Aritis
Member

Reged: Tue
Loc: Montreal, Canada
|
|
Ήταν στη πλατεία ενός χωριού ο δήμαρχος και μιλούσε με τον παπά, σε μια φάση λοιπόν περνάει από μπροστά τους η γυναίκα του φούρναρη, κάνει λοιπόν ο δήμαρχος στον παπά: - Παπά-Γιώργη που λες, μεταξύ μας, έχω πάει με αυτήν. - "Με ποια με την φουρνάρισσα; Κι εγώ έχω πάει.", λεει ο παπάς. Ο δήμαρχος τα 'παιξε... - "Πάτερ εσύ;", του λεει. Μετά από λίγο να η γυναίκα του χασάπη του χωριού. - "Και με αυτήν έχω πάει", λεει ο δήμαρχος. - "Κι εγώ", απαντά με μια φυσικότητα ο παπάς -"Λοιπόν", λεει ο δήμαρχος, "για να μη μας καταλάβει όλο το χωριό ότι κάτι λεμε εμείς, κάθε φορά που θα περνάει κάποια με την οποία έχουμε κοιμηθεί θα χτυπάμε μια φορά το παγκάκι με το χέρι." Έτσι κι έγινε, περνά η γυναίκα του περιπτερά "τακ" χτυπά ο δήμαρχος, "τακ" και ο παπάς, περνά η γυναίκα του μανάβη, "τακ" ο δήμαρχος, "τακ" και ο παπάς. Τα παίρνει λοιπόν ο δήμαρχος και λεει στον παπά. - "Λοιπόν επειδή κουράστηκα άκου να τελειώνουμε, έχω πάει με όλες τις γυναίκες του χωριού εκτός της μάνας μου, της αδερφής μου και της κόρης μου." Και ο παπάς "τακ", "τακ", "τακ"...
|
IOULIA
Stranger
Reged: Wed
Loc: Pireus
|
|
Eίναι μια ενορία με γυναίκες πολύ επιρεπείς στον πειρασμό. κάθε φορά λοιπόν που μια αάτά τον άντρα της, εξομολογείται στον πατεέρα Ιάκωβο.Αυτός, έχοντας βαρεθεί να ακούει τα ίδια συνέχεια τους ζητά να χρησιμοποιούν το ρήμα "γλύστρησα" ως πιο κομψό.με τα πολλά φτάνει ο καιρός να πάρει σύνταξη.Αφήνει λοιπόν στο δήμαρχο ένα γράμμα για τον αντικαταστάτη του με κάποιεσ πρακτικές συμβουλές και τη μυστική σημασία του "γλυστράω". ο δήμαρχος γεμάτος περιέργεια διαβάζει το γράμμα και δεν το δίνει στο νέο ιερέα.Οι εξομολογήσεις συνεχίζονται και οι γυναίκες του χωριού γλυστράνε συνεχώς. ο νέος ιερέας ανυποψίαστος συμβουλεύει να προσέχουν όταν περπατάνε, να μη φοράνε ψηλοτάκουνα κλπ.Με τα πολλά πάει στο δήμαρχο και του λέει ότι κάτι πρέπει να γίνει με τους δρόμους γιατί οι γυναίκες συνεχώς γλυστρ'ανε και είναι θαύμα πως δεν έχει μείνει κάποιοα σα΄κάτισσα ως τώρα. ο δήμαρχος φυσικά βάζει τα γέλια.Ιερέας: "Μη γελάς δήμαρχε, μόνο η γυναίκα σου γλύστρισε 5 φορές τη προηγούμενη βδομάδα!!"
-------------------- carpe diem- άδραξε τη μέρα
|
|