jobjsusatopforum
Chat-Room Members News Message Board Join Mail List

Poetry / ΠΟΙΗΣΗ / Literature/ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/Arts/ΤΕΧΝΕΣ >> Poetry / Poihsh / Literature

vaiosfasoulasModerator
Enthusiast
**

Reged: Fri
Loc: Germany
Re: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤ ΑΧΝΑΡΙΑ ΣΟΥ ΖΩΗ
      Tue Feb 14 2006 06:20 AM

Αγαπητέ φίλε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και για τα καλά λόγια σου για το ποίημά μου «Ψάχνοντας στ αχνάρια σου ζωή». Αυτό το ποίημα έχει δώσει το όνομά του στην Α Ποιητική Συλλογή και μ αυτό ξεκινά. Κάποια στιγμή θα γίνει και το δεύτερο διότι τα «κουτιά» παραμαζεύτηκαν. Θεωρώντας υποχρέωσή μου, άγνωστε αναγνώστη, επέτρεψε μου να σου πω δυο λόγια γι αυτό το ποίημα και μην το εκλάβεις σαν αυτοπροβολή. Τα «κουτιά» αγαπητέ φίλε είναι η σημερινή ύλη, η καταναλωτική μας κοινωνία που έχει καταβροχθίσει, μεταξύ άλλων, και το νου. Λοιπόν μια μέρα βρίσκομαι στο σαλόνι με τεντωμένα νεύρα απ’ τα κακώς κείμενα του καιρού μας. Κοιτάζω γύρω μου την τηλεόραση, το βίντεο, το στερεοφωνικό συγκρότημα (καλό αυτό) τον υπολογιστή και άλλα αντικείμενα και στοχάζομαι το χτες και το σήμερα και αναζητώντας (καλώντας τη ζωή να βρεθούμε) αναρωτιέμαι και φαντάζομαι το αύριο. Κείνη την ώρα- κι ήταν πρώτη φορά, το σπίτι μου είναι κι αυτό κλεισμένο μέσα σε τσιμεντένια κουτιά και στη μικρή του αυλή παρκάρουν αυτοκίνητα – ήρθε ένα πουλί και στάθηκε κάποιες στιγμές στο περβάζι του παραθύρου χτυπώντας με το ράμφος του μια δυο φορές στο τζάμι.
Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξο άτομο και αγαπώ τη ζωή, όσο κι αν «μαλώνω» μαζί της, τα πράγματα με κάνουν απαισιόδοξο και δεν μπορώ να τα χρωματίζω παρά μόνο όπως φαίνονται,
εκείνη την ώρα λοιπόν φαντάστηκα πως η ζωή μπήκε στο δωμάτιό μου. Με τα μάτια τής ψυχής μου την είδα να στέκετε απέναντί μου… κι εκεί άρχισα να μιλώ μαζί της.
«Είμαστε ετούτη τη στιγμή οι δυο μας μοναχοί
μέσα σ ένα δωμάτιο γιομάτο με κουτιά,
λίγα απ’ αυτά είναι χρήσιμα, τα πιότερα άδεια κι άχρηστα
και πού σαι, άραγε, να δεις, μήπως και το ξεχάσω,
μοιάζεις μ αυτά και μάλιστα πολύ, σαν δίδυμη αδερφή,
μυρίζεις κιόλας άσχημα και αποκρουστικά…»

Σίγουρα το κάθε ποίημα όλων των ποιητών έχει και μια ιστορία. Έχει κι αυτό τη δικιά του.
Να σαι καλά να διαβάζεις και δεν ξέρω κι αν γράφεις.
14.02.2006
Βάιος Φασούλας

--------------------
Fasoulas Vaios
e-mail: vaios@fasoulas.de
web: [url=http://www.fasoulas.de

Post Extras Print Post   Remind Me!     Notify Moderator

Entire topic
Subject Posted by Posted on
* ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤ ΑΧΝΑΡΙΑ ΣΟΥ ΖΩΗ vaiosfasoulasModerator Sun Mar 21 2004 01:37 PM
. * * Re: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤ ΑΧΝΑΡΙΑ ΣΟΥ ΖΩΗ Eva-Redi   Sat Feb 11 2006 11:46 AM
. * * Re: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤ ΑΧΝΑΡΙΑ ΣΟΥ ΖΩΗ vaiosfasoulasModerator   Tue Feb 14 2006 06:20 AM
. * * Re: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤ ΑΧΝΑΡΙΑ ΣΟΥ ΖΩΗ ellas   Sat May 06 2006 02:06 PM
. * * Re: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤ ΑΧΝΑΡΙΑ ΣΟΥ ΖΩΗ Eva-Redi   Tue Feb 14 2006 07:58 PM
. * * Re: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤ ΑΧΝΑΡΙΑ ΣΟΥ ΖΩΗ vaiosfasoulasModerator   Wed Feb 15 2006 05:31 AM

Extra information
0 registered and 0 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Leniw, Tedkaps, vaiosfasoulas, apapakon, ~~~w~a~v~e~s~~~, Στάθης Φριλ 

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is enabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 2327

Rate this thread

Jump to

Contact Us Yasou.com

*
UBB.threads™ 6.5