(Ο Βέγγος κάνει το φαρμακοποιό. Μπαίνει μέσα ένας πελάτης αγκομαχώντας από τον πόνο).
Πελάτης: Ωωωχ, ωωχ! Βέγγος: Που πονάς; Πελάτης: (Δείχνει με το χέρι του κάθετα πάνω στο σώμα του) Από εδώ, ως εδώ, από εδώ, ως εδώ, από εδώ ως εδώ... Βέγγος: Ε, και τώρα τι θες; Να πονάς και στα ενδιάμεσα; Πελάτης: Κάνε μου κάτι να ησυχάσω Βέγγος: Έννοια σου και θα σου κάνω κάτι εγώ να ησυχάσεις για πάντα...
Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης
Πελάτης: Γρήγορα παιδί μου. Αντε και με τάραξε το δόντι μου... Βέγγος: Ποιο δόντι; Πελάτης: Το τρίτο κάτω αριστερά. Βέγγος: Αριστερά όπως μπαίνουμε ή όπως βγαίνουμε; Πελάτης: Και τι το πέρασες το στόμα μου; Στοά Αρσακείου;
Βέγγος: Έτοιμο. Δε μου λες, παιδιά έχεις; Πελάτης: Ναι, δώδεκα! Βέγγος: Το μεγαλύτερο αγόρι πόσο είναι; Πελάτης: Εικοσιένα. Βέγγος: Α, εντάξει. Θα δουλέψει και θα ζήσει τα υπόλοιπα... Πελάτης: Φέρτο να το πιω. Βέγγος: Τι; Εδώ θα το πιεις; Δεν πας πρώτα σπίτι σου να φιλήσεις τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου, να κάνεις και τη διαθήκη σου;
-------------------- Μια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας, πρέπει να βγει από την αίθουσα του θρόνου και μαζί με τους αυλικούς του το νου και την καρδιά, να αποφασίσει για τον καταστατικό χάρτη της ζωής του...
|