Και ως συμπλήρωμα, αλλά όχι λιγότερο, κατά το ελάχιστο, σημαντικό:
Επειδή έχω το "γνώθις εαυτόν", και επειδή έχω και το θάρρος και το κουράγιο όχι μόνον να αναγνωρίζω σε τι μπορώ να γίνω καλύτερη αλλά και να το μοιράζομαι αυτό με άλλους: αυτό δε σημαίνει ότι έχεις το δικαίωμα να παίρνεις και να απομονώνεις δικές μου δηλώσεις (από την έννοια και το θέμα για το οποίο γράφθηκαν), και να τις χρησιμοποιείς είτε με ειρωνεία είτε με κακία. Θα έλεγα ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι το λιγότερο "πρόχειρη" και "δειλή".
Οταν πρωτοήρθα σε αυτόν τον ιστοχώρο, ήρθα ως Ελληνίδα κάτοικος του εξωτερικού, και με την ελπίδα και ανάγκη να επικοινωνήσω στην γλώσσα την Ελληνική. Με Ελληνες από όλον το κόσμο, να μοιραστώ σκέψεις του μυαλού, και συναισθήματα της καρδιάς. Να ανταλλάξω αστεία, και να αισθανθώ μία σταλιά πιό κοντά στη χώρα την οποία για τον άλφα ή βήτα λόγο άφησα. Στο κάτω-κάτω της γραφής δεν έχω να χωρίσω και τίποτα με κανέναν από εδώ μέσα, ούτε και εκεί εξω είναι η αλήθεια.
Και θα ήθελα να πιστεύω ότι η πλειονότητα του κόσμου που επισκέπτεται τις σελίδες αυτές για παρόμοιους λόγους είναι εδώ. Είμαι εδώ από τον περασμένο Ιούλιο και βλέπω ότι ο αριθμός των ατόμων που γράφουν είναι περιορισμένος, συγκριτικά με τον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται τις σελίδες αυτές. Και αναρωτιέμαι, το κατά πόσον, η ύπαρξη ορισμένων δηλώσεων οι οποίες περνούν κατά πολύ τα όρια καλής συμπεριφοράς και θα μπορούσαν να "αναχθούν" έως και ανάγωγες δεν αποτρέπουν αρκετό έως και πολύ κόσμο από το να πατήσει αυτό το κλίκ στο reply.
Προσκαλώ όλους σας να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα. Θα είναι ίσως χρήσιμο για περισσότερους από μία ή/και από έναν.
-------------------- "Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results"
|