|
|
|||||||
|
ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΜΑΙ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ!Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΡΤΥΡΙΟ!Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ,ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΔΙΨΑΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΘΕΛΩ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ,ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ .ΑΛΛΑ ΑΝΥΣΗΧΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ1ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΕΚΕΙ Η ΕΙΜΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΛΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΞΥΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ? ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΖΑ!ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ?ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.....ΙΣΩΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗ Ν.Υ....ΑΛΛΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!!!!!!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ,ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΖΩΩ ΕΔΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!Hello!I'm from Greece and I'm 18 years old(I'm a man)!My life in Greece is awfull,I can't find a job,I have a terrible relationship with my parents and I decided to come in Astoria to live and work!Believe me it was a hard dessiccion but I'm really desperate !Everyday is getting worst hear and I want so much to start a new life!Unfortunately,I have only money for the tickets and it is a big risk.I imagine myself hungry in some Astoria roads and I'm scared but I also imagine myself starting a new life and I'm full of hopes!What is your opinion?Is it easy to find a simble job in Astoria,to rent a house to make a usual life?I was in a high school that I studied Economic but I don't know if it is usefull in Astoria!Please ,answer me!I need your help!!!!!!! |
||||||||
|
|
|||||||
|
Φαίνεσαι απελπισμένος και η κραυγή για βοήθεια που στέλνεις μάλλον φοβίζει παρά εγείρει αισθήματα συμπαράστασης σ' αυτούς που τα διαβάζουν. Η δικαιολογία σου βέβαια είναι η έκρηξη συναισθημάτων ενός 18άχρονου. Αν προσπαθήσεις να ηρεμήσεις θα δεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζεις. Στην Ελλάδα έχουν βρει δουλεια κανά δυο εκατομμύρια ξένοι μετανάστες, που όταν έσκασαν μύτη ως λαθρομετανάστες δε γνώριζαν ούτε λέξη Ελληνικά. Πολλοί, ιδιαίτερα Αλβανοί, έχουν κάνει περιουσίες κι έχουν δημιουργήσει όμορφες οικογένειες. Σπούδασαν τα παιδιά τους με τον καλύτερο τρόπο και χαίρουν άκρας εκτίμησης στην κοινωνία. Θα μου πεις πολλές από τις δουλειές που κάνουν οι μετανάστες οι νεαροί Έλληνες τις περιφρονούν και προτιμούν να περνούν την ημέρα τους στις καφετέριες. Όμως, πρέπει να γνωρίζεις αγαπητέ άγνωστε φίλε, ότι έτσι και ανοίξει για σένα η πόρτα να πας στην Αμερική, θα υποχρεωθείς να κάνεις τις ίδιες εργασίες που εδώ περιφρονείς και δεν καταδέχεσαι. Όσο για τη σχέση με τους γονείς σου, θα ήταν προς όφελός σου να προσπαθήσεις να τους καταλάβεις και να συμφιλιωθείς μαζί τους. Ίσως κάπου να έχουν δίκιο κι εσύ να έχεις άδικο. Για σκέψου κι αυτή την εκδοχή. Συγνώμη που σου μιλάω συμβουλευτικά. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σε προσβάλλω ή να υποτιμήσω το πρόβλημά σου. Ειλικρινά κατανοώ την τρικυμία της ψυχής σου και θέλω να σε βοηθήσω. |
||||||||
|
|
|||||||
|
Kalhmera sas, Edw Maria Seferou tha symfonhsw kai egw mazi sou, auto pou prepe na eksigisoume sto palikari einai to eksis...zei se ena wraiotato nhsi.. einai mono 18 etwn, kai niothei apelpismenos mesa apo mia psixh tou 18 xronou. Giorgo,fysika edw, egw auto pou tha ekfrasw einai mia gnomh, kai se fysika kai mia alitheia.. Ena paidi 18 xtonon sthn Amerikh, mono tou xoris sygkenneis, xoris spoudes, ( giati h alitheia einai oti ean then exeis vgalei panepinistimio, mono piata tha pleneis ekei ) ti tha kaneis ekei ? Proton..visa mporeis na pareis.. px gia diakopes , ligo dyskolo alla to Embassy mporei na sou thn dwsei, pame parakatw.. ante kai eftases sthn Astoria.. ti nomizeis oti tha vreis ? thn iremia sou? pou asfalos oxi, giati tha ergazesai 16 wres thn hmera sas piatas.. thn omorfia tis Podo? kai auto apokliete giati h Astoria then einai san to panemorfo nish ...to monadiko pragma pou tha exeis einai douleia, auto einai arketo gia na niotheis oti eisai kala ? .....tous goneis sou ? ( an kai dineis thn idea oti then ta pate kala) .. ena paidi 18 xronon mono kai erimo sthn ksenitia .. tha niotheis xilies fores xeirotera apo oti grafeis shmera.. auto pou mporeis na kaneis, kai opws eipe kai h Maria, then thelw na se prosvalw..einai na pas sxoleio, na spoudaseis, na pas stratiwtis, kai ean apofasiseis oti then mporeis na vreis kati, eite ergasia eite oti dipote edw sthn Ellada.. tote mporeis na kaneis thn opoia dipote kinish gia to ekswteriko..vhmata stathera kai meletimena.. gia na exeis kai kalo apotelesma.. allios ..sthn idia moira tha eisai, apla se mia allh xora ... |
||||||||
|
|
|||||||
|
Maria-Alexia. I wish we had one hundred more like you. E. |
||||||||
|
|
|||||||
|
enas, Thank you for your kind words. Indeed, we all need a little encouragement from time to time... Νάσαι καλά
|
||||||||
|
|
|||||||
|
Την Ελλάδα την έκαναν οίκο ανοχής όσοι σήμερα είναι άνω των 50 ετών. Oι ίδιοι είναι που προσλάβανε λαθρομετανάστες ως φτηνό εργατικό υλικό στις επιχειρήσεις τους και μετά παραπονιούνται για τους νέους στις καφετέριες που σίγουρα δεν προσλάβανε κανέναν. Επίσης οι ίδιοι είναι που εδώ και 60 χρόνια επιλέγουν αυτές τις αστείες κυβερνήσεις. Γι' αυτό δεν έχουν δικαίωμα λόγου. Στην άλλη ζωή πάλι. Επίσης είναι οι ίδιοι που έφεραν τον πλανήτη Γη στα πρόθυρα της καταστροφής. Ούστ, στον άλλο κόσμο επιτέλους να ησυχάσουμε. Αρκετά πια, να ξεβρομίσει ο τόπος. |
||||||||
|
|
|||||||
|
Υ.Γ Ξέχασα να πω πως είναι οι ίδιοι που ενίσχυσαν οικονομικά τους Σκοπιανούς με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον. Οι ίδιοι επίσης που αλληλοσφάχτηκαν μεταξύ τους σε αμέτρητους εμφύλιους και τώρα πουλάνε φιλοσοφίες για αγάπες προς την πατρίδα. Ελεεινοί και ψεύτες, αλήτες και χωρίς να σπάνε τζαμαρίες τραπεζών. Αλήτες από φυσικού τους. Είναι αυτοί που συνήθως αδειάζουν το τασάκι του αυτοκινήτου από το παράθυρο. Δηλαδή όλοι οι πατεράδες μας. Η καταστροφή η ίδια. Οι αυθαίρετοι. Το έχασαν το δικαίωμα να μας κρίνουν Μαράκι. Από εμάς μόνο ταφόπλακες έχουν να περιμένουν σε όλους τους τομείς. |
||||||||
|
|
|||||||
|
Ο Γιώργος από τη Ρόδο περιμένει λύση-πρόταση από τον παραψυχολόγο του φόρουμ. Δεν τον συγκινούν οι ανώνυμες κατάρες προς τους γονείς του, οι οποίοι μπορεί να είναι και κάτω των 50 και άρα, κατά το συλλογισμό σου, δεν ευθύνονται για τα χάλια της Ελλάδας.. Οι ταφόπλακες που επαγγέλεσαι δεν οικοδομούν ένα καλύτερο μέλλον στον άνεργο νέο. Έχεις να του πεις τίποτα το εποικοδομητικό δόκτορ; Ο Γιώργος περιμένει κάτι σοφό από σένα. Αλήθεια, τι λένε τα "πνεύματα" επί του προκειμένου; Μας λες ότι είσαι πνευματιστής, έτσι δεν είναι; Για ρώτα κανά "πνεύμα" μπας και φωτιστούμε όλοι εδώ μέσα. Ευχαριστώ. Να έχεις μια όμορφη και ήρεμη μέρα.
|
||||||||
|
|
|||||||
Quote: Στο δικό μου χωριό την Αθήνα πλακώσανε 4.500.000 μπαστουνόβλαχοι μαζί με 1.000.000 αλλοδαπούς, έτσι είχα κι εγώ πρόβλημα ανεργίας. Παρόλα ταύτα έστω και με συμβάσεις 6 μηνών εργάστηκα στα ελληνικά ναυπηγεία, στο αττικό μετρό, στην Βουλή των Ελλήνων, στο αεροδρόμιο των Σπάτων, και επισκέφθηκα καμιά 150αρια εθνικές τράπεζες απανταχού στην Ελλάδα όταν έφτιαχναν το δίκτυο, όπως επισκέφτηκα και 100 κορυφές βουνών για να βάζω κεραίες της COSMOTE. Μετά πήρα κι ένα καράβι, αλλά ομολογώ πως δεν μου πολυάρεσε η ζωή του ναυτικού. Πάντως είχα κάτι να κάνω, δεν περίμενα το μάννα εξ' ουρανού, ούτε το πότε θα μου κάνει την πρόσληψη το ελληνικό δημόσιο. Εντέλει μετακινήθηκα και σίγουρα δεν μου βγήκε σε κακό. Όπου υπάρχει βιομηχανία υπάρχει ανάπτυξη (περίπου δηλαδή, η ανάπτυξη αυτή δεν έχει σχέση με την ανάπτυξη του τόπου αλλά μάλλον με την ανάπτυξη της τσέπης) Ο Γιώργος τι ακριβώς περιμένει να κάνει στην Ρόδο; Αν δεν έχει καμία ιδέα για δικό του μαγαζί, τότε το να κατέβει στην Αθήνα όπως εσύ Μ.Σεφέρου είναι μονόδρομος. Πάντως αν περιμένει να πάει στο εξωτερικό για να πλουτίσει, πάει, τα 'πιασε τα λεφτά του κι αυτός.... |
||||||||
|
|
|||||||
|
Υ.Γ Ο συσχετισμός με τον πατέρα μου είναι μάλλον παραβολικός, εντέλει μιλούσα για γενιές ολόκληρες Εσείς οι πατριδο-απαυτοί μας έχετε κουράσει με τις πατριωτικές μπούρδες σας. Αν όντως πιστεύατε έστω στο 0,2% αυτά που γράφετε, τίποτα δεν θα ήταν σ' αυτό το χάλι σήμερα. Στο μόνο που πιστεύετε είναι η δικτατορία, αλλά τα γαϊδούρια μόνο από βούρδουλα καταλαβαίνουν έτσι δεν μου φαίνεται περίεργο. Είναι θέμα συνήθειας. Εν πάσει περιπτώσει το 97% των Ελλήνων πολιτικών είναι όμως στην ηλικία σου Μαρία. Δηλαδή παρά πέντε πριν τον τάφο. Άρα γιατί τα ρίχνεις σε εμάς τα μπαλάκια; Είναι άδικο. Πάνε να τα πεις στους συμμαθητές σου. |
||||||||
|
|
|||||||
|
Thanks a lot! |
||||||||
|
|
|||||||
Quote: Ιτς μάι πλέσουρ (στη μητρική μας, να μην ξεχνιόμαστε. Όπως οφείλουμε εμείς οι φανατικοί Ελληναράδες. Αποδεδειγμένο και ιστορικώς μάι ντίαρ) ορεβουάρ |
||||||||
|
|
|||||||
|
To boy to you ![]() SVATS Thelw ta resta mou kai meta na parw tin basikla mou protou piasoun ta biloziria kai frosasoun ta lekia na paw vikasio stin florida ....... tha koimithw sto flori enos filou mou kai den tha xalasw kori. Ama mou aresei borei kai na mouvarw ekei katw me to karo mou. |
||||||||
|
|
|||||||
|
8a sumfoniso kai egw me olous edw ,to mono pou mporo na sou pw kai gw fisika einai ,an pragmati 8eleis na figeis apo to toso omorfo nisi ,alla na mhn ais8an8eis ksenos mesa stous ksenous kai su einai na kaneis mia prospa8eia kapou pio konta ,prospa8ise na pas athina ,ksero einai kai ekei duskola ,alla toulaxiston ksereis tin glosa eisai toulaxiston stin xwra sou kai an den petixi to peirama ,eisai pio konta sto nisi sou ,h zwh einai diskoli sto ekswteriko an den exeis dika sou atoma na se stiriksoun ,twra visa einai diskolo etsi opws exoun gini ta pragmata ,zhtane pola stoixeia ,kai 8a sumfwniso kai me tin Maria ,douleia mono san piatas san arxi toulaxiston ,alla vre paidi mou eisai 18 xronon ,8a se ekmetaleutoun oloi ,katse paidi mou sto nisi sou. Oso gia tous goneis sou ti na pw auto to kserei mono h kardia sou .As se fotisi o 8eos na vreis thn katalili apanthsh ,stho toso megalo vima tis zwh sou . |
||||||||
|
|
|||||||
Quote: xaxaxxa! pws ta les pws ta les svats ! axaxaxa etsi akrivws ..auta einai Greeklish xaxax !
|
||||||||
|
|
|||||||
|
Ti egine o SOROKAKIS vre paidia? Pou kriftike? Oute foni oute akroasi. Mpas kai eine kanenas apo aftous pou petan mia kotsana kai mas doulevoun olous? I hope not. |
||||||||
|
|
|||||||
|
Πάντως μου άρεσε που κάνατε όλοι τους συμβουλάτορες και ο δικός σου είχε απλώσει την αρίδα του στη Χαλκιδική. Οχι θα κάτσει να πλύνει πιάτα με τέτοια ζέστη!!! |
||||||||
|
|
|||||||
|
Οχι θα κάτσει να πλύνει πιάτα με τέτοια ζέστη!!! You can say that again! E. |