Ρίζος: Πιάσε δυο καταϊφια. Και που \'σαι... Κάντα μου μυθιστόρημα. Καλογεροπούλου: Δηλαδή; Ρίζος: Τύλιξέ μου τα στο χαρτί!
Αυλωνίτης: Θέλω κανένα βιβλίο για να περνάω την ώρα μου. Ρίζος: Βιβλία πασατέμπο δεν έχουμε...
Ρίζος: Άντε παιδιά, να ζήσετε! Νίκη Λινάρδου: Άντε, να δούμε πότε θα το αποφασίσεις και για μας! Ρίζος: Ε, άσε να καλέσουν πρώτα την κλάση μου...
Προς Αυλωνίτη: Πρόσεχε, θα πνιγείς! Αυλωνίτης: Σιγα μην πνιγώ. Τι είναι το πιάτο μου να πνιγώ; Στέρνα;
Προς Αυλωνίτη: Εσύ πρέπει να πεθάνεις για να βάλεις μυαλό...
Φέρμας: Ίσα με τριάντα ίππους φορολογήσιμους κορόιδο είσαι!
Ληναίος: Πώπω αδερφέ μου, τι μυαλό είναι αυτό; Καλά, πως το έχεις τόσον καιρό και δε σου έχει μπαγιατέψει;
Γιατρός (μετράει την πίεση): Εικοσιένα. Αυλωνίτης: Πολύ δεν είναι γιατρέ μου; Γιατρός: Να σου πω. Αν ήσουν άλογο θα ήταν μια χαρά. Αλλά για άνθρωπο, πολύ είναι...
Ληναίος: Απόδειξη; Βασιλειάδου: Τι να την κάνεις την απόδειξη; Αν είναι να σου φάνε λεφτά, θα στα φάνε και με απόδειξη...
Ρίζος: Αχ κυρία Θεώνη μου, γιατί το νοίκιασες το δωμάτιο; Βασιλειάδου: Και τι να \'το \'κανα; Αποθήκη για αράχνες;
Ρίζος: Τι ν\' αυτό; Πέφτουν σοβάδες; Βασιλειάδου: Ναι, πέφτουνε σουβάδες απ\' το ταβάνι. Αλλά μη στεναχωριέσαι. Έχω ένα κράνος στην αποθήκη. Θα στο φέρω.
Αυλωνίτης: Ας όψεται η πίεση. Βασιλειάδου: Έχεις πίεση; Αυλωνίτης: Εικοσιένα. Ρόδα... Και μου είπε ο γιατρός να αλλάξω αέρα. Τι να κάνω; Βασιλειάδου: Δεν παίρνεις έναν ανεμιστήρα;
Νίκη Λινάρδου: Μα στον κουβά δεν βάζουνε θησαυρό. Κάρβουνα είναι; Ρίζος: Πως... Δεν έχεις ακούσει που λένε «Ανθρακες ο θησαυρός»;
Αυλωνίτης: Τι διάολο σ\' έκανα ωραίο μωρέ και μού \'φαγες τα καλύτερα υλικά;
Σερβιτόρος: Να πάρω το καπέλο σας κύριε; Φέρμας: Ασ\' το κάτω ρε. Σε πειράζει; Δεν φτάνει που μας παίρνετε το πορτοφόλι, θέλετε να μας πάρετε και το καπέλο;
Αντζελα Ζήλεια: Συνεργείο λοιπόν. Ληναίος: Συνεταιρικό. Αντζελα Ζήλεια: Και ανύπαντρος. Ληναίος: Ναι. Έχω συνεταίρο στο συνεργείο και δεν έχω στη ζωή...
Αυλωνίτης: Ωχ, αδερφέ! Δε με βολεύει εδώ. Πάω να πάρω αέρα στο κοτέτσι. Βασιλειάδου: Μα στο κοτέτσι θα πας να πάρεις αέρα; Αυλωνίτης: Μα το κοτέτσι έχει ασβέστιο! Βασιλειάδου: Κι άμα θες ασβέστη δεν πας σε κανένα γιαπί να πάρεις δέκα κουβάδες;
Βασιλειάδου: Κύριε νεόκοσμε! Βγες απ\' το κοτέτσι! Θα ζηλέψει ο κόκορας. Αυλωνίτης: Μα δεν υπάρχει κόκορας. Βασιλειάδου: Που πήγε; Αυλωνίτης: Ξέρω \'γω; Θα πήγε να ξουριστεί.
(Ο Αυλωνίτης κατά λάθος γκρεμίζει το κοτέτσι.) Βασιλειάδου: Ανάθεμά σε, τι μου \'κανες! Εμένα το κοτέτσι μου ήτανε παρθεναγωγείο. Να μην πατήσει μέσα σερνικός! Ποιος θα μου πληρώσει τώρα τις ζημιές;
Βασιλειάδου: Τι έχει μωρέ το στρώμα και το ξεκοίλιασες; Σκωληκοηδείτη; Ρίζος: Κάτι είχε και μ\' ενοχλούσε. Ααα, μα δεν ήτανε ύπνος αυτός. Γέμισα γρουμπούλια! Βασιλειάδου: Και μου \'κανες το κρεβάτι μπαμπακολίβαδο;
Νίκη Λινάρδου: Λεφτά! Πρέπει να πάω στο κομμωτήριο; Ρίζος: Στο κομμωτήριο; Γιατί; Νίκη Λινάρδου: Αφού είμαστε καλεσμένοι το βράδυ. Έτσι θα πάω; Μ\' αυτά τα μαλλιά; Ρίζος: Και στο κομμωτήριο τι θα σου κάνουν βρε Αγγέλα; Θα σου βάλουν άλλα μαλλιά νάυλον; Αλλά έτσι είσαι... Μη μας καλέσουν τζάμπα για φαϊ. Δε μ\' αφήνεις να το φχαριστηθώ...
Αυλωνίτης: Ε, απόψε θα φάω! Γιάννης Φέρμης: Κι αύριο εικοσιένα η πίεση... Ρίζος: Κύριε Νεόκοσμε: μα φτάσεις τριάντα να πουλήσεις... Είναι καλή τιμή!
Βασιλειάδου: Πολύ ωραία τραγούδησες... Ληναίος: Αμ, την προίκα την έχουμε στο λαρύγγι μας κυρία Θεώνη! (Παντρεύεται μια τραγουδίστρια.) Βασιλειάδου: Ο Θεός να σας φυλάει από φαρυγγίτιδα...
Βασιλειάδου: Τι κάνεις βρε στο ξένο δωμάτιο; Αυλωνίτης: Λάθος στην πόρτα. Βασιλειάδου: Λάθος κάνουνε στην ορθογραφία, όχι στις πόρτες!
Μέντιουμ: Βλέπω έναν άνθρωπο με χρυσά... Βασιλειάδου: Ναύαρχος θα είναι...
Μέντιουμ: Βλέπω χρυσό... Βασιλειάδου: Χρυσή να σε κόψει...
-------------------- Μια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας, πρέπει να βγει από την αίθουσα του θρόνου και μαζί με τους αυλικούς του το νου και την καρδιά, να αποφασίσει για τον καταστατικό χάρτη της ζωής του...
|