iasonas
Member
Reged: Mon
Loc: volos,hellas
|
Re: gia tin skeptomeni
Wed Feb 27 2002 02:22 AM
|
|
|
Αγαπητή Λενιώ Σαν οπαδός του Επίκουρου αποκλείω την ύπαρξη ΘΕΟΥ ή θεών . Ο Θαλής ο Πλάτων και οι λοιποί ,εβραίοι , ινδοί ,αφρικανοί ,αμερικάνοι ( ινδιάνοι) προσπαθώντας να εξηγήσουν τα φυσικά φαινόμενα και την δημιουργία του κόσμου την απέδωσαν σε κάποιον θεό ή θεούς . Ο μόνος που μίλησε για ύλη και ενέργεια , για την δημιουργία του σύμπαντος από αυτές τις δυό δυνάμεις ήταν ο Επίκουρος , ο πρώτος υλιστής φιλόσοφος και γι αυτό οι οπαδοί του Πλάτωνα έκαψαν όλα τα βιβλία του . Αυτή η αοριστία ( όν πρεσβύτατον και αγέννητο ) του Θαλή φαίνεται ότι την πήραν οι εβραίοι και μας την παρουσιάζουν για δική τους . Με αοριστίες όμως δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα . Με την <<καινούρια >> θεωρία περί μεγάλης έκρηξης όταν ο πάπας είπε στον Χόκιν ότι πίσω από αυτήν είναι ο θεός , αυτός του απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο . Όταν ακόμη και σήμερα με την τεχνολογία που υπάρχει και μετά από τόσα χρόνια έρευνας συνεχίζουν να ψάχνουν για το πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος και βγάζουν θεωρίες που αύριο μπορεί να τις αλλάξουν ,εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να πιστέψω σε κάτι αόριστο . Για το κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας υπάρχει και άλλη μια άποψη από τον Κυριάκο Διακογιάννη στο βιβλίο του οι Σαρκοφάγοι του Ελληνισμού . Θα προσπαθήσω να βρώ τι γράφει για το συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι αρκετά ογκώδες .Όπως και να το κάνουμε όμως η απώλεια των βιβλιοθηκών ήταν μια από τις μεγαλύτερες απώλειες της ανθρωπότητας . Οσο για το αν υπήρχε κομμουνισμός στην ΕΣΣΔ επειδή έχω προσωπική γνώμη μόνο κομμουνισμός δεν υπήρχε , εκείνο που είχαν ήταν στρατιωτική δικτατορία , όπως λέμε Χούντα . Την Καλημέρα μου . Ιάσων
|
|