|
|
|||||||
|
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αριστοτέλειο Ίδρυμα Έρευνας Μελέτης&Αρωγης Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Κύπρος, Οκτώβριος 2005 Μετά την πρόσφατη απονομή τιμητικής πλακέτας στην ΕΕΛΣΠΗ και τον πρόεδρό της από το Αριστοτέλειο Ίδρυμα Έρευνας Μελέτης & Αρωγής Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το συλλογικό έργο της στη λογοτεχνία και την ποίηση στο χώρο του απόδημου πνευματικού λόγου, το Αριστοτέλειο έχει τη χαρά και την τιμή να ανακοινώσει ότι: Η προβολή του πνευματικού έργου της Ελληνικής διασποράς μέσα από την επιτυχημένη κατά γενική ομολογία Έκθεση "ΟμογενειακούΤύπου & Βιβλίου" που οργανώνει και παρουσιάζει το Αριστοτέλειο Ίδρυμα, ήταν ότι το σπουδαιότερο θα μπορούσε να συμβεί στον ομογενή συγγραφέα. Η συνεργασία του πνευματικού κόσμου με το Αριστοτέλειο αποτελεί αναμφισβήτητα ενα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, ένα σταθμό και αφετηρία, για την παγκόσμια προβολή του ομογενειακού Βιβλίου αλλά και ιδιαίτερη τιμή για το Αριστοτέλειο Ίδρυμα που μπορεί και συνεργάζεται με τον πνευματικούς δημιουργούς της Ελληνικής διασποράς. Και αυτή η προσπάθεια του Αριστοτελείου είναι μια κίνηση που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση και συγκίνηση παγκοσμίως. Η Έκθεση "Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου" που οργανώνει και παρουσιάζει σε διάφορες χώρες του κόσμου, αποτελεί τρανή ελπίδα για όλους τους πνευματικούς ανθρώπους και αυτή η μεγάλη προσπάθεια ριζοβολάει με τρυφερές ελπίδες και μεταδίδει το Ελληνικό πνεύμα με αγάπη πίστη υπερηφάνεια, αλλά και ενθουσιασμό σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν παρουσιάζεται. Η συνεργασία του Αριστοτελείου με την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων Λογοτεχνών Πέντε Ηπείρων που συμμετέχει έμπρακτα με ολόκληρο το πνευματικό έργο των μελών της, αγωνίζεται στο πλευρό του Αριστοτελείου για να φέρουν την άνοιξη της Ελληνικής Λογοτεχνίας σε κάθε γωνιά του κόσμου όπου ανθεί ο Ελληνισμός. Το Αριστοτέλειο Ίδρυμα εκτιμώντας το εξαιρετικής σημασίας έργο του πνευματικού κόσμου αλλά και την αγαστή συνεργασία του με την ΕΕΛΣΠΗ έχει τη τιμή και τη χαρά να απονείμει την πλακέτα του Ιδρύματος στους παρακάτω συγγραφείς της Ένωσης. 1. Γαριβάλδης Ιάκωβος, Αυστραλία 2. Δαρσινός Σπύρος, ΗΠΑ 3. Δουρίδας Κώστας, Καναδά 4. Ζορμπά –Πλακιά Ευτυχία, φιλόλογος, Γερμανία 5. Μπέλμπα Ελευθερία φιλόλογος, Ελλάδα 6. Παναγιωσούλης Γαβριήλ, ΗΠΑ 7. Παλαμήδης Νίκος, (Πάλδης) Ελλάδα. 8. Στρατή Γιώτα, φιλόλογος, ΗΠΑ Η αναγνώριση των τιμώμενων συγγραφέων από το Αριστοτέλειο Ίδρυμα αποτελεί ελάχιστο δείγμα εκτίμησης στην αέναη πνευματική προσφορά τους. Η Γραμματέας του Δ.Σ Ο Πρόεδρος του ΔΣ Αναστ. Ηλιάδου Μιχάλης Λυμπερόπουλος |
||||||||
|
|
|||||||
|
δεν θέλω να αμφισβητήσω την κρίση σας αλλά πιστευω πως διέλαθε της προσοχής σας το συγγραφικό έργο του Σπύρου Μοσχονά ,που με τα δυό βιβλία της Argopoli μπήκε σαν κλασικός σε πολλές βιβλιοθήκες των ΗΠΑ και του ΚΑΝΑΔΑ. λορνιον.- |
||||||||
|
|
|||||||
|
Αγαπητέ/η λορνιόν, επιτρέψτε με να γενικεύσω λίγο το θέμα. Δεν ξέρω σε ποιον α-πευθύνεστε με τη μικρή σας επιστολή, που κατά τη γνώμη μου εμπεριέχει δόση πι-κρίας. Λοιπόν η ΕΕΛΣΠΗ, αν εννοείτε αυτή, χρόνια τώρα καλεί τους Έλληνες συγ-γραφείς να δώσουν έστω μια απλή γνωριμία ώστε να ξέρουμε κι εμείς που βρίσκο-νται και τι κάνουν. Πού να ξέρω εγώ πχ από τη Γερμανία τι γίνεται στην Αμερική. Τον αγαπητό φίλο Μοσχονά τον έχω ελάχιστα ακουστά. Στο εν λόγο φόρουμ, που γράφετε κι εσείς, οι ανακοινώσεις τόσο της ΕΕΛΣΠΗ όσο και του Αριστοτελείου Ιδρύματος τις οποίες ο γράφων συχνά- πυκνά τοποθετεί, σκο-πό έχουν την ενημέρωση και την επαφή με τους ενδιαφερόμενους, κάτι που δυστυ-χώς, και λυπάμαι πολύ, δε βλέπω. Για τις εκθέσεις τύπου και βιβλίο που διεξάγει το Αριστοτέλειο Ίδρυμα, η ΕΕΛΣΠΗ δεν κάλεσε μόνο τα μέλη της να λάβουν μέρος στέλνοντας τα βιβλία τους, αλλά ό-λους τους συγγραφείς. Και το ίδιο έκανε και κάνει και το Αριστοτέλειο. Οι συγγρα-φείς δυστυχώς και πάλι δεν ανταποκρίθηκαν. Συνεπώς ούτε η ΕΕΛΣΠΗ αλλά ούτε και το Αριστοτέλειο Ίδρυμα έχουν κάποια ευθύνη κι ούτε δώσανε κάποιο αρνητικό δικαίωμα. Γιατί δε μας γράφει ο αγαπητός κ. Μοσχονάς (η ΕΕΛΣΠΗ δεν αμφισβη-τεί κανέναν) και μας γράφετε εσείς; Τι έπρεπε να κάνουμε ή τι περισσότερο πρέπει να κάνουμε όταν συνεχώς καλούμε τους Έλληνες συγγραφείς της διασποράς να μας πλησιάσουν; Εν πάσει περιπτώσει οι εκθέσεις δε πρόκειται με τίποτα να σταματήσουν και όσοι εί-ναι συγγραφείς και έχουν να παρουσιάσουν έργο ας μας πλησιάσουν. Υπάρχουν υ-πεύθυνοι σε πολλές πόλεις της Αμερικής, οι ενδιαφερόμενοι ας μας ζητήσουν. Έτσι δε θα υπάρχει κανένα παράπονο. Τέλος, παρακαλώ σε τέτοια θέματα να βάζετε το όνομά σας. Σε διαφορετική περί-πτωση δε θα απαντήσω. Φιλικά Βάιος |