GIORGOS_Athens_Hellas
(Addict)
Thu Jan 05 2006 12:42 AM
Re: Παρθενώνας

Η ανακήρυξή των 7 θαυμάτων της αρχαιότητας έγινε το 200 π.Χ. από τον Φίλωνα τον Βυζάντιο. Ο λόγος που δεν συμπεριλαμβάνεται η Ακρόπολη στον κατάλογο αυτό είναι το γεγονός ότι τα 7 θαύματα της αρχαιότητας δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ο πρώτος πρακτικός τουριστικός οδηγός στην Ιστορία και η Ακρόπολη απλούστατα βρισκόταν "εντός έδρας"!". Όλα δε τα 7 θαύματα της αρχαιότητας βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της επικράτειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Έχω επισκεφτεί και παλιότερα αυτό το site αλλά και τώρα και είδα ότι από έναν κατάλογο 77 «θαυμάτων» προέκυψαν την 1η Ιανουαρίου 2006 τα 21 «θαύματα» για να συνεχιστεί η ψηφοφορία μεταξύ αυτών μέχρι το τέλος του 2006 για την επικράτηση των 7 «ισχυροτέρων» τα οποία θα ανακηρυχτούν την 1η Ιανουαρίου 2007.

Εμπνευστής της παγκόσμιας ψηφοφορίας για την ανάδειξη των «Νέων 7 Θαυμάτων του Κόσμου» είναι ο Ελβετός Μπερνάρ Βέμπερ ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Αθήνα, κι ενώ βρισκόταν κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης πήρε τη μεγάλη απόφαση: να ανοίξει την ψηφοφορία, υποδεχόμενος στη λίστα οποιοδήποτε μνημείο δημιουργήθηκε από καταβολής πολιτισμού μέχρι το 2.000 μ.Χ. Η ψηφοφορία διεξάγεται ηλεκτρονικά αλλά και μέσω τηλεφωνημάτων και μέσω SMS

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η διαφωνία μου με την ψηφοφορία αυτή. Πάντα κατά την γνώμη μου πιστεύω ότι είναι ένας καλός τρόπος για να βγάλουν χρήματα κάποιοι μέσω των τηλεφωνημάτων και των SMS και ότι το πλήθος των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα γνωρίζουν την Ακρόπολη και δεν θα ήταν τόσο αναγκαία η προβολή της.

Ίσως θα χρειαζόταν πρώτα από όλα η επίσκεψη στην Ακρόπολη όλων όσων από εμάς τους ίδιους τους Έλληνες δεν την έχουμε επισκεφτεί.

Contact Us Yasou.com

*
UBB.threads™ 6.5
With modifications from Omogenia.com by Yasou.com

New Page 2