|
|
|||||||
|
Κάπου υπάρχει και άλλο post με ατάκες από παλιές Ελληνικές ταινίες,αλλά δεν πειράζει να το συνεχίσουμε και εδώ. Τα κίτρινα γάντια Νίκος Σταυρίδης: Ποιος είναι εδώ; Γιάννης Γκιωνάκης: Εμείς οι δύο! -------o-------o------o------o------o------o-----o-----o---- Γιάννης Γκιωνάκης: Τι θέτε; Θέτε τίποτα; Νίκος Σταυρίδης: Έχεις μια πορτοκαλάδα ρε; Γιάννης Γκιωνάκης: Πορτοκαλάδα θέτε; Νίκος Σταυρίδης: Ναι. Γιάννης Γκιωνάκης: Από πορτοκάλια; Νίκος Σταυρίδης: Όχι, από μούσμουλα! Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι (Τρώνε κι ο Κωσταντάρας πνίγεται) Λάμπρος Κωσταντάρας: [πνιγμένα] Λίγο νερό βρε παιδιά! Λίγο νερό! Παύλος Λιάρος: Αντρέα! Γιάννης Παπαδόπουλος: Τι είναι «Αντρέα» πάλι; Παύλος Λιάρος: Σάλτα γέμισ΄ την κανάτα νερό. Γιάννης Παπαδόπουλος: (Προς τον μικρό) Δεν άκουσες ρε; Μικρός: Τι ν΄ «ακούσω ρε»; Γιάννης Παπαδόπουλος: Πήγαινε να φέρεις λίγο νερό! Μικρός: Πάλι εγώ; Λάμπρος Κωσταντάρας: Άντε βρε παιδιά. Συννενοηθείτε προτού γκαργκανιάσουμε εδώ μέσα! Μικρός: Μα όλα θα τα κάνω εγώ εδώ μέσα; Εγώ για το ψωμί, εγώ για το μπουρνούζι, εγώ για το νερό, εγώ όλα; Γιάννης Παπαδόπουλος: Και τη σαλάτα ποιος την έκοψε βρε; Ποιος έβαλε λάδι; Παύλος Λιάρος: Και το σαλάμι ρε ποιος το έκοψε; Κι έστρωσα ολόκληρο τραπέζι! Μικρός: Εγώ μια φορά δεν πάω πουθενά! Λάμπρος Κωσταντάρας: Άντε βρε παιδιά να φέρετε λίγο νερο! Να πεθάνει κανείς από δίψα στην καρδιά της Σαχάρας πάει κι έρχεται! Σαχάρα είν΄ αυτή! Αλλά να πεθάνει κανείς από δίψα στην καρδιά της Αθήνας, πάει στο διάολο! Παύλος Λιάρος: Ρε τι ΄σαστε 'σεις; Ο πατέρας σας ρε, ο πατέρας σας... Τι σας ζήτησε; Ένα ποτήρι νερό σας ζήτησε... Λάμπρος Κωσταντάρας: Παλιόπαιδα! Παύλος Λιάρος: Άντε βρε πατέρα να πιεις μόνος σου. Κι άμα θα ΄ρθεις, φέρε μου κι εμένα ένα ποτήρι... Η Αλίκη στο ναυτικό Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Κοιμάσαι; Γιώργος Τσιτσόπουλος: Όχι. Δεν μπορώ να κοιμηθώ... Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Σκέφτεσαι το κορίτσι σου; Γιώργος Τσιτσόπουλος: Όχι! Έφαγα πολύ πεπόνι... Η κυρά μας η μαμή Μακρής: Μπα, έχει και γιο η μαμή; Ελένη Ζαφερίου: Ναι, ο νεαρός που ήρθε τελευταία. Μακρής: Ο φοιτητής της ιατρικής; Μπα, δεν το 'ξερα ότι στο πανεπιστήμιο έβαλαν και έδρα ξεματιάσματος... Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (Ο Βέγγος πουλάει ρολόγια) Βέγγος: Τι γινέστε κύριε; Περιμένετε ραντεβού; Περιμένων: Αχ, ναι. Μια ολόκληρη ώρα... Βέγγος: Θα είναι από τις δύσκολες φαίνεται... Και με την ευκαιρία έχω κάτι για σας. Ρολόι για ταλαιπωρημένους εραστές: Πάει πίσω μισή ώρα... για παρηγοριά! Η Ωραία των Αθηνών Γεωργία Βασιλειάδου: Και θα μ' αφήσεις μόνη με τον ταξιτζή; Μίμης Φωτόπουλος: Ε, τώρα δε φοβάται πια. Σε συνήθισε. ΘΒ Φαλακρός Πράκτωρ (Περιποιούνται το Βέγγο που έχει ένα μαυρισμένο μάτι) Θανάσης Βέγγος: Εδώ τον είχα, στο χέρι μου... Δημήτρης Νικολαίδης: Κι ύστερα; Θανάσης Βέγγος: Ύστερα είχα το χέρι του εδώ, στο μάτι μου... Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (Αφού έπεσαν με το αεροπλάνο στη μέση της ερήμου) Βαγγέλης Σειληνός: Εγώ λέω να κάτσουμε εδώ και να περιμένουμε το καραβάνι. Ρένα Βλαχοπούλου: Ναι, θα περάσει το καραβάνι των οχτώ και δέκα... Mια Ιταλίδα από την Κυψέλη Κατερίνα Γιουλάκη: Δεκαοχτώ χιλιάδες δραχμές λογαριασμός; Καλά, ποιος υπογράφει; Αθηνόδωρος Προύσαλης [Μάγκικα]: Διάβασε το ΄στερόγραφο... Κατερίνα Γιουλάκη: Αντώνιος... Ο Αντώνης; Αθηνόδωρος Προύσαλης: Ουδέν αληθέστερον τούτου... Κατερίνα Γιουλάκη: Ήρθε στο μαγαζί σας και αγόρασε δεκαοχτώ χιλιάδων δραχμών πράγματα; Αθηνόδωρος Προύσαλης: Δεν αγόρασε... Ρήμαξε... Το κατάστημα πουλάει πενιές... Γιώργος Γαβριηλίδης: Πενιές; Τι είν΄ αυτό; Αθηνόδωρος Προύσαλης: Αναστενάρικες... Κατερίνα Γιουλάκη: Ε, δηλαδή τι έχετε; Κέντρο με μπουζούκια; Αθηνόδωρος Προύσαλης: Είδες τι δυνατή που είναι στο σταυρόλεξο; Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης (Ο Βέγγος, γκαρσόνι, διαβάζει τον κατάλογο σε ένα πελάτη) Θανάσης Βέγγος: Μακαρόνια με κιμά... Νίκος Φέρμας: Τίποτα πιο εκλεκτό! Θανάσης Βέγγος: ...ατζέμ πιλάφι... Νίκος Φέρμας: Τίποτα πιο εκλεκτό! Θανάσης Βέγγος: ...γαρίδες αυγολέμονο... Νίκος Φέρμας: Πιο εκλεκτό! Θανάσης Βέγγος: ...μπαρμπούνια τηγανιτά... Νίκος Φέρμας: Πιο εκλεκτό! Θανάσης Βέγγος: Δε διαβάζεις μόνος σου; Νίκος Φέρμας: Φέρε μια γίγαντες γιαχνί. Θανάσης Βέγγος: Μ΄ αρέσει που ξέρεις και καλοτρώς! -----o-----o-----o-----o-----o-----o-----o-----o----o----o-- Θανάσης Βέγγος: Μια γίγαντες γιαχνί. Γιώργος Τζιφός: Οι γίγαντες γιαχνί μόλις τελειώσανε. Θανάσης Βέγγος: Πώς τελειώσανε; Αφού ακόμα δεν πάτησε άνθρωπος στο μαγαζί! Γιώργος Τζιφός: Ακούς τι σου λέω; Μόλις τελειώσανε. Αυτό να του πεις... (Πάει στον πελάτη) Θανάσης Βέγγος: Οι γίγαντες γιαχνί μόλις τελειώσανε. Νίκος Φέρμας: Πότε προλάβανε και τελειώσανε; Θανάσης Βέγγος: Έλα ντε! Αυτό του λέω κι εγώ! Νίκος Φέρμας: Φέρε έναν πατσά! Θανάσης Βέγγος: Μπράβο! Από εκλεκτό σε εκλεκτό το πάμε! ----o----o-----o----o----o----o-----o-----o-----o-----o----- Θανάσης Βέγγος: Λοιπόν! Όλοι ακίνητοι, έτσι; Γιώργος Γαβριηλίδης: Μια στιγμή κύριε φωτογράφε! Να παραμείνω απαθής, ή να μειδιώ; Θανάσης Βέγγος: Τώρα να παραμείνεις απαθής, γιατί όταν δεις τις φωτογραφίες θα βάλεις τα κλάματα! Heavy-Metal Angel |