Eva-Redi
zizani with a twist

Reged: Wed
Loc: Adelaide, South Australia
|
|
3ana ftanei to podi mou sthn Ellada - - - Patrida apousiazmenh, 3eniteumenh mou Ellas - Parea kai agkaliazmehn me enan zwrikon, omorfon Krhtikon - ths musthriwdhs, agnosths boreias. Kai olloi gurw mou rwtoun kai apwroun > pos kai giath (o mauro-matis me thn 3an8h) tuxame eki, mazi ? Pos me katafere na kanw tosso dromo - kai san ti me en8ousiase sthn dikoi tous perifanh aubli?
Tous patw to mati kai apantw me ena anaidh xamogelw, me ena psema, ena paramh8h - gnostw kai geniko Pos taxa me sullambase me karambina to koppelh, me eklepse, me 8ampwsse o magas, me ena maxairh Krhtiko! Telika tous e3igw alu8eies: me en8ousiase h Lhra sas, me kairdissan h Mantinades kai o troppos ths Leventias. Goustarw to Raki kai ta farmakia tou Krassioun sas. Me parakinoun h agries dia8eseis ths kahmenhs Leu8erias. Mou anoi3e kai zilon blepeis, enos troxou krimenon - sthn pliktra tou Aigaion. Mou pire to mialo mou, me delea3e kai eklepse thn psuxh mou (oloklirh), o Hraklioths - mias aplhs omogenias, ths proin-kanonizmenhs 3enitias.
> Etsi to 8elw, esti goustarw!!
-------------------- Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...
|
Eva-Redi
zizani with a twist

Reged: Wed
Loc: Adelaide, South Australia
|
|
Δελέαζα της Κρήτης
ξανά φτάνει το πόδι μου στην Ελλάδα, θεα καταπληκτική, τόπο μου αξέχαστων. Πατρίδα απουσιαζμενη, ξενιτευμενη - αγαπημένη μου Ελλάς. Παρέα και σφιχτό-αγκαλιασμένη με ένα ομορφόπαιδο, ζόρικο παλικάρι, Κρητικών - Ερωτα της Καρδιας μου - και μυστηριώδης μιάνεις άγνωστης περιφέρειας.
Προορισμός ... Κρήτη - και όλοι γύρω μου ρωτούν και απορούν: "μα πως και γιατί" (ο μαύρο-ματίς με την ξανθη) τύχαμε εκεί, μαζί? Το "πως με κατάφερε" διπλα του, να κάνω τόσο δρόμο - δε το κατέχουν - - και πάλι αναζητούν πληροφορίες - σαν "τι με ενθουσίασε" στην δικοί τους περήφανη αυλή?
Τους πατώ το μάτι και απαντώ με ένα αναιδή χαμογελώ, με ένα ψέμα, ένα παραμύθι - γνωστό και γενικό - τους λέω πως τάχαμ: "με άρπαξε με καραμπίνα το κοπέλι αυτό, με έκλεψε, με θάμπωσε ο μάγκας, με ένα Μαχαίρι του Κρητικό!"
Τελικά παραδίνουμε και τους ανοίγουμε - τους εξηγώ με λόγια της αληθειας:
"Με ενθουσίασε η Λίρα σας, με κέρδισαν η Μαντινάδες και οι κύκλοι της Λεβεντιάς. Γουστάρω το Ρακί - και το μεθύσι του Κρασιών σας. Με τραβα το μυστήριο του Ψηλορείτη και η ομορφιά της Αγια Πελαγίας. Με παρακινούν η άγριες ποιότητες, ο διάσημος παλικαρισμός σας προς της καημένης Λευθερίας!"
"Ο Κρητικός για όλα φταίει - μου άνοιξε λαχταρα, ενθουσιασμούς και ζήλον βλέπετε, προς μια πορεία, ένα κρυφτό θησαυρό, χωνομενο στην πλήκτρα του Αιγαίον (εδώ που στέκεται). Μου πήρε το μυαλό μου, με δελεαρεξε, μου έκλεψε την ψυχή ολόκληρη, αυτός ο Ηρακλειώτης - - - που έτυχε να βρεθεί στην στράτα μιας απλής ομογενείς (της μακρό-ξενιτιάς), σαν μοίρα, ο Αλήτης!" 
------------------------------------------------
Mia Aparaithth Dior8wsh >>> Siga-siga, me upomonh kai arketh 8elisei ma8enw - blepw oti sitribete h glwssa - kai arxinaw na ekfrazoume ths skepseis mou (ap’ ta Agglika sta Ellhnika) olo kai poio perissotera. To le3iko dipla mou. Kai gia auto to logo >> to 3ana post-arw to poihma mou - me dior8wseis polles.
-------------------- Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...
|
|