Eva-Redi
zizani with a twist

Reged: Wed
Loc: Adelaide, South Australia
|
|
Ανηφόρα - Πετρέλης Θάνος Μουσική/Στίχοι: Φοίβος Στάλθηκε: 22-07-2006 Θέλω να φύγω από εδώ κουράστηκα να σ' αγαπώ πάντα να κάνω αυτό που θες Ναι μία ζωή σου έδινα χαλί για σένα έγινα τα πήρες όλα κι απορώ Τι άλλο θες απ' τη ζωή μου τώρα πάντα ήσουν για μένα μια ανηφόρα που κουράστηκα πια ν' ανεβαίνω τι άλλο θέλεις δεν καταλαβαίνω Ναι πάντοτε πρόθυμος εγώ να τρέξω, να θυσιαστώ για πες μου εσύ τι έκανες Ναι τίποτα δε μου άφησες για σένα όλα τα κράτησες κι όμως δε σου ήταν αρκετά Τι άλλο θες απ' τη ζωή μου τώρα...
Νόημα - Ζήνα Πέγκυ Μουσική/Στίχοι: Θεοφάνους Γιώργος Τριγύρω όνειρα που μοιάζουν αποτσίγαρα σ' ένα τασάκι βιαστικά μισοσβησμένα Πώς θα τη βγάλω το παλεύω πάλι σήμερα... χωρίς εσένα Τι νόημα έχει η ζωή αν δεν μπορούμε να 'μαστε μαζί Τι νόημα έχει η καρδιά, ποιο λόγο έχει η φλέβα να χτυπάει Τι νόημα έχει το κορμί, να σβήσει περιμένει αφορμή αφού έχει μάθει μοναχά, εσένα μέχρι θανάτου ν' αγαπάει Τριγύρω ασπρόμαυρες εικόνες με τυλίγουνε Όλα τα χρώματα στην πόρτα μου απ' έξω της μοναξιάς πίνω φαρμάκια που με πνίγουνε κι όσο αντέξω Τι νόημα έχει η ζωή... Όλοι μου λένε περασμένα ξεχασμένα να κάνω κάτι μια φορά πια και για μένα Όλοι μου λένε περασμένα ξεχασμένα μα δεν έχει νόημα η ζωή χωρίς εσένα Τι νόημα έχει η ζωή...

-------------------- Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...
|
GIORGOS_Athens_Hellas
Addict

Reged: Mon
Loc: Athens City
|
|
Σε περιμένω Στίχοι: Γιώργος Οικονομέας Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Πρώτη εκτέλεση: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Σε γυρεύω μεσ΄στου ήλιου τις ρωγμές τις χάρτινες σταλαγματιές σε γυρεύω
Σε γυρεύω κι ο,τι ωραίο που κοιτάζω είσ΄εσύ ο,τι ωραίο κι εσύ όπως πάντα λέιπεις
Σε περιμένω... στη δίψα του καλοκαιριού σε περιμένω
Σε γυρεύω στου παραδείσου τις ψευτιές της ήττας μου νεροποντές σε γυρεύω
Σε γυρεύω κι ο,τι ωραίο που διαβάζω εισ΄εσύ ο,τι ωραίο κι εσυ όπως πάντα λείπεις
-------------------- Μια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας, πρέπει να βγει από την αίθουσα του θρόνου και μαζί με τους αυλικούς του το νου και την καρδιά, να αποφασίσει για τον καταστατικό χάρτη της ζωής του...
|
ONASSIS
Silent friend
Reged: Sun
Loc: Florida, USA
|
|
Στίχοι Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μουσική: Μάνος Λοϊζος - "Δε θα ξαναγαπήσω"
"...Θεέ μου, τη δεύτερη φορά, που θά' ρθω για να ζήσω, όσο η καρδιά κι' αν λαχταρά, δε θα ξαναγαπήσω!" ---------------------------------------- Στίχοι: Σταύρος Κουγιουμτζής "Βασανάκι"
"Βασανάκι, βασανάκι η ζωή μας γέρασε και η χαρά από μπροστά μας, βιαστική προσπέρασε.." ---------------------------------------- Στίχοι/Μουσική: Παντελής Θαλασσινός - Πόνος Άπονος
"Πές μου αν ραγίζει ο πόνος, αν ξεχνιέται το φιλί, αν παρηγοριέται ο μόνος που αγάπησε πολύ"
|
Aritis
Member

Reged: Tue
Loc: Montreal, Canada
|
|
Ο ιρλανδός κι ο ιουδαίος
Ρωμανός Γιώργος
Μουσική/Στίχοι: Χατζιδάκις Μάνος/Γκάτσος Νίκος
Χρόνια και χρόνια μες στην άμμο εκεί που ανθίζει η φοινικιά δυο φίλοι πήγαιναν σε γάμο | 2x δώρα κρατώντας και προικιά | 2x Ο ένας ήταν ιρλανδός, ο άλλος ήταν ιουδαίος ] 2x Δίψα τους έκαιγε τα χείλη μα πριν φωνάξουν τη βροχή είδαν στην έρημο μια πύλη | 2x που ’γραφε τέλος και αρχή | 2x Μπροστά πηγαίνει ο ιρλανδός, πίσω πηγαίνει ο ιουδαίος ] 2x Πέρασαν τα μεγάλα τείχη και κάπου εκεί στην αγορά κάποιον ρωτήσανε στην τύχη | 2x πού είναι ο γάμος κι η χαρά | 2x Τον ρώτησε ο ιρλανδός, τον ρώτησε κι ο ιουδαίος ] 2x Κι αυτός απλώνοντας τα χέρια τους έδειξε στο χώμα εμπρός δυο πεθαμένα περιστέρια | 2x που ήταν η νύφη κι ο γαμπρός | 2x Δάκρυσε τότε ο ιρλανδός, δάκρυσε και ο ιουδαίος ] 2x
|
Ιφιγένεια
ORIGINAL

Reged: Sun
|
|
"Αδειοι οι δρόμοι δε φάνηκε ψυχή και το φεγγάρι μόλις χάθηκε στην Δύση και εγώ σε γυρεύω σαν μοιραία λύση και σαν Ανατολή" -Απο την οχθη της καρδιάς μου του Νότη Μαυρουδή-
(Στη μνήμη του πατέρα μου που μια 16 η του Δεκέμβρη έφυγε για την δική του δύση)
--------------------
|
I4G
Enthusiast

|
|
gia olous osous exoun genithei kai pethanei panw ston stavro mias ZEIBEKIAS
Otan o Aetos peta o Iskios tou planate Arxontas panw ap ta vouna Omos thn gh Fovate otan o Aetos peta na mhn zhlepseis thn Thwria tou sto petagma tou apozhta XAMENO ERWTA TOU
SAN SHMADEPSEIS AETO MHN TOU LAVWSEIS TA FTERA TOU SHMADEPSE TON STHN KARDYA TOU PARE MAZI TA ONEIRA TOU STHN GH SAN PASH O AETOS PEFTEI KI OURANOS MAZI TOU TON STELNEI DWRO O THEOS GIA NA SKEPASH TO KORMI TOU Otan o Aetos Pona kai ta Ftera xtypaei mia Agaph tha ton tyrana pou Efyge kai Paei mesa sta Synnefa peta psaxnei na vrei Ekeinh omos sthn gh parapata kai thn PSYXH tou afhnei
SAN SHMADEPSEIS AETO MHN TOU LAVWSEIS TA FTERA TOU SHMADEPSE TON STHN KARDYA TOU PARE MAZI TA ONEIRA TOU STHN GH SAN PASH O AETOS PEFTEI KI OURANOS MAZI TOU TON STELNEI DWRO O THEOS GIA NA SKEPASH TO KORMI TOU
kales giortes
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
Pollu omorfa ta stixoi autounou tou tragoudi jiorgos ffm > kai gia ‘mena prosopika toulaxiston - me sugkinhse kai me ta3idepse (eki pou m’aresei na xanoume, kamia fora)  Omos poios to tragoudaei kai ti einai to titlo tou - 8a h8ela na ma8w ?
. . 
-------------------- Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...
|
ALEXIA*
Member

Reged: Thu
Loc: ATHENS, GREECE
|
|
AGGELIKH HLIADI - Apofash Kardias 2006 December
Sou eipa tha xa8w apo thn zwh sou
then eixa logo kai allo na ponw
mporw xoris to pseutiko fili sou
na psaksw gia kainourio ourano
Htan apofash kardias na fygw pia
gia auto then evala simadia na gyrisw
ereiksa oti se thymizei sthn fwtia
to peira apofash na zhsw kai tha zhsw
htan apofash kardias na fygw pia
Sterithika polla ston erwta sou
to ligo panta to evlepes poly
ponanai osa perasa konta sou
kai espase h kardia mou san giali
Htan apofash kardias na fygw pia
htan apofash kardias na fygw pia
Edited by ALEXIA* (Sun Dec 17 2006 08:36 AM)
|
fotula
SWEET FOTULA

Reged: Sat
Loc: usa
|
|
EYA....8EMHS ADAMANTIDHS TO TRAGOUDAH...KAI O TITLOS...SAN SHMADEPSEIS AETO....
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
Euxaristw Fotula mou - na 'sai kala. 
Sinexizw na mazeuw ametrita stixous kai tragoudia ... kai sigoura kamia stigmh 8a para-fortwsw to upologisth mou ! 
(etixe kai o jiorgosffm na mou apantisei, alla 3exase na mou dwsei ton titlo > shmaseia omos exei h prospa8eia tou, kai etsi ton euxaristw pollu kai auton).
|
I4G
Enthusiast

|
|
ola osa GINONTE GYRW MAS pernoun aparathrhta ston agwna , sthn viasynh na ikanopoihsoume thn katanalwtikh mas orexh(dwra ect.) einai kai oi meres pou mas kanoun synenoxous klinontas ta matia voulwnontas t aftia mas etsi wste na mhn akoume ths PSEFTIKES ALITHEIES i ta ALITHINA PSEMATA pou exoun berdepsei thn PYXIDA ths kardyas kai tou myalou mas
mia parathesh kai mia paraklhsh tou XAVIER NAIDOO
Während sich andere plagen und nichts passiert sind wir zur rechten Zeit am rechten Ort und alles ist arrangiert ich bin dankbar dafür weil ich jeden Tag mit meinen Brüdern und Schwestern das echte Leben spür
Was wir alleine nicht schaffen Das schaffen wir dann zusammen Dazu brauchen wir keinerlei Waffen Unsere Waffe nennt sich unser Verstand Und was wir alleine nicht schaffen Das schaffen wir dann zusammen Nur wir müssen geduldig sein Dann dauert es nicht mehr lang
Die anderen können lachen Keiner lacht mehr als wir Was soll´n sie auch machen Wir sind Ritter mit rosarotem Visier Ein Leben ohne Euch macht wenig Sinn Kein Leben, kein Geräusch dann wäre ich wie blind
Was wir alleine nicht schaffen Das schaffen wir dann zusammen Dazu brauchen wir keinerlei Waffen Unsere Waffe nennt sich unser Verstand Und was wir alleine nicht schaffen Das schaffen wir dann zusammen Nur wir müssen geduldig sein Dann dauert es nicht mehr lang
Es liegt noch was vor uns, Das Leben liegt vor uns Spürst du die Vorhut aufkommenden Frohmut?
xronia polla kalh xronia se ola ta gelasta prwospa ths omogeneias kai se osa den kataferan to 2006 na dakrysoun apo xara tous efxome ena xaroumeno 2007 oi epithymies sas efxes mou
XRONIA POLLA
Jiorgos ffm
|
Heavy~Metal Angel®
The Warrior

Loc: USA
|
|
Δύο τραγούδια αφιερωμένα το καθένα ξεχωριστά σε δύο αγαπημένα μου πρόσωπα που δεν ζούνε πια...
"ΜΕ ΤΙ ΚΑΡΔΙΑ"
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Ερμηνεύει: Σταμάτης Κόκοτας
Με τι καρδιά να σ'αποχαιρετήσω
Με τι καρδιά τραγούδι να σου πω
Στον ουρανό με τ'όνειρο θα ζήσω
Στον ουρανό σαν άστρο θα χαθώ
Βάλε φωνή, κοντά σου να γυρίσω
Βάλε φωνή, τη γη να θυμηθώ
Με τι καρδιά τα μάτια σου ν'αφήσω
Με τι καρδιά τον κόσμο ν'αρνηθώ
Σε σκοτεινό γεφύρι θα καθίσω
Σε σκοτεινό ποτάμι θα σταθώ
Δώσ'μου φωτιά, τη νύχτα μου να σβήσω
Δώσ'μου φωτιά, στον ήλιο να βρεθώ.
21/6/2004
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
"ΕΛΕΝΗ"
Μουσική: Νίκος Καρβέλας
Ερμηνεύει: Άννα Βίσση
Το χλωμό το προσωπάκι σου
στις φωτογραφίες μας κοιτώ
πόσο κουράστηκες, να φύγεις βιάστηκες...
Τα θλιμμένα τα ματάκια σου
σαν δυο σύννεφα στον ουρανό
πού να πηγαίνουνε, πού ταξιδεύουνε;
Ελένη, εκεί που πας κοίτα να είσαι ευτυχισμένη
σ' αυτή τη γη η μοίρα σου ήταν γραμμένη
σ' άσπρο χαρτί με ένα κίτρινο στυλό
σα δάκρυ απο λεμόνι
Ελένη...
Θυμάμαι πόσα απογεύματα
καθόσουνα δίχως να βγάλεις τσιμουδιά
μόνο με κοίταζες και χαμογέλαγες
Σου στέλνω αυτό το τραγουδάκι μου
για να σου κρατάει συντροφιά
και να μην ξεχνάς να μου χαμογελάς...
Ελένη, εκεί που πας κοίτα να είσαι ευτυχισμένη
σ' αυτή τη γη η μοίρα σου ήταν γραμμένη
σ' άσπρο χαρτί με ένα κίτρινο στυλό
σα δάκρυ απο λεμόνι
Ελένη...
20/12/2006
Heavy~Metal Angel
--------------------
ΦΛΟΓΑ
|
Odiporos
Member

Reged: Mon
Loc: Manchester, UK
|
|
Συμφωνώ μαζί σου Angel, το Ελένη είναι απίστευτο τραγουδάκι! Και ακομη πιο απίστευτη είναι η ιστορία που το συνοδεύει.. Για όλους αυτούς που δεν πολυπιστεύουν στο ανθρώπινο πρόσωπο των τραγουδιστών..
|
Aritis
Member

|
|
Είδα προχθές την ταινία "Το κλωτσοσκούφι" Το τραγούδι που ακολουθεί είναι από αυτό το έργο. Απολαύστε το! ------------------------------------------------------------------------------------------ Ο αμαξάς
Βουγιουκλάκη Αλίκη
Μουσική/Στίχοι: Χατζιδάκις Μάνος/Σακελλάριος Αλέκος
Καροτσέρη, καροτσέρη, ασ’ το καμουτσίκι απ’ το χέρι και μην το χτυπάς Δεν χρειάζεται να τρέχεις, όταν τόσο πια κοντά σου έχεις κείνον π’ αγαπάς Άσ’ το τ’ αμάξι μονάχο να κυλάει κι όπου κι αν πάει για μένα είναι χαρά Όλα είναι εντάξει κι η αγάπη μου είναι πλάι κι όταν γελάει ο κόσμος μου γελά Καροτσέρη, καροτσέρη... Όλα γύρω μου είν’ ωραία κι έχω την αγάπη μου παρέα δίπλα μου εδώ να Άσ’ τη ρόδα να γυρίζει, μια τρελή χαρά με πλημμυρίζει και με κυβερνά Όλα είναι εντάξει... Άσ’ το τ’ αμάξι... Καροτσέρη, καροτσέρη...
|
Heavy~Metal Angel®
The Warrior

|
|
Odiporos, δεν θα μπορούσε να υπάρχει ποιο ταιριαστό τραγούδι για να αφιερώσω στην Ελένη , που έφυγε τόσο γρήγορα και από μία παρόμοια αρρώστια με αυτή που σχετίζετε το τραγούδι και που έχει και εκείνη το ίδιο όνομα με τον τίτλο τοτ τραγουδιού... Είναι σαν να γράφτηκε για εκείνη ...
Heavy~Metal Angel
--------------------
ΦΛΟΓΑ
|
I4G
Enthusiast

|
|
GALAZIO TAXIDI
POSES FORES TO S AGAPW THES NA SOU PSYTHIRISW POSA APO T ASTRA T OURANOU XRISTINA NA VAFTISW
XILIADES TOSA S AGAPW XILIADES SE LATREVW STHS PROSMONHS TA DAKRYA SAN NAVAGOS PALEVW
DEN EXOUN FARO OI KARDYES OUTE PIXIDA H AGAPH MONH ELPIDA OI MATIES STOU ERWTA TON XARTH
STOU NYFIKOU TA KYMATA STOU STEFANIOU LIMANI GORGONES OLA TA ONEIRA GIA SENA POU XW KANEI
DER WEG IST DAS ZIEL jio
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
Nice one 'jio-jio' 
Omos to "DER WEG IST DAS ZIEL" - ti shmenei, an epitrepete?
(Xronia Polla. Euxoumai kai na perases omorfa to Neo Etos!)
|
I4G
Enthusiast

|
|
YASOU EVA XRONIA POLLA KAI KALH XRONIA ( DER WEG IST DAS ZIEL )=H DIADROMH EINAI O STOXOS
dld:h pragmatikh ikanopoihsh-xara-eftyxia-apolafsh einai h poreia pros thn oloklhrwsh kapoiou stoxou kai oxi wposdhpote o stoxos (skopos) eidikotera
jio
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
Euxaristw jjorgo. Omorfo rhto totenes.
To'xeis piasei oti mou xriazete ligw parapanw e3igisei, blepw (sta Ellhnika - ap' tous allous) 
Nai 'se kala.
|
I4G
Enthusiast

|
|
ashmanta AN ashmanta GIATI
Μη με ρωτάς τι θέλω μη με ρωτάς γιατί δε ξέρω αν θα σου φέρω τον ήλιο ή τη βροχή Μη με ρωτάς τι θέλω δε ξέρω τι να πω κι ας μη σε ξέρω ακόμα νιώθω πως σ αγαπώ Αν... αν... αν... Μη με ρωτάς τι θέλω και τι γυρεύω εδώ ένα μονάχα ξέρω πως θέλω να σε δω Μη με ρωτάς για μένα να με ρωτάς για μας θέλω να καταφέρω να πάω εκεί που πας Αν... αν... αν...
jio
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
Φιλάκια - Δούκισσα
Μουσική/Στίχοι: Καραλής Γιάννης
Πω, πω, τι κέφια πρέπει να 'χε ο Θεός
την ώρα που 'φτιαχνε, μωράκι μου, εσένα
Από τα θαύματα του κόσμου τα επτά
είσαι το πρώτο, το καλύτερο, το ένα
Φιλάκια, φιλάκια, φιλάκια πολλά
θα κλάψουν με σένα μανούλες, παιδιά
Φιλάκια στο στόμα διπλά και τριπλά
Φιλάκια, φιλάκια, φιλάκια πολλά
Πω πω, τι σώμα και τι μάτια είν' αυτά
Τέτοιο παιδί γεννιέται μια φορά στο τόσο
Χόρεψε, μάτια μου, να πάθω τη ζημιά
κι εγώ την πίστα με λουλούδια θα τη στρώσω
Φιλάκια, φιλάκια, φιλάκια πολλά...
Stavento >> Σαν Μέρα Καλοκαιρινή
&
Stavento - Benni Family Remix, 2006 >> Καλός Σε Βρήκα
|
Heavy~Metal Angel®
The Warrior

|
|
"Δυο Μέρες Μόνο"
Μουσική:Δήμητρα Γαλάνη
Στίχοι:Παρασκευάς Καρασούλος
Ερμηνεία:Δήμητρα Γαλάνη
Δυο μέρες μόνο,
Να σε κρατάω αγκαλιά
Δυο μέρες μόνο,
Να σ'έχω δίπλα μου ξανά
Για λίγο μόνο
Δυο μέρες μόνο,
Σ'ένα ταξίδι αστραπή
Να ξεδιπλώνω,
Να παίρνει ανάσα η ζωή
Για λίγο μόνο
Για τόσο μόνο
Φως να γεμίζουν οι στιγμές
Να λάμπουν μες στο χρόνο
Όλο το σώμα μου να ζει για σένα μόνο
Δυο μέρες μόνο
Δυο μέρες μόνο,
Να συνηθίζει το κορμί
Και εγώ να λιώνω,
Έπειτα μόνο τη φωνή σου
Ν'ανταμώνω
Δυο μέρες μόνο,
Όσο μια βόλτα διαρκεί
Για τόσο μόνο,
Όλη η ζωή μου αυτή η στιγμή
Δυο μέρες μόνο
Ένα τραγούδι, με εκπληκτικό στίχο και ακόμα ποιο εκπληκτική μουσική!!!
Heavy~Metal Angel
--------------------
ΦΛΟΓΑ
|
Aritis
Member

|
|
Δεν το έχω ακούσει αυτό το τραγούδι μα μου άρεσαν πολύ τα λόγια του. Απολαύστε το.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ο Νικόλας ο κουτσός
Χατζής Κώστας
Μουσική/Στίχοι: Χατζής Κώστας
Όλοι γελούσαν στο χωριό με τον Νικόλα τον κουτσό
φαινόταν σ' όλους κωμικό το βάδισμά του το πηδηχτό
Στα πανηγύρια από μακριά τα γλέντια στέκει και κοιτά
κι αν έρθει κάποτε σιμά, τον κοροϊδεύουν τα παιδιά
Είσ' όλο σκέρτσο Νικολή, πώς περπατάς σαν το πουλί
για χόρεψέ μας κουτσουλή, για να γελάσουμε πολύ
Κι όλοι γελούσαν στο χωριό με τον Νικόλα τον κουτσό
φαινόταν τόσο κωμικό το βάδισμά του το πηδηχτό
Ήταν πανήγυρις θαρρώ, τότε που σ' όλο το χωριό
σκόρπιζε κέφι και χαρά πριν έρθει εκείν' η συμφορά
Πιάνει τρικούβερτη φωτιά στο σπίτι του άρχοντα Κανά
βοήθεια η γυναίκα του ζητά, είναι στο σπίτι τα παιδιά
Κοιτάζοντ' όλοι στο χωριό, μα κάνουν όμως τον κοριό
ξάφνου πετιέται μία σκιά και χάνεται μεσ’ στη φωτιά
σε δευτερόλεφτα ξανά, γυρίζει με τα δυο παιδιά
Στην αγκαλιά του τα κρατά και περπατά μ' ένα ρυθμό
είναι το βήμα το γνωστό, πάντα το ίδιο πηδηχτό
Τώρα κανείς απ' το χωριό δεν κοροϊδεύει τον κουτσό
γιατί τα πόδια του αυτά βαστούν Λεβέντικη Καρδιά
Edited by Aritis (Mon Jan 22 2007 02:55 PM)
|
Heavy~Metal Angel®
The Warrior

|
|
Όντως πολύ ωραίος στίχος Aritis...
Heavy~Metal Angel
--------------------
ΦΛΟΓΑ
|
Aritis
Member

|
|
Και αυτό το βρίσκω πολύ καλό  ----------------------------------------------------------------------- Και λεγόμαστε άνθρωποι
Χατζής Κώστας
Αν έπαιρνα τα βάσανα του κόσμου τα μεγάλα χίλιες μπαλάντες θα 'γραφα πικρές και τα τραγούδια θα 'σβηνα που χω γραμμένα τ' άλλα που 'ναι γεμάτα από έρωτες ελπίδες και χαρές Είπα λοιπόν το γράψιμο για πάντα πως θα πάψω ένα τραγούδι αλλιώτικο αν δε γράψω κι έτσι ξεκίνησα ένα πρωί τους πόνους και τα βάσανα να βρω μες τη ζωή Και περπατούσα και περπατούσα κι έφτασα κάπου σε ένα σημείο κι είδα γραμμένο τι να πεις Βρεφοκομείο η ελπίς Εκεί οι ανώνυμοι γονείς πηγαίνουν τα μωρά κι όταν θα βγούνε στη ζωή κάποια φορά παιδιά με δίχως όνειρα γεμάτα με ρυτίδες και μάτια θλιβερά Και λεγόμαστε άνθρωποι με μυαλό και με αισθήματα τι ειν' τα νόθα παιδιά μας μπρος τα τόσα προβλήματα και λεγόμαστε άνθρωποι με μυαλό και καρδιά και πετάμε στους δρόμους τα μικρά τα παιδιά Εμείς στραβή τη φτιάξαμε αυτή την κοινωνία εμείς με την καρδιά μας και το νου γεμάτη απ' το σκοτάδι μας γεμάτη απ' αγωνία του κακού ψάχνει να βρει την πόρτα του ουρανού κι αφού είμαι άνθρωπος κι εγώ τον κόσμο πως να αλλάξω αφού κι εγώ γκρεμίζω τι θα φτιάξουμε κι όμως Ξεκίνησα και πάλι ένα πρωί τους πόνους και τα βάσανα να βρω μες τη ζωή και περπατούσα και περπατούσα κι έφτασα κάπου σε ένα σημείο κι είδα γραμμένο τι να πεις Γηροκομείο η ελπίς Εκεί τα στοργικά παιδιά πετάνε τους γονείς το μόνο έγκλημά τους ότι ζήσαν πολλά χρόνια και τους ξεχνούν παιδιά κι εγγόνια γέροι με δίχως όνειρα γεμάτοι με ρυτίδες και μάτια θλιβερά Και λεγόμαστε άνθρωποι με μυαλό και με αισθήματα τι ειν' οι γέροι γονείς μας μπρος τα τόσα προβλήματα και λεγόμαστε άνθρωποι με μυαλό και καρδιά και πετάμε τους γέρους και πετάμε παιδιά... Και λεγόμαστε άνθρωποι...
|