Αγαπητέ/η λορνιόν, επιτρέψτε με να γενικεύσω λίγο το θέμα. Δεν ξέρω σε ποιον α-πευθύνεστε με τη μικρή σας επιστολή, που κατά τη γνώμη μου εμπεριέχει δόση πι-κρίας. Λοιπόν η ΕΕΛΣΠΗ, αν εννοείτε αυτή, χρόνια τώρα καλεί τους Έλληνες συγ-γραφείς να δώσουν έστω μια απλή γνωριμία ώστε να ξέρουμε κι εμείς που βρίσκο-νται και τι κάνουν. Πού να ξέρω εγώ πχ από τη Γερμανία τι γίνεται στην Αμερική. Τον αγαπητό φίλο Μοσχονά τον έχω ελάχιστα ακουστά. Στο εν λόγο φόρουμ, που γράφετε κι εσείς, οι ανακοινώσεις τόσο της ΕΕΛΣΠΗ όσο και του Αριστοτελείου Ιδρύματος τις οποίες ο γράφων συχνά- πυκνά τοποθετεί, σκο-πό έχουν την ενημέρωση και την επαφή με τους ενδιαφερόμενους, κάτι που δυστυ-χώς, και λυπάμαι πολύ, δε βλέπω. Για τις εκθέσεις τύπου και βιβλίο που διεξάγει το Αριστοτέλειο Ίδρυμα, η ΕΕΛΣΠΗ δεν κάλεσε μόνο τα μέλη της να λάβουν μέρος στέλνοντας τα βιβλία τους, αλλά ό-λους τους συγγραφείς. Και το ίδιο έκανε και κάνει και το Αριστοτέλειο. Οι συγγρα-φείς δυστυχώς και πάλι δεν ανταποκρίθηκαν. Συνεπώς ούτε η ΕΕΛΣΠΗ αλλά ούτε και το Αριστοτέλειο Ίδρυμα έχουν κάποια ευθύνη κι ούτε δώσανε κάποιο αρνητικό δικαίωμα. Γιατί δε μας γράφει ο αγαπητός κ. Μοσχονάς (η ΕΕΛΣΠΗ δεν αμφισβη-τεί κανέναν) και μας γράφετε εσείς; Τι έπρεπε να κάνουμε ή τι περισσότερο πρέπει να κάνουμε όταν συνεχώς καλούμε τους Έλληνες συγγραφείς της διασποράς να μας πλησιάσουν; Εν πάσει περιπτώσει οι εκθέσεις δε πρόκειται με τίποτα να σταματήσουν και όσοι εί-ναι συγγραφείς και έχουν να παρουσιάσουν έργο ας μας πλησιάσουν. Υπάρχουν υ-πεύθυνοι σε πολλές πόλεις της Αμερικής, οι ενδιαφερόμενοι ας μας ζητήσουν. Έτσι δε θα υπάρχει κανένα παράπονο. Τέλος, παρακαλώ σε τέτοια θέματα να βάζετε το όνομά σας. Σε διαφορετική περί-πτωση δε θα απαντήσω. Φιλικά Βάιος
-------------------- Fasoulas Vaios
e-mail: vaios@fasoulas.de
web: [url=http://www.fasoulas.de
|