Eva-Redi
zizani with a twist

Reged: Wed
Loc: Adelaide, South Australia
|
Mαντινάδες της Kρήτης
Wed Jun 18 2008 12:19 AM
|
|
|
Της Kρήτης την παράδοση με εβλάβεια στηρίζω και όπου σταθώ και όπου διαβώ μια Kρήτη ζωγραφίζω. (Αποστολή από τον ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΟΥΣΙ)
Ζωή δεν είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι πάλι.. Ζωή 'ναι να'σαι ξυπνητός όντε κοιμούντ' οι άλλοι! (Αποστολή από τον Maniadis)
Ευθύνη να'σαι κρητικός μα νασαι κι ομιλίτης για ναποδείξεις πως τιμάς τα χώματα τσι Κρήτης! (Αποστολή από τον ΜΑΝΟΣ)
Την πιο ευαίσθητη καρδιά μου 'χε χαρίσει η μοίρα, μα από τα χέρια σου σκληρή σαν πέτρα τηνε πήρα! (Αποστολή από την ΑΦΡΟΔΙΤΗ)
Tην Kρήτη τη φωνάζουνε όλοι λεβαντογέννα, μα γω λεβάντισσα θα πω τη μάνα που σε γέννα! (Αποστολή από τον/την MARIA T)
Ανάθεμά σε για ζωή μα συ δεν είσαι πράμα, μια ψιχαλίδα η χαρά και πέλαγος το κλάμα. (Αποστολή από την katerina)
Η Κρήτη και η Κύπρος μας δυο φίλες κι αδελφάδες, όπου μετρούνε καημούς και βάσανα χιλιάδες! (Αποστολή από τον ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ)
Τα μέρη που πορπάτηξες τα ριζιμιά χαράκια σ' ανεζητούν οι ρεματιές και τα άγρια γεράκια. (στην μνημη του παππου μου - Αποστολή από ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΟΥΣΙ )
Να ΄μουν αγρίμι στα Σφακιά, αητός στον Ψηλορείτη, γεράκι στα Φαράγγια σου να σε χορταίνω ΚΡΗΤΗ!!! (Στην μνήμη της Γιαγιάς μου - Αποστολή από Αλέξης Μαρκάκης)
Τη λεβεντιά ερώτησα ποιά μάνα την εγένα και κείνη μου απάντησε το κρητικό το αίμα! (Αποστολή από τον ΜΑΝΟΣ ΡRESTON)
Ο Κρητικός σαν αγαπά τη μαντινάδα βγάνει, το πόνο απ'ούχει στην καρδιά τραγούδι τονε κάνει. (Αποστολή από τον Kokolakis)
Τα επόμενα από τον ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ >>
Τα Κρητικά τα χώματα όπου και να τα σκάψεις, αίμα παλληκαριών θα βρεις κόκκαλα θα ξεθάψεις.
Εμήνυσα τση μοίρας μου να 'ρθει να τση μιλήσω, και μ'ειδενε εις το γκρεμό κι άλλαξε πάλι οπίσω.
Κάποτε ΜΑΝΑ μου 'λεγες τον κόσμο ν' αντικρύζω, τση ζήσης τ' ανεβόλεμα πλάτη να μη γυρίζω.
Μοίρα μου ξεβαρέθηκα να σου ζητώ χατίρι, και συ τον πόνο καθ' αργά μου πέμπεις μουσαφίρη.
Ποτέ δεν παρασύρθηκα από πλούτη κι' από κάλλη, κάλλια 'χω μια φτωχή καρδιά που δε θα με προσβάλλει.
Ο Χάρος τα κληρονομά τα πλούτη του ανθρώπου, κι αφήνει του για πλερωμή μόνο δυο μέτρα τόπου.
Πηγή >> http://www.patris.gr
-------------------- Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...
|
|