|
|
|||||||
|
Έμαθα ότι στο εξωτερικό δεν έδειξαν όλη την τελετή, αλλά αποσπάσματα και θα ενδιαφερόμουν να μάθω από όσους ομογενείς το είδαν τις εντυπώσεις τους. Κατά την γνώμη μου, το μεγαλύτερο μέρος ήταν εκπληκτικό ιδιαίτερα η σπείρα με τα στάχια, οι δώδεκα μήνες που είχαν τόσα νοήματα και το όλο θέαμα θα μπορούσε να ήταν μεγαλειώδες αν σφήνες ... " σύγχρονου ελληνικού κιτς π.χ. ντάτσουν με καρπούζια και τσιφτετέλια από τις γύφτισες, πλαστικές καρέκλες, στρώματα θαλάσσης και σωσίβια που ξεχύνονται από χαζοχαρούμενες και κατά το πλείστον υπέρβαρες φιγούρες του στυλ "Γιαννάκηηηηηηηηηηηη έλα στα ρηχά παιδί μου" είχαν αποφευχθεί. Πάλι καλά που δεν τους έδειξε να θάβουν καρπουζόφλουδες και αποτσίγαρα στην άμμο. Όσο για την greek dolce vita τι να πω? Στα τραπέζια να χορεύουν τσιφτετέλι ξανθές, σαν κι αυτές που γέννησαν τα ανέκδοτα για την ηλιθιότητα, τίγκα στο λαμέ με ύφος "δώστα όλα μάνα μου στον πασά σου" επελέγησαν για να δείξουν την σύγρονη Ελλάδα και το greek way of living? Αμ εκείνος ο τσολιάς με το ποδήλατο? Ήμαρτον κύριε!! Ελάτε κόσμε να δείτε το πάντρεμα του ωραίου του μεγάλου και τ'αληθινού με το καρακιτσαριό πού το ξέρουμε και το διαθέτουμε, αλλά όχι και να το προβάλουμε στα εκατομύρια τηλεθεατών του πλανήτη, που περίμεναν μιά αντάξια της έναρξης γιορτή. Πάντως 20 εκατομύρια σουβλάκια καταναλώθηκαν και όλοι έμαθαν το τζατζίκι και τα περιχαρή συμπαραμαρτούντα που συνόδευαν το (εθνικό μας?) φαγητό και οι Αθηναίοι μαγαζάτορες να τρίβουν τα χέρια γιατί όλοι επισκέφθηκαν την Πλάκα, ενώ οι Πειραιώτες να διαμαρτύρονται γιατί όλοι οι διαμένοντες στα κρουαζιερόπλοια με το που κατέβαιναν τους άρπαζαν τα πούλμαν και τους πήγαιναν στην Αθήνα και έτσι ότι ανέμεναν να κονομήσουν αποδείχθηκε όνειρο θερινής, αλλά και ολυμπιακής νυχτός..... Τι να σας πω τώρα ρε παιδιά εξηγήσεις δεν μπόρεσα να δώσω στους ξένους φίλους μου που φιλοξενούσα. Ευτυχώς που έχουν έλθει και άλλες φορές στην Ελλάδα και έχουν δει και άλλου επιπέδου σκηνές στις παραλίες ή στα θέατρα και σε χώρους διασκέδασης, αλλιώς θα μου έπεφταν τα μούτρα. Ξέρω κι εγώ τι να πω. Μπορεί και να κρυβόταν σημαντικό μήνυμα πίσω από το καρακιτσαριό και το ντάτσουν να είχε βαθύ νόημα, αλλά το περιορισμένο και παλιομοδίτικο μυαλό μου να μην το πιάνει. ΕΛΕΟΣ συγχωριανοί!!!!!!!!! Και σ' άλλα με υγείες. |