|
|
|||||||
|
Φίλε Βάγιο ,καλημέρα Διάβασα το άρθρο σου που καταφέρεσαι της τεχνολογίας . Πιστεύω ότι κάπου έχεις πέσει έξω ,δεν νομίζω να φταιει η τεχνολογία η το άψυχο μηχάνημα για τα κακά του κόσμου . Η πλεονεξία του ανθρώπου κατά την γνώμη μου είναι αυτή που έχει καταστρέψει τα πάντα και που ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι μας οδηγεί στην καταστροφή εμείς επιμένουμε να συνεχίζουμε το καταστροφικό μας έργο. Τις μπουλντόζες που καταστρέφουν την ζούγκλα του Αμαζονίου δεν πρέπει να τις κατηγορούμε , γιατί δεν παν από μόνες τους να την καταστρέψουν ,κάποιοι δίνουν την εντολή να την καταστρέψουν για τα συμφέροντα τους . Ούτε νομίζω ότι κόβει χέρια εργατικά ,γιατί κάποιοι εργαζόμενοι πρέπει να έκατσαν για να τα σχεδιάσουν και να τα κατασκευάσουν. Τα μηχανήματα είναι για να βοηθούν τον άνθρωπο και όχι να του στερούν την δουλειά του .Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας θα έπρεπε ο άνθρωπος να εργάζεται λιγότερες ώρες και τον ελεύθερο χρόνο του να τον διαθέτει στην μόρφωση του στην διασκέδαση του σε ένα σωρό ασχολίες εποικοδομητικές. Αλλά τα αφεντικά αυτού του κόσμου θέλουν να μεταχειρίζονται τον άνθρωπο σαν δουλοπάροικο . Αντί να δουλεύουμε λιγότερες ώρες θέλουν να δουλεύουμε περισσότερες και το έχουν καταφέρει να μας γυρίσουν στην δεκαετία του είκοσι να δουλεύουμε περισσότερες και χωρίς ένσημα , η απάντησή τους είναι ,αν σου αρέσει διαφορετικά περιμένουν εκατό απ έξω . Το πέτυχαν αυτό πρώτον μοιράζοντας ναρκωτικά στην νεολαία ,δεύτερον κάνοντας τους αλκοολικούς ,τρίτον η μουσική που ακούνε είναι ότι χειρότερο υπάρχει, και το σπουδαιότερο έχουν υποβαθμίσει την παιδεία και όλα αυτά για να μην μπορεί να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν ,δηλαδή υψηλού επιπέδου παιδεία, καλής νοούμενης ψυχαγωγία και περισσότερο από όλα Ι Δ Α Ν Ι Κ Α . Η λέξη αυτή έχει καταργηθεί από το λεξιλόγιο των νέων και όχι μόνον αυτή . Δεν έχω δει κανέναν νέο να σηκωθεί να δώσει την θέση του σε κάποιον ηλικιωμένο ή σε κάποια έγκυο στα λεωφορεία , αυτοί που θα σηκωθούν θα είναι πάνω από τα πενήντα. Στην Ελλάδα εδώ και καιρό ήρθαν οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες και για να έχουν κέρδη σιγά - σιγά άρχισαν να μας βάζουν στο παιχνίδι της ιδιωτικής ασφάλισης με την σύμφωνη γνώμη των πολιτικών μας οι οποίοι σαν φερέφωνα τους άρχισαν με δόλο να καταστρέφουν το υπάρχον σύστημα καταστρέφοντας τα ταμεία οικονομικά και βγαίνουν τώρα και μας λεν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα ταμεία και θα πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις και μας ωθούν προς την ιδιωτική ασφάλιση. Βγαίνουν τα φερέφωνα τους οι πολιτικοί και μας λεν ότι λόγο της υπογεννητικότητας θα πρέπει να έρθουν μετανάστες από χώρες φτωχές για να κάνουν τις δουλειές που δεν κάνουμε εμείς . Οι μετανάστες αυτοί μετά από λίγο φεύγουν από την ύπαιθρο και έρχονται στις πόλεις και δουλεύουν με χαμηλότερο μισθό προς τέρψιν των βιομηχάνων και οι δικοί μας μένουν στην ανεργία . Τώρα έχουν εφεύρει και ένα νέο είδος σύμβασης , να σε απασχολούν όσες ώρες θέλουν αυτοί και τις υπόλοιπες να σε στέλνουν σε άλλο εργοστάσιο να συμπληρώνεις το ωράριο σου . Θα μπορούσα να απαριθμήσω ένα σωρό παραδείγματα αλλά δεν νομίζω να χρειάζονται άλλα . Δεν νομίζω λοιπόν να φταιει η τεχνολογία για την ανεργία η για την ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά η πλεονεξία του ανθρώπου . Το μόνο που θα έπρεπε να κάνουμε είναι ότι κάπου –κάπου θα πρέπει να περνάμε από το νεκροταφείο για να καταλάβουμε ότι μαζί μας θα πάρουμε μόνο το καλό μας το κουστούμι και τα καλά μας τα παπούτσια και ότι μας ανήκει δυο μέτρα χώμα και αυτό για τρία χρόνια.
|