jobjsusatopforum
Chat-Room Members News Message Board Join Mail List

Poetry / ΠΟΙΗΣΗ / Literature/ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/Arts/ΤΕΧΝΕΣ >> Poetry / Poihsh / Literature

Pages: 1
TedkapsModerator
journeyman

Reged: Mon
Loc: Vallejo, CA
Βαιος Φασουλας - "Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ 2003"
      #13018 - Fri Jan 16 2004 11:06 AM

Θα ηθελα να αναγνωρισω τον Βαιο Φασουλα ως "Κυριο της Ομογενειας του 2003" για τον ασταματητο αγωνα της πολιτικης και πνευματικης ενημερωσης του Ελληνισμου της Διασπορας. Αφ ενος μεν ειναι ανθρωπινο να ζηταμε, να διψουμε για μαθηση, αφ ετερου δε, δεν ειναι καθολου ανθρωπινο να μην αναγνωριζουμε τους ποθους και τους μοχθους που μερικοι συνανθρωποι μας κανουν. Προσωπικα δεν εχω συναντισει, και ουτε γνωριζω απο κοντα τον Βαιο Φασουλα, αλλα αυτο που αναγνωριζω ειναι οτι δια μεσου της σχεδον καθημερινης ενημερωσης απο τον Βαιο Φασουλα, με εφερε πιο κοντα στην Ομογενεια και στην χωρα μου.

"Ποσο ομορφα θα ητανε να υπηρχαν λιγοι οι παρατηρητε στην κερκιδα και πιο πολλοι οι αγωνιστε στο σταδιο;"

TedKaps

Edited by Tedkaps (Fri Jan 16 2004 11:08 AM)

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
vaiosfasoulasModerator
Enthusiast
**

Reged: Fri
Loc: Germany
Re: Βαιος Φασουλας - "Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ 2003" [Re: Tedkaps]
      #13028 - Sat Jan 17 2004 05:35 AM

Πόσο ευγενικό και συγκινητικό είναι να ακούει κανείς μια καλή κουβέντα απ' την άλλη άκρη του Ατλαντικού και πόση ψυχική ανάταση νιώθει! Και πόση αξία παίρνει μια καλή κουβέντα, όταν αυτή προφέρεται από έναν άγνωστο φίλο και απλό άνθρωπο! Και πόσοι, τάχα, από μας δεν περιμένουν από επίσημα χείλη να ακούσουν έναν καλό λόγο! Μάταια όμως.
Ασφαλώς αναφέρομαι στον αγαπητό μας συμπατριώτη και Φίλο μου Ted, ο οποίος με χαρακτηρίζει: «Κύριο της Ομογένειας του 2003». Πραγματικά με συγκίνησε η ευγένεια και η τρυφερή του ψυχή του (απόσο τον διαβάζω τον βρίσκω άσπιλο από κάθε άποψη, αειθαλή σαν ηπειρώτικο πλάτανο και με παιδική καρδιά ) και οφείλω να τον ευχαριστήσω από καρδιά για τη γενναιοδωρία του και πολύ περισσότερο για το θάρρος του. Διότι τέτοιες «αναγνωρίσεις» από απλούς ανθρώπους είναι «παράτολμες», θα έλεγα, κι αυτό γιατί «μπαίνουν» σε ξένα χωράφια!
Φίλε Ted, δε θα είναι υπερβολή να πω ότι με ανεβάζεις πάρα πολύ και κάπου να νιώθω άβολα. Τον τιμητικό λόγο, που λες, είναι πολύ βαρύς να τον σηκώσω και η εκτίμησή σου με γονατίζει. Έχουμε πολλούς συμπατριώτες αξιόλογους και καλλίτερους από το γράφοντα. Αλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο δίνουν τους καλλίτερους εαυτούς τους σε πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα και, επί τη ευκαιρία, από αυτή τη θέση τους συγχαίρω.
Αγαπητέ Ted , η Ομογένεια χρειάζεται ανθρώπους με ανάστημα και θάρρος, ειλικρινείς και άσπιλους, ακμαίους και δημιουργικούς, όπως κι εσύ, κι αυτή την τιμητική αναγνώριση θα ήθελα να τη μοιραστώ με τους αξιόλογους συνανθρώπους μας, που προανέφερα. Αναγνώριση, που δεν βγαίνει από μητροπολιτικά μουχλιασμένα συρτάρια, αλλά μέσα από την καρδιά της Ομογένειας.
Κι αυτή είναι όντως μεγάλη τιμή.
Να' σαι καλά φίλε μου, να σται όλοι σας καλά, υγιείς, παραγωγικοί και ακμαίοι.
Γερμανία 17.01.2004
Β. Φ.

--------------------
Fasoulas Vaios
e-mail: vaios@fasoulas.de
web: [url=http://www.fasoulas.de

Κένταυρος
Unregistered

#13049 - Mon Jan 19 2004 02:00 AM

Φίλε Βάϊε είμαι καινούριος εδώ αλλά όντως, όσο μπόρεσα να καταλάβω, κάνεις πολύ καλή δουλειά. Μπράβο σου. Ο φίλος Ted έχει απόλυτο δίκιο.

poet
Unregistered

#13117 - Mon Jan 26 2004 01:22 AM

Προσθέτω κι εγώ μια λεξούλα στα όσα έγραψαν οι υπόλοιποι φίλοι στην προσφορά του Βαίου. Εύγε! για την μεγαλύτερη προσφορά από όλους τους moderators και όλα τα μέλη στην κοινότητα εδώ. Συγχαρητήρια.

Pages: 1

Extra information
0 registered and 2 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Leniw, Tedkaps, vaiosfasoulas, apapakon, ~~~w~a~v~e~s~~~, Στάθης Φριλ 

Print Topic

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is enabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Topic views: 2055

Rate this topic

Jump to

Contact Us Yasou.com

*