Aπαντω σε αυτον που μου εστειλε ενα μηνυμα εχθες στο προσωπικο μου λογαριασμο που ουτε λιγο ουτε πολυ με καυτηριαζει λεγοντας μου οτι γραφω ποιηση για να προσυλιτιζω και αλλα πολλα που δε τολμω να παρουσιασω εδω απο εχεμυθεια προς το προσωπο του. Μεσα σε ολα που μου καταμαρτυρει αυτος ο κυριος ειναι οτι μονολογω και οτι χρησιμοποιω τους αρχαιους χωρις να εφαρμοζω αυτα που διδασκουν ιδιαιτερα το διαλογο.
Του απαντω λοιπον χωρις φοβο και χωρις παθος τα εξης.Ο μονολογος, αυτη η βακχεια αισθητικη και αισθηματικη μεθη, δεν καταδικαζεται στους διαλογους του Πλατονα.Απεναντιας αυτος ο συμποτης η συνδαιτημονας που μετουσιωνει το διαλογο σε μονολογο θεωρειται ο φερελπις ηρως της ημερας.
Ολα αυτα τα λεω οχι για να ριξω σταχτη που θα σκεπασει τις αγωνιες σου, οχι λαδι στη φωτια που σε διακαιει για ο,τι μπορει να εχει ως αναμμα τον Ελληνικο πολιτισμο, οχι φαρμακι στη πικρα σου, αλλα βαλσαμο στην αναγκη και των δυο μας μεσα απο διαφορετικο κατοπτρο να βλεπουμε τον Ελληνα να περνα μεσα απο το καθαρτηριο που λεγεται ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ που θα αναδειξει τον Ελληνα
σοφο ανδρα, δικαιο και τοσα αλλα που χαρακτηριζουν καποιον εναρετο μακρυα απο τις παρωπιδες της θρησκειας που κατατεμνησε τον Ελληνικο πολιτισμο.
ειμαι σιγουρη απο το μηνυμα σου οτι φλεγεσαι απο αγαπη για την Ελλαδα και οτι μαινεσαι ολους αυτους που κατατεμαχισαν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ πολιτισμο των 40000 χρονων..
Λενιω Leniw@omogenia.com
[This message has been edited by Leniw (edited 12-20-2001).]
--------------------
En oida oti ouden oida