Eva-Redi
zizani with a twist

Reged: Wed
Loc: Adelaide, South Australia
|
|
Psaxnontas, briskontas >>
Oποιος ούτε χορεύει ούτε γλεντά και τη ρακή δεν πίνει, ίντα τη θέλει τη ζωή να τονε βασανίζει
Σαν αγαπιούνται δυο καρδιές, πολλές χαρές θωρούνε, τσι πίκρες και τα βάσανα με θάρρος ξεπερνούνε.
Να μη ζητάς απ' τη ζωή πλούτη, για να σου δώσει, να τση ζητήσεις μια καρδιά που να μη σε προδώσει.
Είναι ένα όνειρο η ζωή, η δόξα ένα τραγούδι, ένα μεθύσι η νιότη μας και η αγάπη ένα λουλούδι
-------------------- Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
Χρόνια πολλά δεν θα σου πω που ο κόσμος συνιθίζει, χαμόγελο, θα ευχηθώ, στα χείλη σου ν' ανθίζει
Δεν κλαίνε οι δυνατές καρδιές η μοίρα όταν τη φέρνει γιατί πιστεύουνε καιρό πως κάθε πόνος γιαίνει
Λεμονιά μου πες μου ποιος σε πότιζε τόσο καιρό που λείπω γιατί και εγώ δεν πάτησα ποτέ σε ξένο κήπο
Σύννεφα πάρτε με μακριά στης θάλασσας τα βάθη και το δικό μου το χαμό κανένας μην το μάθει
Όποτα θέλω πέρδικα μπορώ να σε σκοτώσω μόνο σ' αφήνω και πετάς ίσως και σε μερώσω
Τι μ' ωφελεί αν σήμερα εσύ έχεις μετανιώσει αφού μου πήρες την καρδιά του χάρου να την δώσεις
Μαχαίρι κρητικό βαστώ π' αστράφτει και γυαλίζει στην ξενιτιά όντε βρίσκομαι την Κρήτη μου θυμίζει
Η θάλασσα, ο ουρανός τ' άστρα και το φεγγάρι δε φτάνουνε την ομορφιά και τη δικιά σου χάρη
Aν θές μικρή μου στη ζωή πολλές χαρές να νοιώσεις την εδική σου την καρδιά σε μένα να τη δώσεις
Αν μου ζητήσεις να πεθάνω και να πέσω στον γκρεμό.. πρώτα εσένα θα ρίξω και μετά θα το σκεφτώ!
Ανάθεμά σε γιασεμί α δε σε ξεπατώσω να βάλω μες στη γλάστρα σου χασίσι να γλιτώσω!
Ομορφη είσαι κοπελιά εν πάσει περιπτώσει να δούμε κι ο πατέρας σου ήντα λεφτά θα δώσει.
Ενας λεβέντης στρατηγός γνώρισε μια κυρία όμως εκείνη εγνώριζε όλη τη μεραρχία!
Σαράντα μέρες τη ΄γαπω ούτε σωστούς δυο μήνες, κι αυτή από τώρα νυφικό γυρεύει στις βιτρίνες.
Κακό είναι συναπάντημα, να δεις παπά μπροστά σου, μα πιό κακό είναι το πρωί, να δεις την πεθερά σου.
-------------------- Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
Σ' είδα στο δρόμο μ'άλλους τρεις λίγο έξω απ'τα Λιοντάρια αυτά δεν είναι κέρατα αυτά είναι κοντάρια!
Μπορεί να κάμεις διακοπές στη θάλλασα να λιάζεις μα το δικό μου μαύρισμα με τίποτε δε φτάζεις
Θεε μου και να τ'αξιωθώ και να το κατορθώσω το τζιν το παντελόνι σου να σου το ξεκουμπώσω
Eγώ δεν είμαι Kρητικός να γράφω μαντινάδες μ'απ' ότι βλέπω γράφετε ένα σωρό κρυάδες!
Εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει ένα βαρέλι ζάχαρη πόσους φραπέδες βγάζει;
Μικρή μικρή σ' αγάπησα μεγάλη δε σε πήρα να μ' αξιώσει ο θεός και να σε πάρω χήρα
Παρέτησε τηνε μωρέ του κερατά την κόρη! μα αυτή ΄χει τσ΄αγαπητικούς σαν τα κλαδιά στα όρη!
Ηθελα και να κάτεχα πώς ζουν οι παντρεμένοι ανθρώποι που επάψανε να ειν'ερωτευμένοι.
Με την ξανθιάν εμάλωσα η μαύρη δε με θέλει που'ναι η στοργή που έβρινα στη μάνα μου κοπέλι
Οντα θα δω στα χείλια σου να δρόσει ή πάνω πάντα κατέχω ήντα σκέφτεσαι και πως με θες μα γιάντα?
Εισαι για'μενα δυστυχως μια μετρια γυναικα, και σαν και'σενα παιζουνε στα δαχτυλα μου δεκα!
Ενας λεβέντης στρατηγός γνώρισε μια κυρία όμως εκείνη εγνώριζε όλη τη μεραρχία!
Στον Ψηλορείτη ανέβηκα να γράψω μαντινάδες για σένα Kατερίνα μου, θα κάτσω δυο βδομάδες.
Θυμάμαι βρε Kατερινιώ που 'πινες Jack με cola και ότανε σε ξάνοιγα μου έλεγες "Ξεκόλλα".
Αμα δεν παίξουν μπαλωθιές στο γάμο μου απάνω σε χώρισα Kατερινιώ και άλληνε θα πάρω.
http://anekdota.dyndns.org/jotd14/0591.html
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Ωραίες μαντινάδες. Μπράβο. Με λένε Κατερίνα και είμαι από την Ελλάδα
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
Geia sou Katerina. Swsta - h Mantinades exoun mia pollu omorfh, monadikh a3ia - pou panta 3exorizh kai tonizh tous Krhtikous suggrafeous.
Ths 8aumazw ths mantinades, genika. Egw apla pou exw mania na ths mazebw - kai na ths enfanizw edw sto forum ka8e toso. Alla xeroumai pou bre8ike kai allos na ths ektimei.
|
Anonymous
Unregistered
|
|
πετροβολώ τη θάλασσαα κι όλο τη καταριούμαι γιατί σε πήρε μακριά και τώρα σε στερούμαι
|
Anonymous
Unregistered
|
|
χίλια γαϊδούρια θε να βρώ να φέρω στην αυλή σου για να γκαρίζουνε ευκές απόψε στη γιορτή σου (οκ, αυτή δεν είναι δικιά μου, απλά την είδα και μ άρεσε)
|
IOULIA
Stranger
Loc: Pireus
|
|
μη νομίζετε, υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που απολαμβάνει να συλλέγει μαντινάδες.Πρόσφατα μπήκα κι εγώ στο κλαμπ αν και καμία σχέση δεν έχω με Κρήτη.
-------------------- carpe diem- άδραξε τη μέρα
|
Giorgos
Admin

Reged: Mon
Loc: New York
|
|
Ούτε εγω ειμαι κρητικος αλλα παντα μου αρεσαν η κρητικη μουσικη και οι μαντιναδες.
Εχω κανει συγγενείς απο την Κρήτη, ένας ξάδελφος μου λοιπον εχει Ρακάδικο στην Αθήνα και μάλιστα το καλύτερο κρητικό φαγητό που εχω δοκιμασει. Τότε ίσως έγραψα και την πρωτη μου μαντινάδα για το Ρακάδικο του Ξάδελφου εφόσον όλοι οι θαμώνες εκει πρεπει να υπογραψουν τις εντυπωσεις τους στα blogs του μαγαζιού.
Στην Πασιφαη η ρακή μυρίζει Ψειλορίτη
Στην Πασιφάη το φαί τιμά ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΠΑΣΙΦΑΗ λεγεται το ΡΑΚΑΔΙΚΟ και οσοι έχετε to TRAVEL CHANNEL apo DISCOVERY θα εχετε την ευκαιρία να το δείτε και τηλεοπτικά σχεδόν σε όλο τον κόσμο κυρίως στις Αγγλοφωνες τον Απρίλιο του 2006. Θά δώσω περισσότερα στοιχεία μόλις μάθω ακριβη ημερομηνία.
-------------------- Greek Singles - Omogenia Singles Join now for Free
http://www.omogeniasingles.com
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
Quote:
μπήκα κι εγώ στο κλαμπ αν και καμία σχέση δεν έχω με Κρήτη
Xairoume pollu, kalwsorises Ioulia >> kalo kunhgi, kalles mantinades!! 
Giorgo afou den exw to TRAVEL CHANNEL apo DISCOVERY - sigoura perimenw pro8uma/os ? ta stoixia sou gia to programma (afou kai endiaferoumai) - till then, cheers!! Ah nai, to raki sthn Krhth, to tsipouro sthn Korin8ia - - alou8enes (se alles xores) mipos to lene allios??? Esto xores ths Elladas h kai 3ena meri. Sthn Italia to lene Grappa. Para-pera den 3erw. 
Quote:
χίλια γαϊδούρια θε να βρώ να φέρω στην αυλή σου
LOL > Bravo Mr. Anonymous - kalo kai auto - pollu cheeky humour (australian spelling) humor (american). Ki'alla tetoia, please???
|
Anonymous
Unregistered
|
|
Post deleted by Giorgos
|
Eva-Redi
zizani with a twist

|
|
Στο κρητικό ξεφάντωμα, ο χάρος δρόμο παίρνει γιατί και ο ίδιος ο Θεός στο γλέντι κατεβαίνει
Καψούρα ειναι ο σεβντάς μάθε μια ξένη γλώσσα μάθε και λίγα Κρητικά εγω έμαθα τόσα
Τη μαντινάδα δυο φορές ποτέ σου μην τη λέεις γιατί θαρρούν οι κοπελιές πως άλλες δεν κατέεις
Οι μαντιναδες κι σκοποι και τα πολλα τραγουδια σε κανανε αγαπη μου να κουτουλας τα βουγια
Σαν ειναι ο τραγος δυνατος δεν τονε στενει η μαντρα ο αντρας κανει την γενεια και οχι η γενια το αντρα
Στου Ψηλορείτη τη κορυφή ήταν ένα γαϊδούρι και σα το καλοκοίταξα εσου 'μοιαζε στη μούρη
Εγνοιες και πόνους η ζωή τον άνθρωπο φορτώνει μα σαν θα πιει μία ρακή ξεχνα τσι κι αλαφρώνει!
Μην αγαπήσεις μαθητή γιατί θα σε ξεχάσει αγάπα τον καθηγητή μπορεί να σε περάσει
Ποτέ μου δεν κατάλαβα τα κουζουλά κοπέλια γιατί ξανοίγουν για ελιές όταν τρυγούν αμπέλια!
Αμα τη δεις την κοπελιά νά΄χει στα πόδια τρίχες έχει διαόλους στην κοιλιά και γλώσσα δέκα πήχες
Απο παε θα παιξω μια να παω στ' Αγιους Δεκα ξανοιξετε το μποι μου και θελω και γυναικα
Πέρδικα είναι ο έρωτας μπορεί και να σου φύγει και πρέπει να σαι δυνατός μάστορας στο κυνήγι.
Το μαύρο το πουκάμισο το πήρα απ"του αρμάνι σαρανταδυό χιλιάρικα το γαμημένο κάνει
Σ' αγαπώ ως αγαπά ο γάίδαρος τα χόρτα η γάτα τα γατάκια της κι ο πετεινός τη κότα.
Eχάλασα τ' αγροτικό να 'ρχομαι στο χωριό σου Γιατί 'χει χωματόδρομο, γαμω το δήμαρχό σου
>> http://anekdota.dyndns.org
--------------------------------
Εγώ ακόμα και νεκρός εντύπωση θα κάνω γιατί θα γράφουν <<Σ'αγαπώ>> τα κόκαλα μου επάνω!
|