Ένας Έλληνας
Unregistered
|
|
Έμαθα ότι στο εξωτερικό δεν έδειξαν όλη την τελετή, αλλά αποσπάσματα και θα ενδιαφερόμουν να μάθω από όσους ομογενείς το είδαν τις εντυπώσεις τους.
Κατά την γνώμη μου, το μεγαλύτερο μέρος ήταν εκπληκτικό ιδιαίτερα η σπείρα με τα στάχια, οι δώδεκα μήνες που είχαν τόσα νοήματα και το όλο θέαμα θα μπορούσε να ήταν μεγαλειώδες αν σφήνες ... " σύγχρονου ελληνικού κιτς π.χ. ντάτσουν με καρπούζια και τσιφτετέλια από τις γύφτισες, πλαστικές καρέκλες, στρώματα θαλάσσης και σωσίβια που ξεχύνονται από χαζοχαρούμενες και κατά το πλείστον υπέρβαρες φιγούρες του στυλ "Γιαννάκηηηηηηηηηηηη έλα στα ρηχά παιδί μου" είχαν αποφευχθεί. Πάλι καλά που δεν τους έδειξε να θάβουν καρπουζόφλουδες και αποτσίγαρα στην άμμο.
Όσο για την greek dolce vita τι να πω? Στα τραπέζια να χορεύουν τσιφτετέλι ξανθές, σαν κι αυτές που γέννησαν τα ανέκδοτα για την ηλιθιότητα, τίγκα στο λαμέ με ύφος "δώστα όλα μάνα μου στον πασά σου" επελέγησαν για να δείξουν την σύγρονη Ελλάδα και το greek way of living? Αμ εκείνος ο τσολιάς με το ποδήλατο? Ήμαρτον κύριε!!
Ελάτε κόσμε να δείτε το πάντρεμα του ωραίου του μεγάλου και τ'αληθινού με το καρακιτσαριό πού το ξέρουμε και το διαθέτουμε, αλλά όχι και να το προβάλουμε στα εκατομύρια τηλεθεατών του πλανήτη, που περίμεναν μιά αντάξια της έναρξης γιορτή.
Πάντως 20 εκατομύρια σουβλάκια καταναλώθηκαν και όλοι έμαθαν το τζατζίκι και τα περιχαρή συμπαραμαρτούντα που συνόδευαν το (εθνικό μας?) φαγητό και οι Αθηναίοι μαγαζάτορες να τρίβουν τα χέρια γιατί όλοι επισκέφθηκαν την Πλάκα, ενώ οι Πειραιώτες να διαμαρτύρονται γιατί όλοι οι διαμένοντες στα κρουαζιερόπλοια με το που κατέβαιναν τους άρπαζαν τα πούλμαν και τους πήγαιναν στην Αθήνα και έτσι ότι ανέμεναν να κονομήσουν αποδείχθηκε όνειρο θερινής, αλλά και ολυμπιακής νυχτός.....
Τι να σας πω τώρα ρε παιδιά εξηγήσεις δεν μπόρεσα να δώσω στους ξένους φίλους μου που φιλοξενούσα. Ευτυχώς που έχουν έλθει και άλλες φορές στην Ελλάδα και έχουν δει και άλλου επιπέδου σκηνές στις παραλίες ή στα θέατρα και σε χώρους διασκέδασης, αλλιώς θα μου έπεφταν τα μούτρα.
Ξέρω κι εγώ τι να πω. Μπορεί και να κρυβόταν σημαντικό μήνυμα πίσω από το καρακιτσαριό και το ντάτσουν να είχε βαθύ νόημα, αλλά το περιορισμένο και παλιομοδίτικο μυαλό μου να μην το πιάνει.
ΕΛΕΟΣ συγχωριανοί!!!!!!!!!
Και σ' άλλα με υγείες.
|
Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
|
In reply to:
"Γιαννάκηηηηηηηηηηηη έλα στα ρηχά παιδί μου" είχαν αποφευχθεί. Πάλι καλά που δεν τους έδειξε να θάβουν καρπουζόφλουδες και αποτσίγαρα στην άμμο.
lolol Φίλε μου ομογενής δεν είμαι, αλλά ήθελα να θίξω το θέμα με τον ίδιο τρόπο, πράγμα που δεν έκανα για να μην πέσουν να με φάνε. Ο Έλληνας χρειάζεται αιώνες για να αποβάλει την Τουρκιά από πάνω του. Ευτυχώς εχτές το δυνατό ούζο και η φωνή του Νταλάρα με έκαναν να μην δίνω σημασία στο datsun με τα καρπούζια. Aλλά έχουμε κάπου άδικο και οι δυο μας: στην τελετή λήξης μας πείραξαν αυτά; Λες και δεν είναι καθημερινότητα τα τσιφτετέλια και τα γυφτοπανήγυρα. Δεν φταίει η Άννα Βίσσυ ούτε η Μαρινέλα με τα σκυλάδικα. Άλλο φταίει.
-------------------- Nihil sub sole novum
|
mia GA girl
Unregistered
|
|
Yeah to eida sorry but kalitera o Sakis na elege to makaronia me kuma hit tou, h kalutera ne elege to SHAKE IT! gia na xore3ei o kosmos giati etsi opws to sida ego den me aresan polh ta closing ceremonies.Ta opening ceremonies remain my favorite since i related better to them.
Emena mou fanhkan ola fiasthka kai den katalava polla pragmata , apo de3ia xorophdousan oi Pontioi , apo aristera phdhsoun oi Kritikoi fwties,apo thn allh pantreuotan apo katw mazeuan staxia sta xwrafia, and meta fghkan ta karpouzia what the..th eitan auto?
To NBC did a bad job airing the ceremonies alla kai ta tragoudia pou diale3an na poun oi tragoudistes den eitan wraia , i think Greece has much better songs apo auta pou diale3an ,with the exception of the ATHENA song the rest den me aresan polh, ta pio fhmhsmena Greek songs kai melodies san to Sirtaki ta aporh3an.
To poi wraoio eitan to koritsaki pou esfhse thn fwtia that was beautiful.
The Chinese eixan polh wraoio presentation also o Hxos eitan poi kalos akougotan poi clearer apo ta Ellhnika show-did anybody else notice that?
Eitan kalo show alla perimena kati different kai kalitero. ola me fanhkan like a rush.
PS To best kommati eitan otan to NBC cut out Dalaras face!!!!
|
Careless Whisper
Unregistered
|
|
First of all, NBC did a lousy job of airing the Closing Ceremonies. They should have just gone ahead and shown it all without any interruptions and with no commentary as they didn't get it anyways. CBC in Canada did an awesome job of covering the Olympics, right from the design of their set, to their website, to the UNINTERRUPTED, COMMERCIAL-FREE coverage of the games. NBC had too many commercials, too much "bleeding obvious" commentary, and too many skits on athletes following the commercials, so much so, that they actually cut out a lot of the programming. For those of you who would want to watch it in its entirety, send me an email at imx5383@hotmail.com and I will see about sending you a copy of the videocasette so you will gain the full experience.
|
SVATS
Addict

Reged: Thu
Loc: NY
|
|
NBC did a lousy Job on the Opening and Closing ceremonies.
NBC has no respect for the games there were more commercials than the event itself.
On the other hand from what I was able to see on tv at the closing ceremony, I have to say that we could do better. The music... the songs they played for some of them I will say I was not very happy but on the other hand, yes, this is Greece. With roots in Europe and Asia for thousands of years. Arvanitaki was great so was Dalaras and Parios and Remos and Savopoulos. also the first guy ( I don't recall his name) with demotika was great. Every performer did good just that some songs I don't like. The closing ceremony had it's meaning also. It's too tough for some to understad it but liek we say here...... TOO BAD for you
SVATS
O Ellinas panta tha einai kai tsolias. Epidis alla3ame rouxa kai pirame kai computer den simainei tipota.
Elladara ATHANATI
--------------------
Πάντα στο σωστό μέρος, αλλά σε λάθος ώρα
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Διάβασα χθες στα ΝΕΑ  ... Εδώ κάναμε εθνικό μας άθλημα το τζούντο δεν θα κάναμε το Ντάτσουν εθνικό μας όχημα?
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Πάντως λήξη με Μαντουμπάλα δεν την περίμενα. Έβαζα στοίχημα για ποιοτική επιλογή. Ευτυχώς που δεν τσίμπησε κανείς γιατί θα έκλαιγα τα λεφτά μου.
|
Anonymous
Unregistered
|
|
ΝΤΕΡΤΙ... Ημεδαπό: «Το απολλώνιο, σεφερικό, διακτινωμένο άγαλμα της πρώτης μέρας το χαρήκαμε εν μέσω πυροτεχνημάτων και μίνιμαλ μουσικής. Ο διονυσιακός, γήινος, έξω καρδιά άνθρωπος της τελευταίας μέρας μάς κούρασε γιατί ήταν γκροτέσκα οικείος για εμάς και προβλέψιμα εξωτικός για τους ξένους. Ολα είναι ζήτημα κλίμακας. Η εκστασιασμένη λαϊκή ψυχή έχει κάτι το βαθύ και το αμετάδοτο. Σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση όμως, ευτελίζεται σε πανηγυριώτικο Ζορμπά φωτογραφημένο για περιοδικό μόδας. Ειδικά στο δεύτερο μέρος, το ημεδαπό ντέρτι έβγαινε κατευθείαν από πίστα λουσάτου παραλιακού μαγαζιού. Το να παραμένεις ο εαυτός σου και ταυτόχρονα να είσαι ανοιχτός στον κόσμο (ζητούμενο και των διοργανωτών) είναι αναμφίβολα δύσκολη υπόθεση. Τα παραδείγματα του Καβάφη, του Βιζυηνού, του Χαλεπά και του Πικιώνη είναι κορυφαία και άξια μαθητείας. Μήπως, τελικώς, την πρώτη μέρα δείξαμε στην παγκόμια κοινότητα πώς θέλουμε να μας βλέπουν και την τελευταία πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας;».
(Μισέλ Φάις - «Νέα»)
|