jobjsusatopforum
Chat-Room Members News Message Board Join Mail List

General Discussion >> General / Elefthero Thema / News/ POLLS

Pages: 1
Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
LIDL
      #50909 - Fri May 23 2008 01:26 PM

Oι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν αγαπήσει την σχετική φθήνια που προσφέρουν μεγάλα super-marκet σαν το Lidl. Όχι οι Έλληνες εργαζόμενοι στις αλυσίδες αυτές (σίγουρα όχι αυτοί), αλλά οι καταναλωτές.

Ποιες ακριβώς είναι οι επιπτώσεις όταν 5 πολυεθνικές αλυσίδες κυριαρχούν σε όλη την αγορά της Ευρώπης;

Ο δημοσιογράφος Gunter Wallraff της Die Zeit, αποκάλυψε κατω απο ποιές συνθήκες φτιάχνει ψωμάκια η εταιρεία Weinzheimer στο Stromberg της Γερμανίας.
Το σύνολο της παραγωγής της, πωλείται μόνο στα καταστήματα της αλυσίδας LIDL.

Στα Γερμανικά:
http://www.zeit.de/2008/19/Wallraff-19
http://www.zeit.de/online/2008/19/vorabmeldung-wallraff

Από τον "Ελεύθερο Τύπο": http://www.e-tipos.com/newsitem?id=35010

--------------------
Nihil sub sole novum

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
USAfilofovos
enthusiast

Reged: Sun
Loc: Μαύρη Θάλασσα
Re: LIDL [Re: Dr. Jung]
      #50913 - Fri May 23 2008 05:17 PM

Quote:

Oι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έχουν αγαπήσει την σχετική φθήνια που προσφέρουν μεγάλα super-marκet σαν το Lidl.

Προ εξαετίας, σε ένα ταξείδι μου στην Ελλάδα πήγα σε κοντινό αθηναϊκό LIDL για 2 απλά προϊόντα : Ψωμί και γιαούρτι. Η τελευταία «ανάμνηση» αντίστοιχων γεύσεων ήταν από το Βελιγράδι.
Τα προϊόντα που μου δόθηκαν σαν ψωμί και γιαούρτι, είχαν μόνο τα εξωτερικά γνωρίσματα αυτών των αγαθών. Το «ψωμί» είχε γεύση χαρτιού, δηλαδή καμιά γεύση και το γιαούρτι ήταν ένα απροσδιόριστης γεύσης άσπρο πηχτό υγρό που θα μπορούσε άνετα να αποτελείται από ομογενοποιημένο σβησμένο ασβέστη με πρόσθεση λίγου αλατιού και κιτρικού οξέως.
Έκοψα τα σούπερ μάρκετ με το μαχαίρι. Επειδή χρειάστηκε να μείνω μήνες στην Αθήνα, βρήκα γύρω από την Αθηνάς τα μαγαζάκια που μου χρειάζονταν και ψώνιζα μόνο προϊόντα σίγουρης προέλευσης. Ψωμί από προζύμι πήγαινα να πάρω από το Κολωνάκι –εξαιρετικό πολίτικο στη Σκουφά. Μου άρεσε τόσο πολύ που έβαλα σκοπό να το φτιάξω μόνος μου. Τα κατάφερα και μέχρι τώρα κάθε Σαββάτο φτιάχνω για όλη την οικογένεια το ψωμί για μια εβδομάδα. Αν έχω καιρό κάνω και μια φουρνιά μεσοβδόμαδα.

Η καθημερινή μας συμπεριφορά κατά την αγορά του οτιδήποτε είναι ένα συνεχές δημοψήφισμα. Η τιμή (φτήνεια), δεν είναι πάντα το πιο ασφαλές κριτήριο. Η αγορά θέλει σκέψη και κρίση. Τι θα πάρεις και από πού; Προτιμώ το ίδιο καλό ελαιόλαδο από το μαγαζί της γειτονιάς αν και ελαφρώς ακριβότερο, παρά από το ολιγοπώλιο / μονοπώλιο της μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Μακροπρόθεσμα θαρρώ πως είμαι κερδισμένος.

--------------------

Sardanapalos
member
**

Reged: Tue
Loc: Βασίλειον της Ελλάδος
      #50919 - Fri May 23 2008 10:17 PM

Τι προσπαθούμε να συμπεράνουμε τώρα ρε Πανάθα; Οτι χωρίς το LIDL δύσκολα θα γευότανε ο γεροντάκος κανά χυμό που τόσο λαχταράει;
Δεν πανε να αυτωθούνε και οι εργαζόμενοι και οι συνθήκες εργασίας τους, εκεί που έφτασε το διατροφικό στο τέλος θα πατάμε επι πτωμάτων για ένα σακουλάκι ρύζι.

Ο USurum μπορεί να το φυσάει το παραδάκι και να πηγαίνει για ψωμί στο Κολωνάκι, για ρώτα όμως τη Νικολίτσα πόσο τη νοιάζει αν το γιαούρτι έχει γεύση τραχανά. Και γεύση σκατίλας να είχε πάλι θα το έπαιρνε γιατί ΜΟΝΟ αυτό βγαίνει να πάρει.

Αντε και τάχω πάει πρωϊ πρωϊ, είμαι στη Κωνσταντινούπολη και κάπνισα στις τουαλέτες γιατί λέει απαγορέψανε και το τσιγάρο εδώ και λίγες μέρες, οι μογγόλοι!

--------------------

USAfilofovos
enthusiast

Re: LIDL [Re: Sardanapalos]
      #50926 - Sat May 24 2008 02:36 AM

Quote:

Ο USurum μπορεί να το φυσάει το παραδάκι και να πηγαίνει για ψωμί στο Κολωνάκι,

Quote:

Αντε και τάχω πάει πρωϊ πρωϊ, είμαι στη Κωνσταντινούπολη και κάπνισα στις τουαλέτες

Θέμα ισολογισμού LALAKH. Κόβοντας το τσιγάρο προ εξαετίας, ακόμα και με ψωμί από το Κολωνάκι είχα πλεόνασμα.
Μιμήσου το παράδειγμά μου και πάψε να στριμώχνεσαι στις τουρκικές τουαλέτες. Άνθρωποι διάφοροι, ορέξεις διάφορες...

Quote:

Δεν πανε να αυτωθούνε και οι εργαζόμενοι και οι συνθήκες εργασίας τους...

...και σύ.

--------------------

Sardanapalos
member
**

Re: LIDL [Re: USAfilofovos]
      #50945 - Sun May 25 2008 02:17 AM

Quote:

...και σύ.

Παρομοίως USουφάκι και πρόσθεσε και αρκετή μανία σαν αυτή με την οποία κόπτεσαι για τους εργαζόμενους και τις συνθήκες (ας γελάσω) εργασίας τους, ξέρεις αυτούς που συσκευάζουν τo ρύζι και το φτάνουν 1,5 και 2 ευρώ στην αγορά, όχι όμως γι αυτούς που κοψομεσιάζονται στους ορυζώνες για δυό σπυριά καθημερινής τροφής.

Η γι αυτούς που χτυπάνε 15ωρα στα ευρωαμερικανικά κολαστήρια για 10 και 20 ψωροδολάρια (Π.χ. φραουλοσσυλέκτες). Γι αυτούς τους ανθρώπους κανείς δεν δίνει ένα αγγούρι και πολύ περισσότερο φτιαγμένοι τύποι σαν εσένα, γιατί άλλωστε δεν έχετε και συμφέροντα, χτυπιέστε όμως σα χταπόδια για τους -αναλογικά- καλοπληρωμένους καλοπερασάκηδες γιατί βλέπεις αυτοί σας κρατάνε στη μπουζουαρζουριά σας.

Δε πειράζει όμως, είναι γνωστό αν και πολλοί θέλουν να το ξεχνάνε, πως η τιμωρία ή η ανταμοιβή είναι δεδομένη για όλους.

--------------------

USAfilofovos
enthusiast

Re: LIDL [Re: Sardanapalos]
      #50946 - Sun May 25 2008 04:16 AM

Quote:

Η γι αυτούς που χτυπάνε 15ωρα στα ευρωαμερικανικά κολαστήρια για 10 και 20 ψωροδολάρια (Π.χ. φραουλοσσυλέκτες). Γι αυτούς τους ανθρώπους κανείς δεν δίνει ένα αγγούρι και πολύ περισσότερο φτιαγμένοι τύποι σαν εσένα, γιατί άλλωστε δεν έχετε και συμφέροντα, χτυπιέστε όμως σα χταπόδια για τους -αναλογικά- καλοπληρωμένους καλοπερασάκηδες γιατί βλέπεις αυτοί σας κρατάνε στη μπουζουαρζουριά σας.

Επαναστατικώτατη η κακία σου LALAKH. Να μεταλλάχθηκες σε κομμούνι αποκλείεται, άρα σου τέλειωσαν τα λεφτά από την τελευταία σου αρπαχτή από το Ελληνικό δημόσιο.

--------------------

Sardanapalos
member
**

#50947 - Sun May 25 2008 04:44 AM

Quote:

άρα σου τέλειωσαν τα λεφτά από την τελευταία σου αρπαχτή από το Ελληνικό δημόσιο.

Μπράβο ρε USουφάκι το μάντεψες, πέρνα κάποια στιγμη να σου φορέσω το λοφίο...

--------------------

USAfilofovos
enthusiast

LALAKH, ΚΛΕΦΤΡΟΝΙ ευαίσθητο και εντιμώτατο [Re: Sardanapalos]
      #50948 - Sun May 25 2008 05:26 AM

LALAKH, ΚΛΕΦΤΡΟΝΙ ευαίσθητο και εντιμώτατο !

--------------------

TwinKate
Member

Reged: Sat
Loc: France, Nancy
      #50949 - Sun May 25 2008 05:54 AM

Ax vre Dr... Ti ta kaneis ayta ta post... afoy ksereis pws vgainoyn eksw ta maxairia kai varane averta kouverta...

H proswpikh epi8esh pantws den einai kai toso epoikodomhtikh, einai to gnwsto "diairei kai vasileye", dedomenou oti h prosoxh peftei pantou plhn tou kentrikou 8ematos...

Ase pou ki egw twra, me ta geramata, exasa to logariasmo stis mpallies metaksy USAf kai Sarda kai m'epiase etsi mia yparksiakh agwnia... pws to Alzheimer paramoneyei....

Krima ta niataaaa ki h tsaxpiniaaaa,
krima to mpoï sou kaleee...

USAfilofovos
enthusiast

Re: LIDL [Re: TwinKate]
      #50956 - Sun May 25 2008 05:35 PM

Quote:

exasa to logariasmo stis mpallies metaksy USAf kai Sarda kai m'epiase etsi mia yparksiakh agwnia...

Από την πλευρά μου αξιότιμη κυρία, παραμένω στην διάθεση σας για οιεσδήποτε διευκρινήσεις, ώστε να ξαναβρείτε τον χαμένο λογαριασμό και αντίστοιχα την υπαρξιακή σας αρμονία. Σε καμιά όμως περίπτωση μην υπερτιμάτε τόσο τις όποιες ασκήσεις λόγου μεταξύ εμού και του κακού οβραιού, ώστε να εμπίπτετε σε υπαρξιακές κρίσεις. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω για την υπαιτιότητα που αποδίδεται στον κ. πρώην Νούλη. Μια χαρά θέμα έβαλε το παιδί. Καιρός ήταν να θυμηθούμε αυτόν τον αξιοθαύμαστο Γερμανό συγγραφέα-και όχι μόνο.

--------------------

TwinKate
Member

#50957 - Sun May 25 2008 06:17 PM

" Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω για την υπαιτιότητα που αποδίδεται στον κ. πρώην Νούλη. Μια χαρά θέμα έβαλε το παιδί. Καιρός ήταν να θυμηθούμε αυτόν τον αξιοθαύμαστο Γερμανό συγγραφέα-και όχι μόνο."

Ma ki egw to xarhka to 8ema pou e8ese, opws ta perissotera apo ayta pou 8etei anyway, apla skefthka pws htan mia kalh taktikh apoprosanatolismou : ama "epite8w" egw ston Nulli kai fame ta moustakia mas (ek toy asfalous ) tote 8a pesei ekei to endiaferon kai 8a stamathsei to mats

H trikymia kopase me ta yparksiaka mou pantws sxetika me to Alzheimer ...
Twra fovamai thn emmhnopaysh....

Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
Re: Call of Duty 4 [Re: USAfilofovos]
      #50962 - Mon May 26 2008 05:01 AM

Quote:

Σε καμιά όμως περίπτωση μην υπερτιμάτε τόσο τις όποιες ασκήσεις λόγου μεταξύ εμού και του κακού οβραιού, ώστε να εμπίπτετε σε υπαρξιακές κρίσεις.

Με τους οβριούς μπορεί καμιά φορά να γίνομαι χιουμορίστας και αστειάτορας, αλλά νομίζω ότι ο συγκεκριμένος έχει κι άλλα χειρότερα εκτός απ' αυτό, όπως δηλαδή ότι είναι Έλλην, πατρινιός, ψαράς για τα ενυδρεία, βασιλικός μαζί με κομμούνι, αλκοολικός, εφταμηνίτης, ολυμπιακός κλπ κλπ.
Πάντως να την πω την αμαρτία μου οι ασκήσεις λόγου με διεγείρουν γιατί πλάκα έχει να βλέπεις το χωριό του Αστερίξ αλλά ακόμα καλύτερη είναι η συμμετοχή. Ανεξαρτήτως ονόματος στο videogame των forums μια πιο πρακτική άσκηση είναι να διασπείρεις την σύγχυση στο στρατόπεδο του εχθρού απλώς αλλάζοντας nicκname ή με πιο προχωρημένα τρικ ραδιοβιοχημικού πολέμου. Μια άλλη δικαιολογία που χρησιμοποιώ σαν πρώην "mister1000names" είναι πως συνηθίζετε πολύ εύκολα και μπαίνουν σε λειτουργία οι ρουτίνες και σα τους σκύλους παγιδεύετε άσκοπα τον εγκέφαλό σας, ενώ το ίντερνετ σας δίνει μια ευκαιρία για πιο δημιουργική φαντασία. Αυτός ο άχρηστος φαίνεται να έχει κάποιο ίχνος φαντασίας όταν δεν επαναλαμβάνεται αλλά κι εσύ γέρο μου καμιά φορά είσαι απολαυστικός. Χαίρομαι που υπάρχει ενδιαφέρον.

Quote:

H proswpikh epi8esh pantws den einai kai toso epoikodomhtikh, einai to gnwsto "diairei kai vasileye", dedomenou oti h prosoxh peftei pantou plhn tou kentrikou 8ematos...

Το 'πιασες το νόημα βλέπω, άντε γιατί πολύ δημοκρατία σας δώσαμε εδώ μέσα και δε το γλιτώνετε το ξύλο μου φαίνεται. Ποιοι είσαστε 'σεις ρε; Ξέρετε εμείς ποιοι είμαστε; Ε;
Ε; Λέγε ρε λέγε, ξέρεις; Άντε πια οναρχοσυμμορίτες άπλυτοι, που θα μου γίνετε και πρόεδροι. Παλιοκαταδότες.

TwinKate
Member

Re: Call of Duty 4 [Re: Dr. Jung]
      #50967 - Mon May 26 2008 06:22 AM

Quote:

Το 'πιασες το νόημα βλέπω, άντε γιατί πολύ δημοκρατία σας δώσαμε εδώ μέσα και δε το γλιτώνετε το ξύλο μου φαίνεται. Ποιοι είσαστε 'σεις ρε; Ξέρετε εμείς ποιοι είμαστε; Ε;
Ε; Λέγε ρε λέγε, ξέρεις; Άντε πια οναρχοσυμμορίτες άπλυτοι, που θα μου γίνετε και πρόεδροι. Παλιοκαταδότες.

SFAKSE ME AGA MOY N' AGIASW !!!
Etsi na mhn pairnoun aera oi k....

Pages: 1

Extra information
0 registered and 6 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Giorgos, Paratiritis 

Print Topic

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is enabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Topic views: 1541

Rate this topic

Jump to

Contact Us Yasou.com