|
|
|||||||
|
To όλο θέμα ξεκίνησε με την συμπεριφορά του προπονητή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος στο μπάσκετ, του Παναγιώτη Γιαννάκη (βλ. και μία από τις πολλές σχετικές εικόνες). ![]() Οι αντιδράσεις του Γιαννάκη ήταν υπερβολικές ακόμα και σε προφανή σφυρίγματα. (έχω στο μυαλό μου σφύριγμα που δίνεται τεχνική ποινή στον Τεόντοσιτς επειδή πέταξε μακρυά την μπάλα, ο παίχτης αναγνωρίζει το σφάλμα του και κάνει με νόημα "εγώ φαίω", και ο Γιαννάκης έχει αντίδραση όπως αυτή της εικόνας)... Φυσικά ο Γιαννάκης, έχοντας την προστασία των διαιτητών, δέν χρεώθηκε καμία τεχνική ποινή, ώς όφειλαν να του δωσουν. Ο κόσμος αντέδρασε όπως ήταν λογικό, και το λόγο πήρε ο Παυλος Γιαννακόπουλος, ο οποίος θέλοντας να τους καθυσηχάσει είπε: "Μην απαντάτε στις προκλήσεις του. Οι καραγκιόζηδες δεν έχουν θέση σ’ αυτό το γήπεδο". Οι ενέργειές του είχαν αποτέλεσμα, και πιστεύαμε ότι το θέμα έληξε εκεί. Την επόμενη ημέρα επανήλθε υποκριτικά η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ζητώντας την τιμωρία της διοίκησης, γιατί προσέβαλε τον Εθνικό προπονητή με αυτά τα λόγια. Ο Παναθηναϊκός μπαίνοντας στο θέατρο της υποκρισίας και αυτός θα πεί ότι το καραγκιόζηδες δέν αναφερόταν στον Γιαννάκη, αλλά στους φιλάθλους που έκαναν απρέπειες.. και η ξεφτύλα συνεχίζεται.. Δέν τα βάζω με τους υποκριτές ανθρώπους του Ολυμπιακού (τους πείραξε το "καραγκιόζης" και δέν θα τους πειράξουν οι βρισιές για οικογένειες και μανάδες που σίγουρα θα ακουστούν σήμερα στο ΣΕΦ?). Την δουλεία τους κάνουν... Δέν τα βάζω με του ανθρώπους του Παναθηναϊκού που αντέδρασαν έτσι... Τη δουλειά τους έκαναν... Δέν τα βάζω με τον προπονητή του Ολυμπιακού Παναγιώτη Γιαννάκη, που παθιάζεται οπαδικα. Την δουλειά του κάνει... Τα βάζω όμως με τον προπονητή της Εθνικής Παναγιώτη Γιαννάκη, που απο τη στιγμή που έκανε την επιλογή του (και δικαιούταν να την κανει) και ανέλαβε τον Ολυμπιακό, έπρεπε να είχε το ήθος να παραιτηθεί από την Εθνική!! Δέν είναι δυνατόν ο Εθνικός Προπονητής να διχάζει την ομάδα, εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων... Τον σεβόμαστε το Γιαννάκη για την προσφορά του το '87. Τον σεβόμαστε για την προσφορά του στον Αρη. Τον σεβόμαστε για την Προσφορά του στον Παναθηναϊκό. Τον σεβόμαστε για την προσφορά του στην Εθνική μέχρι τώρα. Θα τον σεβόμαστε ενδεχομένως για την προσφορά του στον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή όμως που για να προσφέρει στον Ολυμπιακό πρέπει να συμπεριφερθεί οπαδικά (όπως και όλοι οι υπόλοιποι προπονητές) δέν έχει καμία θέση στην Εθνική. Έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί Για όλα τα παραπάνω έχω ιδία άποψη, αφού και στο γήπαιδο ήμουν, και μετά είδα τον αγώνα στην TV. ΥΓ. Για αυτούς που θα πούν ότι και ο Ομπράντοβιτς ήταν κάποτε προπονητής της Εθνικής Σερβίας, κάθε σύγκριση είναι παραπλανητική. Γιατί δέν ήταν προπονητής σε ομάδα της Σερβίας, αλλά σε ομάδα του εξωτερικού, άρα δέν είχε τη "φθορά" και την "έκθεση" σε εμφύλιο οπαδισμό. Άν ήταν π.χ. προπονητής της Παρτιζάν Βελιγραδίου δέν νομίζω να τον δεχόταν και για national coach. Όπως και δέν θα πείραζε κανέναν εάν η Εθνική είχε έναν προπονητή που εργάζεται στο εξωτερικό (π.χ. τον Κατσικάρη) |