Sardanapalos
member

Reged: Tue
Loc: Σε μια καυτή παραλία στη δυτικ...
|
|
 Στη φωτογραφία φαίνεται το Δημοτικό θέατρο στον Πειραιά, με το πεζοδρόμιο γεμάτο από χιόνι.
Ωραία, χιόνισε! Χρειάζεται και το χιόνι χρειάζονται και τα γκρέϊντερ και οι αλατιέρες και η ετοιμότητα του κράτους και των δήμων. Και αυτή τη φορά κάνανε σχετικά καλή δουλειά, αν και δεν είχε έρθει δα και η συντέλεια του κόσμου όπως την παρουσιάζουνε τα τηλεφρούτα.
Και μιάς και μιλάω για τηλεφρούτα, ένα απο αυτά, το επονομαζόμενον Βλάχος στην εκπομπή του πλέον γραφικού Αυτιά, μόλις πρίν απο ένα λεπτό πέταξε την ανοησία του πρός τον παρακειμενό του φωνακλά Βερύκιο, με αφορμή την αναγνώριση του νέου ευρωπαϊκού κράτους του Κοσόβου. Οτι δηλαδή, επειδή οι Ελληνες και οι Σέρβοι ήταν οι μόνοι λαοί που αντιστάθηκαν στον Χίτλερ, βρήκαν ευκαιρία οι μεγάλοι της Ευρώπης να τους εκδικηθούν με το να τούς στελιάσουν ένα μουσουλμανικό κράτος στη μέση των Βαλκανίων. Τι να κάνω τώρα, να ξεράσω βατράχια;
Πίσω λοιπόν στα χιόνια. Το σημερινό θέμα στην τηλεόραση είναι η δυσκολία με την οποία περπατούν οι Αθηναίοι και λοιποί πολίτες στα παγωμένα πεζοδρόμια, όντως με κίνδυνο να πέσουν και να γίνουν κομμάτια. Κανείς όμως δεν λέει ότι εμείς - οι φωτοδότες δηλαδή- έπρεπε να πάρουμε ένα φτυάρι ή μια σκούπα και να καθαρίσουμε τα χιόνια απο το τμήμα του πεζοδρομίου που μας ανήκει, ιδιαίτερα εαν πρόκειται για τα μεγάλα πεζοδρόμια της Αθήνας μπροστά απο επιχειρήσεις, σχολεία, δημόσια γραφεία, σκάλες του μετρό κλπ κλπ. Πρέπει δηλαδή να ψηφιστεί νόμος ακόμη και για το αυτονόητο και να τρέχει το μπατσαριό να μοιράζει κλήσεις;
Οπως φαίνεται ο Ψωμιάδης είχε δίκιο όταν δήλωσε πρίν απο λίγο ότι μας λείπει "η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα". Κακίες;
|
Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
|
Δε ξέρω τι σόι συμπεράσματα έβγαλες Σαρδανάπαλε, αλλά η Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα. Και γνωρίζω πολύ καλά πως η εθνική οδός είναι ανοιχτή, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω να μπορώ να πάω μέχρι εκεί, 3 μέρες αφότου πέσανε τα χιόνια κι ας είναι μόλις 4km από εδώ. Αλλά πρέπει να πάω φιλαράκι γιατί αυτή είναι η δεύτερη μέρα που δεν έχω νερό, ενώ σίγουρα άλλοι είναι χειρότερα γιατί αυτή είναι η 4η μέρα τους χωρίς ηλεκτρικό.
Το ξέρω ότι όταν έχεις νερό να πιείς και ρεύμα να ζεσταθείς η ζωή φαντάζει διαφορετικά αναζητώντας χαρωπές ειδήσεις, αλλά δεν.... Οι αλατιέρες εμένα μου φέρνουν δίψα. Ούτε νερό με νίκελ και χαλκό δεν τρέχει, λες να πάγωσαν τα.... "μεταλλικά στοιχεία" της ΧΑΛΚΟΡ;
|
Sardanapalos
member

Reged: Tue
Loc: Σε μια καυτή παραλία στη δυτικ...
|
|
Υποθέτω πως δεν μπορείς να πάς γιατί στο δρόμο που μένεις είναι κομμάτι δύσκολο να περάσει γκρέϊντερ με αυτοκίνητα δεξιά κι αριστερά. Ε, τι να γίνει ρε Πανάθα, δεν φταίει ο Δήμος σου αλλά η ρυμοτομία.
Οσο για νερό και ρεύμα....... Quote:
Ζήσαμε κι άλλο ένα μετεωρολογικό ρεκόρ εκατονταετίας. Αν είμαστε τυχεροί ή άτυχοι θα το δείξει η ιστορία. Πάντως είδαμε άσπρη μέρα!
.....μάλλον είσαι απο τους άτυχους!
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
|
Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
|
Αντιθέτως, αυτοκίνητο περνάει 5 φορές την μέρα στο maximum. Μη φανταστείς κανένα χωριό της ορεινής Ναυπακτίας. Πενήντα χιλιόμετρα από την Αθήνα είμαστε, παραθαλάσσια μάλιστα και ο δήμος είναι από τους γνωστούς.
Το νερό στην περιοχή είναι αντικείμενο που αποσχολεί τους κατοίκους για περισσότερα από 20 χρόνια. Δηλαδή οι περισσότεροι είχαν καταφύγει στις γεωτρήσεις αφού είδαν κι απόειδαν, αλλά τώρα που η ΧΑΛΚΟΡ έχει μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα για 80 χιλιόμετρα για να πάνε καλύτερα η μετοχές του -μεγιστάνα- Στασινόπουλου στο χρηματιστήριο, δεν μπορούν να πιούν ούτε από δαύτο.
Εγώ ήμουν από τους τυχερούς που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης λάδωσε μέχρι 3ης γενεάς για να έχουμε νερό δικτύου, αλλά μη νομίζεις ότι λειτουργεί κιόλας. Δικακριτικό του στοιχείο είναι πως δεν λειτουργεί τις κρίσιμες ημέρες, καύσωνα και χιονιά. Τις υπόλοιπες μια χαρά πληρώνω τα πάγια. Αλλά αυτά δεν τα πληρώνω για όλο το χρόνο;
|
|