|
|
|||||||
|
Συγκεκριμένα, όταν διάβασα αυτό, θυμήθηκα ότι για παράδειγμα στα Τέμπη δεν έχω πληρώσει ποτέ διόδια (πριν ένα μήνα έκανα το τελευταίο ταξίδι στη Σαλόνικα), αλλά ούτε και αλλού πιο πριν πλην της Θεσσαλονίκης. Κρίσιμη λεπτομέρεια είναι πως πάντα σε τέτοιο ταξίδι έχω βαλίτσες στη μηχανή, ποτέ δεν έχω ανέβει "άδειος". Νόμιζα ότι με αφήνουν να περάσω για την καλή τους την καρδιά, αλλά μάλλον απ' όσο κατάλαβα με πέρναγαν για τούριστ, οι χαραμοφάηδες. Τώρα το ποιός είναι ο νόμιμος και ποιός ο παράνομος, είναι μια άλλη ιυπόθεση. Στην ιστορία του το ελληνικό κράτος ήταν πάρα πολλές φορές παράνομο, να μην πω ότι το 40% των ενεργειών του στηρίζεται στην παρανομία, σιγά την πρωτοτυπία. Γι' αυτό και τους σέρνουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, εκτός αν μου πεις ποιός είναι ο παράνομος της υπόθεσης που πληρώνουμε νερό και μας σερβίρουν χημικά χωρίς κανένας να παίρνει ούτε πρωτοβουλία ούτε και ευθύνη. Πρέπει να πληρώνουμε το νερό και να αγοράζουμε άλλο από το super-market. Αν ο δήμαρχος των Οινοφύτων καλέσει τους δημότες να τινάξουν στον αέρα το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, εγώ θα πάω πρώτος, γιατί παρανομεί εις βάρος της υγείας μου και δεν μπορεί να επικαλεστεί την παρανομία μου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα διόδια, να μην πληρώσει κανείς για υπηρεσίες που δεν λαμβάνει. Το πολύ-πολύ σε 1-2 μήνες να κρασάρει το δημόσιο, οπότε και να πεθάνουν της πείνας όλοι αυτοί οι άχρηστοι που συντηρούμε. Μ' ένα σμπάρο δυο τριγόνια. Καλά τα λέει ο δήμαρχος. |