|
|
|||||||
|
Είναι Κυριακή βράδυ και ξημερώνει Δευτέρα. Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, όπως και την υπόλοιπη σχολική χρονιά. Τα παιδιά θά πρεπε κανονικά να βρίσκονται σπίτια τους και να προετοιμάζονται για ύπνο μπάς και καταφέρουν και βγάλουν την σχολική μέρα ξύπνια και όχι κοιμώμενα όρθια. Μέσα στην τάξη, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Γι αυτό κατά τη γνώμη τους την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε το ΟΧΙ που είπαμε στούς Τούρκους και την 28η Οκτωβρίου την επανάσταση του 1940 και αντίστροφα και με αμέτρητους άλλους συνδοιασμούς! Η δική μου γενιά βέβαια αυτά τα γνώριζε απο την πρώτη Δημοτικού και όταν εγώ που ήμουν μέτριος μαθητής συνέχισα σε αμερικάνικο γυμνάσιο, αρίστευσα. Γιατί ότι έκαναν εκεί στην 1η Λυκείου εγώ το ήξερα απο την 1η Γυμνασίου. Αλλά αυτό είναι άλλο καπέλλο. Στο τηλεοπτικό κανάλι ΜΕGA παρουσιάζεται ένα πρόγραμμα άθλιων απομιμήσεων ξένων χορευτικών απο κάποια ανόητη μελαχροινή βαμμένη ξανθιά και 2-3 άχρηστους τύπους που παριστάνουν τους κριτές, προφανώς πρός ανάδειξη ταλέντων μιάς κι είναι της μόδας κι αυτό τώρα τελευταία. Υπάρχει και πολύ κοινό, εκατοντάδες ψυχές που ακολουθώντας τις οδηγίες κάποιας μαζορέτας χειροκροτούν, σκούζουν, κουνιώνται και φωνάζουν ελληνοπρεπέστατα "Γουάου" και "Οου Γιέεεες"!!! Το πιό άσχημο όμως είναι οτι οι περισσότεροι "γουάου" είναι παιδιά. Από 7 μέχρι 17 που μόνα τους ή με τους γονείς τους πήγαν να "βγούν στην τηλεόραση" και να ξενυχτήσουν γιατί μετά ακολουθεί και πάρτυ και δεν πηδιέται το σχολείο και το μάθημα της ιστορίας. Οι βουτυροκεφτέδες μας να περάσουν καλά και όλο και κάποιο μέσον θα βρεθεί ,όταν και αν αποφοιτήσουν, να χωθούν σε καμμιά δουλίτσα να κοροϊδεύουν την κοινωνία. Γιατί θεωρείται κατόρθωμα απο πολλούς γονείς το βόλεμμα και προσόν η οκνηρότητα του κανακάρη τους. Οπως και η κοπάνα απο τον στρατό -εφ' όσον είναι υποχρεωτικός- ή η τοποθέτηση μέσω του γνωστού σε κανά τοπικό στρατολογικό γραφείο να κάνει δήθεν τον σκοπό!!! Το ίδιο σκηνικό βέβαια παρουσιάζουν και όλες οι εκπομπές του κόλου, μιας και στις σοβαρές δεν θα γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάνε, γονείς και παιδιά. Η Αννίτα Πάνια π.χ. έχει μετατρέψει τις ολονύκτιες "Αϋπνίες" της κάθε Τετάρτη σε παιδικό σταθμό. Η θεωρία του Αϊνστάιν λέει πως κάθε γενιά είναι καλύτερη απο την προηγούμενη. Δεν υπολόγισε όμως ο μακαρίτης τι γίνεται όταν η προηγούμενη έμεινε στάσιμη. Πρός τα που θα πάει η επόμενη, μπροστά ή πίσω; Σαρδανάπαλος, ο κακός Προφήτης. |