|
|
|||||||
|
Κατ' αρχήν ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα. Ταξιδεύοντας στην Ιταλία ή αλλού θα διαπιστώσεις πως δεν υπάρχει πρόβλημα να οδηγείς και με 450 χιλιόμετρα την ώρα, άρα ο μύθος του ατυχήματος λόγω ταχύτητας αυτόματα απορρίπτεται. Πάραυτα επειδή πρόσφατα ένας λαλάκης έκανε αναστροφή επάνω στην εθνική κι εγώ κατέληξα με καρφωμένο το κράνος στο πίσω φτερό, θα σου έλεγα την αλήθεια μου, πως με έχουν τσακίσει όλοι αυτοί οι καραμπινόβλαχοι τόσες πολλές φορές που πραγματικά αδιαφορώ για το αν ζούνε ή αν πέθαναν ομαδικά κατά εκατομμύρια. Τη λέω την αμαρτία μου. Όχι πως είμαι κανένας καλός, αλλά προσωπικά δεν έχω σκοτώσει κανέναν, εκτός από μία γάτα που την έκλαψα κιόλας. Αντίθετα με έχουν σκοτώσει πάνω από 20 φορές, ευτυχώς τις περισσότερες χωρίς ταχύτητα. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως είμαι απολύτως ασφαλής με το να σπάσω την μηχανή στην ευθεία της Κατερίνης και να πιάσει 300, παρά να κυκλοφορώ μ' όλους αυτούς τους βλάχους στην Αθήνα με 20km την ώρα. Είναι θανατηφόροι. Το πρόβλημα που πραγματικά υπάρχει στην Ελλάδα είναι τα πληρωμένα διπλώματα όπου μια τελευταία έρευνα έδειξε πως το 90% των οδηγών τελικά πληρώνει για να πάρει το δίπλωμα. Εκτός από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης που το ποσοστό είναι 100% Οι οδηγοί των αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι όλοι πιλότοι: αν δείξεις σε έναν ογδοντάχρονο κανένα τετράτροχο πύραυλο θα θελήσει αμέσως να τον οδηγήσει. Το ίδιο ευτυχώς δεν συμβαίνει με τις μοτοσυκλέτες γιατί εκεί κυριαρχεί το DNA. Kάποιος που δεν είναι 100% σίγουρος για τον ευατό του αποκλείεται να καβαλήσει μηχανή, γιατί απλώς χέζεται επάνω του. Κανένας δεν αγοράζει απευθείας μηχανή μεγάλου κυβισμού, εκτός πια αν δεν είναι να ζήσει και πολύ. Αλλά κανένας οδηγός αυτοκινήτου δεν ξεκινάει από αυτοκινητάκι του γκολφ, έτσι δεν είναι; Στο αμαξάκι βλέπεις είναι αλλιώς, ζεστά ποδαράκια, ψευδαίσθηση ασφάλειας (αυτό τρώει τους περισσότερους) και γκαγκα να είσαι, και γυναίκα πυροβολημένη, θα το πάρεις το τιμόνι. Στην μοτοσυκλέτα ποτέ, ακόμη και να στην χαρίσουνε. Οι μοτοσυκλέτα τρομάζει τον αδαή. Και κυριαρχεί εκείνη η δολοφονική σκέψη της Ελληνίδας μαμάς που πάντα λέει "πάρε ένα αμαξάκι να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο" λες και με το να έχεις το αμαξάκι σώθηκες. Είμαι της απόψεως ότι είτε τρακτέρ, είτε νταλίκα, είτε αμαξάκι πάρεις, ΔΕΝ μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Υ.Γ Αν θέσεις και κανένα θέμα νομιμότητας τότε χαρακτηριστικά μπορώ να σου πω πως με το παπάκι είχα μαζέψει πάνω από 50 κλήσεις, ο πατέρας μου τις βρήκε όλες μαζί και παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό. Έψαχνε για δικηγόρους. Και ως πιτσιρίκος απορούσα γιατί δεν έπιαναν αυτόν που πέρναγε με το τούρμπο φουλαριστός από μπροστά τους. Αφού πλήρωσα λοιπόν με δικαστήρια και πρόστιμα και σφαλιάρες το χρέος μου στο κράτος και τον πατέρα μου σε ηλικίες 16-18, θα μου έπιτρέψεις τώρα να τους πατσίσω εις πολλαπλούν. Θα μου δώσουν κλήση όταν με πιάσουν. Μόνο που θα πρέπει να είναι γενναίοι, και δεν είναι, γιατί κανένα κοτόπουλο δεν είναι γενναίο. Θα την πληρώσουν οι δεκαεξάχρονοι και σήμερα. Ο Giorgos που είναι από τις γειτονιές μας τις ξέρει αυτές τις καταστάσεις, σχεδόν μία κλήση κάθε μέρα που εντέλει δημιουργούν μια έντονη αποστροφή για τους ανθρώπους της τροχαίας. Δεν είναι ακριβώς αυτός ο ρόλος τους, και αυτοί δεν είναι δρόμοι, και αυτοί δεν είναι οδηγοί, κι αυτός δεν είναι ΚΟΚ, άρα αν πιστεύεις ότι -θα- είχα τις οποιεσδήποτε τύψεις μάλλον ατύχησες. |