jobjsusatopforum
Chat-Room Members News Message Board Join Mail List

Poetry / ΠΟΙΗΣΗ / Literature/ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/Arts/ΤΕΧΝΕΣ >> Poetry / Poihsh / Literature

Pages: 1 | 2 | (show all)
AGGELOS197
Silent friend

Reged: Sat
Loc: ATHENS GREECE
Re: ΓΙΑ ΣΕΝΑ...."Σαν Παραμύθι" [Re: Eva-Redi]
      #51492 - Sun Jun 22 2008 10:13 AM

Quote:

Aggelo ... 8aumazw polu ta osa grafeis sto "San Paramu8i". Profanws eniwses mia agaph alu8inh esu - pou sigoura den sbhnei o xronos. Ekfrazesai fantastika kai etsi ta3ideueis eukola ton anagnwsth.

Ligoi antres epitrepoun ta sunais8hmata pou tous ponan na bgainoun mprosta e3w, na ginoun epifaneis dhmosia osa tous kubernoun idiaitera - ti stigmh pou exei xa8ei h ka8e elpida (h kai to oneiro oloklhro). 'San Paramu8i' ara proxwraei auth h aperanth agaph pou xrwmatizei th ka8e gwnia ths skepseis mas - - gia osous exoun agaphsei eilikrina kai 'aneu orwn' . Xairomai loipon pou to afierwses se " όσους...Αγάπησαν πιο πάνω από τον εαυτό τους κάποια - κάποιον ". H alu8inh agaph - to allo mas misw den egkataleiptete, den 3exniete pote - oti kai na sumbei (otidhpote to apotelsma). Xilia-duo kommatia as gunomaste kai oi kardies na xanontai ...

Evanescence - Bring me to life
http://www.youtube.com/watch?v=8_Gi6IY6ctk&feature=related

σε ευχαριστω πολυ πολυ..
ναι αφιερωμενα σε οσους αγαπησαν αληθινα..

--------------------
http://www.booksinfo.gr/literature/sanparamithi

Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator  
AGGELOS197
Silent friend

Reged: Sat
Loc: ATHENS GREECE
Re: ΓΙΑ ΣΕΝΑ...."Σαν Παραμύθι" [Re: AGGELOS197]
      #51493 - Sun Jun 22 2008 10:14 AM

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ...

Σε φωνάζανε πάντα Γιαννούλα αν και μάλλον θα ήθελες να σε φωνάζανε Ιωάννα , αφού μία φορά που σε είχα πει έτσι με είχες αγριοκοιτάξει , και μου είπες ότι Ιωάννα σε βάπτισαν..

Είσαι η γιαγιά μου..Αν και μάλλον είσαι εξίσου μάνα μου , μαζί με την κόρη σου και μητέρα μου , αφού 7 από τα μαθητικά μου χρόνια μαζί σου και με τον παππού έμενα..

Δούλευες καθαρίστρια..Και το πρόγευμα που σου έδιναν το κρατούσες και το έφερνες σε μένα..

Όταν δεν είχες που να με αφήσεις με άφηνες στην θίτσα Ντίνα και έπαιζα στον κήπο της..

Με είχες γυρίσει σε όλη την Πελοπόννησο αφού με έπαιρνες πάντα μαζί σου στις εκδρομές που πήγαινες...Θυμάμαι τότε στο Ναύπλιο που μου έπαιρνες μπρελόκ απο το στρατιωτικό μουσείο..

Ήσουνε λεβεντογυναίκα..Θυμάμαι τότε που ήσουνα επίτροπος στην εκκλησία και είχαμε γυρίσει τοσα σπίτια με τα πόδια για να μαζέψεις χρήματα για την αποπεράτωση..

Θυμάμαι τις γιορτές που έκανες στην ονομαστική γιορτή σου..Τα κεφτεδάκια και τα τυροπιτάκια σου..Και τα βιολιά και τα κλαρίνα που καλούσες σπίτι και χόρευες..Ήξερες να απολαμβάνεις την ζωή..

Θυμάμαι τότε στην ναυτική εβδομάδα που σε είχα παρακαλέσει και με πήγες στον Φλοίσβο για να δούμε μία φρεγάτα..Κάποιοι λέγανε τι κάνει αυτή η γιαγιά εδώ όταν προσπαθούσες να ανέβεις στο πλοίο ενώ οι υπαξιωματικοί του σε βοηθούσανε..Είχα στεναχωρηθεί πολύ..Ικανοποιούσε επιθυμία του εγγονού της αυτή η γιαγιά..

Θυμάμαι πάλι όταν έφευγα για Χίο με το καράβι που ερχόσουνα με το καλά σου για να με αποχαιρετήσεις..Αλλά και όταν είχες έρθει να με επισκεφτείς και σε περπατούσα βράδυ στην παραλιακή κρατώντας σου το χέρι και κάποιος κορόιδευε..

Χαίρομαι να σε κρατάω από το χέρι..Να με κρατάς σφιχτά και να σε βοηθάω να περπατήσεις..Να αφήνω την αγάπη μου για σένα να διαπερνάει το χέρι μου και το χέρι σου και να καταλήγει σε σένα..

Χαίρομαι να βλέπω αυτό το πανέμορφο και φωτεινό σου χαμόγελο..

Χαίρομαι να σε αγκαλιάζω και να σου δείχνω την αγάπη μου..

Να τα εκατοστήσεις γλυκιά μου γριούλα..

--------------------
http://www.booksinfo.gr/literature/sanparamithi

Λυκούργος
Silent friend

Reged: Thu
Loc: Μεσήμβρια
Re: ΓΙΑ ΣΕΝΑ...."Σαν Παραμύθι" [Re: AGGELOS197]
      #51496 - Sun Jun 22 2008 02:44 PM

Quote:

"Το μοναδικό μας σπίτι είναι τα παιδικά μας χρόνια "

Το διάβασα κάπου πριν λίγες μέρες. Συμφωνώ.

Pages: 1 | 2 | (show all)

Extra information
0 registered and 2 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Leniw, Tedkaps, vaiosfasoulas, apapakon, ~~~w~a~v~e~s~~~, Στάθης Φριλ 

Print Topic

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is enabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Topic views: 4406

Rate this topic

Jump to

Contact Us Yasou.com

*