Eva-Redi
zizani with a twist

Reged: Wed
Loc: Adelaide, South Australia
|
Mαντινάδες - Γιατί Έτσι Γουστάρω
Tue May 02 2006 03:44 AM
|
|
|
Μαντινάδες τις Κρήτης 
Τη κορφή του Ψηλορείτη με παράπονο θωρώ, και με δάκρυα την Κρήτη φεύγω και αποχαιρετώ.
Και με σπασμένα τα φτερά δεν χάνω την ελπίδα, πάντα ο ήλιος έρχεται μετά από τη καταιγίδα.
Γιάηντα φεγγάρι μου λαμπρό τι λάμψη σου αρνείσαι, και στο σκοτίδι του βουνού λάμψη για μένα είσαι.
Χίλιες φορές να μ' αρνηθείς χίλιες θα αλλάξεις πίσω, μα 'γω αν φύγω μια φορά δεν θα ξαναγυρίσω πίσω.
Αύριο φεύγω αγάπη μου εσύ μαζί δεν θα σε, πιστεύω όντε θα ξανά 'ρθω εσύ να με θυμάσαι.
Έχω κακό προαίσθημα γρήγορα θα ποθάνω, κι ας μου το λένε οι γιατροί τσι πόνους πως θα γιάνω.
Η ομορφιά σου προκαλεί ακόμα και για φόνο, γι' αυτό να κόψεις τση πολλές βόλτες σου στο δρόμο.
Από το σπίτι τση νεκρό όντε θα με περνάτε, παίζεται λύρες να θαρρεί ότι σε γάμο πατε.
Δεν θέλω να με δει νεκρό όντε θα με περνάτε, αζωντανό και μερακλή θέλω να με θυμάται.
Στου έρωτα σου τη φωτιά με έριξες να λιώσω, μα σ' αγαπώ και μη θαρρείς πως θα το μετανιώσω.
Μια πέρδικα σ 'ένα κλουβί θωρώ και την λυπούμαι, να τις ανοίξω δεν μπορώ κι όλο στεναχωρούμαι.
Nα 'χα μάζωνα τα δάκρια που από κοπέλι κλαιω, θα' χα δική μου θάλασσα στα κύματα να πλέω.
Φύγε από την παλιά φωλιά πουλί μου να γλιτώσεις, χαρές που τση στερήθηκες μαζί μου να τση νιώσεις.
Κάποιος μικρή σε πλήγωσε και όσο μεγαλώνεις, καρδιές που δε σου φταίγανε σ αρέσει να πληγώνεις.
Ώστε να ζω θα σ' αγαπώ αν είσαι και στα ξένα, μια θέση έχω στην καρδιά και την κρατώ για σένα.
Πες μου ποιο δρόμο να διαβώ και σ' ήντα μονοπάτι, να βρω βοτάνι τσι καρδιάς που 'ναι πληγές γεμάτη.
Κλαινε κι οι δυνατές καρδιές μα ξέρουν και γελούνε, τον πόνο κάνουνε χαρά και τόνε τραγουδούνε.
Όπου κι αν πας καλοστραθιά φως μου στο χωρισμό μας, και άλλος καημός να μη σε βρει πέρα από τον δικό μας.
Στο μονοπάτι τση ζωής είμαι χωρίς ελπίδα, από ερωτικό καημό εχάθηκα και επήγα.
Εφτά πληγές μου άνοιξες οι έξη γιατρευτήκαν, στη τελευταία τη πληγή τα γιατρικά σωθήκαν.
>> Πηγή >> http://homepages.pathfinder.gr/krhth/index.htm
------------------------------------------------------------
-------------------- Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...
|
|