανιστές της χούντας που την κοπάνησαν από την Ελλάδα, νύχτα. Εντάξει, δεν είχαμε την ευκαιρία να τους δικάσουμε ποτέ. Δεν θα τους δώσουν και βραβείο όμως.
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
The "151 Virus" Hits Greece
02/10/2008
Athens - The 'mutiny' by Drama prefecture MP Stavros Dailakis on September 29th, his expulsion by Prime Minister Costas Karamanlis and the journalist strike on the following day made rumors fly regarding possible developments within the next days. These included the possibility of a snap election as New Democracy faces a predicament of 151 MPs, a reshuffle but also a domino effect by other party MPs. These rumors - which were fed by media silence - led to a council of ministers emergency meeting on October 2nd and a dramatic statement by Education Minister Evripidis Stylianidis "Karamanlis or chaos" on Greece's Skai radio. It should be noted that Mr. Stylianidis is a former deputy minister of foreign affairs but was also Mr. Karamanlis' best man at his wedding. Rumor also has it that he could be next in line at the head of the party in the event of Mr. Karamanlis' resignation. But according to different rumors, Mr. Karamanlis will not opt for early elections or a reshuffle. Instead, he will attempt to court popularity through an announcement of new measures and a visit to Qatar aimed at resolving the thorny Olympic airways issue. But there is no doubt that the dominant theme is and will be Mr. Karamanlis' precarious majority of 151 in parliament.
http://www.greekinsight.com
Q: Ποσο ακριβής είναι αυτό το άρθρο, δηλαδή ετοιμάζεται να παρατηθεί ο Καραμανλής (η απλά συνταρακτικές ειδήσεις) ??
---------------------------------
Βάιο, πρέπει να σου πω ότι το ευχαριστήθηκα το άρθρο σου, που ξεκίνησες 'δω μέσα. Γέλασα με το χιούμορ, αλλα περισσότερα με τη μεταφορική & πανέξυπνη συγκρίσει τις κότες & ζώα (που έκανε η χωριάτισσα). Eμμ, η απλή άνθρωποι τα βλέπουν πιο καθαρά (καμια φορα) - - υπάρχει μια λογική/κατανόηση που είναι 'όλα τα λεφτά'
-------------------- Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...
|
Dr. Jung

|
|
Το άρθρο είναι έγκυρο αλλά έχεις χάσει και τις χθεσινές εξελίξεις. Δηλαδή εχθές παραλίγο να πέσει ο χοντρός και είδαμε μια πολύ ωραία κωμωδία:
Ο βουλευτής Γ.Μανώλης της ΝΔ έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, λέγοντας αυτό που ξέρουμε όλοι, δηλαδή πως έχει γεμίσει το κόμμα του κλέφτες και πως βουτάνε από παντού λεφτά.
Όταν το έμαθαν πάγωσαν, γιατί εφόσον είχε διώξει την προηγούμενη τον Δαϊλάκη, τώρα έπρεπε να κάνει το ίδιο και με τον Μανώλη. Αλλά αυτό θα σήμαινε εκλογές.
Γι' αυτό τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν πως ή θα πάρει την συνέντευξη πίσω, ή θα πέσει η κυβέρνηση και αιτία θα είναι αυτός(!)
Πήρε την συνέντευξη πίσω, και στην θέση της έδωσε... μια άλλη. Από εκεί καταλαβαίνεις και το ήθος των δημοσιογράφων, αλλά αυτό είναι άσχετο. Αυτοί δεν είναι καν δημοσιογράφοι.
Ολα καλά κι όλα ωραία λοιπόν, μέχρι βέβαια να αρχίσει να μιλάει κάποιος άλλος βουλευτής για τις κλεψιές τους. Γι' αυτό στατιστικώς είναι λίγα τα ψωμιά τους.
Αν δεν είναι όλα αυτά για να τους στήνεις στον τοίχο, τότε τι είναι;
Σ' αυτό το κόμμα διαγράφουν όποιον είναι τίμιος. Τους κλέφτες τους κάνουν υπουργούς.
|
Dr. Jung

|
|
Περισσότερα θα διαβάσεις εδώ:
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=88&news_id=32477
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
ma ... adunaton, a3afna , na bre8oun tosa 'blabera zizania' se ena komma - se ena polh mikro, xroniko diasthma? Oti uparxoun skies kai xaraktires amfiboloi sta politika, genika, einai na to pairimenei kaneis. Twra 'ti' kai 'poioi' 3ekinisan auta ta 3eskepasmata, pws mono tora teleutaia bre8ikan (sampws me sugouria) oti 'xa8ikan/fagw8ikan' megala posa xrimata - kai giath den eixan pote 3ana kanei mia tetoia ba8h erebna anamesa ta prigoumena kommata - aporw. (loss of money and/or mismanagement of 'funds' don't happen overnight, and usually takes many, many years to unfold or to become evident).
Oti pernw stash se mia h thn allh 8esh - oxi. Alla kapws mou fainontai upopta, ola auta pou ginonte kai pou exoun 3espasei. Kapoios/kapoioi exoun ta xerakia tous mesa, kai mallon gia skopo pou den e3igeite eukola h gnorizete katef8ian. O xronos 8a dei3ei. To ena pou einai sigoura >> kakos pou ginonte ola auta to kairo pou h Ellada antikrizei kai polemaei tis xeiroteres duskolies ws kratos (dhladh, eswterika kai e3wterika). Siganes aposta8eropoihseis einai asxhmes, pikindunes staseis - - kai posa kefalia mallon den epiblepoun ola auta (apo makria) me ena gourlwmeno mati? Alo pou den 8a 8elan, merikoi.
|
Dr. Jung

|
|
Quote:
ma ... adunaton, a3afna , na bre8oun tosa 'blabera zizania' se ena komma - se ena polh mikro, xroniko diasthma?
Δεν είναι καθόλου άξαφνα. Είναι γνωστές οικογένειες από δεκαετίες, ενώ αυτοί που ξεφύτρωσαν τώρα, έχουν σχέση με αυτές. Ένας ολόκληρος κοινωνικός ιστός υπάρχει γύρω από αυτές.
Quote:
kai posa kefalia mallon den epiblepoun ola auta (apo makria) me ena gourlwmeno mati? Alo pou den 8a 8elan, merikoi.
Χαρ, χαρ, χαρ! Να χαρείς, μας φτιάχνεις τη διάθεση με γνήσια αθωότητα! Όποιος νομίζει ότι είναι επιβλέποντας σίγουρα δεν έχει καλές σχέσεις με τα βιβλία ιστορίας, ενώ από μόνο του είναι κωμικό να θες να επιδείξεις ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, στους Ρωμαίους τους ίδιους. Στα έθνη που έπλασαν όλες αυτές τις αξίες που προσπαθεί να πιστεύει ο δυτικός κόσμος σήμερα, τις καλές και τις κακές. Σ' αυτούς τους γνήσιους κόσμους στ' αλήθεια δεν έχουν και μεγάλη αξία τα χρηματιστήρια. Εκατό Βαβυλώνες να χτιστούν το μόνο που φοβόμαστε είναι μην πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας, οι εμφύλιες διαμάχες είναι απλώς για να περνάει η ώρα στα μεσοδιαστήματα που δεν επιτίθενται οι βάρβαροι.
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
Διόρθωση >> ήθελα να πω (η μάλλον έπρεπε να γράψω) >> αδύνατον, άξαφνα , να 'βγούν στην επιφάνεια' τόσα 'βλαβερά ζιζάνια' και τόσες αρνητικές καταστάσεις για την χωρα (ένα μετά το άλλο).
Σίγουρα ... πράγματα βράζουν και διαπυημένουν (σιγανά, σιγανά) με τα χρονια τους - αλλα εγώ εννοούσα ότι τέτοιο επίπεδο ερευνα, τέτοια σκάνδαλα - - γιατί να ξεσπάσουν (τόσα πολλά) όλα μαζεμένα, σε ένα κοντινό διάστημο? Δηλαδή, μονο αυτό το κόμμα λάδωσε, άλλοι δεν φταίξαν, και αν φταίξαν - με το ίδιο τρόπο τους ξεφτιλίσανε (αναρωτιέμαι)? (what's good for the goose is good for the 'gander', equal responsibility, domino effect)
Βρε Nulli-Jung, μη με βγάζεις και τόσο 'μπούμπα' >> ότι θέλω εγώ να "επιδείξω" (η δήθεν να αναφέρω) "ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, στους Ρωμαίους" ... απλή παρατήρηση ήταν από απλό άτομο - άστα να πάνε.
Ότι ψάχνοντας τα 'καλά και τα κακά' του κόσμου (η ανάμεσα κάθε χωρα) με νοημοσύνη δυτικής - - δεν μου λέει τίποτα (προσωπικά), εφόσον γνωρίζοντας καλά ότι απρόβλεπτα 'γκρίζα' υπάρχουν και όχι μονο μαύρες-άσπρες καταστάσεις και ιδιότητες (όπου και να κοιτάξεις).
Η ουσία δεν ήταν 'δημοκρατικές' σκέψεις η και ιδεολογίες - παρα είχε να κάνει με τις ξεφτίλες και το χάος που γίνετε στα πολιτικά σε αυτό το διάστημο - και τις ασταθές, αρνητικές εικόνες (έστω και λανθασμένες) που τελικά δείχνουνται προστά έχω, και γενικά απ' τους δημοσιογράφους σας. Αν σαν Έλληνες (εκεί) δεν σας πειράζουν - και τα έχετε στο χέρι (η και 'γραμμένα') - εγώ μάλλον πρέπει να μάθω να κάθομαι από έξω, και να μην τα περνώ στα σοβαρά, όσα γίνονται στην πατρίδα μου (γιατί εκεί γεννήθηκα, αλλα παραμένω και 'ξένη' - στην πραγματικότητα).
|
Dr. Jung

|
|
Δεν βγήκαν στην επιφάνεια τώρα τα σκάνδαλα, αυτά προϋπήρχαν. Αυτοί όμως ήλθαν με την εντολή της κάθαρσης αλλά απ' όσο βλέπεις συνεχίζουν με τους ίδιους ρυθμούς, να μη σου πω ότι έχουν αυξητικές τάσεις. Οι "αυξήσεις" εξάλλου είναι κάτι που το εφαρμόζουν γενικώς σε όλα, εκτός απ' τους μισθούς.
|
|