jobjsusatopforum
Chat-Room Members News Message Board Join Mail List

General Discussion >> General / Elefthero Thema / News/ POLLS

Pages: 1
Stratos Dukakis
Unregistered

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
      #1544 - Thu Sep 27 2001 10:58 PM

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ανησυχία, αγωνία, απογοήτευση αλλά και αγανάκτηση με διακατέχουν με την είδηση της απόφασης του ΣΑΕ Αυστραλίας να προωθήσει άτομα (Έλληνες συγγραφείς) που γράφουν μόνο στην Αγγλική γλώσσα στο Πολιτιστικό Συνέδριο που θα γίνει στη Μελβούρνη από τις 19-21 Οκτωβρίου 2001.

Αν δεν υπήρχε η παρουσία του ΣΑΕ στην υπόθεση ουδόλως θα με προβλημάτιζε το γεγονός. Όμως με εκνευρίζει αρκετά και κατά κάποιο τρόπο νιώθω ταπείνωση με τη κίνηση ( σκόπιμη; ) αυτή του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού όπου αγνοεί τους Έλληνες που γράφουν ελληνικά! Άλλωστε ποιος είναι ο σκοπός του; Λίγο – πολύ, μας είναι γνωστός. ( σας παραπέμπω στο άρθρο μου: ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΤΤΟΙ; στην ιστοσελίδα: www.apn.gr/gianaminhanomaste.htm ).

Δεν είμαι διανοούμενος ούτε τον παριστάνω, μόνο ένας ταπεινός λάτρης είμαι κι εραστής της αστείρευτης σε πλούτο Ελληνικής Γλώσσας! Πολεμιστής για όλους όσους την αμφισβητούν, γιατί, ίσως κάποτε, πρέπει να δώσω λόγο στα παιδιά μου όταν με ρωτήσουν τι έπραξα για την όποια κατάντια και κακομοιριά της γλώσσας μας.

Δεν μπορούμε κι ούτε μας επιτρέπεται να ρεμβάζουμε αγναντεύοντας την κατάργηση σιγά-σιγά της γλώσσας μας. Έχουμε μεγάλο Χρέος απένατί της. Γι’ αυτό ας κηρύξουμε μια Επ-Ανάσταση για τη διατήρηση και τη διάσωσή της, όπως πολύ καλά λέει ο εξαίρετος δημοσιογράφος και φίλος κ. Παντελής Ξανθίδης.

Σε μια εποχή σαν τη δικιά μας που κάθε αξία έχει δύναμη μόνο όταν είναι αγοραστή είναι ανάγκη και χρέος να υπερασπισθούμε ό,τι πιο σημαντικό έχουμε, τη Γλώσσα μας. Την κληρονομιά αυτή που μας άφησαν κάτι γίγαντες της Ελληνικής Διανόησης, πρέπει να την διαφυλάξουμε.

Εδώ έχουμε δημιουργήσει,με χίλιους κόπους, την νεοσύστατη Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων (Ε.Ε.Σ.Π.Η.). Τη σπίθα που θα αναζωπυρώσει τη φλόγα του Ελληνισμού. Που έχει ξεχυθεί στην οικουμένη, ψάχνοντας παντού, σαν το Διογένη, να ’βρει τους ΕΛΛΗΝΕΣ που θα μπορέσουν να κρατήσουν ανέγγιχτη αυτή τη σπάνια κληρονομιά. Κι ο ΣΑΕ χαμπάρι δεν έχει. Βλέπετε ασχολείται με άλλα συμφέροντα, δυστυχώς.

Χρέος μας είναι, λοιπόν, να διαμαρτυρηθούμε έντονα ώστε να σταματίσει αυτή η ντροπή, αυτή η κατρακύλα.

Στράτος Δουκάκης
Βαλένσια, Βενεζουέλα
(Μέλος Επιτροπής Πρωτοβουλίας ΕΕΣΠΗ Νοτίου Αμερικής)
stratos@omogenia.com

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
Pages: 1

Extra information
0 registered and 6 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Giorgos, Paratiritis 

Print Topic

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is enabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Topic views: 1120

Rate this topic

Jump to

Contact Us Yasou.com