Omogenia.com
Chat-Room Members News Message Board Join Mail List

Hourly workers: Apply now Quickly apply to hourly-paid jobs.

Set up a Job Alert now
Get job matches in your inbox!

Jokes - Fun - Games - Anekdota >> Jokes - Fun

GIORGOS_Athens_Hellas
Addict

Reged: Mon
Loc: Athens City
O Σωκράτης και το τεστ του φιλτραρίσματος
      Tue Oct 31 2006 01:08 AM

Στην Αρχαία Ελλάδα ο Σωκράτης ήταν ένα άνθρωπος πολύ σοφός.
Ένα πρωί κάποιος γνωστός του λέει: «Σωκράτη, ξέρεις τι έμαθα μόλις τώρα για τον καλύτερό σου φίλο?»
«Περίμενε ένα λεπτό» λέει ο Σωκράτης
«Πριν μου πεις οτιδήποτε, θέλω να σου κάνω το τεστ του τριπλού φιλτραρίσματος!»
«Το τεστ του τριπλού φιλτραρίσματος?» ρωτάει ο γνωστός
«Ακριβώς!» απαντάει ο Σωκράτης
«Πριν μου πεις οτιδήποτε σχετικά με τον καλύτερό μου φίλο, να το πρώτο τεστ φιλτραρίσματος: η αλήθεια»
«Είσαι σίγουρος πως αυτό που θελεις να μου διηγηθείς είναι αλήθεια?» «Ε, όχι!» απαντάει ο γνωστός «Στην πραγματικότητα το άκουσα να το λένε»
«Ωραία, άρα δεν ξέρεις αν είναι αλήθεια ή όχι! Έτσι περνάμε στο δεύτερο φιλτράρισμα: την καλοσύνη. Αυτό που θέλεις να μου διηγηθείς είναι κάτι καλό?» «Όχι! Αντιθέτως» απαντάει ο γνωστός.
«Ωραία. Άρα θέλεις να μου διηγηθείς κάτι αρνητικό. Και τώρα το τελευταίο φιλτράρισμα: η χρησιμότητα.
Αυτό που θέλεις να μου πεις για τον καλύτερό μου φίλο θα έχει κάποια χρησιμότητα για μένα?»
«Όχι, νομίζω πως όχι!» «Λοιπόν» συνεχίζει ο Σωκράτης «αυτό που θέλες να μου πεις δεν είναι αλήθεια, δεν είναι καθόλου καλό και δε μου χρησιμεύει να το ξέρω! Άρα γιατί να μου το πεις?»
Να γιατί ο Σωκράτης ήταν ένας μεγάλος φιλόσοφος και απολάμβανε μεγάλης εκτίμησης.

Και να γιατί ο Σωκράτης δεν έμαθε ποτέ ότι ο καλύτερός του φίλος του πηδούσε τη γυναίκα!

--------------------
Μια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας, πρέπει να βγει από την αίθουσα του θρόνου και μαζί με τους αυλικούς του το νου και την καρδιά, να αποφασίσει για τον καταστατικό χάρτη της ζωής του...

Post Extras Print Post   Remind Me!     Notify Moderator

Entire topic
Subject Posted by Posted on
* O Σωκράτης και το τεστ του φιλτραρίσματος GIORGOS_Athens_Hellas Tue Oct 31 2006 01:08 AM

Extra information
0 registered and 3 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Dr. Jung, SVATS, Your_Future_ 

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is enabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 1242

Rate this thread

Jump to

Contact Us Yasou.com

*