Leniw
Enthusiast

Reged: Tue
Loc: New York
|
|
Σέ αυτούς τούς δύσκολους καιρούς πού η γοητεία τών ανθρώπων αχρηστεύεται από τήν καταναλωτική μορφή τής σκέψεως, μία πνευματική επιβράβευσις, ίσως σημαίνει, ότι η κορμοστασιά τής πέννας είναι ακόμη παρούσα ανάμεσά μας. Έτσι εκτελώντας τήν παράκλησι τής προέδρου τής Δ.Ε.Ε.Λ (Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών) κυρίας Χρυσούλας Βάρρα, να δημοσιεύσω στα ομογενειακά μέσα ενημερώσεως, τήν επιβράβευσν τριών ομογενών από την καρδιά τού ελληνισμού τής Αστόριας, αναρτύω τήν πληροφορία, σέ τούτη τήν ιστοσελίδα.
Έτσι, οι τρείς ομογενείς πού έλαβαν ανάλογα βραβεία στόν διεθνή διαγωνισμό με θέμα « Δύο Πατρίδες» τής Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, International Society of Greek Writers & Arts, 9 Chlois St. N Iraklion, Athens. T.K 141 22 είναι οι εξής:
Σεβαστή Μπούρα-Μπούτου Moderator τής Ποιήσεως στο Omogenia.com μέ το ψευδώνυμο Λενιώ. Α Βραβείο
Στράτος Καπτζής Α Έπαινος
Παναγής Βαγγελάτος Γ Έπαινος.
Η απονομή θα γίνει στις 20 Μαρτίου, στο Πνευματικόν Κέντρον τού Δήμου Αθηναίων 6-9 μμ με δίπλωμα και Ολυμπιακό Μετάλλιο.
ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΟΥ Σεβαστή Μπούρα-Μπούτου (Λενιώ) Α Βραβείον
Η γή πού εγεννήθηκα ηχεί παιάνες καί αχούς μέσ'τήν ψυχή.
Εκείνη πού εδιάλεξα πικρή πουλιού φυγή, τ'αψήλου μ'ώθησε.
Τήν μοίρα τών φυλών κρατά σφιχτά, στήν τρυφερή της αγκαλιά ν'ανθεί.
Εκείνη πού γεννήθηκα, Ελλάς τό όνομά της είναι, κι όχι Γκρίς.
Ελλάδα! σύμβολο φωτός στήν γή O γαλανός σου ουρανός ζωή.
Μέ θάλασσες πλατιές, γυμνά βουνά, σάν τής υφάντρας τό υφάδι ομορφιά.
Μακάρι νά μπορούσα κάποτε, στίς δυό γλυκειές πατρίδες μου νά ζήσω.
Στην μιά πού έχει μνήματα πολλά, μέ κόκκαλα Ελλήνων ιερά.
Στην άλλη νά αδράζω κύματα, πρίν παρασύρει άλλους στ'ανοικτά.-
Στράτος Ν. Καπτζής Α Έπαινος
Ο ΞΕΝΙΤΕΥΜΕΝΟΣ
Από μικρός ξεκίνησα και έφυγα σε άλλα μέρη, Αφού η μοίρα το ήθελε έτσι να μου τη φέρη.
Η προσφυγιά και η ξενιτιά μούπαν πως μ'αγαπάνε, Εγώ όμως κατάλαβα ποιές είναι, τί ζητάνε.
Τις έζησα χρόνια πολλά, τις είχα σα γονείς, Μ'αυτές τις δύο αν μπλέξεις όλα τα ληνσμονείς.
Αργότερα συνάντησα την τύχη την ωραία, Μου είπε έλα, εμείς οι δύο θα κάνουμε παρέα.
Πάμε μου λέει να φύγουμε για την καλή μας μάνα, Που πάντοτε μας καρτερεί και λέγεται Ελλάδα.
ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΔΥΟ ΠΟΝΟΙ Παναγής Βαγγελάτος Γ Έπαινος
Δυό πατρίδες δυό πόνοι δυό αγάπες δυό κόσμοι
Η μία μικρή, η άλλη μεγάλη σάν βρίσκομαι μέ τη μιά, μού λείπει η άλλη.
Καί οι δύο έχουν τά δικά τους τά κάλη, αγκαλιάζω τη μιά και ζηλεύει η άλλη.
Μέ νοσταλγία και αναμνήσεις μέ φορτώνει η μιά, μέ ελπίδα η άλλη μέ γεμίζει καί σιγουριά.
Η μιά μέ αγκάλιασε καί μούδοσε τ'όνομά της, η άλλη πάντα προσμένει να γυρίσω κοντά της.
Δυό πατρίδες δυό κόσμοι σέ ποιάς τό χώμα θα μπώ δεν ξέρω ακόμη.-
Να Ευτυχείτε
Λενιώ
-------------------- En oida oti ouden oida
Edited by Leniw (Wed Mar 10 2004 03:15 PM)
|
vaiosfasoulas
Enthusiast

Reged: Fri
Loc: Germany
|
|
Αγαπητή μου, μακρινή και άγνωστη φίλη, Σεβαστή Μπούρα-Μπούτου. Με χαρά πληροφορούμε από την http://www.omogenia.com/forums/ubbthreads.php για τη βράβευσή σου από την Δ.Ε.Ε.Λ (Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών) καθώς και άλλων δυο ομογενών συγγραφέων, Στράτου Καπτζή και Παναγή Βαγγελάτο και από αυτή τη θέση επιθυμώ να σας συγχαρώ ειλικρινά και από καρδιά και τους τρεις σας. Η δική σας χαρά είναι και δική μου. Σίγουρα αποτελεί ένα ακόμα άστραμμα για τον κόσμο της καταναλωτικής κοινωνίας. Ένα άστραμμα, που σημαίνει ότι δεν χάθηκαν όλα και μια ψυχική -πνευματική ανάταση για σας τους βραβευμένους. Επίσης τα θερμά συγχαρητήρια και στην επιτροπή της Δ.Ε.Ε.Λ. και ιδιαίτερα στην πολυβραβευμένη Πρόεδρο κ. Χρυσούλα Βαρβέρη-Βάρρα για τις σωστές επιλογές της στο χώρο της Ομογένειας.
Γερμάνια 10.03.2004 Με εκτίμηση και φιλία. Φασούλας Βάιος
-------------------- Fasoulas Vaios
e-mail: vaios@fasoulas.de
web: [url=http://www.fasoulas.de
|
poet
Unregistered
|
|
Μπράβο σας. Να έρθουμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά.
|
Anonymous
Unregistered
|
|
MAKARIOI OI PTOXOI TH ALAZONIA. POIIMATA PROS VRAVEVSI EINAI AFTA? GIA KLAMATA EISTE
|
Leniw
Enthusiast

Reged: Tue
Loc: New York
|
|
Ειλικρινά δέν μπορώ νά καταλάβω πού βλέπεις αλαζονεία. Εξετέλεσα τήν παράκληση τής Κυρίας Βάρα να αναρτύσω καί νά δημοσιεύσω τά ονόματα σέ όλα τά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εκτός καί να είσαι ανάμεσα σέ εκείνους πού ζηλεύουν τήν Βάρα γιά τήν εξαιρετικά μεγάλη δραστηριότητά της, πού έχει βάλει τα γυαλιά σέ πολλούς. Τό ακροατήριο πού είχε η Βάρα κατά τήν απόδωση τών βραβείων, τό συναντάς σέ συγκεντρώσεις μεγάλων και γνωστών οργανισμών. Προσωπικά ωφελήθηκα γιατί σαν ερασιτέχνης δημοσιογράφος, βρήκα σπουδαία ονόματα να φέρω σέ πέρας μια ραδιοφωνική εκπομπή μου μεγάλης εμβέλειας. Μού δίνεις μιά ιδέα. Να κάνω ένα διαγωνισμό εδώ μέσα μέ τό ίδιο θέμα. Θέλω νά δω πώς βλέπουν τίς δυό τους πατρίδες κάποιοι άλλοι. Ο καλύτερος κριτικός κάποιου είναι ο εαυτός του. Επειδή θεωρούμαι από δύο αναλύσεις ποιητών πού έχω κάνει στήν Ομογένεια αρχόμενη καί καλή κριτικός ε!! θά σού πώ ότι τό ποίημά μου δέν θα μπορούσε να είναι καλύτερο στό μέτρο πού γράφω καί δεν παριστάνω τήν ποιήτρια αλλά απλά διασκεδάζω μέ τίς ποικίλες δραστηριότητές μου.
Λενιώ
-------------------- En oida oti ouden oida
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Αγαπητή μου φίλη, δεν πρέπει να νιώθεις ανάβολα και να μη παραδέχεσαι ότι είσαι ποιήτρια. Δεν είναι επάγγελμα, είναι έμπνευση και γνώση. Κι έχεις πολύ απ' αυτό το χάρισμα. 'Ασε τους ανώνυμους να βράζουν με το ζουμί τους. Ο καθένας ότι έχει προσφέρει, αλλά αυτοί με το φαρμάκι, σίγουρα είναι κομπλεξικοί και ακοινώνητοι. Εύγε σου για τα κείμενά σου για την Ρ.Π. Πράγματι, σαν γυναίκα πρωτοπόρα, αξίζει. Δική σου, Υ.S.S.
|
|