|
|
|||||||
|
Μιά φορά, η κόρη μου που τότε ήταν 7-8 χρονών και στην οποία είχα μεταλαμπαδεύσει την παθολογική μου λατρεία για την "μητερούλα" και η οποία απο τα 6 της μίλαγε και διάβαζε ελληνικά καλύτερα απο τα ελληνόπαιδα, βλέποντας την ελληνική σημαία να κυμματίζει μπροστά στο σπίτι μας και εμένα να φορώ την στολή του αμερικανικού στρατού φεύγοντας για την ετήσια μηνιαία εφεδρική υπηρεσία, σήκωσε τα μάτια της κοιταζοντάς με και ρώτησε αυτό που προφανώς την έκαιγε απο καιρό.... -Μπαμπάαααα άμα γίνει πόλεμος Ελλάδας και Αμερικής εσύ με ποιόν θα πολεμήσεις;... -Με κανέναν -της απάντησα- γιατί δεν μπορώ να σηκώσω όπλο εναντίον καμμιάς απο τις δυό πατρίδες μας, αλλά μη στενοχωριέσαι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ γιατί είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. -Α......είπε μόνο αλλά κατάλαβα την απέραντη ικανοποίηση και ευτυχία που ένοιωσε όταν άκουσε πως εμείς, μια ελληνοαμερικανική οικογένεια θα προτιμούσαμε να περάσουμε στρατοδικείο παρά να βλάψουμε τον έναν ή τον άλλον. Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά. Το τι τράβηξε αυτό το παιδάκι απο το σύστημα όταν γύρισε στην Ελλάδα είναι απερίγραπτο. Η αρχική της ευτυχία μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ακόμη και στην δευτέρα δημοτικού ήθελε να την βάλει ένας χουντοβασιλικός διευθυντής (στον εγκέφαλο χουντοχοντρός) -κι ας πήγαινε στην 6η- όχι για την γλώσσα και τα λοιπά, αλλά για να μάθει όπως πρέπει λέει, τα θρησκευτικά και την γεωγραφία, αντίθετα σε κάθε νομοθεσία που προβλέπει την φοίτηση στην αντίστοιχη τάξη ακόμη κι αν δεν μπορείς να πείς μια λέξη. Πρό καιρού κι αφού βλέπει πλέον ότι ίσως πάει χαμένη η σχετική κλίση της πρός τις ιατρικές επιστήμες, γνωρίζοντας τα χάλια των δήθεν πανεπιστημίων και μιάς και την έχω εκπαιδεύσει να είναι τιμιοτέρα των χερουβείμ κι αν γίνει γιατρός και διανοηθεί να πάρει έστω και ένα κεφάλι γραβιέρα απο άνθρωπο εγώ ο ίδιος θα την κρεμάσω ανάποδα, μού είπε όλο παράπονο.... -Γιατί ρε μπαμπά μας έφερες να ζήσουμε εδώ; Δεν αμφιβάλλω καθόλου πως η μέρα που θα χάσω το παιδί μου απο κοντά μου πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα! Είναι η μοίρα του μετανάστη φαίνεται να μη μπορεί να βρεί γαλήνη ποτέ! Δεν θα μου φταίει η Ελλάδα αλλά μόνο ο εαυτός μου, που έβλεπε αλλά δεν ήθελε να πιστέψει και που έδωσε τόσο βάρος σε κάτι ελαφρύτερο κι από φελό! -------------------------------------------- Ο Σαρδανάπαλος με την γκομενίτσα του την Τζίνι και τον πρώην γκομενό της τον Παντελή απο την Καλαμάτα στον οποίο επέστρεψα την Τζίνι και ζούν ακόμη μαζί και ευτυχισμένοι! Εδώ τελειόφοιτοι Λυκείου στην ελληνική παρέλαση της 5ης Λφρ....... Happy Days!!!
|
||||||||
|
|
|||||||
|
Πρώτον σαρδανάπαλε όταν λες ότι η πατρίδα σου έχει κηρύξει τον πόλεμο με κάποιον άλλον και πρέπει να απαντήσεις με ποιον θα πολεμήσεις, η σωστή απάντηση δεν είναι "με κανέναν". Πάντως τα διαπροσωπικά και τα προβλήματα της καθημερινότητας ουδεμία σχέση πρέπει έχουν με "τας σημαίας". Δηλαδή εμένα στο σχολείο με μεγάλωσαν τα παιδιά από τις κλαδικές αν και πρόλαβα και λίγο χουντικούς, αλλά εντάξει, αυτό είναι άσχετο με την πατρίδα παρότι μπορώ να σκεφτώ ένα σωρό ιστορίες. |
||||||||
|
|
|||||||
|
Πάνάθα ποτέ δεν θα μπορούσα να σκοτώσω αμερικανό στρατιώτη με τον οποίο έχω μοιραστεί τα πάντα, πολύ δε περισσότερο έλληνα στρατιώτη. Η πιο τίμια απάντηση λοιπόν είναι..."με κανέναν" Γιατί σου φαίνεται τόσο παράξενο; Αυτή τη στιγμή υπηρετούν περίπου 15-20000 οπλίτες και αξιωματικοί μέχρι τον βαθμό του στρατηγού που είναι ελληνικής καταγωγής ακόμη και γεννημένοι στην Ελλάδα. Ολοι θα σου πουν το ίδιο με εξαίρεση ίσων μερικών ανώτατων αξιωματικών. Αλλωστε η Αμερική έχει σαν policy να σε ρωτάει αν θέλεις να εκστρατεύσεις κατά της πρώτης σου πατρίδας εν καιρώ πολέμου. Αυτό έγινε και με τους ιρακινούς στρατιωτικούς, άλλοι πήγαν, άλλοι όχι. Αλλά αυτοί έχουν άλλο θεό. |
||||||||
|
|
|||||||
|
Τον ίδιο θεό έχουμε όλοι αλλά δεν έχουμε όλοι την ίδια σημαία. Και στη λεγεώνα των ξένων θεωρούνται επίλεκτοι στη Γαλλία οι Ιρανοί μαχαιροβγάλτες και Έλληνες καταζητούμενοι από την ιντερπόλ. Αλλά βεβαίως αυτό έχει να κάνει με την Γαλλική σημαία. Για εμάς η διαφορά είναι πως ο στρατός δεν έχει καμία σχέση με μισθούς. Οι μόνιμοι στρατιωτικοί θεωρούνται κάπως σαν security για τις αποθήκες. Εμείς είμαστε ο ελληνικός στρατός και έχουμε μόνο μία σημαία. Δεν έχουμε τέτοια ηθικά διλήμματα και αλίμονο σ' αυτούς που έχουν γιατί δεν θεωρούνται θετικοί παράγοντες στην βελτίωση της συνολικής ομοψυχίας. Δηλαδή σαρδανάπαλε πολύ Ι5 σε βρίσκω. ¶οπλη υπηρεσία λόγω αμφιταλαντευόμενου χαρακτήρα. ¶ρα αφού η απάντηση είναι "με κανέναν", πρέπει να ψάξεις σπίτι στην Ελβετία. |
||||||||
|
|
|||||||
Quote: Πολύ αστείο το βρίσκω! Ευτυχώς που δεν είσαι αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων. Εχω μπροστά μου ακόμη 6 χρόνια ενεργού εφεδρίας και όχι σε καμμιά στρατιωτική φυλακή αλλά εκτός χώρας με καθήκοντα και διαβάθμιση ασφαλείας που μόνο κάποιος που είναι άξιος και το λέει η περδικούλα του θα μπορούσε να έχει. Πάντως "αμφιταλαντευόμενος" όχι. Σταθερός στην αποφασή μου απο την πρώτη μέρα που ήμουν 19 χρονών. Η απάντηση συνεχίζει να είναι "με κανέναν" και αυτην δίνω και στα ψυχολογικά τεστ κάθε δυό χρόνια μιας και είναι ερώτηση ρουτίνας σε άτομα με διπλή υπηκοότητα. Εν πάση περιπτώσει νομίζω πως το θέμα εξαντλήθηκε εδώ. |
||||||||
|
|
|||||||
|
For the record ----click to watch this documentary SVATS Koita na matheneis |
||||||||
|
|
|||||||
Quote: Δεν κατάλαβα τι ακριβώς πρέπει να μάθω. Το βίντεο απλώς επαληθεύει αυτά που λέω κι εγώ. Κανείς απο αυτούς τους άνδρες δεν θα ερχόταν εδώ για να πολεμήσει εναντίον της Ελλάδας. Οπως και κανείς τους δεν θα πολεμούσε για την Ελλάδα εναντίον της Αμερικής. Ηρθαν εθελοντικά και μόνο για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση. Το Ελληνικό Τάγμα είχε και τα αντιστοιχά του Ιταλικό, Γερμανικό και Ιαπωνικό με τη μόνη διαφορά πως τα άλλα έδωσαν μάχη εναντίον των χωρών τους αλλά και αυτό με την προϋπόθεση πως θα απελευθέρωναν αυτές τις χώρες απο τις ναζιστοφασιστικές δικτατορίες. Και δεν ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν όπως και σήμερα με τους Ιρακινο-Αμερικανούς στρατιώτες. Αλλοι πάνε, άλλοι δεν πάνε! Μπορούν κάλλιστα να υπηρετήσουν στον Ειρηνικό. SARDANAPALOS Ελπίζω να καταλαβαίνουμε τι λέμε και τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις λεπτές γραμμές για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. |
||||||||
|
|
|||||||
|
-Έχεις ζητήσει εμπάργκο κατ΄της Ελλάδας το 2003 -Έχεις πει τους σκοπιανούς "Μακεδόνες" το 2003 -Έχεις πει "προδότη" τον Λάλα το 2007 Στο διαδίκτυο η προσωπική σου ζωή δεν με ενδιαφέρει γιατί μπορείς να πεις ό,τι θέλεις.Η πραγματικότητα του διαδικτύου είναι πως έχεις στραφεί κατά της Ελλάδας στα εθνικά της θέματα (Τουρκία και σκοπιανό), αλλά έχεις ζητήσει και την παραδειγματική τιμωρία της με εμπάργκο στην διένεξη των ΗΠΑ με τρίτη χώρα - το Ιράκ, επειδή η Ελλαδα κράτησε φιλειρηνική στάση!!! Τα δακρύβρεχτα που μας γράφεις για τα προσωπικά σου βιώματα δεν αποδεικνείουν τίποτα, ακόμα περισσότερο αφού δεν αναφέρεις τίποτα για την χώρα που έχει την πρώτη θέση στην καρδιά ενός σιωνιστή - το Ισραήλ. Ακόμα και καινούριος να μπει στο φόρουμ, άμα κάτσει να σε διαβάσει βγαίνει αυτόματα και αναμφισβήτητα σαν συμπέρασμα. Μη μας πουλάς λοιπόν ελληνικότητα και.... Ψάξε να βρεις τον εαυτό σου εδώ... Θα ήθελα να με γλυτώσεις από τα τετριμμένα για τους "αδικημένους κι διωγμένους " που χρειάζοντι πατρίδα - οι μόνοι εβραίοι που ζουν με φόβο από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου είναι οι εβραίοι κάτοικοι του Ισραήλ. Οι υπόλοιποι όπου κι αν βρόσκονται την βγάζουν μια χαρά. Το κακό όμως για τους Έλληνες και τον υπόλοιπο κόσμο γενικότερα είναι πως κάθε λίγο και λιγάκι σηκώνεται η τρίχα μας από την κατά σειρά άγρια μιζέρια της χώρας που υπεραγαπάς μιας χώρας στημένης στα ξύλινα πόδια ενός στείρου αλλά πανίχυρου θρησκευτικού δογματισμού. Αυτή η άμετρη τρέλλα της σέχτας σου με κάνει να ανησυχώ ιδιαίτερα και για το μέλλον της πατρίδας μου που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως για τα πυρηνικά που έχει εδώ και χρόνια η ρατσιστική σου πραγματική πατρίδα. Το κατά σειράν σήκωμα της τρίχας είναι η τωρινή ιστορία με το Ιράν και ποιός ξέρει τι άλλο. Η εμμονή της Αμερικής να σας στηρίζει επέφαρε τον αγριώτερο αντιαμερικανισμό στους ¶ραβες, με αποτέλεσμα την παγκσμιοποίηση του τρόμου, πάλι για χάρη σας. ¶σε λοιπόν την εκμετάλλευση του ελληνικού φιλότιμου και πάψε να ζητάς κατανόηση με τις επιλεχτικά σερβιρισμένες δακρύβρεχτες ιστορίες σου . ΔΕν μας ενδιαφέρουν και δεν πιάνουν... |
||||||||
|
|
|||||||
Quote: Ψυχολογικά τεστ είναι ή ερώτηση αναθεώρησης της βίζας; Σαρδανάπαλε εγώ τα λέω καθαρά και ξάστερα με όλους όπως ήδη γνωρίζεις. ¶νθρωποι με διπλές υπηκοότητες ξυπνούν εφιαλτ-ικές αναμνήσεις. Και δεν μιλώ για ένα επίσημο έγγραφο για τους τύπους και την γραφιοκρατεία της εκάστοτε χώρας, αλλά για την συνειδησιακή επιλογή. Ή Έλληνας είσαι ρε φίλε ή εβραίος ή αμερικανός. Ελλαδοϊσραήλ ως 51η πολιτεία των ΗΠΑ δεν υπάρχει ως χώρα. Κακώς την έχεις δημιουργήσει στο κεφάλι σου. Για το τοπικό έθιμο στην γλώσσα τους στρατού μάλλον θεωρείσαι "νέος προβληματικός και απροσάρμοστος". Γιωτάς είσαι έτσι κι αλλιώς λόγω Πάτρας. Όλα τα Ι20 εκεί είναι μαζεμένα. |
||||||||
|
|
|||||||
|
Είναι η δεύτερη φορά που σχολιάζεις αρνητικά την οικογενειά μου. Δεν σου φταίει σε τίποτα. Αν μη τι άλλο είσαι εδώ μέσα 5 χρόνια και λίγο πολύ θα 'πρεπε να σέβεσαι αν όχι εμένα, τουλάχιστον τις αναφορές μου για τους δικούς μου. Εγώ μετά απο τόσα χρόνια νοιώθω την άνεση να μοιραστώ προσωπικές στιγμές, έστω κι αυτές που αποτελούν ή αποτέλεσαν σταθμούς στην άθλια -αν θες να την αποκαλέσεις έτσι- ζωή μου και που εσύ ανακατεύεις εκ τού πουθενά με το Ισραήλ και τα πυρηνικά Δεν έχω καμμία ανάγκη να πουλήσω ελληνικότητα, αντιθέτως παραθέτω δυνατά και καθαρά που με οδήγησε αυτή και πόσο ψηλά ή χαμηλά την έχω στη συνειδησή μου. Δουλεύεις για το ελληνικό κράτος και αντιπροσωπεύεις επάξια το 68% των ανθρώπων που απεχθάνομαι και αυτούς που κάνουν τους άλλους λαούς να χαμογελούν ειρωνικά. Τελικά υπάρχει πρόβλημα... Το πρωϊ τα βάζεις με τα δακρύβρεχτα αλλουνού και το βράδυ με τα δικά μου. Δεν ξέρω τι απωθημένα έχεις και δεν μπορείς να είσαι ακόμη και τυπικά κοινωνικός αλλά μπερδεύοντας ψευδώνυμα και τόπικς, αναμασώντας και αναμοχλεύοντας, το μόνο που καταφέρνεις είναι να γίνεσαι κάθε μέρα και πιό γελοίος ή ακόμα καλύτερα πιο μαλάκαs. Εν κατακλείδι το μόνο που έχω να σου πω σε ανταπόδοση της ασεβειάς σου προς πρόσωπα ιερά για μένα είναι....Να πάς να πηδηχτείς και συ και όλη σου η φάρα! |
||||||||
|
|
|||||||
|
Οι "προσωπικές" στιγμές που μοιράζεσαι είναι για να μας πείσεις πόσο καλός Έλληνας ήσουνα και πόσο σε χάλασε η ελληνική πραγματικότητα, σε στιγμή που έχεις στριμωχθεί πολύ από τις ίδιες σου τις κουβέντες στην "πατριδογνωσία" σου. Παρακάμπτεις όπως πάντα τα δύσκολα με το εμπάργκο σου και τα άλλα και το παίζεις "προσωπικά" θιγμένος. Κάνεις όμως την πάπια και για την αγαπημένη πατρίδα όλων των σιωνιστών της γης με τον πιο αγαθό τρόπο: Quote: Καλά για ηλίθιους μας περνάς όλους; Το ότι δεν το έβαλες πουθενά το Ισραήλ στα αποδεικτικά της ελληνικότητάς σου, δεν σημαίνει πως ξεχάσαμε πώς το πλασάρεις παντιοτρόπως και πώς σηκώνεις κάθε λίγο και λιγάκι την παντιέρα του. Quote: Με κάνεις να χάνω πάσαν ιδέα για την Μοσάντ. Εν κατακλείδι την έχεις βαμμένη. Δεν πρόκειται ποτέ να βάλεις στο στόμα σου την Ελλάδα εδώ μέσα χωρίς να τιμωρηθείς. |
||||||||
|
|
|||||||
|
Η σχολή, στην Θεσσαλονίκη, ήταν πενταετούς φοίτησης. Και παρόλο που δεν ήμασταν παρά 100 άτομα στο έτος από τον πρώτο χρόνο κιόλας χωριστήκαμε σε μικρές παρέες. Εμείς που προερχόμασταν από Θεσσαλονίκη/Αθήνα είχαμε ήδη κάποιες παρέες, διαθέταμε λιγότερο χρόνο και σε μεγάλο ποσοστό μέναμε με γονείς - αντιμετωπίζαμε τη σχολή σαν συνέχεια του σχολείου. Τα παιδιά από επαρχία, από την άλλη, ερχόντουσαν για να ζήσουν το φοιτητικό όνειρο! Και πάλι.. ανάμεσα μας δεν ταιριάζαμε όλοι' κάποιοι ήταν πιο συντηρητικοί, κάποιοι πιο ακοινώνητοι.. Με τα πολλά πολλά καταλήξαμε να δημιουγήσουμε 5-6 διαφορετικές μικρές ομάδες που στην αρχή λιγότερο ή περισσότερο λειτουργούσαν αποκομμένα.. Όμως κάτι περίεργο.. Κάτι τα πέντε χρόνια της σχολής, κάτι οι τέσσερεις συνολικά μήνες των πρακτικών, καλοκαίρι σε απομονομένες τοποθεσίες, ήρθαμε κοντά, ίσως περισσότερο από ότι θέλαμε. Η μια από αυτές τις παρέες - ακόμη και οι ίδιοι αποκαλούσαν τους εαυτούς τους φασίστες - δήλωναν εθνικόφρωνες. Είχανε ατέλειωτες συζητήσεις για θέματα που συμπεριλάμβαναν την ομάδα Έψιλον, την ανωτερώτητα του ελληνικού πολιτισμού και άλλα διάφορα. Και ακόμη χειρότερα, είχαν την κακή συνήθεια να κολλούν ταπέλες σχεδόν σε όλο το έτος: εύκολη, εβραίος, αδερφή, αναρχικός, χωρίς απαραίτητα να ισχύουν στιγματίζοντας άτομα. Εκείνο το διάστημα θεωρούσα τον εαυτό μου "πολίτη του κόσμου". Ζούσα με τα μυθιστωρήματα της Σώτη Τριανταφύλλου, και αν και κάποια απαξιωτικά σχόλια της για την Ελλάδα δεν με εξέφραζαν ήθελα να νιώθω όπως οι ήρωες της - υπεράνω πατρίδας.. Και η όποια αναφορά περί "ελληνικότητας" μου έφερνε στη μνήμη την συγκεκριμένη ομάδα και μου προκαλούσε απέχθεια. Στα 25 μου ήρθα Μάντσεστερ για να συνεχίσω τις σπουδες μου.. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ήταν η πραγματοποίηση ενός όνειρου, να ζήσω μόνος μου σε μια ευρωπαϊκή "μεγαλούπολη" γνωρίζοντας καινούριο κόσμο.. Είχα ήδη αποφασίσει να επιδιώξω οι καινούριοι μου φίλοι να μην είναι Έλληνες ώστε να ενσωματωθώ καλύτερα στον αγγλικό τρόπο ζωής. ¶λλοστε δεν αληθεύει ότι οι βόρειες κοπέλες είναι πιο όμορφες με υπέροχα γαλανά μάτια και ξανθά μαλλιά; Ο ενθουσιασμός, κράτησε όλο και όλο ένα Σαββατοκύριακο. Οι ¶γγλοι δεν ήταν οι αγγελικοί άνθρωποι που περίμενα.. Για την ακρίβεια το αντίθετο.. Το πρωί φαινόντουσαν απίστευτα πειθαρχημένα άτομα, τυπολάτρες που δύσκολα μπορείς να πλησιάσεις, ενώ το βράδυ τα ίδια άτομα, μετά από άφθονο αλκόολ μπορούσαν να γίνουν απίστευτα επιθετικά. Στα τέσσερα μου χρόνια στην αγγλία δεν έχω κατορθώσει να κάνω έναν ¶γγλο φίλο. Έχω καταφέρει να δεθώ με Γάλλους, Ιταλούς, φυσικα Έλληνες, Ασιάτες ακόμη και Πακιστανούς. Αλλά ποτέ με ¶γγλο.. Και κάνοντας παρέα μαζί τους άρχισα να βλέπω θετικές πλευρές της ζωής στην Ελλάδα.. Η δυνατότητα να πιεις καφέ ότι ώρα θέλεις σε σύγκριση με την υποχρεωτική κατανάλωση μπύρας και μάλιστα στο όρθιο καθώς οι θέσεις δεν αρκούν μετά τις 17:00 στην Αγγλία, το δωρεάν φαγητό που μπορούσες να φας ως φοιτητής στη λέσχη -κάτι αδιανόητο στους μη Έλληνες της παρέας όπως και το ότι υπάρχουν δωρεάν εστίες για όσους έχουν οικονομικά προβλήματα, τα πολυάριθμα γραφικά ουζερί, τα ανοιχτά πάρτυ σε καθημερινή βάση, η δυνατότητα να κυκλοφορείς άφοβα όλο το 24ωρο (σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο η εγκληματικότητα στο Μάντζεστερ είναι χειρότερη απ'ότι στη Νέα Υόρκη - στα 4 χρόνια ήδη με έχουν σταματήσει μια φορά με όπλο και δεν ξέρω παρά ελάχιστα άτομα που να μην τους έχουν πάρει κάτι).. Και αυτά τα πράγματα είναι που άρχισαν να μου λείπουν.. Μετά από κάποιο σημείο όχι μόνο δεν προσπαθούσα να αποφεύγω παρέα με Έλληνες αλλά άρχισα να την επιδιώκω κιόλας. Συζητώντας με φίλο καταλήξαμε ότι τα βασικότερα πλεονεκτήματα της ζωής στην Αγγλία (όπως ίσως και στις ΗΠΑ) είναι ότι λόγω της πολυφυλετικότητας ενσωματώνεσαι γρήγορα και δεν γκετοποιήσε όπως και ότι μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα δουλεια. Όμως αυτό έχει γίνει σε βάρος της συνοχής. Στην Ελλάδα με λίγα, μπορείς να είσαι βασιλιάς. Στην Αγγλία τα πάντα κοστίζουν, και μάλιστα ακριβά - και αν δεν έχεις τη δυνατότητα να έχεις τα βασικά περιθωριοποιήσε.. Δεν είναι καλύτερα η χειρότερα, απλά είναι διαφορετική νοοτροπία.. Και έχοντας ζήσει για 25 χρόνια την ελληνική πραγματικότητα έχω προσαρμοστεί στα δικά της δεδομένα. Και ερχόμενος στο σχόλειο σου Σαρδανάβαλε, είτε από ένστικτο είτε συνειδητά αναπτήσουμε την αίσθηση ότι ανήκουμε κάπου. Και αυτό δύσκολα αλλάζει.. Ανήκουμε εκεί που μάθαμε να ζούμε. Με τα στραβά και τα παράλογα που διακρίνουν τον τρόπο ζωής στο συγκεκριμένο μέρος. Όσο βρίσκομαι στην Ελλάδα είμαι πιο διεθνηστής από τους διεθνηστές και όταν φευγω από την Ελλάδα είμαι πιο Έλληνας από τους Έλληνες.. |
||||||||
|
|
|||||||
Quote: Αν ήσουν στη Γερμανία, το πιθανότερο θα ήταν να έχεις φίλο Εγγλέζο, παρά Γερμανό. Στις εθνικές κοινωνίες ο ξένος ενσωματώνεται με τα χρόνια και δουλεύοντας μαζί με τους ντόπιους. Αν όμως είναι πολύ διαφορετικός φυλετικά, είναι εύκολη η γκετοποίησή του, όσο ανεπτυγμένη κι αν είναι η χώρα που τον φιλοξενεί. Το καλό με τις πραγματικά πολυφυλετικές κοινωνίες όπως η Αυστραλία και οι ΗΠΑ είναι η γρήγορη ενσωμάτωση. Το βασικότερο κατά τη γνώμη μου κακό, μπορεί να αποδειχθεί η σημαντική σχέση κοινωνικής συνοχής και χρήματος. Οι προαναφερθείσες κοινωνίες είναι από τις πιο πλούσιες. Η ροή του χρήματος άφθονη και η κυκλοφορία του ταχύτατη. Αν η ροή αυτή μειωθεί καθώς και η ταχύτητά της, φοβάμαι πως η φτώχεια και η η πολυπολιτισμικότητα θα δράσουν ιδιαίτερα φυγόκεντρα και διασπαστικά (κάτο σαν "πάγωμα" των ηλεκτρονίων σε πολύπλοκο χημικό δεσμό). Για μένα τα κυριότερα και πιο επικίνδυνα στοιχεία αλλοίωσης και αποξένωσης της ελληνικής ψυχής είναι η απελπιστικά αργή εξέλιξη της Δημοκρατίας και ο υπερδανεισμός. |
||||||||
|
|
|||||||
|
Etsi akrivws einai. Otan eimoun stin Ellada me endieferan ola eksw apo aftin, twra pou vriskomai allou me endiaferei ti ginete stin Ellada se ena tettio vathmo malista pou polles fores den gnwrizw ti ginete trigyrw mou. SVATS Pantws mou aresei akoma na apokalw ton eafto mou politi tou kosmou. |