Ακρως επιβαρυντικό είναι το φύλλο αγώνα που όπως είναι φυσιολογικό «καίει» τον Παναθηναϊκό.
Βάσει του ΚΑΠ ο ΠΑΟ απειλείται ακόμη και με αποβολή από το πρωτάθλημα (!) ενώ μεγάλες ποινές αναμένεται να επιβληθούν και σε ανθρώπους του προπονητικού τιμ και όχι μόνο.
Ο Μάκης Ευθυμιάδης στο φύλλο αγώνα μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι δέχτηκε χτυπήματα από τους Καρβουνίδη και Μολνάρ (συνεργάτες του Σέρχιο Μαρκαριάν) ενώ κάνει λόγο και για την συμπεριφορά του Αγγελου Φιλιππίδη.
«Με έπιασε από τη φανέλα και μου είπε έκανες δόλια αλητεία ρε π...». Αντίθετα, ο διαιτητής του αγώνα παραδέχεται ότι οι Λυμπερόπουλος, Βόκολος και Τσιρικολιάς προσπάθησαν να τον προστατεύσουν και να τον οδηγήσουν με ασφάλεια στα αποδυτήρια. Τα πιο σημαντικά απ αυτά που αναφέρονται είναι τα εξής:
«Πριν την έναρξη του αγώνα, φίλαθλοι του Παναθηναϊκού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο ενώ στο 76ολεπτό μετά το γκολ της γηπεδούχου ομάδας, ο φυσιοθεραπευτής Σταύρος Ψαρουδάκης μου έκανε άσεμνες χειρονομίες και τον ζήτησα την αποβολή του από τον αγωνιστικό χώρο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πετούσαν πλαστικές φιάλες και άλλα αντικείμενα στον πάγκο του Ολυμπιακού».
Επίσης, ο κ. Ευθυμιάδης καταγγέλει: «Πριν από την έναρξη του β ημιχρόνου και πριν η διαιτητική τετράδα εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο, μας πλησίασαν άνθρωποι ανήκαν στην ασφάλεια του Παναθηναϊκού και μας είπαν: «Παίξτε καλά π... γιατί διαφορετικά θα πεθάνετε εδώ μέσα».
Οσον αφορά τα όσα έγιναν μετά τον αγώνα, ο διαιτητής κατέγραψε τα εξής: «Με τη λήξη, οπαδοί, άνθρωποι της ασφάλειας, οι κ.κ. Καρβουνίδης, Μολνάρ (μέλη του προπονητικού - τιμ) μου επιτέθηκαν, με γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και με κλώτσησαν στα πόδια. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αγγελος Φιλιππίδης με έπιασε από τη φανέλα και μου είπε «έκανες δόλια αλητεία π...». Επίσης, μου επιτέθηκε ο προπονητής Σέρχιο Μαρκαριάν και μου είπε «είσαι αλήτης». Επίθεση δέχτηκαν ακόμη οι δύο συνεργάτες μου και ο τέταρτος διαιτητής, τον οποίο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έπιασε από τη φανέλα». Ο Ευθυμιάδης αναφέρθηκε και στην απουσία της αστυνομικής δύναμης. «Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας και ενώ είχαμε συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο της Αστυνομίας κ. Σταύρο Διαμαντάκο, υπήρχε παντελής έλειψη των αστυνομικών δυνάμεων. Μας βοήθησαν να φτάσουμε στη φισούνα και είναι προς τιμήν τους, οι Λυμπερόπουλος, Βόκολος και Τσιρικολιάς».
Ο Μάκης Ευθυμιάδης αποχώρησε από το γήπεδο στις 2 τα ξημερώματα! Κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει και αμέσως μετά πήγε στο νοσοκομείο προκειμένου να του τοποθετηθούν ράμματα στο φρύδι. Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης νοσηλείας του υπέβαλλε κατάθεση στην ασφάλεια που τον επισκέφθηκε.
Αυτό πάντως που δεν αναφέρεται στο φύλλο αγώνα είναι το γεγονός ότι, μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (κ. Παπαναστασίου), στενός συνεργάτης και φίλος του Αγγελου Φιλιππίδη, ήταν αυτός που έπιασε από το λαιμό τον διαιτητή στο κέντρο του γηπέδου! Πρόκειται για έναν «κύριο» που ακολουθεί την ομάδα σε όλα τα ταξίδια του εξωτερικού και οι «Μακεδονικές γραμμές», εταιρεία από την οποία η διοίκηση του Παναθηναϊκού «ναυλώνει» τα τσάρτερ, έχει παραπονεθεί επισήμως για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των ταξιδιών!Ο Παναθηναϊκός υπέγραψε με επιφύλαξη το φύλλο αγώνα ενώ καταγγέλει τον Ευθυμιάδη για προκλητική συμπεριφορά!
Ο ΚΑΠ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟΒΟΛΗ!
Συγκεκριμένα στο Αρθρο 30, παράγραφος 7 του αναμορφωμένου ΚΑΠ προβλέπεται:
«Σαν ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση δυσφήμισης του ποδοσφαίρου θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, βοηθών παρατηρητών και γιατρών αγώνα που γίνεται με βάναυση προς τα πρόσωπα αυτά συμπεριφορά εντός του περιβάλλοντος αγωνιστικού χώρου από μέλη της διοίκησης σωματείων ή ΠΑΕ, ποδοσφαιριστών, προπονητών ή οποιοδήποτε άλλου προσώπου εντεταλμένου από το σωματείο ή την ΠΑΕ υπηρετεί στον χώρο αυτό.
Στις περιπτώσεις αυτές πέρα από την επιβολή ποινών στους υπαιτίους επιβάλλεται στο σωματείο ποινή αποβολής από όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, διεθνείς αγώνες) από 15 ημέρες έως 2 μήνες. Σε κάθε περίπτωση υποτροπής η ποινή διπλασιάζεται.»
*Οσον αφορά τις υλικές ζημιές στο γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης; Μόνο τα σπασμένα καθίσματα ανέρχονται σε 835 ενώ ακόμη δεν έχουν εκτιμηθεί οι καταστροφές στο υπόλοιπο του γηπέδου.