Οι τελευταίες εκρήξεις μεταξύ ενοριτών τής κοινότητας Κορώνας Κουίνς Νέας Υόρκης καί τής Αρχιεπισκοπής Αμερικής υποβιβάζουν τήν νοημοσύνη μας, και μάς εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια τής διεθνούς κοινότητας τών θρησκευόμενων και μη θρησκευόμενων πολιτών τού κόσμου. Η Αρχιεπισκοπή έχοντας τόν πρώτο και τελευταίο λόγο σε αυτή την κατακλυσμιαία σχέση με τούς ενορίτες εφαρμόζει μέτρα προστασίας τών πελατών της (γιατί μόνο πελατιακή σχέση βλέπω εδώ) με το να προσλαμβάνει μισθοφόρους σωματοφύλακες, νταγκλαράδες όπως έλεγε η γιαγιά μου, για να προστατεύσει τα μανουάλια της και τούς πολυελαίους της. Αντε να προστατεύσει και κανένα γέροντα από το πέσιμο στις σκάλλες όταν θα δει τούς σωματοφύλακες να τον οδηγούν στο εσωτερικό τού ναού πιάνοντάς του τον σφυγμό από το τράκ για το ανάθεμα στο φίλο τους που συμπροσκυνούσαν τόσα χρόνια τίς ιερές εικόνες τής Παναγιάς. Α! Ελληνα μετανάστη πιστέ άνθρωπε από τήν γέννα σου, πώς σε τραντάζουν με τα διαμάντια τους οι εκατό! Ναι, αυτοί οι εκατό που όπως φαίνεται μόνο ο ένας από τούς εννενήντα εννέα ίσως παρακολουθεί λειτουργία στις εκκλησιές μας. Πού το ξέρω; Μού έλεγε ένας αρχιμανδρίτης καλός μου φίλος από Ελλάδα ότι παρακολούθησε μια συνέντευξη τού ενός από τούς εκατό(100) στην τηλεόραση πριν λίγο καιρό, και ούτε λίγο ούτε πολύ ο κύριος αυτός θα συναντούσε την επομένη τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Σε ερώτηση τού δημοσιογράφου αν εκκλησιάζεται είχε την ειλικρίνια να πει ΟΧΙ. Ο φίλος μου ο αρχιμανδρίτης ο οποίος δεν γνώριζε από 50αρικα και 100αρικα με ερώτησε πριν απευθυνθεί στον Κο Χριστόδουλο τι μέρος τού λόγου είναι αυτοί οι εκατό, που στο κάτω κάτω δεν πατάνε και στην εκκλησία και διοικούν την εκκλησία τής Αμερικής. Μήπως κανένας από εσάς μπορεί να με διαφωτίσει για την σχέση αυτών τών δύο φορέων; Εννοώ την σχέση Αρχιεπισκοπής και εκατό κέρβερων που πληρώνουν και σωματοφύλακες για να φυλάξουν την πελατία τής εκκλησίας. Κανένας έλεγχος στους εκατό γίνεται για φορολογικές απαλλαγές; Μήπως τα χρήματα γυρίζουν εντός εκτός και επί τα αυτά μέρη με την παλιά μέθοδο υπολογισμού τής ταχύτητος και τής βαρύτητος που εφαρμόζεται πολύ επιτυχημένα στα οικονομικά τα τελευταία χρόνια; Do you know the Law of Universal Gravitation? F= G( m1*m2/r(2) square). Μπορείς να κάνεις θαύματα πολύ γρήγορα με αυτόν τόν φυσικομαθηματικό τύπο.
Να Ευτυχείτε, αλλά πώς με τέτοια συμβάντα.. Λενιώ
-------------------- En oida oti ouden oida
|