Sardanapalos
member

Reged: Tue
Loc: Σε μια καυτή παραλία στη δυτικ...
|
|
Σήμερα το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου απο εκπροσώπους της πολιτείας και των ενόπλων δυνάμεων στη μνήμη των 65,000 ελλήνων εβραίων που χάθηκαν απο τους ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Παρευρέθησαν αρκετοί διασωθέντες, ο αμερικανός πρεσβευτής και πλήθος κόσμου!
|
Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
|
Μπρρρρ τόσους πολλούς είχαμε; Θύμισε μου να καταθέσω ένα στεφάνι. Πονάει η καρδούλα μου που ξαφνικά έχουμε 65.000 εβραίους λιγότερους. Αλλά οι πατριώτες τότε γιατί δεν τους κρύψανε άραγε; Μέγα ιστορικό ερώτημα.
|
Sardanapalos
member

Reged: Tue
Loc: Σε μια καυτή παραλία στη δυτικ...
|
|
Θα αναφέρω μόνο δύο ονόματα μεταξύ των 271 ελληνικών τα οποία μνημονεύονται στη Λεωφόρο των Δικαίων στην Ιερουσαλήμ. Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός και Αρχηγός Αστυνομίας Πόλεων, Αγγελος Εβερτ. Και οι δύο με κίνδυνο να κρεμαστούν, έσωσαν χιλιάδες ζωές, όπως έπραξαν και πολλοί άλλοι ανώνυμοι πατριώτες και δεν εξαιρώ τα δεξιά και αριστερά αντιστασιακά κινήματα.
Εδώ θέλω να δράξω την ευκαιρία και να δηλώσω οτι μετα την ολοκλήρωση της πολυετούς έρευνας που διεξάγει το Ιδρυμα Γιάντ Βασέμ, για την διάσωση δύο ελληνοεβραίων το 1943 απο τον παππού μου με κίνδυνο της ζωής του αλλά και της οικογενείας του, πρόκειται να ανακηρυχθεί "Δίκαιος μεταξύ των Εθνών" και να φυτευθεί δένδρο πρός τιμήν του στην Λεωφόρο των Δικαίων.
Αν και όταν πιστοποιηθεί αυτή η διάσωση, αποδέκτης αυτού του τιμητικού τίτλου θα είναι φυσικά ο Σαρδανάπαλος!
|
Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
|
Άν ο αρχιεπίσκοπος έκανε αυτό που έπρεπε ούτως ή άλλως να κάνει, τότε σίγουρα πέρασε τις πύλες του παραδείσου που υποθετικά ήταν και ο αυτοσκοπός του. Για όλους εμάς που θα πάνε στο διάολο έτσι κι αλλιώς, ο αυτοσκοπός έχει ημερομηνία λήξεως και περιορίζεται εντός στενών χρονικών ορίων. Ο αρχιεπίσκοπος μπορεί να μην το είχε στόχο, αλλά το όνομά του θα μείνει στο πάνθεον της ιστορίας. Μα σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι πολλοί που έχουν την πρόθεση να κάνουν ακριβώς το ίδιο καθώς οι αρχαίοι υμών πρόγονοι έδιναν μεγάλη βαρύτητα στην υστεροφημία, από παλιά. Αν γίνει αυτό, καλύτερα τότε είναι να μην καταγραφείς στον τοίχο σαν "παπουτσάνης" γιατί την έκατσες τη βάρκα. Τι διάολο, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι μόνο πρόβατα δεν ήταν! Ή θα είσαι με τους άλλους ή με τους ρωμαίους, δε νομίζω πως έχεις τρίτη επιλογή. Ο ρωμαϊκός κόσμος είναι σκληρός, έχει και εχθρούς, απαιτεί θυσίες όπως γνωρίζεις από πρώτο χέρι. Γι' αυτό καλύτερα να θυσιάζονται οι άλλοι πρώτοι μιαν ώρα αρχύτερα, μα με το καλό, μα με το ζόρι, αναλόγως τις καταστάσεις βεβαίως-βεβαίως. Όταν γίνουμε όλοι χριστιανοί, τότε το ξανασυζητάμε υπό άλλες συνθήκες. Προς το παρών έχουμε θρησκευτικές διαφορές και όχι μόνο.
|