Για να διευρύνετε τις γνώσεις σας....!!!
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟΥ
Χριστίνα Γαλάνη 'Από κορµί είµαι η best Κι από προσόντα είµαι first Μ' αυτό στους άντρες κάνω test Για να διαλέξω. Μπες όπως όλοι στη γραµµή Ασε τα µα, τα µου, τα µη Πέρνα λοιπόν τη δοκιµή Και ίσως σε επιλέξω'
Πέπη Τσεσµελή
'Σκανδαλίζοµαι, µονάχη µου αγγίζοµαι µε µια γραßάτα σου ερεθίζοµαι' 'Αν θέλεις να ανοίξουν της καρδούλας µου οι πόρτες, ßγάλε όλα τα ρούχα σου κι έλα µε τις µπότες'
Λάκης Σκουτάρης
'Είµαι ένας άνθρωπος τρελός, σχιζοφρενής και µανιακός, που µες την τρέλα µου ο φτωχός, ψάχνω για να' ßρω λίγο φως' 'Σκοτάδι, πισσοσκόταδο, µαύρο σκοτάδι πίσσα, σκοτάδι είσαι σκοτεινό, σκοτοσκοτεινιασµένο, σκοτάδι κατασκότεινο, και ßράδυ ßραδιασµένο.'
Αντζελα Ρέµπη 'Αν είχανε φωνή οι γκαρσονιέρες, θα πέφταν σαν ξερόφυλλα οι ßέρες'
ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1970 !! Κώστας Καφάσης 'Το ßράδυ θα 'ρθω να σε πάρω, γι' αυτό µη φας, θα φάµε γλάρο.'
Νίκος Δουλάµης 'Έρωτά µου τοκογλύφε γλύφε το κορµί µου γλύφε'
Και τέλος µια συλλογή από τα καλύτερα των δύο Εθνικών Οδών και του συνολικού επαρχιακού και αγροτικού Οδικού Δικτύου:
'Απόψε έχω περίοδο, µα έχω κι άλλη δίοδο.' 'Θέλω στο σώµα σου σαν µπω, να µε χτυπάς µε το σαµπώ.' 'Μείνε µαζί µου έγκυος, είµαι πολύ φερέγγυος.' 'Σε ßρίσκω πολύ κύριο, αλλά περνάω κλιµακτήριο.' 'Μωρό µου είσαι όργιο, σαν τον Αγιο Γεώργιο'
'Σε είδα στο ποδήλατο και ήσουν όλο τρέλα, µα ξαφνικά κατάλαßα πως έλειπε η σέλλα.' Ακολουθεί το καλύτερο!!!
(η ιστορία γενικά περιγράφει έναν απατηµένο σύζυγο όπου στην αρχή απειλεί):
«θα φέρω τη ßενζίνη κι αναλαµßάνω την ευθύνη.»
και καταλήγει στο ρεφρέν που µας άφησε άφωνους: «την είχα άχτι, την είχα άχτι, τώρα την έχω µόνο σε στάχτη,
µέσα στο τσίγκινο κουτί, που φύλαγε τα µπικουτί..»
--------------------
|